Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rawulf
őstag
válasz
<Adamsky> #19498 üzenetére
Azért nem olyan rossz a Redmi 4X azoknak, akik a kisebb méretű telefonokat részesítik előnyben.
Persze vacakolni kell vele a bootloader nyitáshoz, viszont xiaomi.eu-sítva teljesen elégedett vele két családtag is.Most töltöm le éppen a baidu-s tárhelyemről azt a bizonyos decemberi xposed Mi2 romot egyébként.
Megnézem, hogy mire jutok vele... (úgy nézem Dolby Atmos is van benne). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rawulf #19497 üzenetére
"Egyébként neked is javasolnám, amit már nemrég írtam ... "
Nincs veszteni valóm, úgyhogy ezt az előbb global, majd rá a dev. rom módszert ki fogom próbálni.Egyébként feb. márc tájékán - egyelőre legalábbis úgy néz ki - én is hűtlen leszek a márkához (P10 vagy XZ1C). A(z) Mi, majd a Redmi széria elcseszése után már nem hiszek a Xiaomi-ba...
-
Rawulf
őstag
válasz
<Adamsky> #19496 üzenetére
Én áttértem egy Conquest S8 2017 ipari strapatelefonra, de kiváló állapotban még mindig megvan a Mi2s telefonom.
Ahogy az időm engedi, megpróbálom egy kínai nem hivatalos miui9 romot magyarítani és google-síteni, aztán majd itt referálok, hogy mire jutottam vele.
El fog tartani egy darabig.Egyébként neked is javasolnám, amit már nemrég írtam:
fastboot-osan feltolod az utolsó global developer hivatalos romot, aztán a legújabb TWRP-t (3.2.1.0 aries) és twrp alatt először nyomsz egy format-ot is (és bár nem biztos, hogy format után szükség van rá, de) egy wipe-olás után pedig mehet a legutolsó xiaomi.eu firmware, hátha... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rawulf #19495 üzenetére
Hangsúlyozom, hogy ez a "lasthope"-os rom-nál volt...
Egyébként nem tudom megmondani, hogy mikor jött elő, ill. pontosan mi okozta / okozza, de egy idő után az egyébként korábban hosszú hónapokig atom stabilan működő rendszer azt kezdte csinálni, hogy re-boot-olt, ha egyszerre több frissítés jött a Play!-en. Sokszor ennek az újraindításnak az lett a vége, hogy soha többet nem indult el a rendszer. Próbálkoztam újratelepítéssel, másik (újabb) gapps-al, sikertelenül. A végén már a Titanium Backup restore-ba is bele-bele halt (re-boot és vége...). Lehet, most, hogy valószínű megint kell kicsit vacakoljak a telefonnal, teszek egy újabb próbát...
Neked mi van fenn? -
<Adamsky>
nagyúr
Valaki próbálta ill. használja a legutolsó (?) "xiaomi.eu_multi_MI2_7.11.16_v9-5.0" rom-ot? Mik a tapasztalatok? Esetleg vm. "pro tipp" más rom-ra? Sajna a "lasthope" rom - gyaníthatóan hála valamilyen Google sevice frissítésnek - már nem játszik.
-
Rawulf
őstag
válasz
Lordus #19491 üzenetére
Azt azért leszögezném (ha még eddig nem mondtam volna), hogy például xiaomi.eu romot is úgy szoktam feltenni, hogy előtte a legfrissebb fastboot-os rommal egy tiszta és friss alap rendszert "varázsolok" és csak utána megy fel az új twrp és custom rom.
Én amíg a miuipro-t használtam, nem volt gondom. -
Lordus
senior tag
válasz
Rawulf #19490 üzenetére
az a baj, hogy ezért cseréltem le a telefont... vettem egy redmi 4x-et, mert 1 hónapig olyan kotvány romok jöttek ki ár október körül, hogy meguntam...
tehát egy működő romra lenne szükség, nem egy kínai tákoltra.
már azon dolnolkodtam, visszarakom a v5-öt, az jól ment... -
Rawulf
őstag
De egyébként találtam kínai tákolt 7.12.2 romot is. Ha van rá igény, akkor azt is megsasolom majd.
-
Rawulf
őstag
válasz
Lordus #19488 üzenetére
Kibontva a miuipro romot, egy-két apk állomány kapott magyarítást, de alapvetően nincs magyarítva.
Az a baj, hogy a jBart hibákat dob rá, úgyhogy lehet kénytelen leszek egyesével beforgatni a magyart az apk állományokba, de majd meglátom amikor lesz rá időm. Lehet, hogy csak a hibákat dobó három apk-t kell külön manuálisan mókolni. -
Rawulf
őstag
válasz
Lordus #19485 üzenetére
Hááát... a MiuiPro csapat még kiadott egy nem hivatalos 7.11.23-asat, de abban alapból nem biztos, hogy van magyar nyelv, mert régen nem volt. (Xiaomi.eu romok előtt én még miuipro romokat használtam.)
Esetleg, ha lesz időm, akkor megpróbálkozom beletákolni a magyart a miuipro 7.11.23-asba. -
tomic
addikt
Mivel ha jól tudom leállt a heti frissítés a telefonra a kérdésem az lenne,hogy lesz vagy van rá másik rom lehetőség is? Vagy ez ennyi volt.
-
Lordus
senior tag
újra használatba vettem a kis MI2s-t, nagy örömömre.
hihetetlen jó a mérete az 5"-os redmi 4x után!Na de a lényeg: kellene nekem hozzá egy utolsó rom, egyszerűen a szokásos helyről nem jön le, sorry, waiting üzenet fogad (xiaomi.eu)
szal valaki linkelne egy 7.11.16-ot? asszem ez az utolsó...
köszi -
szuszinho
őstag
Senki sem cserélt még loudspeaker-t
-
Karavik
veterán
Fyi:
7.11.21 zárt global beta frissítés óta elérhető az új notification rendszer nougat alapú készülékeken. Ez a fícsör annyira betalált, hogy voltak akik ez miatt tértek vissza MIUI-ra. Itt írtam róla bővebben + képernyőmentések: [link]
-
Alex kettő
csendes tag
válasz
DrKapocs #19479 üzenetére
Nem a mérettel van a gondom, hanem a programok mennyiségével.
Ez a barométeres dolog meg nem akkora gond, ráadásul az a progi nem is oldja meg a gondom, azaz nem kalibrálja a barométert, csak a programban lehet beállítani egy offset értéket. Ettől még az eredeti iránytű progi hibás értéket fog mutatni.@harveszter
Még jó!
Ez anno csúcs teló volt. -
HornedReaper
senior tag
válasz
Alex kettő #19475 üzenetére
Mi2-ben van barométer?!
-
DrKapocs
őstag
válasz
Alex kettő #19478 üzenetére
2,9 mega, de persze, ahogyan gondolod.
-
szuszinho
őstag
A loudspeaker ragasztva van a házba?
-
DrKapocs
őstag
válasz
Alex kettő #19475 üzenetére
Én a barometer monitort (Adolfo Bulfoni a fejlesztő - így talán könnyebb megtalálni) használom. Ez egy kis widget. Állítható a refresh time (nálam ez 1 óra), a kijelzett periódus (3 nap), és manuálisan is kalibrálhatsz. Ez nálam azt jelenti, hogy +12 mbar-t adjon hozzá a szenzor értékéhez és akkor hajszálpontos lesz. Kis grafikon van, history. Egyszerű, kicsi, tökéletes. Szebb biztos van tőle, jobb nincs.
Ui: tudom, századrangú, de a Redmi 4 Prime-ból nagyon hiányzik a légnyomás mérő szenzor számomra. Hozzászoktam, figyeltem, jópofa, nőtt, csökkent, ezért fáj a fejem, stb.
-
Alex kettő
csendes tag
válasz
ginola #19473 üzenetére
Én 1 éve vettem 25k-ért, de 30-ról indult a 2/32-esem.
Van annak értéke, mert ilyen méretű, tudású és minőségű telót nem lehet kapni. Hiánycikk.
Persze meg kell találni azt, aki ad érte ennyit, mivel a piac diktál, de nem érdemes gyorsan elkótyavetyélni.
----------------------------------------
Más:
Hogyan lehet (ha lehet) kalibrálni a légnyomásmérőt (barométert)? -
ginola
addikt
Sziasztok
Mennyit érhet egy 2/16-os makulatlan teló plusz akkuval hátlappal együtt , nem tudom belőni az árát.
