-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gazember22
újonc
válasz
kelzsoca #1894 üzenetére
Szia!
Nemtudom van-e már megoldás a belső tárhely eltűnés problémára, de nekem most jelentkezett majdnem 2 év használat után... Gyári 4.2.2.-ről csináltam egy factory resetet, de azt is már csak recoveryből tudtam, és azután eltűnt a belső tárhely, 881Mb és 432Mb amit felismer a gép. Megismételtem a visszaállítást, de semmi, nem javult a helyzet...
Szervíz lesz vagy van erre valami sw-es megoldás?
Előre is köszönöm! -
kistibi112
újonc
válasz
kelzsoca #4235 üzenetére
Segíthetnél nekem is, mert 131MB belső memóriám van. Pár alkalmazás/játék letöltés után nincs szabad hely, nem lehet kezdeni vele semmit.
Hogyan hozhatnám helyre?
Ha fájlkezelőben nézed akkor van egy belső memória, és az SD card.
Ha meg andorid menüben a tárhelynél, akkor belső memória 131mb, alatta újabb belső memória 5GB, és alatta sd card 8gb. JB 4.2.2 van rajta.
Mi a teendő a helyre varázsolásra? -
edk-
őstag
válasz
kelzsoca #4192 üzenetére
Akkor ezzel sem érdemes próbálkozni?: WayteQ xTAB-70dci_CyanogenMod 10.1 Next Generation Team
-
Victoryus94
őstag
válasz
kelzsoca #4181 üzenetére
Köszönöm szépen a választ (a telefonos témában is -újratelepítettem odinnal -most elindul) .
Csak akkor, ha egy (bizonyos) pendrive rá van kötve (bár nem sok másikkal próbáltam), de akkor sem mindig. Ha filmet nézek, vagy bármit csinálok, akkor normálisan működik. Ha viszont nem figyelek a készülékre (leteszem néhány percre, akkor elég gyakori, hogy kikapcsolt állapotba találom (attól függetlenül, hogy meg van-e nyitva egy video, vagy kép, vagy semmilyen program nem fut) - azt nem írja ki, hogy a készülék kikapcsol.. csak annyit vettem észre, hogy elsötétül, majd nem a kijelző kapcsol be, hanem a rendszer kezd bootolni.Karácsony környékén újra telepítem, és megnézem, előfordul-e még.
-
Victoryus94
őstag
válasz
kelzsoca #4178 üzenetére
Azt nem tudod, mitől lehet, hogy xtab-70dci magától kikapcsol, ha usb-n csatlakozik hozzá egy pendrive, és elsötétül a kijelző? (4.2-es android)
Ne haragudj, tudom, ez nem wayteq termék, de még sehol nem találkoztam neten ezzel (bár a telefonom tavaly már produkálta). Ezt nem tudod, micsoda? (ma valamikor kikapcsolt magától, azóta csinálja) Nem jut el a bootig (tehát még az animált boot animáció előtt fagy be) a teló. Ha töltőre teszem akkor írja ki ezt egy idő után:
Samsung Galaxy Mini 2 (s6500d) -
LacckaGy
csendes tag
válasz
kelzsoca #4178 üzenetére
Szia! Gyári 4.2.2 van a gépen. Igen tudom, hogy a cpu kezelés és hasonlók benne vannak (ezt is nektek köszönhető). Csak megláttam ezt a 79tweaks-et, és ezért kérdeztem, hogy van-e lehetőség esetleg valami hasonló megoldásra ezen is. Szuper lenne, ha sikerülne megoldani, mert így egyszerűbb.
Köszi! -
edk-
őstag
-
Aronixus
csendes tag
válasz
kelzsoca #4005 üzenetére
Kipróbáltam hogy a (telepítendő zip-ben) meta-inf/com/google/android/updater-script -ben kiveszem az első három sort ami a ro.build.date.utc-t ellenőrzi de amikor telepitem akkor azt írja hogy install aborted.
Most megpróbáltam azt hogy telepítem a 4.1.1-et aztán az ICS-t de azt írja amit szokott. -
eight
senior tag
válasz
kelzsoca #4015 üzenetére
Üdv!
Az az igazság, hogy még tegnap este a posztom után visszaraktam azt a verziót, aminek a telepítője még ott figyelt az SD-kártyán, és telepítés után minden szépen vissza is ment Backupról a helyére ahogy kell, meg a Wifi is rendben lett, szóval most már minden passzol. Csak az estémből kicsit több időt kellett rááldoznom mint ahogy terveztem, azt főleg azért voltam szomi, meg ugye mi van ilyenkor egy olyan felhasználónál, aki mondjuk nem ért hozzá annyira hogy Androidot telepítgessen, stb.
Azért köszönöm szépen, hogy segíteni próbáltál
-
-
suste
veterán
válasz
kelzsoca #3989 üzenetére
nem a 4.2-től félek,hanem a téglásítástól, hiszen minden ROM frissítés rizikós, ezért nem is szoktam semmi eszközömön agyba-főbe frissítgetni, csak mert újabb van
végig itt voltam, olvastam a fórumot, és nagyon sok olyat olvastam, amikor frissítés után nekem fontos dolgok nem hogy jobbak lettek volna, hanem rosszabbak (a külalak a legkevésbé fontos nekem).....dupla munkát meg főleg nem akarok magamnak csinálni egy belakott rendszeren..... -
suste
veterán
válasz
kelzsoca #3981 üzenetére
kipróbátam
egykicsit jobba helyzet, de tényleg csak kicsit
5 percig bírja power gomb megnyomás után
nem értem miért olyan nehéz ezt beállítani
nekem tényleg csak az kéne, hogy kapcsolja ki képernyőt, hogy tovább bírja
nem kéne lezárnia
vagy androidban ez a kettő dolog kernel szinten teljesen együtt jár?
(még szidják a windows-t)
-
suste
veterán
válasz
kelzsoca #3949 üzenetére
Szia!
Ha már erre jársz, hátha tudsz segíteni:
Youtube klienssel (nem a gyári youtube-bal) hallgatok zenét, video nélkül.
A gondom az, hogy csak akkor hajlandó életben tartani a wifit, ha nem kapcsolom ki a képernyőt.
Most úgy működik, hogy teljesen le van véve a fémyerő, a program felülete látszik, ami valójában egy fekete képernyő, és így akármeddig él a lejátszás, wifi sem szakad meg.
Ha megnyomom a bekapcs gombot, akkkor pár perc múlva megáll a lejátszás (kikapcs idő 30 percre van állítva, de ha arra állítom, hogy sose kapcsoljon ki, akkkor is megáll!).
Ugyan ezt csinálja ha a screen off alkalmazásokra vagy widgetek renyomok (próbáltam vagy 10-et).
Nekem olyan kéne, hogy ne zárja le a képernyőt, csak kapcsolja ki, és akkor szerintem nem állna le.
Létezik ilyen?szerk: Ja: gyári 4.0.3, és ezen szeretném megoldani
-
Victoryus94
őstag
válasz
kelzsoca #3960 üzenetére
Elvileg sikerült neki a SuperSu-val (de szerintem le kéne tesztelni, hogy tényleg).
Annyit írt, hogy pc-ről akar a "data\data\* könyvtárba" másolni "adatbázis" fájlokat.A kérdése az, hogyan tudna PC-ről ebbe a mappába másolni (erre javasoltam, hogy tegye fel SD-re, majd a készüléken átmásolja, illetve gondoltam, te talán tudod a megoldást hogyan lehetne közvetlenül - lehet-e -, én nem próbáltam ilyesmit).
Ennyit írt, mást nem tudunk (pontosan milyen fájlok, hanyas android stb.)
-
Expulso
tag
válasz
kelzsoca #3920 üzenetére
Nos sikerult letoltenem nagynehezen miutan chrome asztali kinezetet megtalaltam.
A rendszer frissiteskezelo azt irja csomag nem talalhato.
Specifikus helyre kellene masolnom a tomoritett mappat? Gondolom kicsomagolni sem kell..Legutobb recovery -bol tettem igy fel es "letisztult" a rendszer. Ha egy mod van ra, ebbe most nem szeretnek belefutni.
-
Laca0
addikt
válasz
kelzsoca #3885 üzenetére
Köszi, de szerintem nem érted a lényeget. Valószínűleg nem írtam elég egyértelműen.
Ha eltávolodok a routertől, leesik a térerő -65-70db-re. Ekkor lecsökken a letöltési sebesség 1Mbps-re 10Mbps-ről. A feltöltés viszont 8-ról csak 4Mbps-re csökken! Négyszerese a feltöltési sebesség a letöltésinek. Tehát pont fordított, mint amit az ember várna, és ami más eszközzel már megszoktunk.
A másik (nagyobb) probléma, hogy visszatérve a router mellé, -40db-en sem áll helyre a letöltési sebesség. Továbbra is 1Mbps, míg a feltötés helyreáll 8Mbps-re. Csak a wifi kikapcsolása és visszakapcsolása hozza helyre a sebességet.
A router egyébként BG mixed, 6-os csatorna, WPA/TKIP, SSID nincs rejtve. Ez a beállítás a leggyakoribb, minden meg szokta enni. De ha gondolod, kipróbálom fix G-vel is. A 6-os csatorna meg itt nagyon jó, a router-ben van olyan funkció, amivel lehet mérni a zavarokat. -
Libretom
aktív tag
válasz
kelzsoca #3858 üzenetére
Közben megtaláltam a másik topikot is (700dc), így megvan a válasz. Nekem fontos volna az IPS, mert a betekintési szög miatt jobb lenne, a felbontása is szebb. Az árkülönbség sem nagy, csakhogy most egy új 700dc-t vehetnék 20 alatt. Így már nem olyan egyszerű a döntés.
-
mrkatona
tag
válasz
kelzsoca #3827 üzenetére
Oké, ezt értem nyilván mindenhol vannak elégedett és csalódott vásárlók, de ez rajtam most nem segit...
3 nap letelt mire felismertem hibát és keresem a megoldást rá, mielött 1 hónapra szervizbe adom.
Neked nincs ötleted a lassulás kiküszöbölésére? A többi hibájával megbékélek, mert ennyiért nem volt drága... -
kovsol
titán
válasz
kelzsoca #3827 üzenetére
"Az pedig hogy egy ilyen topicban többnyire csak a fikázást lehet olvasni, már megszokott dolognak számít, hiszen mindenhol ez megy..."
Ez amúgy igaz, mivel aki elégedett a készülékével nem fogja azt beírni 10 különböző helyre a neten, hanem használja elégedettséggel. Ezek után meg sokan azt hiszik, hogy rengeteg a hibás készülék.
Hozzáteszem én még soha nem használtam ilyen készüléket, én egy Nexus 7 boldog tulajdonosa vagyok. Csak úgy általánosságban mondtam az előzőt. -
DeNi91
tag
válasz
kelzsoca #3800 üzenetére
Megcserélni a kártyát, hogy az legyen a belső tároló helyett, és a belső tároló az sd helyett? Tegnap próbáltam a vold.fstab-ban átnevezni, ment egy darabig, reggelre eltűnt minden, ami az sd-re át lett helyezve. Vagy ezt is lehet programmal? A tableten a 4.2.2. van a Wayteq honlapról feltéve.
-
-
Victoryus94
őstag
válasz
kelzsoca #3764 üzenetére
Sajnos onnatól, hogy csatlakoztatom az usb-t semmit nem változtat, hogy mely billentyűzet alapértelmezett, vagy mire van beállítva.
"Beállíátsok->Nyelv és bevitel->Fizikai billentyűzet:
-Sigmachip usb keyboard: hungaryan/english... android keyboard (a nelyvet lehet változtatni)
-automatikus csere
-automatikus nagy kezdőbetűItt ezek vannak. Akármelyik programban akármit állítok, csak ez számít. Ha itt magyaron van, magyar ékezet kiosztás lesz, ha angolon, angol.. Az, hogy felette a "billentyűzet és beviteli módok"-nál milyen programok vannak, és milyen beállítások, semmit nem hat.
Egyedül a swiftkeynél jeleníti meg alul a saját szótárát (gépelés közben), más nem változik.xPAD-70-nél ICS alatt simán lehetett állítgatni external helperrel, ha bekötöttem egy usb-s billentyűzetet, itt semmit nem ér.
-
szoszo1973
aktív tag
válasz
kelzsoca #3764 üzenetére
Gondoltam rá, de nem tudtam kitalálni, hogy melyik lehet.
De azt is próbáltam, hogy a frissen telepített romhoz nem nyúltam nem telepítettem semmit csak használtam úgy ahogy volt, és úgy is elkezdett fagyogatni.
Már nincs ötletem, de ha tudsz mondani valami okosat, szívesen kipróbálom.
Vírust nem írnak androidra? -
hamikike
tag
válasz
kelzsoca #3692 üzenetére
Üdv!
Kicsit megkésve reagálok (3691, 3692-es hozzászólás).A másik készüléknél is jelentkezett a jelenség, csak nagyobb felületen csíkozódott be színes csíkokkal. Csütörtökön van lehetőségem szervizbe vinni (nem vagyok pesti).
Mit tudsz arról, mi a jelenség oka, ez kijelző hiba vagy más, mire lehet hivatkozni (fordult-e elő másnál is: itt nem emlékszem volt-e valakinek ilyen, de rémlik, mintha olvastam volna).
Kijelző csere lehet-e a vége, kell-e ehhez ragaszkodni (kicsit erőszakinak lenni), vagy automatikus lehet, már csak azért, hogy ne kelljen már ingázni Miskolc és Pest között, ha elsőre csak nézik 1 méterről.Üdv
-
hamikike
tag
válasz
kelzsoca #3687 üzenetére
Kelzsoca!
és más hozzáértők!
Bocs az esetleges agresszív kísérletért!Üdv!
Találkozott-e már valaki a tab felső 1/4 részének (vagy máshol) csíkozódásával, ami időnként előjön. Mi az oka, mi a vége (szerviz, csere, stb.)
A tab a gyerekeimé, 2 db, de csak az egyikkel fordul elő, hogy a kijelző felső részén színes csíkozódás jelenik meg, nem állandósult, de zavaró lehet. Ők még nem igazán fogják a dolgot, de őket is zavarja.
Ennél a tabnál wifi probléma is jelentkezik, de nem egy időben a csíkozódással, konkrétan nehezen csatlakozik a hálózathoz.
Az elején még nem volt gond, tehát nem router probléma (a másik tab gond nélkül megy, és még további eszközök is!)Köszi a választ!
-
tariattila
veterán
válasz
kelzsoca #3637 üzenetére
lassan írod, hogy értsem
okk.. nos nekem erre kell, tehát a router funkciók fölöslegesek...
kérdés, hogy két-három eszköz menni fog-e rólaha igen, bőven jó max. töltve lesz menetközben
vagy microusb-s elemes adaptációval megtámogatom a pengéta w70 tab tud wifin netet sugározni?
gondolom nem.... -
tariattila
veterán
válasz
kelzsoca #3619 üzenetére
olyan is volt már... helyzet változatlan... :-(
rányomok a ppp widget ikonjára, feljön két választható modem... ebből a huaweire nyomik...
ekkor bekapcsolja a wifit, kékből kiszürkül a térerő... közben 'tárcsázás...' majd wifi lekapcsol, térerő visszakékül... 'tárcsázás...' kint marad...net meg sehol
-
Luc001
tag
válasz
kelzsoca #3591 üzenetére
Hali!
Már egyszer leírtam előrébb a gondomat.
Idézem:
Hát nekem is a Wifi-vel lenne bajom. Ruter D-link DI-524 (ezen is a legfisebb frissítés van) a tabletten a 4.2.2 android van(gyári oldalról letöltve).
A gondom az hogy minden gépen (leptop telefon..) a sávszélesség 10-12Mbps a speedtestel mérve. A táblagépen első mérés jó, de utána csak max. 0,5 Mbps a sávszélesség. Már kipróbáltam az összes csatornát de változást nem tapasztaltam. Esetleg ruter cserével ez orvosolható a dolog? Vagy törődjek bele hogy ez van.
(elolvastam egy pár oldal de csak a ruter csatorna váltást találtam megoldásnak)Még annyi, ha újraindítom a tab-ot vagy a routert akkor is jó a sávszélesség de csak egy darabig.
-
entoni89
csendes tag
válasz
kelzsoca #3435 üzenetére
Így már minden tökéletesen ment
Még egy kérdés a root-al kapcsolatban, SuperSU telepítésénél ezt az üzenetet adta fel, melyikre érdemes menni? :
"Ha TWRP vagy CWM recoveryje van, használni lehet (próba) az SU bináris telepítéshez. Ez HTC készülékek részére ajánlott. Hogyan szeretné folytatni a telepítést? Normál vagy TWRP/CWM"Ezzel esetleg azt lehet elérni, hogy lesz recovery-m?
-
entoni89
csendes tag
válasz
kelzsoca #3431 üzenetére
Rendben, Köszönöm!
Közben még fellépet egy probléma, vagyis egy gyanús dolog. Ugye jelenleg ezekben a pillanatokban állítom vissza gyári állapotra, a fórumban lévő linkről leszedtem az ICS-t, vissza is állt rá, utána a gyártó honlapjáról leszedtem a 4.2.2-es romot, leformáztam az SD-t, rámásoltam a gyökerébe a fájlokat úgy ahogy a leírásban volt (aml_autoscript fájlt is), el is kezdte a telepítést, a kis robot kétszer is lefutott és miután végzett és indult volna újra leakadt a WayteQ lógónál és alatta folyamat pörög a töltést jelző kör és ennek már több mint 10 perce. Ilyenkor mit tudok tenni, mit tegyek hogy azért ne tegyek kárt benne? -
virkir
veterán
válasz
kelzsoca #3368 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy felfedezem a rendszert
Van könyvtár ahova engedett másolni, viszont törölni már nem, így lett jópár mega felesleges helyfoglalásom.
Aztán van olyan apk amit egy törlés után másodszor nem tudok telepíteni mert kevesli a tárhelyet közben meg nagyobb méretű telepítők simán lefutnak.
Szóval kissé elbarmoltam.
A szűz rendszer belakása meg nem nagyon több fél egy óránál, egyszerűbb mint gyomlálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warez minden formában tiltott!
Alkalmazással kapcsolatos kérdésed itt tedd fel.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest