Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
válasz
ginola
üzenetére
ZUK Z2: [link]
Van hozzá IBG kuponkódom: IBGzukz2
Kuponkóddal 330$ helyett 315$ lenne ez a teló, szvsz elég korrekt ár egy Snapdragon 820 / 4GB RAM / 64GB ROM telóért és már készleten van.
Én nem élek ezzel a lehetőséggel mert Mi5 Pro Black Ceramic-ra várok (immáron 4 hónapja hogy kifizettem kb. olyan nehéz hozzájutni, mint visszaadni a szüzességet..
) -
ginola
addikt
Sziasztok
Max 5-ös méretben melyik telefont ajánlanátok az Mi2S lecserélésére, ami jelentős előrelépés hozzá képest?
-
wyzard
tag
Sziasztok!
Mi2s-hez keresek komplett kijelzot. Ebay-en keresgelek eppen. Az ilyen 6-7.000 koruli kijelzok jol sejtem utangyartott vackok ? Hogy lehet kiszurni, hogy melyik gyari ?
Koszonom elore is.

-
Karavik
veterán
válasz
ginola
üzenetére
Akkor talán ne úgy tedd fel a kérdést, hogy "Mi az a long screenshot?" hanem úgy, hogy hogyan kell long screenshotot készíteni.

Screenshot után jobb felső sarokban megjelenik az előnézeti kis kép amire ráböksz 3 mp-en belül majd a screenshot kép alatt ráböksz "Extend" és lefelé görgetsz addig ameddig ki szeretnéd terjeszteni a képet és végül "Done"
Szerk:
manage apps bettery usage:
Settings>Battery and Performance> Manage apps battery usage>On
-
ginola
addikt
válasz
Karavik
üzenetére
long screenshot = kiterjesztett képernyőmentés (feljebb linkeltem példának long screenshotokat
Ezt értem, de hogyan készíted el ezeket? Elbeszélünk egymás mellett.Ütemezett battery saver miért nem jó neked?
Azért nem jó, mert ami volt Miui 5,6,7-ben miért nincs a 8-ban?Ezt nem találom, hogy hol van.
manage apps bettery usage ON (bekapcsolva) a lényeges appokat pedig beteszem autostart appok közé, -
Karavik
veterán
válasz
ginola
üzenetére
és (#18686) ginola:
long screenshot = kiterjesztett képernyőmentés (feljebb linkeltem példának long screenshotokat)
Ütemezett battery saver miért nem jó neked? Szvsz nem a profil a lényeg hanem, hogy alapból jól legyen az akku kezelés és a MIUI8 ban ez megvan. Akku management nálam gyári alapértelmezett értéken van azaz "MIUI Battery Saver" minden alkalmazásra beállítva és manage apps bettery usage ON (bekapcsolva) a lényeges appokat pedig beteszem autostart appok közé, hogy screen off alatt is működjönek tovább...ennyi
(#18690) <Adamsky>:
Final release miből? Az alpha fázis már lefutott mert már pénteken megvolt az első publikus heti developer kiadás...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ginola
üzenetére
Nézd meg a Karavik által kitett képeket! A lényeg, hogy nem csak azt menti le, amit látsz, hanem azt is, amit nem (ami nem fér el a képernyőn). Aki fűzögetett már össze screen shot-okat, az tudja, hogy milyen jól tud ez jönni adott esetben.
(#18688) Karavik
"Szvsz most nagyon odatette magát a Xiaomi a MIUI8-al... "
Igen, ebben most maximálisan egyetértek Veled. Remélem hibátlanra "csiszolják", és akkor a Miui5 után talán újra Miui lesz a telefonomon.
Ja, mikorra várható a "final release"? -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Természetesen tesztelve azok is és mind rendeben működnek.
Long screenshot:
Saját long screenshotok pl. menükről:
Settings: [kép]
Additional settings: [kép]
Developer options: [kép]Az is testre szabható, hogy mennyire akarod kiterjeszteni a screenshotot egyszerű fel-le görgetéssel, plusz egyéb hasznos képszerkesztési opciók vannak még ezen kívül is.
Cloned apps:
Gyakorlatilag egy teljesen független másolatot készít a kiválasztott alkalmazásokból saját data-val és saját beállításokkal így több reg-es júzerek párhuzamosan két külön felh név jelszóval tudják használni kedvenc alkalmazásukat
Second Space:
Ez hatalmas feature, viszont a Dual Device Mode sokkal találóbb elnevezés lett volna. Ez gyakorlatilag külön felhasználói fiók saját data-val, beállításokkal, fájlokkal, fotókkal, google fiókkal és Mi Fiókokkal...(hasonló, mint PC-n Win OP rendszerek esetén). Rendszer alól váltás a két "Space" között egy érintés és pillanatok alatt megtörténik. Külön-külön jelszóval le lehet védeni mindkét "Space"-t, így képernyőzárról is lehet váltogatni a két "Space" között attól függően, hogy épp melyik "Space"-hez tartozó jelszót adod meg. Nagyon kemény...
Second space használata alatt enyhe lag-ot tapasztaltam, de ez minden.
Szvsz most nagyon odatette magát a Xiaomi a MIUI8-al, természetesen ennek ellenére is lennének változtatási ötleteim, de ez most alap-nak így nagyon jó, aztán majd remélem a heti frissítésekkel még jobb lesz a későbbiek folyamán...(amire jó esély van mert a helyes irány már megvan szvsz)
Edited:
Végre a Battery & Performance menü bekerült a főbeállítások közé
.
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs
üzenetére
nagyon jó a MIUI8 battery mangement már az első alpha kiadásnál nyilvánvaló volt számomra, de amivel engem megfogott az az, hogy minden apró részlet annyira finoman és gondosan ki van dolgozva, hogy szinte egy vizuális élmény használni a telót. Pl. a screenshot effekt amikor a kép összeszűkül a jobb felső sarokba és a kis kép aprócska fel le mozgással pár mp-ig még jelzi, hogy ott még hozzáérhetsz és megtekintheted a screenshotot, ezt kihagyva pedig felül kirepül a képernyőről...tehát nem csak teszi a dolgát, hanem közben el is kápráztat (legalábbis engem mindenképp) ...szép is, jó is, okos is, ha nő lenne elvenném feleségül
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DrKapocs
őstag
válasz
Karavik
üzenetére
A gps.config állomány nem szorul cserére, végre. Nincs vele gondom. Nem nagyon tudok belekötni én sem. A calendar is énekelni fogja előbb-utóbb, hogy "egyszer megjavulok én, jó leszek majd..."

Tetszik, hogy javult az olvashatóság, kicsit színesebb a rendszer. Jobbak az animációk, nem annyira flat, sivár.
-
Karavik
veterán
válasz
ginola
üzenetére
MIUI8 calculator APK: [link]
calculator.apk telepítéshez ROOT kell (SuperSU) és Root Explorer. Root Explorer-vel másold ebbe a mappába a kicsomagolt calculator apk-t: system/app/Calculator és írd felül az ott lévőt, majd állítsd be az apk jogosultságot erre: rw-r--r-- (0644) végül teló újraindítás és már van is kalkulátor.
Angolul nincs hiba, konverter funkció is okés.
MIUI7-->MIUI8 váltáskor ajánlott egyszeri factory reset (wipe dalvik+cache+data) utána nem kell többet, simán updater app-ból mehet az összes következő frissítés.
(#18680) DrKapocs:
Én már nem fogok többet áradozni a MIUI8-ról, végre jó felé vették az irányt ez már egyszer biztos, azért még pár ötletem lenne, hogy még min lehetne változtatni...
-
DrKapocs
őstag
válasz
Karavik
üzenetére
A kínai 8-as dev rom hibátlan, OTA frissítéssel jött szépen. Nem találtam benne semmi kivetnivalót egyelőre. Az akkuidő is jónak tűnik. Még nálam is 4 óra körüli a kijelzőidő, az pedig nem semmi a fentebb írtak tükrében. Mintha nem melegedne annyira a telefon, de lehet, hogy ez csak érzéki csalódás.
Sokat fogyott egyébként a rendszer.
-
Karavik
veterán
Tegnap én is kicseréltem a kijelzőt, de elsősorban nem a sárga folt miatt, hanem azért mert a bal felső sarokban kicsit kiállt az üveg a keretből és ez befolyásolta az alaplapon lévő közelség szenzor működését, mert mindig úgy érzékelte, hogy takarva van és már kezdett az agyamra menni. Ha vissza nyomtam az üveget ujjal akkor jól működött. Szóval sárga folt és közelségszenzor issue fixed
Tökéletes az új kijelző, összeszerelési minősége jobb, mint eredetileg volt új korában...91$-ért vettem annao, eredeti xiaomi service alkatrész, még jó, hogy nem adtam el...Ezzel a MIUI8 első publikus dev kiadást is megtiszteltem egyúttal
xiaomi.eu MIUI8 6.6.17: [link]
Minden alpha bug javítva benn, kivéve calculator ezért ezt kivettük belőle. Én külön azért feltettem magamnak, mert angolul semmi baja (csak egyéb nyelveken van nyűgje)
-
DrKapocs
őstag
válasz
coal56
üzenetére
és (#18669) ginola:
Köszönöm szépen! Mára kicsit magához tért az akku, én pedig egyszerűen nem akarok az mi2s-re sokat költeni. Nem látom értelmét, mégiscsak közel 2,5 éves telefon. Kockáztattam és bevállaltam egy ilyet.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik
üzenetére
"Remélem nem butították le annyira ... "
Nem, és végül is azt kell mondjam, hogy semmivel sem tud kevesebbet mint a régi verzió (mondjuk többet se, vagy legalábbis nem futottam bele újdonságba).(#18673) ginola
Ebben szerintem semmi meglepő nincs. Sokszor elhangzott már, hogy a magyar fordítás közel sem tökéletes, és ajánlott mellőzni. -
ginola
addikt
Érdekes dologra figyeltem fel.
6.6.13-at felraktam beállítottam mindent magyarul, de bizonyos funkciókat nem értem el.
Így újra factory reset majd angolul történt a beállítás, és utána raktam át magyar nyelvre, így nincs nyelvi probléma okozta FC és mindent be tudtam működőképesen állítani. Csak egy tipp. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik
üzenetére
"EU térképcsomag 1x-i megfizetése után a frissebb térképek beszerzéséért külön kell-e majd fizetni."
Tegnap - igaz, csak rövid ideig - én keresgéltem ezzel kapcsolatban, de nem találtam konkrét információt. Abban a szövegben, amit a in-app-purchase-nél van, semmi olyat nem írnak, hogy adott idő után újra perkálni kellene. Egyébként így nézve, tényleg nem vészes.
A gond - nálam legalábbis - az alkalmazással van. Gyorsabb ez OK, de nekem elsőre mintha kicsit butább lenne, mint a Primo. Ha azt tudná, mint a régi vagy még inkább azt, amit a PNA-mon lévő "Gurjon skin"-el tudott, akkor kiperkálnám. Így ... hát ... még gondolkozom rajta.Magyarországra egyébként még mindig a SzülinApp a tuti. Ugyanaz a decemeberi térkép van benne, és ingyenes. Az érdekes majd az lesz, hogy ha frissítik a magyar térképet, akkor a SzülinApp is frissül-e majd legközelebb (is).
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs
üzenetére
Respect!

(#18667) <Adamsky>:
Én sem tudtam hogy már elérhető play store-on.
Kérdés, hogy a teljes EU térképcsomag 1x-i megfizetése után a frissebb térképek beszerzéséért külön kell-e majd fizetni. Mert ha ebben az árban örökös frissítések is benne vannak akkor egyáltalán nem drága szvsz.
Külön (PDA/PNA) GPS Navigáció rendszereken a frissebb térképek letöltéséért is fizetni kell. Cégnél hivatalosan, jogtisztán használunk egy ilyen eszközön iGO szoftvert és térképeket (én szoktam frissíteni).
-
DrKapocs
őstag
válasz
bojtix
üzenetére
Naptár app szinkronizálása:
Igen, ismerős a dolog, hogy a gyári naptár nem képes egyből szinkronizálni a google fiókkal (china rom). Eddig sikerült megoldani mindig. Vagy az aCalendar vagy pedig a Google Calendar segített, utána már persze a gyári MIUI Calendar is képes volt a szinkronizálásra. Jelenleg a probléma nem oldódott meg, bármennyiszer letölthetem bármelyik naptárat, egyik sem képes a google szinkronra. Love you MIUI...Akku:
Sajnos nem lesz időm kínai vásárlásra, kell az akku, most. Híváskor megcsörren a telefon, felvillan és már le is merült. Mindegy hány százalékon áll, legyen az 80, 50 vagy 30%. A vicces az, hogy tegnap például hazanavigált töltő nélkül, probléma mentesen. Az út után pihent 10 percet és az első hívásnál megadta magát egy csörrenés után. De elég csak csatlakoztatni a pendrájvot, máris behal. Keresek egy EU-s forrást, ahol jó minősítések vannak és gyorsan kapok egy akkut. Láttam az ebayen olasz és spanyol eladókat, viszont így kb. 5 eFt lesz a vége. Mindegy, ez van, egy próbát megér. Sajnálom az akku miatt kidobni a telefont, ráadásul elfogadható áron, érezhető javulást eredményező új telefont nem igazán látok. Bár szemeztem egy péklapát méretű Letv 1s pro-val, egy Letv 2-vel (ezeket asszem kizártam a méret miatt) és egy Redmi 3 Pro-val is.MIUI8 alpha, FC
Sajnos nem tudom újra kipróbálni, ilyen akkuval nem. A hibaüzenetek akkor jöttek elő, amikor a 7-es MIUI mentését visszaállítottam. Jobb ezt elkerülni, viszont nem akartam kínlódni az újbóli beállításokkal, de elkerülhetetlennek tűnik. Utána jöttek a gondjaim csőstül a rossz akku miatt... restore közben is behalt például. Úgyhogy én hiszek Neked Karavik, hogy nincs vele gond. A hiba nálam lehetett.iGO & Adamsky
Köszönöm, nem is tudtam róla. Gyanítom ez a szülinapp eu képes verziója. -
<Adamsky>
nagyúr
iGO Navigation:
- 7 napos próba EU-térkép
- a teljes EU csomag ára: 9.490 Ft (sajnos külön Mo. nem megvásárolható)
- alapból nincs TTS hang, ezt is meg kell venni: 1.590 Ft
Egyik szemem sír, másik nevet. Maga a szoftver egyébként "NextGen" alapú, ennek megfelelően már nem olyan darabos, mint a korábbi verziók. Egyelőre én is csak ismerkedem a felülettel... majd meglátjuk ... a vak is megaszonta.

-
bojtix
tag
6.6.7-s V8 szerintem is elég jól muzsikál sebesség, akkuidő stb...
Nekem most jobban megy mint a V7. A wipe-k után minden nulláról ment fel és FC vagy újraindulás nem jött elő.(#18650) DrKapocs
A napár appot töröld és töltsd le újra. 90%, hogy helyre rakja. Korábbi MIUI verzióknál is előfordult, hogy a szinkron csak így indult el. -
Karavik
veterán
válasz
ginola
üzenetére
TWRP-ből factory reset erősen ajánlott (wipe data, wipe cache, wipe dalvik) továbbá az alpha fázisban az angol nyelv használata. Magyar nyelv csak a MIUI7-ből lett átemelve és nem csak hiányos hanem bugokat is okoz pl. calculator app
Notification shade színét illetően igazad volt, valóban időjárásfüggően változik

Nekem is helyesbítenem kell, mert a xiaomi.eu MIUI8 alpha 6.6.12-ben két bug van (nem egy), az egyiket kifelejtettem előbbi hsz-ből, tehát:
- Home screen dupla óra
- Mi Browser kereső FC -
wyzard
tag
válasz
paulkaresz
üzenetére
Köszönöm.

-
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95
üzenetére
Köszi szépen a valósághű visszajelzésed, mert én is nagyon jól tudom, hogy semmi komolyabb gond nincs a xiaomi.eu MIUI8 alpha kiadásokkal, mert 6.6.3-tól az összes frissítést végigjártam agyontesztelve, most pedig a MIUI8 alpha 6.6.12-t nyüstölöm. Ráadásul mivel alpha verzióról beszélünk, ha tele lenne buggal, FC-vel az is simán beleférne, de erről itt szó sincs. Egyedül a 6.6.8 kiadást nem ajánlom a "contacts and dialer" FC miatt, ez okozott komolyabb bosszúságot számomra használat közben. Xiaomi.eu fórumon is jóformán csak pozitív visszajelzések jönnek MIUI8-al kapcsolatban, de láthatod ezen a fórumon naná, hogy előjöttök ilyen problémák amik sehol máshol, hogy: "random reboot, fel le ugrál a képernyő tartalma, remeg, hibaüzenetek"
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ha valóban lenne ilyen probléma a ROM-al azt én megosztottam volna itt elsőként! (...mint ahogy azt meg is tettem a 6.6.8 kapcsán)
Ha szeretnél frissíteni ajánlom a xiaomi.eu MIUI8 alpha 6.6.12 verziót: [link]
Home screen dupla óra bugon kívül nem találtam benne más hibát:
-
wyzard
tag
Sziasztok!
Bocsánat az OFF-ért, de a Redmi 3 Pro-hoz nem találtam külön fórumot és régen már kaptam itt MI2s-sel kapcsolatban segítséget.
Redmi 3 Pro-hoz keresnék magyar nyelvet tartalmazó rom-ot ill. leírást a felrakásához.
Létezik hozzá ilyen ?

Köszi előre is, ha tud valaki segíteni.

-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs
üzenetére
Úgy értem, hogy hivatalosan még nincs MIUI8 china alpha ROM kompatibilis google installer. Ugyanis ez a hivatalos módja a gapps beszerzésének a china ROM kiadásokra. Bármelyik google intsaller verziót próbáltuk az alpha team-ben mindegyikkel ugyanz vol a helyzet, hogy nem lehetett letölteni semmit a play store-ból.
Úgy tudtam csak megoldani a problémát, hogy egy gapps.zip-et kicsomagoltam és a benne lévő apk-kat egyesével telepítettem. De hát ez így gagyi megoldás, gagyi ikonokkal...de legalább összhangban van a kettő

-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik
üzenetére
Nekem egy 272 kbyte-os Nuance tts van (már nem emlékszem honnan), de ezzel hibátlanul működik (talán még anno v5 Miui alatt is szolgált). Lehet ezt a Zsigásat kellene elfelejteni ...
(#18645) DrKapocs
Talán már mondtam is, de ha nem akkor most megteszem: váltani kell 3rd party backup szoftverre (pl.: MyBackup vagy Titanium Backup). Tudom, fizetős, de egyszer kell megvenni. Utána a ROM-ok, vagy akár a telefonok közti váltás gyerekjáték.Akksi: az én akkumulátorommal ugyan nem volt nagyobb gond, de gondoltam teszek egy próbát, hátha egy új még jobb lesz. Rendeltem egy ilyet. Pár hét után azt mondom, hogy semmivel sem rosszabb mint a gyári, ill. egy picivel talán jobban is teljesít. Ha nálad már a telefon indulgat újra a sz@r akksi miatt, akkor ezzel érdemes egy próbát tegyél.
-
DrKapocs
őstag
válasz
ginola
üzenetére
Mindenképpen szólok, de szerintem "kamikáze" módon rendelek egyet. Tuti, hogy mind utángyártott és egyik sem eredeti. Vakrepülésnek tűnik a dolog, szerintem kattintok majd egy közepes árfekvésűre az ebay-en.
Találtam egy érdekeset:
http://www.ebay.com/itm/New-2950mAh-BM20-Battery-Use-for-XIAOMI-M2-MI2-M2S-MI2S-/322133126538?hash=item4b00a16d8a:g:-JcAAOSwepJXTzOvNem tudom, ez vajon a "vastagabb" akku lehet vagy belepasszíroztak több kakaót?
-
DrKapocs
őstag
Korrgálnom kell:
A random reboot a gyenge akku következménye egyértelműen, vennem kell egy új akkut (vagy hagyom ezt az egész mi2s-t és veszek egy másik telefont, még nem tudom). A naptárt viszont sehogyan sem tudom rávenni a szinkronizálásra, megőrít. Egyszerűen nem hajlandó rá, minden más google app működik. Ez nem. -
Nerazzurri95
tag
Xiaomi.eu-s 6.6.3-at használom mióta kijött, nekem semmi bajom vele (0 db fc és random reboot). Lehet lassan felrakom a következőt, de már ez is nagyon bejön.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Karavik
üzenetére
Az vicces, hogy nincs működő gapps hozzá, mert nálam simán ment. Azt a csomagot tettem fel rá, amit régebben Neked is küldtem. Feltettem, újraindítottam és működött. Szinkronizált a gmail, a playről a messengert frissítettem is.
A gond nálam nem ezzel volt. Reboot és hibaüzenetek, ezzel volt a gond. Most visszatettem a V7-et. De most besokalltam tőle rendesen. Órák óta próbálkozok és felesleges időpocsékolásnak érzem az egészet.
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs
üzenetére
china alpha MIUI8 hoz nincs is kompatibilis gapps. Tedd fel a xiaomi.eu MIUI8 alpha 6.6.7-et fórum visszajelzések alapján 100%-os az elégedettség, azt használom mindennapi használatra, céges telóként...nincs major issue vele...várom a hétfői frissítést.
TWRP-ből factory resetet ne feledd
-
DrKapocs
őstag
Sajnos nálam eléggé sok FC van MIUI8 alatt. Főleg a Security küldd állandó üzeneteket. De random újraindulások is vannak. Nekem ez sajnos nem fog menni, túl instabil.
Hirtelen ötlettől vezérelve azt gondoltam, hogy felteszem a V5-öt. Fel is ment szépen, viszont a gond az, hogy a MIUI7 alatt készített backupot nem kezeli a V5. Hát persze, hogy nem, miért is kezelné.... így viszont egy csomó telefonszámot, beállítást, stb. elveszítenék, ami elfogadhatatlan számomra. Nincs kedvem mindent a legelejéről kezdeni... szóval megy vissza a V7.Navigáció: Valóban a TTS-el van gond sejtésem szerint, de a helyzet az, hogy csak a MIUI nem boldogul vele... gyanítom random módon összeomlik és onnantól kezdve meghalt a dolog. Értem én, hogy szuper a MIUI, frissítenek, meg minden, de sokra megyek vele, ha folyamatos gondokat okoz számomra... egyébként nem túl régen (néhány hónapja) kezdődtek a gondjaim.
Azért bizony elő-előforudul, hogy nem szeretem én ezt az MIUI-t... viszont most tényleg meg van kötve a kezem. Van egy olyan backupom, amit a V7 tud kezelni. Innentől kezdve nem tudok mit kezdeni.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Karavik
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, nekilátok.
Nem a navival van a baj, ez biztos. Többet is próbáltam. A kép a "kuka" üzemmódban is frissül, mutatja, hol vagyok. Pozíciót nem veszít. Csak a navi hangja megy el, az összes többi hang megvan. Ráadásul nem mindig. Tegnap az első 10 perc után ment el, utána egész nap rendben volt. Olyan mintha valamilyen hanggal kapcsolatos folyamatot kilőne a rendszer.
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs
üzenetére
china/xiaomi.eu MIUI8 alpha kiadások naponta frissülnek (kivéve china holiday).
MIUI7-ről váltás esetén a xiaomi.eu MIUI8-at csak simán updater app-ból kell telepíteni. Factory reset (wipe dalvik+cache+data) javasolt. (pár usernek e nélkül is műxik, én nem voltam ilyen szerencsés)MIUI8 alpha --> MIUI8 developer frissítéshez nem kell MiFlash, legalábbis xiaomi.eu kiadás esetén biztosan nem, china verziónál pedig attól függ, hogy lesz-e recovery (flashelhető zip) változat belőle...
Jelenleg is a china MIUI8 alpha kiadásból csak fastboot ROM verzió elérhető (6.6.7), termesztésen OTA-n naponta frissül utána, de a 6.6.8 frissítést hagyd ki contacts and dialer FC miatt.
Nekem a navival soha semmi gond (HERE, Google Maps) ráadásul a xiaomi.eu kiadásokban a GPS optimalizálva van EU használatra már (Optimized GPS settings for EU), bár nekem ezzel előtte se volt gondom...
-
DrKapocs
őstag
válasz
Karavik
üzenetére
Hű, hogy egy ilyen feature mennyire kellene nekem. Pont ezen gondolkoztam pár hete, hogy ilyen miért nincs?! A cégnél az a gond, hogy gyakran előfordul, hogy wifi jel ugyan van, de nem ad adatot, nincs net. Olyan jó lenne, ha ilyenkor átváltana.
Egy kérdésem is lenne... feltenném a 8-at. Lesz az alpha verzióhoz update vagy a dev romra való átálláshoz újra MiFlash fog kelleni?
Tegnap újra előjött az a hiba, hogy a navigáció megkukul egy idő után. És nagyon rossz... azt se tudod merre menj, nagyon lehetőséged sincs újra indítani a navot, szóval nem kellemes. Egyszerűen nem találom az okát, mindent néztem. Ezért gondoltam a lezúzásra és akkor már a 8-at tenném fel.
-
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
morfondőr
üzenetére
Ott más gond lesz szvsz mert a MIUI-ban nincs ilyen feature, hogy a teló lecsatlakozik a WiFi-ről ás átvált mobilnetre, ha a WiIFi eszköztől nem kap netet. Teló csak akkor vált át WiFi-ről mobilnetre, ha a WiFi kapcsolat megszakad a két eszköz között. Úgy tudod tesztelni, hogy pl. WiFi csatlakozás után, kihúzod az internetkábelt a router, digitalis elosztó...stb eszközből ahonnan a netet szórod, akkor a teló marad WiFi-n csatlakozva továbbra is, internetnek semmi köze a két WiFi eszköz kapcsolatához. A teló csak figyelmeztet, hogy megszűnt az internet elérés, de semmiképp nem vált át sehova, mint ahogy azt itt a képeken láthatod:
-
morfondőr
addikt
Üdv!
Felteszem a kérdést itt is bár Mi3-at használok, de ez nem releváns most. Meg van a családban Mi2 is!
Tudom, hogy ez feature, de hogy tudom kikapcsolni, hogy ha olyan wifi-re csatlakozok, amin nincs internet, ne váltson vissza mobilnetre? Vettem egy sportkamerát, ami wifi-n kommunikál a telefonnal és arról persze nem jön internet, és mindig vissza vált mobilnetre, ami miatt nem tudok csatlakozni a kamerához.
Előre is köszi a segítséget! -
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs
üzenetére
Nem töltöttem le korábban sem, mert annyira elégedett voltam a HERE-vel hogy nem csigázott fel az iGO szülinapp 1, 2 ingyenes kiadása.
(#18616) ginola:
Egyébként a notification shade színe automatikusan és fokozatosan változik (gondolom napszaktól függően, mert a felsőt tegnap este készítettem, az alsót pedig ma reggel):
-
Karavik
veterán
Melyik ROM?
Megszűnt az a problémád, hogy nem tudtál updater app-ból frissíteni mert mindig megakadt a TWRP-ben?
Kicseréltük az aries ROM-ban a TWRP-t újabb 3.0.2-1 verzióra (amit feljebb linkeltem), mert a 3.0.2-0 bugos volt. Szerintem ez okozta nálad a frissítés hibát...
-
tomic
addikt
Nálam google szinkronizálása akad be hosszú időre.Csak ha az aksit leveszem akkor áll helyre.
-
Karavik
veterán
válasz
ginola
üzenetére
1. Ezzel a ponttal tökéletesen egyetértek. Valóban úgy lenne logikus, ha "Notification & Toggles layout"-ban "separated" opció van kiválasztva, akkor az értesítési terület lehúzásakor a Toggles (kapcsolókat) kellene mutatnia amennyiben nincs értesítés, nem pedig az üres értesítési területet. Ez nem bug, így nyitok neki egy feature requestet. Itt nekem a "combined" mode a nyerő egyértelműen, egy lehúzásra ott van minden.
2. MIUI7 akkumulátorprofilok valóban nincsenek, de a MIUI8 battery management-je nagyságrendekkel jobb (ezt gyakorlatban is érzékeltem). Továbbá van ütemezett battery saver + egyéb automatizálható battery saver funkciók (lásd screenshot lejjebb). Én szerintem ez rendeben van
3. Később témákkal biztosan változtatható lesz a színe...nekem egyébként tetszik, biztos több bennem a női hormon
-
vornia
senior tag
De legalább van újra performance mode
-
ginola
addikt
válasz
Karavik
üzenetére
Nekem más gondjaim vannak a MIUI 8-cal.
1. Értesítés és állapotsor. Ha separate-ra állítom, és nincs értesítésem, akkor is az értesítések jelennek meg meg először, tehát nem a gyors ikonok, ez nekem így nem tetszik. Ezen változtatnak?
2. Akkumulátorprofilok, amik a MIUI 7-ben voltak, nincsenek. Nincs ütemezett akkumulátor mód váltási lehetőségek! Ezek az opciók nem kerülnek vissza?
3. Nem témázható az állapotsor sehogyan sem! Ráadásul nekem nőies a színe, nem tetszik. -
Karavik
veterán
válasz
vornia
üzenetére
Szívesen!
Igen, kedvemsevalók ezek és ehhez hasonló feature-ök
Ez az irány a MIUI8-al úgy unblock bejön nekem...Természetesen ezen az alpha szinten lehet számítani arra, hogy néha beköszön 1-2 FC, pl. mint most nálam amikor a névjegyzékben ráböktem az egyik kontaktra, de ez benne van a pkliban...én sokkal több bugra számítottam
Teszteltem az official china MIUI8 alpha kiadást is, de egyik google installer (gapps) telepítés után sem tudtam semmit letölteni a play store-ból (később találtam rá megoldást), másrészt a csúnya 3rd party app ikonok és sok kínai nemkívánatos szöveget nem bírtam sokáig elviselni. Van már official MIUI8 global alpha kiadás (alpha team számára) ezt még nem volt időm tesztelni...
-
Karavik
veterán
válasz
vornia
üzenetére
Benne van a ROM-ban szal ROM telepítés után, ha nyomsz egy "reboot to recovery mode" akkor a TWRP fog beköszönni.
Ha TWRP-t külön szeretnéd telepíteni előtte (vagy ha esetleg updater app-ból nem menne a frissítés MIUI8-ra), akkor ADB-vel Fatboot mode-ban javaslom. Ez a legjobb TWRP Mi2S-hez, full extrás és hiba nélkül működik: TWRP 3.0.2-1: [link]
-
Karavik
veterán
válasz
bojtix
üzenetére
Te is jó sokat beszélgetsz telefonon, nem hittem volna, hogy lesz konkurenciám ezen a téren
Itt az újabb (mai) frissítés xiaomi.eu multi 6.6.8 MIUI8 alpha: [link]
(#18601) DrKapocs:
Ha van belőle hivatalos változat és dobsz egy linket akkor nagyon szívesen. Play Store-on nincs fenn azt csekkoltam...
(#18603) vornia:
Ha most MIUI7 6.5.5-ön vagy, akkor simán felteszed updater app-ból a legfrissebb MIUI8 alpha kiadást (6.6.8), utána reboot to recovery és TWRP-ból nyomsz factory resetet végül reboot to system. Ez a legkényelmesebb...
-
bojtix
tag
válasz
Karavik
üzenetére
Ma közel 3 óra beszélgetés, kb 1 óra kijelző és egy frissítés után marad 20% az akkuban. Ez viszont már tényleg egész jónak mondható.
Holnap meglátjuk, az új rommal mit művel...
A számológép angolra állítva minden 3. karakter után vesszővel automatán elválaszt... Magyarban ha raksz egy pontot, utána bármennyi karaktert elfogad. Sokat nem használom csak belefutottam.
Ja a konverter jó ötlet. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
balewi
üzenetére
+1
Jaja! Sajnos megette a fene a cserélhető akksit, ha nem lehet mire cserélni. Kijelző dettó. Kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy ez már marad így, de legfőképp azért, mert nincs hozzá - garantáltan - jó minőségű kijelző. Aztán ha még tavasszal is a Mi2-t fogom nyúzni (amire "sajnos" meg van az esély, elnézve az 5" alatti felhozatalt), akkor csak kipróbálok egy új screen-t, minden mindegy alapon.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fotók, videók mobillal
- Kuponkunyeráló
- Okos Otthon / Smart Home
- Linux felhasználók OFF topikja
- Yettel topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)