-
Lordus
senior tag
a régi v5 romból ki lehet szedni valahogy az energiagazdálkodás apk-t?
http://dyra.eu/sites/default/files/energia_gazdalkodasi_widget_gingerdx.png
ez ugye egy widget, amivel a wifi, bt, szinkronizálás... dolgokat lehet kapcsolgatni. -
Lordus
senior tag
őőő...
2 napja még 4,5% volt a negatív értékelés, most 8%
7.11.16 - hát, mit mondjak?!
Talán a legtalálóbb, hogy valami megint nem sikerültmár csak röhögök az egészen... ez van, amikor túlvállalják magukat...
lehet elég lenne havonta egy frissítést kiadni, de az valós hibajavításokat tartalmazhatna anélkül, hogy újabb hibakomplexumokat integrálnának a romba?face unlock: ez igen!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik #19465 üzenetére
Nem kell használni. Nekem már az is sokat segítene, ha Wakelock Detector-al megnéznéd, mit csinál a telefon nyugalmi állapotban. Vagyis képes-e lemenni deep sleep-be.
(#19466) ginola
Magisk-el nem próbáltad? Szvsz. azé a jövő. Nemrég beszereztem egy 8"-as tab-ot (Lenovo P8 a kínai neve), amit már így használok. Systemless a root, így - ha jó az alap rom - akkor a rendszer átmegy a SafetyNet ellenőrzésen. A host file is lehet systemless akárcsak mondjuk a Viper4Android. Mivel systemless, ezért az OTA update-ek sem "vágják haza a bulit" (nem kell pl. a supersu-t újra flash-elni).
Ha majd (ezen a hétvégén már tuti nem) nekiállok kipróbálni a legújabb / legutolsó rom-ot, akkor azt már biztos ezzel a módszerrel fogom csinálni.(#19467) Lordus
" ... aggódom, hogy úgy járok, mint a mi2s-sel - használhatatlanná válik..." - na, ez a gáz, mikor az ember nem mer nand backup nélkül frissíteni.
Én szeretném azt hinni, hogy csak a Mi2-t kezelte a Xiaomi ilyen mostohán az elmúlt időszakba ...
Egyébként vajon gondolkoztak-e már azon, hogy adott - régi - készülék Miui-ját / rendszerét már nem kéne fejleszteni, upgrade-elni, hanem csak security patch-ekkel ellátni. Szerintem 10-ből 8 Mi2 tulaj jobban örülne egy up-to-date sec. level-en álló - stabil - Miui 5-nek, mint egy ilyen-olyan Miui 9-nek. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #19445 üzenetére
" ... kissé mostoha gyereke a Xiaominak. Tudni sem szeretnének róla, ahogyan látom. Szerintem túl jól sikerült a Redmi szériához ... "
+1. Isten bizony, pont így gondolom én is!#19449 Karavik
"Akkor 7.11.16-ot ajánlom figyelmedbe.." - akkor ez tuti? Próbáltad .. úgy értem Mi2-n?#19460 Lordus
Tapasztalat (deep sleep, üzemidő) / benyomások a 7.11.16-ot illetően? -
Karavik
veterán
válasz
Lordus #19456 üzenetére
Ha most is (nem túl régi) xiaomi.eu kiadáson vagy, akkor csak simán updater app-ból vagy TWRP-ből mehet wipe nélkül.
Ha tiszta telepítsd szeretnél akkor pedig TWRP recovery-ben közvetlenül telepítés után nyomsz Format Data > Reboot to TWRP recovery > Reboot to system
Format data törli a teljes data partíciót beleértve internal storage-t -is
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #19450 üzenetére
Mi5-öt és másfél év időintervallumot alapul véve a beta (fejlesztői) vonalon én közvetlen közelről kísértem végig a fejlesztők munkáját, egyetlen napi frissítést sem hagytam ki, saját tapasztalataim vannak és ebből kiindulva eszembe nem jutna visszatérni egyik korábbi verzióhoz sem. Annak ellenére sem, hogy pár frissítés alakmamával előfordult visszaesés, becsúsztak nem kívánt hibák, kivettek hasznos funkciókat, de ezek viszonylag rövid időn belül javításra kerültek. Összességében tekintve (jelenlegi és 1.5 évvel ezelőtti állapotot összevetve) én mindenképp pozitív fejlődést és élérélepést tapasztalok.
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #19450 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy Redmi 4 Prime, Redmi 4x rossz telefon lenne, hiszen családon belül is többet rendeltem már belőlük, de erre a célközönség más és én nem tartozom közéjük. Jó árcédula, nagy akksi, brutál SOT, kompakt méret, erre volt szükség akiknek rendeltem erre célra pedig megfelel.
Nem vagyok elfogult a prémium kategóriával, csak nekem mások az elvárásaim. Számomra a telefon mást jelent, nem csak egy telefon. Én mindent telóról intézek, szeretem kihasználni az okostelefon nyújtotta lehetőségeket maximálisan a lehető legjobb minőségben. Továbbá szeretem kihasználni a legújabb technikai újdonságokat, feature-öket. Használom a Face ID-t, aptX, aptX HD, gyorstöltés, infra, NFC...stb. mindent. Érintéses fizetésre is telefont használom kizárólag, szeretek 4K és lassított videó felvételeket készíteni, lehetőségekhez mérten jó képeket lőni, és nem utolsó sorban szeretek játszani is telón, amikor időm engedi. Így máris a prémium kategóriában találom magam...
-
DrKapocs
őstag
válasz
ginola #19451 üzenetére
Akkor van valami okosság hozzá, ami megoldja. Valami tuti létezik, ami orvosolja a gondot. Tényleg nem merültem bele, soha nem készítek videot.
Egyéb: jelentem, az mi2s és Redmi mellé úton van egy yi dashboard kamera és egy miband 2 is. Annyi őrült van az utakon, így egy bő 10-est rászántam egy kamerára. Többfélét nézegettem, de maradt a Xiaomi kamerája. Persze nem globalt vettem, hanem kínai verziót (hw ugyan az, de a kínai csak kínai nyelvet tud. Megoldás van rá de faék egyszerűségű a menü, szerintem hagyom). Árban így pont fele az eustockos árnak. Kíváncsi vagyok rá. Miband 2, na az ilyen okoskarkötőknek nem voltam híve (van normális órám) de amilyen áron van, ennyit már megér.
Szóval durván márkahű lettem.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Karavik #19447 üzenetére
Nem kicsit elfogultnak tűnsz a prémium kategória irányába, pedig nem csak ott van élet. Mire nem elég egy átlag usernek egy SD625 (vagy akár 435 egy 4X-nél), egy FHD, 4000-es akku, dual sim, 3 giga ram, stb? Tényleg érdekelne. E-pélós Antutu nem érdekel. 4 tized másodperccel gyorsabban nyit egy appot? Bármilyen hihetetlenül hangzik egy béta teszter számára, nem akar mindenki sz@rakodni naponta, fél naponta romokkal. Lássuk be, piszokul nincs fejlődés nagyon régóta, semmi sem. Egy lépés előre, kettő hátra. Honnan tudom? Mi2s-en próbáltam, követtem a "fejlődést", inkább stagnálást. A Prime esetén pedig olvasom a fórumokat, azt a sok visszalépni szándékozót, a problémákat. Figyeld a fórumokat, elég nagy az egyetértés 8.1.2.0 ügyben.
Video hang gyengesége: tökéletesen igaz, később javították. Én nem szoktam videot készíteni, számomra lényegtelen.
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #19445 üzenetére
Őszintén szólva én Redmi 4x, Redmi4 Prime azoknak szoktam ajánlani akiknek nincs különösebb igénye semmire az akksi időn kívül, pl. Muteromnak akit az okostelefon nyújtotta lehetőségek hidegen hagynak, de örül, hogy csak 5 naponta kell tölteni.
"tökéletesen elég mindenre"
Hogyne, sőt, mindenre is!
"Frissíteni nem szabad, a 8.1.2.0 stabil messze a legjobb rom rá"
Ha sose frissítesz honnan tudod, hogy mi a legjobb? Megtippeled vagy megérzés?
Én naponta frissítek closed beta vonalon és sose volt semmi komolyabb gond egyikkel sem. Néha van úgy hogy egy két build nem úgy sikerül és némi visszaesés mutatkozik, mint pl. múlt pénteki 7.11.10-nél (amit közben vissza is vontak) de, ha grafikonon ábrázolnánk a fejlesztés eredményességét, akkor összességében a tendencia mindig felfelé mutat. 7.11.16 kiadás remek példa lesz erre (3 major issue múlt hétről javítva benne).
A stabil kiadás csak egy régebbi fejlesztői kiadás, semmi több...stabil szó pszichés hatással lehet userekre, nem kell ennek bedőlni -
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #19443 üzenetére
Redmi 4 Prime, csak ajánlani tudom. 10-11 óra körüli SOT, kb. 4 nap működési idő nálam... Az SD625 és 4000-es akku együtt, nem semmi amit tud. Számomra tökéletesen elég mindenre, még több is. Támogatás van, jönnek romok, de valóban kissé mostoha gyereke a Xiaominak. Tudni sem szeretnének róla, ahogyan látom. Szerintem túl jól sikerült a Redmi szériához, én ilyesmi okra tippelek. Béhúsz nincs. Frissíteni nem szabad, a 8.1.2.0 stabil messze a legjobb rom rá. Hibátlan, egyik rom sem tud hasonló SOT-ot, mint ez.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lordus #19442 üzenetére
Örülök, hogy végül nem csak, hogy nem bántad meg a 4x-et, de lassan meg is szereted.
Én anno még a R4 Prime-al szemeztem (DrKapocsnak van tán ilyen). Az is elég jó ár / teljesítményű készülék, csak nincs benne B20, és support szinten elég gyorsan el lett felejtve (ezt nem én állítom, hanem itt a PH!-n hallottam többektől). Kíváncsi leszek, hogy az új Redmi-vel mit gurítanak. Elvileg decemberben jön, ha jól tudom.
-
Lordus
senior tag
válasz
<Adamsky> #19441 üzenetére
egyre jobb a telefon (redmi4x), már egyre jobban megszoktam a méretét. főleg, hogy jó vékony. csak ne lenne ilyen gömbölyű...
akku állat: 4 nap
egyébként mikor megrendeltem, a mi2-n megjelent a másik oldalon is a sárga folt...
Igazából azért vettem meg, mert éreztem, hogy a mi2-re már hiába jön ki új rom, sztem csak szarabb lesz. egy jó v5-tel, új kijelzővel, működő proximity-vel és új akkuval (mind eredeti) azonnal összeraknám és használnám boldogan! DE sehol nem kapok már hozzá eredeti alkatrészt... na ezért vettem meg ezt és most már azt mondom, nem bántam meg. mondom ezt úgy, hogy az első két-három nap még bántam! élesben is csak 4 nap után kezdtem használni, addig itt volt a polcon és nézegettem...
szóval megszokható az 5", pedig ha valaki, hát én nagyon ellene voltam!
még egy nagyon pozitív dolog: én éjjel sokat nyomkodom és a kijelző fényerőt olyan szinten le lehet venni, hogy éjjel ha bekapcsolod a kijelzőt, nem zavarja meg a szemed a hirtelen fény!
ez rohadtul tetszik!
Ja, szóljatok, ha valami használható frissítés érkezik még a kis mi2-re, mert tesztelném!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #19428 üzenetére
" ... kicsit úgy érzem el is kapkodod ezt a váltást. Hol van még az Mi14-es modell?!
(Ne haragudj, nem rossz szándék és bántás, csak magas labda volt.)"
Háát, igen. Volt egy elhatározásom, és most már csak azért is kitartok (és a Mi2-esem is).Mondjuk utóbbira a Miui van a legnagyobb veszéllyel. Egy jó ROM-al még ma is "oda tudna csapni", de így ...
@Lordus
Köszi a beszámolót!Nagyjából erre számítottam.
@Karavik
Jó lenne, ha búcsúzóul összeraknának egy rendes ROM-ot, mert ezek az utóbbiak elég gyalázatosra sikerültek. -
Karavik
veterán
November 16-től hivatalosan megszűnik a developer support a köv készülékekhez: Mi2, Mi2S, Mi 3, Mi Note, Mi Note Pro, Mi Pad, Redmi 1, Redmi 1S, Redmi 2, Redmi 2A, Redmi Note 1
R.I.P. Mi2/S
Stable kiadás továbbra is lesz MIUI9.2-ig biztosan
Újabb készülékekre kerül a fókusz stabilitás érdekében
-
Disque
aktív tag
Én MI4C-t használok már 2 éve, semmi extra hibára nem emlékszem pedig hetente max kéthetente frissítek.
A gyerek használja az MI2-t azt kb fél évente ha frissítem, de azzal sincs gond.
Viszont én mindig fastboot romot telepítek, ha hosszabb ideig kimarad a frissítés, vagy esetleg más verziót telepítek. Régen mindig mindenki azt ajánlotta, ha váltasz előbb tegyél fel egy fastboot romot, érdekes ez valahogy megszűnt, mindenki telepít mindent recoveryből, ami szerintem a legtöbb hiba okozója. -
interstate76
addikt
válasz
Rawulf #19437 üzenetére
Amiatt kérdeztem, hogy az újabbaknál is van-e ez a gond, mert az sztem érthető, ha nem tudnak minden újítást hibátlanul implementálni az összes készülékre, beleértve a 4 éves modelleket is. Szerintem az belefér, ha 1-1 fejlesztés 1-1 készüléken nem megy azonnal, de ez az "egyet lépünk előre kettőt hátra (vagy fordtva
)" dolog gondolom, nem érezhető az új telóknál.
Én pl. nagyon szeretem buherálni a kütyüket, mindig van itthon legalább 1-2 kínai mini PC és vagy okosteló custom rom-mal a fedélzeten, mókoltam már routerrel és NAS-sal is, de a Mi2S-emhez nem nyúlok. Egyszerűen úgy jó, ahogy van! Ha 1-2 új progi kompatibilitási hibára hivatkozva nem megy fel rá, akkor megvagyok nélkülük, más okot pedig nem látok a rom-cserére. Megértem azt, aki másképp gondolkodik és mindig a legújabb romot szeretné a telóján tudni, csak éppen nem vagyunk egyformák.
Néha kifejezetten keresgélem az okot a telefoncserére, de komolyan mondom, hogy nem találok ilyet!
A múltkor mentem valahová, módosult a terv, el kellett mennem egy új helyre, és persze kivételesen épp a menyecskémnél volt a navi. Beizzítottam a Mi2S-en a GPS-t és az Osmand-ot, fél perc alatt talált jelet és hibátlanul elnavigált az ingyenes kis progimmal. Telefonálni tökéletes, netezni is, a mérete fenomenális, imádom a MIUI rendszert, a GPS ugyebár több, mint jó, és a fényképezője is elég nekem (bár ebből egy kicsit jobbat is el tudnék viselni), ill. minden lazán, erőlködés nélkül elfut rajta, ami fontos a számomra.
-
Rawulf
őstag
válasz
interstate76 #19435 üzenetére
Ott a Redmi 4X példának okáért, amire mikor feltettem a legfrissebb romot, akkor nem működött az automatikus fényerőszabályzás...
Nekem igazából az a bajom a Xiaomi-val mostanában, hogy ha valami működik egy régebbi rom-nál, azt hogy képesek elcseszni az újabbnál? Ez a lépünk előre kettőt, de hátra legalább egyet, nem gyere be... -
törölt tag
válasz
interstate76 #19435 üzenetére
Hát igen. Sajna ez az új telóknál is igaz. Note 4 nél is voltak gondok frissítéskor. Mondjuk fejlesztői kiadásnál azért az ember belefut anomáliákba. Én szeretem kipróbálni az új dolgokat. A stabil kiadásokkal nincs probléma.
-
Rawulf
őstag
Felteszem a költői kérdést. Tesztelik egyáltalán még a mi2 új firmware-eket? Kicsit sok lesz már a bug...
-
tomic
addikt
Heti frissítést ne tegyétek fel! Összeomlik a témaindítója. Nekem is és egy barátomé is összeomlott.
-
Lordus
senior tag
válasz
<Adamsky> #19426 üzenetére
még mindig nem használati tapasztalat...
pro:
kijelző nem is rossz. nagyobb és ua az a felbontás, de nem rossz.
fényerő: OK
fényerő szabályzás nagyon durva!!! én éjszakai bagoly vagyok, tehát fontos a szupergyenge háttérvilágítás és ez a telefon tudja! tényleg csak pislákol, ha akarod!
pedig ebbg kijelzőm van, a többiek a boe-t tartják jobbnak.
nálam nincs gond színekkel, fénnyel, a mi2s kijelzője picit jobb. de az azért csúcs
akksi: állat!
működés: gyors, pörgős, jelenleg még stoc rom (8.5.2, android 6.0.1 - de jön rá a 7-es (miui9-es) érthető okokból most a dev romot még nem tettem fel, mert szükségem van a wifire, nem szeretném azt, mint a mi2-mel...kontra:
forma és fogás: na ez a baj, nagy, lekerekített mindene, ami nekem nem tetszik. nagyon nem. nincs rajta él, nincs rajta sarok, minden gömbölyű...
éjjel egy kézzel őgy fogom a telefont, mint amikor a mutató és hüvelyk ujjaddal 90 fokot mutatszt. na a mérete miatt ez hamar fájdalmat okoz. nem lehet sokáig így fogni. pontosabban ezt már sehogy nem lehet, mert itt a hüvelyk és a középső ujjammal kell fogni, a mutató nem ér el a végéig!meg kell szokni még, a kijelző méret nem is annyira gáz, bár epekedve tekintek még mindig a mi2s-re...
ez a bl nyitás, első lépések (twrp) kicsit kikészített, de megoldottam... most már egyszerűbb a továbblépés/frissítésmiui gyári átköltözés: állat, bár voltak kétségeim. szinte mindent átrakott, értelemszerűen egy két dolog nem megy (pl. régi twrp), de nagyon jó dolog! full az az ikonsorrend és beállítás fogadott, minta megszokott! ajánlom!
-
Lordus
senior tag
válasz
<Adamsky> #19426 üzenetére
hát... ha egyszer lesz időm és beszerzési forráso, felújítom a jó kis mi2s-emet.
nem rossz ez a redmi 4x, de nekem ez a gömbölyített formavilág nem tetszik. vékony, kézreáll, de soha nem lesz olyan, mint a mi2.
mondom ezt 15 perc fogdosás után... majd még jelentkezem, csak bootloader nyitás, dev rom, root, kis használat és akkor már tudok valami képet adni a működéséről -
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #19424 üzenetére
Nem, dehogyis, szó sincs erről... kicsit úgy érzem el is kapkodod ezt a váltást. Hol van még az Mi14-es modell?!
(Ne haragudj, nem rossz szándék és bántás, csak magas labda volt.)
Nem mellékesen az mi2s tényleg nem rossz még ma sem, éppen én is arról írok. Nagyjából mindenre elég még ma is számomra. Emellett nem bántam meg a Redmi 4 Prime váltást, nyilván, kényszerű dolog volt, bár az mi2s működőképes a hibáival. Persze Te tudod, de az 5" vállalható méret. Viszont, én a helyedben a 4X-et nem fogadnám el, nem egyértelmű előrelépés lenne a processzor miatt. Én valamiféle 5-ös Redmit néznék, ahol a processzor legalább 6-os számmal kezdődik.
-
törölt tag
válasz
Lordus #19425 üzenetére
Az 5" még vállalható méret szerintem. Most adtam el a Note 4 -met ami 5.5" volt. Az már nekem is nagy volt . Sajnos manapság 5" alatt elég sok kompromisszumot kell kötni. Talán a Sony Compact-ok amik mindenben ott vannak a toppon. Itt meg persze az ár az, ami megint eléggé fájó. Próbáld meg a 4x-et. Veszteni való nincs. Nem rossz kis teló, és ha nem támasztasz vele sok elvárást akkor kifog az is szolgálni.
Egy Sony XZ1-et bevállalnék szivesen, de az ár..... !
-
-
Lordus
senior tag
válasz
<Adamsky> #19424 üzenetére
nekem ilyen kétségeim nincsenek, tuti, hogy 4 évet nem fog kibírni úgy, hogy ne avulna el, ne romlana el, ne menne tönkre az akksija...
de már azt játsza az akksim, hogy 10%-nál kikapcsol a telefon, aztán vissza tudom kapcsolni, még megy egy ideig...
szóval minden tiszteletem a mi2s-é, ilyen telefonom soha sem lesz többet, ezt el kell fogadni, tovább kell lépni.
bírjon ki két évet és már boldog vagyok (hiszen 80E-ért vettem a mi2s-t, ezt meg 40-ért fogom) - akkor már rendben lesz
ha megvan, majd jelzek engedelmeddel, hogy milyen, mennyire elviselhető az 5" - én gyűlölöm, tehát ha azt írom majd, hogy elfogadható, akkor tényleg megszokható, mert még mindig attól félek, eladom 2 nap múlva, mert nem viselem el a méretét... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lordus #19423 üzenetére
Aki ismer innen a topic-ból / fórumról, az tudja, hogy nagyon nehezen veszem rá magam a váltásra (rengeteget tudok agyalni rajta). Mivel a Mi2s-em még - úgy-ahogy - működik, nem vagyok rákényszerülve a cseréjére. Mindazonáltal a 4X-el én is szemeztem, de csak annak fényében, ha maholnap kellene valami, mert nincs semmim. Én ha már váltok, akkor előre is akarok lépni, nem csak egy új telefont venni.
Ami nálam az előrelépést jelenti: 4G, 5 Ghz-es wifi, újabb BT támogatás (mondjuk 5-ös), NFC (szeretném az OTP-s Simple-t használni), ujjlenyomat olvasó.
Sajnos a Xiaomi flagship-jei közül egyik sem hozza azt, amit én elvárok. A 4X-ből nekem hiányzik az ac-s wifi és az NFC. Ami most nálam legesélyesebb az az XZ1 Compact. Amint nyitható a bootloader-je és lesz rá TWRP (és így jó eséllyel root-olható is) már veszem is.
A 4X-t a fentiek ellenére egy nagyon jó ár/teljesítményű telefonnak tartom, de erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy kihúzna nálam annyit, mint a Mi2s. -
Lordus
senior tag
Gyerekek, e digitálnál a redmi 4x 40 papír.
megvegyem? mit gondoltok? úgyse lesz 5" alatt semmi...pro? kontra?
-
Lordus
senior tag
válasz
Alex kettő #19421 üzenetére
4 éve dev rom van a telefonomon, és nem szoktam frissíteni, pont ez a gondom!
általában fél év után frissítek, most sajnos nem jól jött ki, mert a legutolsó 3 rom sz@r.
visszafelé nem lépkednék, hiszen egy 8-as felrakásával mindenem megint elvész, nincs időm 3 óra alatt újra belakni a telefont. ezért várom, hogy orvosolják ezt a rohadt wifi hibát!teccik érteni?
szerk: ha visszalépnék, akkor csakis v5-re!!! na az mindenben kielégítette az igényeimet...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lordus #19418 üzenetére
Szöget ütött a fejembe, hogy sputyi70 - viszonylag friss - stabil ROM-ról tért át dev-re. Áttúrtam a fórumot és ezt találtam. Szóval, ha van időd / kedved vele kísérletezni, akkor dobd fel a legfrissebb stabil ROM-ot, majd pedig a dev-et. Esetleg nézd össze a NON-HLOS.bin fájlokat.
-
Lordus
senior tag
bluetooth szintén sz@r, már a múlt hetiben is csak egyenként lehetett fényképeket pc-re küldeni, csoportosan nem...
előtte jó volt... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lordus #19411 üzenetére
Na, nálad, hogy merül / nem merül? Mondjuk, ha a wifi ugyanúgy szar, akkor továbbra is felejtős...
Más: én ugye most 7.9.21-en vagyok, de elég zavaró, hogy nem tudom kikapcsolni (hiába van rá beállítás), hogy ne villantsa fel a kijelzőt, ha értesítést kap a készülék. Ezzel kapcsolatban mi most a helyzet? -
Lordus
senior tag
wifit illetoen a helyzet nalam valtozatlan, mast meg nem teszteltem.
halozati diagnosztika: 1-4kb\sec 100mbites nettel.
es kiirja, hogy nincs internetkapcsolat.
de valamennyi van, egy-ket dolog frissul neha.szoval nalam ez is egy kupac ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#08054973 #19403 üzenetére
A Wakelock Detector-ral szerencsére nem kell órákat vagy egy teljes töltést várni, hogy kiderüljön le tud-e menni deep sleep-be a telefon. A beállításokban bekattintod, hogy a legutóbbi lecsatlakozástól nézze, és leteszed mondjuk 1/2 órára. Utána, ha ránézel, és azt látod, hogy a felső csík (Awake) szinte végig piros, akkor gáz van.
-
törölt tag
válasz
<Adamsky> #19401 üzenetére
Egyenlőre nem tudom hogy merül tegnap raktam fel. Wakelock detectort nem használtam, de most felraktam.. Beszámolok róla mit mutat. Mondjuk az aksi nem áll a helyzet magaslatán. Most rendeltem meg a NoHont. Azzal remélem jobb lesz. Wifi nálam rendben megy. Nincs vele gond. Nem lép le a hálózatról.
(#19402) Lordus Mostmár jó, kikapcsoltam a közelségérzékelőt, így nem kapcsol le a kijelző.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#08054973 #19400 üzenetére
Akkor ez lehet nem szoftver gond lesz...
Egyébként, hogy merül? Mit mutat a Wakelock Detector? És a wifi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest