- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keccsa
aktív tag
...no meg a 800mA is kevés ahhoz, hogy töltés közben még használd is. Az maximum arra lenne elég, hogy lassabban merüljön...
Egyébként szerintem nem kell ezt túlmisztifikálni. Egy olyan (legolcsóbb) autós töltőt kell venni, aminek megfelelő a csatlakozója, és ki kell belőle dobni az elektronikát. A csúcsában lévő olvadóbiztosítékot ki kell cserélni 2A-esre, a csatlakozóhoz menő vezetéket meg rá kell forrasztani (persze polaritáshelyesen) a szivargyújtó csatlakozóira (persze a pozitív ággal sorba azért legyen benne az említett 2A-es olvadóbizti!).
Tehető ez azért, mert az aksit töltő precíziós áramkör a gépben van, és annak a kimenő feszültsége, illetve árama egy tartományon belül független a bemenő feszültségtől.
Egyébként megmértem, a hálózati töltő stabilizált (egyébként elég jó minőségű a kimenő feszültsége), így pontosan 12V-ot ad le, és tartja is azt a töltőáramtól függetlenül.
Ettől függetlenül tartom azt, amit mondtam, de aki még is aggódik a járó motor mellett két és fél Volttal nagyobb feszültségért, az tegyen bele pl. egy ilyet:[link]
Egy ilyen, ú.n. low-dropout feszültségszabályozó képes arra, hogy a maximális kimenő áram esetében (ez ennél a toknál 1,5A, ami bőven elegendő) a kimeneti feszültségnél csak 1,3V-tal nagyobb bemenő feszültséget kérjen. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 13,3V bemenő feszültségnél már stabilan tudja a 12V kimenő feszültséget, akár 1,5A-es terhelésnél is. Ráadásul esetünkben a disszipált teljesítménye is alacsony (értsd: alig melegszik, mert a gépkocsinál maximálisan előfordulható 14,5V körüli fedélzeti feszültségnél maximum kb. 3-4W-ot disszipál el), tehát hűtésről alig kell gondoskodni.
Ja, és csak kb. 800 Ft ez a tok!
Egy hátránya azért van. A stabil 12V-ot csak járó motor mellett tudja...
Aki viszont nem akar barkácsolni, annak itt van ez: [link]
-
keszo
őstag
Szerintem ez a "érintőképernyő jobboldala "lötyög". dolognál az sem mindegy hogy ki hogy használja- mennyire vigyázz rá.
Nekem is van fólia a képernyőn semmi baj vele (lehet hogy rá valót kell venni?)
12 voltos autós töltés nekem is probléma , lehet hogy veszek egy ilyet és az adaptert kicserélem egy szivargyújtóra. A 12V meg már adott. -
tjb007
nagyúr
Még a megjelenése elején olyan információk jöttek, hogy azzal is jó.
A xPAD/xTAB-70 -nel használható a ConCorde autós töltője, most legalább kiderült, hogy a 100 -assal nem.
Vidd vissza oda ahol vetted, mond meg, hogy nem működik vele. Ha megvan a blokk/számla akkor nem hiszem, hogy nagy problémát csinálnának belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest