Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14222 üzenetére
Felraktam újra a Mifitet.
Amíg nem engedélyeztem, addig rendesen kiírta, hogy ki hív. Miftiben beállítottam az alkalmazásokat meg a hívást, azóta csak incoming call-st ír.De legalább írja.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14197 üzenetére
Mi a framework patch?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14188 üzenetére
Szuper
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14178 üzenetére
Nekem mondjuk a Mi5S kamerája nem jött be annyira.
Mondjuk abban gyengébb a szenzor is, szóval nem lepődök meg.
A legjobb kamera szerintem akkor volt a Mi5-ben, amikor megjött az első MIUI 10 xiaomi.eu stable.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14176 üzenetére
Ez Mi5 vagy Mi5S-é?
A global még frissül Mi5-ön?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14172 üzenetére
Jól működő gcam-et nem találtál?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14170 üzenetére
Nem tudom.. Gondolom nincs kedvük portolni..
Amúgy kipróbáltam ezt a kamerát. Olyan mintha egy régebbi alapokra épülő lenne kiegészítve a portré móddal.
Legalább is ami a tapfókusz fényerő állítást illeti, talán MIUI 9 alatt vette vissza ilyen agresszívan az értékeket. A -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14167 üzenetére
Ja, így már világos. Asszem sikerült felülírnom. Majd mindjárt újratelepítem a ROM-ot.
Én sem értem amúgy, ekkora felhasználói bázissal minek lett EOL. Pont itt taglaltam:
[link]Bár biztos ösztönözni akarják, hogy válts újabb készülékre. Ok, majd, ha hoznak ugyanekkora méretben és nem tepsibe, meg nem csóróskodnak el minden feature-t..
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14165 üzenetére
Kamera sajnos nem ment fel.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14162 üzenetére
Ez mi ez a real blur?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14157 üzenetére
Bocs, most közben eszembejutott, hogy én is TWRP-ből telepítek zip-et.
Akkor azzal működni fog a jelenlegi ROM-omra ráküldve?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14155 üzenetére
Ezt most nem értem akkor, milyen ROM ez ?
Nekem a legutolsó xiaomi.eu dev 10.2 8.11.22 van fent.
Amúgy eskü nem értem miért lett EOL..
A legutolsó ROM-ot
Mi5-höz 1367-en töltötték le,
Mi5C 132
Mi5SPlus 150
Mi5S 530
Mi5X 623
Mi6 609Tehát egyszerűen annyira hatalmas illogikátlan döntés volt ez. Fel se fogom..
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14151 üzenetére
Magyarán meddig vagy hajlanód xopni ezzel.
Amúgy simán updaterből telepíthető xiaomi.eu fejlesztőire?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14145 üzenetére
Nekem ilyen nincs.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
GrooveHero #14140 üzenetére
Hát a Xiaomi csapat nem foglalkozik vele. Pedig kötve hiszem, hogy kisebb lenne a felhasználóbázis, mint 5S vagy 5C esetén.. Indokolatlan lépés volt ez.
Egyébként a selfie camera videófelvétel fosminőségű hang javítva lett?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #14134 üzenetére
Jöhet!
-
Atomgeszi
nagyúr
Rájöttem mi a baj.
Hátha másnak is hasznos lesz
Amikor még 1 SIM-el használtam, az a 2-es slotban volt, és akkor ugye az volt az alapértelmezett egyetlen kártya.
Meglett a másik SIM-em is, viszont felcseréltem, és a 2-es slotba ment az új, az 1-esbe meg a 2-es.
Új névjegyeknél, alapból az 1-es simről küldi (bár jobban is jelezhetné a piszok alul a kis szám helyett akár más színnel is), de amelyiknek már küldtem az anno 2-es simről, ott alapból is maradt a 2-es. És így azoknál alapból a 2-es maradt, mivel abból a slotból küldtük az sms-t. Így azért hülyeségnek hangzik, hogy ehhez köti, 1080FT-ba került ez a móka.
Remélem érthető.
-
Atomgeszi
nagyúr
Hol lehet beállítani, hogy melyik kártya legyen az alap sms nél?
Hívásnál be van állítva az 1-es sim, arról is hív, 2-es sim csak internet.
De, ha bemegyek a névjegyekhez, alapból a 2-es simet rakja oda, hogy arról küldi. Miért? És hogy tudom átállítani?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Atomgeszi #14127 üzenetére
Van a statusbaromon hálózati forgalom kijelzés, ott is azt mutatja, hogy nincs engedélyezve semmi neki.
Lehet, hogy a véletlen fent hagyott messenger lite(aminek nincs engedélyezve a háttérben indulás) zavart be? De az mi jogon ad okot arra, hogy a messenger küldje az értesítést, ha annak tiltva van.
Nem értem.
-
Atomgeszi
nagyúr
Hol kell beállítani, hogy bizonyos alkalmazások ne kapjanak mobilnetet és wifi-t?
Emlékszem még MIUI 9 alatt volt a Biztonság alatt, és zöld pipát lehetett rakni, hogy wifi és adat engedélyezve.
Most olyat találtam, hogy Biztonság - Alkalmazáskezelő - Messenger - Adathasználat korlátozása - Wi-Fi , Mobiladatkapcsolat SIM1-2 és kiveszem a pipát. Elvileg ezzel megvonom tőle a netet, nem? De attól még megjött pár üzenet, de, ha bemegyek a messengerbe, akkor meg azt írja, hogy "Kapcsolódás" mintha nem lenne net. Akkor most milyen üzenet is jött meg? Van más mód letiltani az alkalmazásoknak a netet?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Karavik #14109 üzenetére
Komolyan nagyon remélem leszoknak erről az idióta noccs erőltetéséről.. Borzalmas. Mix3 legalább nem lett az
Remélem a Mi9 is visszatér a hagyományos kinézethez. Vivo Nex, Meizu 16th is milyen szép noccs nélkül. Csak, hát ezek meg funkcionalitásban kompromisszum.. Se NFC se semmi..Tényleg évről évre csak SOC meg kijelző meg kamerában fejlődik, minden másból elvesznek, se infra se nfc se semmi.. SOC meg kijelző. Antutu első hely legyen meg noccs..ez számít.
Ja meg, hogy egyre többet kérhessen érte, hivatkozva a legújabb SOC-ra..
1080p 60 FPS meg 4K 60 fps megy már? Ha jól tudom a SOC támogatná. Meg a lassításból is többet támogatna FPS meg felbontásból is, nem? Már csak az is jó lenne,ha legalább a hangot is beraknák, szerintem flash úgy lassítani, hogy a hang is lassul. Ezt is mennyi ideig tartana megcsinálni a fejlesztőknek?
-
Atomgeszi
nagyúr
Igazából Én is megszoktam már, hogy a nap felénél jól teszem, ha rádugom a töltőre.
Lehet bevállalok majd egy új akksit, mert ahogy kinéz a jelenlegi teló kínálat, nincs mire cserélni a Mi5-öt..
Kérdés, hogy egy 1-2-3 éve raktárban rohadó akksi mennyivel jobb, mint a mostani.
-
Atomgeszi
nagyúr
Köszi, sikerült
Gmail lockscreen is megjavult.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Karavik #14076 üzenetére
Na jó. Nagyon idegesítő a messenger bug.
Hogy lehet átállni xiaomi.eu dev-re stabilról és mivel jár ez?
Illetve, ha veszek majd másik Xiaomi telefont, hogy lehet csak a hívásnaplót, sms-t, jegyzeteket, wifi jelszavakat átmenteni csak? A programok nem érdekesek, mert azok szoktak csúnya anomáliákat csinálni.
-
Atomgeszi
nagyúr
Akkor mire térjek rá 10 es miui stabil xiaomi.eu után? Lesz még a legutolsó fejlesztői stabilban, vagy mehetek heti-re?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Karavik #14067 üzenetére
Miui 10-el jött. Mind xiaomi.eu és global.
Facebookon a Xiaomi csoportban is minden második ember panaszkodik a Messenger bugra, ami annyiból áll, ha belinkelnek egy videót, ami úgymond beágyazás akkor crashel a messenger. A Gmail nem jelenik meg lockscreenen, hiába van beállítva, és a lockscreenes értesítésre ( messenger) nem hozza be az üzenetet, ha lockscreenen rákattintok.
FB csoportban globalra is panaszkodnak. Állítólag a 10.1-es már javította ezt a globalban.
Ha nem jön ki már 10-esnél újabb, hogy állhatok át 10.2 dev-re? Bár gondolom csak kijön még stabilba is, akkor nem vacakolnék az átállással.
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem tudjátok mi van a Xiaomi.eu stabil rommal?
Már az összes Mi5 variáns megkapta a 10.1-et, sok másik már a 10.2-nél jár.. Itt semmi..
-
Atomgeszi
nagyúr
Durva, hogy még Mi4C -re is előbb kikerült a stabil 10.1 mint erre
-
Atomgeszi
nagyúr
Mikor jön a következő xiaomi.eu stabil?
Egyre többen panaszkodnak messenger és fb alkalmazás összeomlásokra, állítólag a miui 9.5 vége és 10 eleje hozta ezt a bugot, és a global stabilban már javítva van miui10 alatt..
-
Atomgeszi
nagyúr
Az miért van ,hogy ha le van némítva a telefon, tehát se értesítés hang semmi. ÉS zenét hallgatok YT-n, jön egy messenger üzenet, és elhalkul a zene. Miért??? Ugyanez fülessel.
xiaomi.eu MIUI10 stabil
Valaki nem írna erre nekik egy postot, hogy legalább állíthatóvá tegyék, mert így konkrétan, ha kint vagyunk a kertben, BT hangszóró, élvezhetetlen, ha minden emailre és messenger üzenetre lehalkul( ott az amazift, jelez, ha jön üzenet, bőven elég!)
Megoldás van erre?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
m3zoli #14022 üzenetére
Egyébként a beállításokban van kereső, ha ott elkezded begépelni, hogy arc, ott már annyira ki kell dobnia, hogy arcadatok kezelése. Ha nem dobja, akkor abban a ROM-ban nincs.
Egyébként xiaomi.eu alatt sem működik úgy, ahogy én szeretném.
Pl. jön egy értesítés, felvillan a kijelző, el akarom csak olvasni zárt képernyőn keresztül, de mivel ránézek, fel is oldja. Szóval én ki is kapcsoltam.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Atomgeszi #14007 üzenetére
Másik issue. Képernyőzáron van. Fentről lehúznám az értesítési sávot, de nem az jelenik meg. Másnál? Fel kell oldjam, és utána megjelennek az értesítések, ha lehúzom a sávot.Hát ez hol megy , hol nem.
Meg pl. hogy a képernyőzáron van egy értesítés messengerre, rámegyek az üzenetre, aztán nem ugrik bele a messengerbe, hanem előbb fel kell oldani a képernyőt és csak utána tudom megnyitni.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
xiaomi.eu_multi_MI5_V10.0.1.0.OAACNFH_v10-8.0
Valaki próbálta már? Issue, ellenvélemény, bármi?
-
Atomgeszi
nagyúr
Üdv!
Van olyan lehetőség, hogy a galériában lévő mappát lezaroljam jelszóval vagy ujjlenyomattal vagy valamilyen rejtési lehetőség?
-
Atomgeszi
nagyúr
Xiaomi eu stabilból akkor nem is várható gesztusvezérléses verza?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
GrooveHero #13767 üzenetére
Csak tennének már a Mi szériába is tetves B20-at..
A Mi5 mérete nekem is határeset, ennél nagyobb nem kell, de kisebb sem. Ezt is necces fogni sokszor.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Karavik #13641 üzenetére
Ne haragudj, de nekem ez akkor is logikátlan. Az alábbi példát levezetve:
Csengő ikon nincs áthúzva, mondjuk felesen van, fülhallgató nincs bedugva, média hangereje felesen, írnak messegner, email, jön a hang.
Leveszem a csengő ikont nullára, az az át van húzva, média hangereje felesen, írnak messengeren, email, nem jön hang.
Csengő ikon nullán van, bedugom a fülest, média hangereje felesen, és jönnek az értesítés hangok a fülesbe.. Wtf?! -
Atomgeszi
nagyúr
Ha le vannak véve az értesítés hangok. A média hangerő felesen, az ébresztés hangereje minimális, és fülhallgatóval zenét hallgatok, akkor miért van még mindig messenger és minden egyéb értesítés hang? Holott az értesítés hangerő kis csengője még át is van húzva.
-
Atomgeszi
nagyúr
Az új (billentyűzet) frissítés óta másnál is laggol a swiftkey billentyűzet?
-
Atomgeszi
nagyúr
Na újabb idegesítő feature:
Ha nézel egy videót, és elkezded felhangosítani, közben a videó véget ér (avagy megakad, mert épp rossz a net vagy akármi más), akkor a csengetés hangerejét kezdi el felhangosítani.. Nyithatom meg a nyilat, és vehetem vissza a média hangerejét. Baromi idegesítő. Ez a régi ROM-okban nem így működött..
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #13550 üzenetére
"hogy újra legyen (xiaomi.eu vonalon) "
Egyetértek.. Igazából nem mindennapos, de sokkal egyszerűbb, mint leállítani a felvételt, újraelindítani.
"Kicsit mintha egyre "butább" lenne a rendszer."
Ezzel is egyetértek. Egyik kézzel adnak, másikkal elvesznek.
Pont az volt a lényege a MIUI-nak, hogy mindenre volt megoldás és mindenre többféle megoldást kínálnak. Erre olyan hasznos funkciókat vesznek el, amik igazából 1-1 ikon(tehát semmi hatalmas plusz app-okról van szó) lenne vagy hasonló és tök kézenfekvő.. De neeeem.. Ők kiveszik. -
Atomgeszi
nagyúr
Tényleg. Régen volt ilyen lehetőség,hogy csak párosított eszközök számára látható, vagy pedig elindult egy számláló, hogy 2 percig látható. Most Én sem találom.
-
Atomgeszi
nagyúr
Létezik valami teljes DND mód alváshoz? Hogy mittudomén 22-től reggel 7-ig, ha hívnának, vagy bármi nyámnyila baja lenne a telefonnak, ne szólaljon meg, ne rezegjen, ne kapcsolódjon be a kijelző?
A teljes kikapcsoláson kívül.
-
Atomgeszi
nagyúr
Aki használ OGYoutube-t... hogy hogy megszűnt a támogatás? Feldobta, hogy frissítsek 3.5-re.. De nem hoz be rá oldalt.
Más lehetőség?
Elég bugos is amúgy a 3.4, mert nekem sose tárolja el a Watch history-t ..
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
janakbacsi #13228 üzenetére
Miután feloldottad a telefont ujjlenyomattal 2 percig aktív az érintéses fizetés.
Tehát előbb kell feloldani(utána megy elvileg lezárt képernyővel is 2 percig) és utána odatenni a terminálhoz -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Karavik #13219 üzenetére
Na jó, de azt írja, hogy "Felvételi hangforrás - Rendszerhangok vagy mikrofon"
Választási lehetőségként pedig ez van: Némítás vagy Mikrofon.
Most nekem a rendszerhangok azt jelenti, hogy mondjuk instagramon egy privát videót nézek, ráindítom a képernyőfelvételt, akkor ő a rendszerhangból fog gazdálkodni(ami mondjuk egy videón hang, vagy messenger csipogás) és nem pedig a semmi.
Vagy pedig rossz a fordítás?
Mert, ha rendszerhangon hagyom, akkor nincs hang. Ha pedig mikrofon, akkor pedig annak a minősége ugyebár kifogásolható, még, ha a videó forráshangja jó is volt.
-
Atomgeszi
nagyúr
A gyári képernyővideó felvevő másnál sem vesz fel hangot?
-
Atomgeszi
nagyúr
xiaomi.eu_multi_MI5_V9.1.3.0.NAACNEI_v9-7.0.zip 1,196 GB
xiaomi.eu_multi_MI5_V9.1.4.0.NAACNEI_v9-7.0.zip 1,184 GBAz normális, hogy az újabb ROM kisebb? Nem nőni szokott mindig a méretűk egy icipicit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest