- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FunPro
őstag
válasz
Pécsi gyerek #380 üzenetére
"Szóval nem a comodo a baj,ha másik rendszeren működik hiba nélkül nem?"
Nem a rendszer a baj, ha hibátlanul működnek rajta a másfajta védelmi szoftverek, nem?
-
PuMbA
titán
válasz
Pécsi gyerek #380 üzenetére
"Az összes drivert felrakja a win 10"
De azok a driverek közel sem ugyanazok, mint amiket Te leszedsz a netről. A Windowsos driverek nagyrészt arra valók, hogy működjön legalább a gép addig, amíg le nem szeded a normálisakat. Sosem érdemes használni a Windowsos drivereket
"Szóval nem a comodo a baj,ha másik rendszeren működik hiba nélkűl nem?"
Nem teljesen, mert minden operációs rendszer alatt máshogy kell néhány dolgot leprogramozni, hiszen együtt kell működnie minden programnak a Windows-zal
Például a NOD32 tök jól kiírja, hogy érkezett frissítés a Windows alá, csakhogy a listában felsorolja a 8-as frissítéseket a 10-es helyett és amint rákattintok és elindítja a Windows frissítési ablakot kiírja, hogy minden frissítés fel van telepítve, mert rájött, hogy még sincs semmilyen frissítés.
Az operációs rendszerek nem tökéletesek, mindegyiknél van egy pár fontos tudnivaló, amiket meg kell tapasztalni és utána járni. Ez már csak ilyen. Ahogy mondják, az egyetlen állandó dolog a változás és ezt nem lehet kikerülni, max halaszthatod a dolgot, de egyszer a Windows 7-nek is annyi lesz pár év múlva és ugyanúgy át kell szoknod egy másik rendszere.
-
Pécsi gyerek
addikt
Nem tom😀Egy hete kb hogy leszedtem az Ms-től,ki irtam dvd re azt telepítettem.Utána nem talált frissitést.Comodoval nincs semmi baj win 7 en.Szóval nem a comodo a baj,ha másik rendszeren működik hiba nélkűl nem?😀De.Az összes drivert felrakja a win 10,egyet nem azt az alaplapomhoz kapottal telepítem fel.Amúgy játékok net stb minden fasza,csak gondol egyet és jelszókérést visszaállítja,meg amiket már leírtam csinálja random.Nem beállítási bajom van,csak szar a win 10😜
-
Cathulhu
addikt
válasz
Nekomajin #377 üzenetére
Miota is van kint a rendszer? 2 eve? Ez ido alatt nem tudtak megoldani es maig a registryben kell turkalni ahhoz, hogy a numlockot ne kapcsolja ki allandoan a win10 amikor epp olyan kedve van (igen, szimplan hasznalat kozben is sikerul neki neha, nem csak inditaskor), ami akkor, mikor az ember jelszavaban szamok is vannak eleg duhito tud lenni.
-
PuMbA
titán
válasz
Pécsi gyerek #375 üzenetére
Ez a legújabb Windows 10 Creators Update?
Nálunk NOD32 van és sosem kapcsol vissza a Defender, szóval töröld le azt a béna Comodo-t. Van jelszó nélküli gépünk is helyi Windows típusú fiókkal és sosem kezd el jelszót kérni. Ez beállítási hiba.
A fagyás pedig driver gond. Az eseménynaplóban meg tudod nézni, hogy melyik driver miatt fagytál és utána Google kereséssel 95%, hogy tudsz találni megoldást a hibára. Minden drivert felraktál az alaplapod hivatalos honlapjáról?
Szerintem ezek mind könnyen orvosolható problémák, csak egy kis időt kell rászánni.
-
Pécsi gyerek
addikt
Comodot használok.Telepítésnél ugye kikapcsolja a defendert.Na az fogja magát azt vissza kapcsolja😁Inditásnál jelszót kér,peddig már minden helyen lelőttem.Egy ideig nem kéri,azt gondol egyet azt megint.Volt olyan fagyásom feladatkezelőben,hogy csak a restart segített.Soroljam még😕A win 7 el semmi baja a gépemnek.Érdekes.....
-
válasz
Pécsi gyerek #373 üzenetére
Milyen idegesítő dolgokat csinál?
-
Pécsi gyerek
addikt
Na én is probálgatom a napokban ezt a win 10- et.Gyorsabb.És ennyi 😁De olyan idegesítő dolgokat csinál hogy amint meglesz az új vinyóm,megy vissza a win 7😀Jelenleg én százszor jobban elvagyok az új kaby lake proci,win 7 párossal,mint evvel az új rendszerrel.Ha azt akarják hogy váltsak,akkor van hova fejlődni.😕(amúgy nem gondoltam volna,hogy enyi idő után is enyi nyűgje lehet ennek az új rendszernek)Viszlát win 10.😜
-
IstvánLászló
őstag
válasz
sad_Vamp #371 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
Kérdezem, "az EULA EU-n belül nem legális" , és akkor ebből mi a kötelezőjogszabály ami minket usereket is érint és kötelező is betartani?
A lényeg mi itt EU-ban élünk és járjunk, az EU bíróság/parlament/mittomén mi kihez ha gondunk is van ezzel az m-el és ennek a komoly költségeit minekünk is vállalnunk is kell?
Ha ez a tényállás így van akkor a váltáson is érdemes el is gondolkodni, mert erre sokan nem is gondolnak, mint énsem és itt a pont a végén.
A sajnálatos ebben az hogy ez problémát és fejtőrést is okoz itt minden usernek, mert m-nek is vannak jogászai és lehet csűrni is kicsavarni a jogi dolgokat és a user issza a levét ha jól is gondolom, mert nem is vagyok jogász?
Igyekeztem röviden válaszolni és jó éjszakát is kívánok. -
sad_Vamp
őstag
válasz
IstvánLászló #370 üzenetére
EUban valszeg igen (de az sem lesz egyszerű), mert az EU bíróság/parlament/mittomén mi már kihirdette, hogy az EULA EU-n belül nem legális. USA-ban mivel ilyen lehet ott bizony bukta.
-
IstvánLászló
őstag
Tisztelettel! , jelezném nem vitát szeretnék generálni és nem az x degradálása a célom.
Én használnám is örömmel az x-et, ha nem is lenne ködös és mizéria mentes is lenne.
A téma lényege hogy mit akarhat is tőlünk,"m", itt a nagy pont a végén, itt mindenkink szerintem is.
Igyekszem elfogultság nélkül írni, de sok kérdésre nem is találom a jó megoldást és mi a válaszotok és véleményetek most erről?
Kérem hogy a cél ne egymásnak az ugrása és degradálása és személyeskedés is ne is legyen a lényeges, mert el is olvastam itt az összes Hszt és mindenkinek a véleményét tiszteletben is tartom és itt a pont a végén.(#365) djculture
+1
(#367) sh4d0w
+1
A lényeg m egy CPU detektálása és CPU-t a GPU-tol megkülönböztetni problémákat okoz nekik, mi is van hogyan ezt nem is értem?
Nem igazán értem ezt mert, példaképpen mondom hogy xp is detektálja a "régi" , procikat és gpu-kat még ma is?
A w 7 is korrekten és ezáltal tudja az m hogy milyen a gépeinknek az alkatrészei, vagy tévedek talán ebben, ezekre a kérdéseimre ha lenne válasz?Más téma , olvastam is meg is döbbentet a téma, több helyen is írják.
Az x doksijában, ez szerepel, hogy képet és hangot és mást is rögzíthet, böngészési és egyéb szokásinkról és ezért fizessünk is nem kevés pénzt is m-nek!!!!
A lényeg ha ezt a feltételt a szerződésben nem is fogadjuk el!!!A szerződésben akkor is leírták ezt és akkor a gépeinkre nem is telepíthető az x, nálam ez ki is verte a biztosítékot, mert ezt idáig nem is tudtam hogy megveszem, példaképpen mondom x-et minimum: 33.990,- forint ért, de van ennél drágább és itt a pont a végén.
Tehát egy új példa, tényleg csak is példaképen is mondom és nem az észt akarom most osztani.
Tételezzük is fel a következőt, ha valaki ezt a feltételt nem tudja, mert most vett is magának először egy gépet életében, mert idáig nem is használt még gépet otthon, csak a munkahelyén és ajánlották is neki az x-et és ismerkedni is szeretne a nettel és megveszi az x-et és otthon telepítené is boldogan a gépére és ki is derül hogy szerződést igen vagy nemmel kell elfogadnia és ő ezt nem is akarja hogy adatait, "Bármire is használják is fel", rájön hogy bukott a vásárláskor egy csomópénzt és gépe így nem is ér semmit x nélkül!!!Kérdezem ilyen esetben mit is tehet egy tapasztalatlan kezdő ember, pénzét is vissza is kaphatja?
-
-
djculture
félisten
vicc: [link]
-
Pala
veterán
Így van, de a monopolhelyzetük miatt relatíve nagy a mozgásterük, sokmindent megengedhetnek maguknak. Sőt egy kicsit még árral szemben is úszhatnak, mert nincs, aki az orrukra koppintson. Előbb-utóbb nyilván lenyomják mindenki torkán a Win10-et; ahogy írtad is, igazából csak idő kérdése. Persze biztos lesz néhány user, aki átáll más platformra, esetleg páran dacból Win7-et raknak egy majdani retro PC-re, de a többség igazából tojik rá, hogy mit használ, ha az MS azt mondja, ez jó nekik, akkor az jó lesz nekik.
-
azbest
félisten
válasz
CPT.Pirk #362 üzenetére
szerk, ok újra elolvastam, mint írtál
Convenience Rollup az sp1 utáni módosításokkal 2016 áprilisig.
Aztán meg a wu updatet, hogy más újabb frissítés is rámenjen (azt nem tudom megmondnai, hogy a te wu update frissítése linked vagy az én linkem az újabb, a tied 2015ösnek tűnik)
Hmm lehet 2012-es az ms oldalán lévő legfrisebbnek reklámnozott. Akkor a tied újabb. Szal tényleg azok kellhetnek sp1 után, amiket linkeltél. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
SP1 telepítése után: https://logout.hu/bejegyzes/cpt_pirk/windows_7_rollup_update.html
sad_Vamp: Egyszer felrakod, azt megy, nem kell azt újrahúzni, ez már nem win98
. Btw csinálj magadnak egy partíció backupot.
-
sad_Vamp
őstag
igen, valami ilyesmivel próbálkoztam/kozom. Amúgy attól még gáz, akárhányszor újra fog kellenem húzni a gépet, annyiszor majomkodni kell majd ezzel...
sh4d0w: így ahogy írod... épp ideje hogy már jól pofára essenek. Ezért irtam, már több helyen is, hogy most lenne itt az ideje egy INGYENES alap gémer OS-nak (ami működik is). Nagyon kibillenthetné az MS-t a maga kis telemetria-update-komfortjából.
-
azbest
félisten
válasz
sad_Vamp #349 üzenetére
másik gépen sp1 frissítő csomag külön telepítő leszedése és átmásolása a problémás gépre? [link]
Nem sp1-re azt hiszem már nincs támogatás, szóval bármi megtörténhet.
Plusz van még valami hivatalos frissítő pack vagy wu update csomag, amit érdemes manuálisan felfrissíteni, mert egyébként napokig keresheti a frissítéseket. Talán itt lehet
Manually download the Windows Update Agent from the Microsoft Download Center [link] -
Nyilvan az eredmenyek minositik mindenki munkajat, de azt hiszem az a teny, hogy az ingyenes frissites lejarta ota nem sikerult szamottevoen novelni a Windows 10 reszesedeset, eleg jo indikator arra nezve, hogy jo iranyba haladnak-e. Persze amikor majd kidoglenek a regi vasak, az ujakra meg mar csak Windows 10 mehet, majd megint dongethetik a melluket, hogy csak sikerult novelni a reszesedest, mert a "piacnak ez kell".
Nekem persze az a velemenyem, hogy nagyon nem jo iranyba haladnak es orulok is neki, mert ha egyszer vegre megtorik a monopoliumuk, rajonnek, hogy nem legures terben mozognak es igenis oda kell figyelni a vasarlok igenyeire - amit egyebkent pont a kapcsolodo hir is mutat.
-
válasz
Cathulhu #345 üzenetére
Ha jol latom, akkor kezd megerni a Microsoft taktikaja: teljesen kiveszi a user kezebol a kontrollt es kenye-kedve szerint tiltogat le frissiteseket, rendszereket. Ezzel nem lenne semmi baj, ha a Microsoft adna ehhez a PC-t, de azt a user veszi a sajat zsebebol, ergo a Microsoftnak nincs felhatalmazasa az ilyen szintu kontrollra. Valamelyik fanboy meg lehulyezett, amikor azt mondtam, hogy Satya kinevezesevel arrogansabba es hazugabba valt a ceg, mint elotte barmikor...
-
FunPro
őstag
válasz
sad_Vamp #349 üzenetére
Én múlthéten raktam újra egy gépet, de nem rémlik, hogy külön oldalról kellett volna leszedni az sp1-et.
Arra a kék ablakra emlékszek. Szuggeráltam egy ideig, mire megtaláltam hol van az sp1 gomb. Viszont onnantól a szokásos felugró ablak jött, hogy elfogadom-e a feltételeket.
Aztán lehet, hogy újra elindítottam az updatert.
Igazság szerint, én nem ütköztem probléma, ezért nem rémlenek a pontos részletek!
-
sad_Vamp
őstag
Mondok jobbat:
tegnap úgy döntöttem rendbe kapok égy régi laptopot (Acer 3810TG) Win7 (sima, jogtiszta) van rajta, oké, mondom. Akkor recovery disk indul és mehetünk.
-Instal végigmegy minden probléma nélkül
-Acer alkalmazások és driverek felfutnak minden probléma nélkül
- explorer indít....
... na most jött a hideg zuhany: jóformán semmi weboldal nem jön be.... eszmbejut.. á valami certifikate izé, töltsük re WU-ról majd rendbeteszi- WU indit.... nem fogjátok elhinni a első és legfontosabb amit úgy érzett, hogy le kellett töltenie az az Office validation volt (igen, az acer felrak valami 30napos szart)... ezután még felrakott eztazt (pl ősöreg MSN, Live essentials.... minek?! miért?! az ms már X éve kihúzta alóla a talajt... minek van még az updatek között??)
restartot kért.
- gép ujra indít, net még mindig nem hozzáférhető
- WU indit másodszor, tölt, tölt, tölt.... egyszer csak kék ablak.... Nem kapok több frissitést...
mondom mi? aztán olvasom tovább Instaláljak W10-et.... (ember erre a fajta grafkártyára NEM LÉTEZIK W10 driver de te feltukmálnád rá magad mi?) aztán bal alsó sarokban:
"install win7 SP1 to get the updates" ... na mondom fasza, kattintás.... és láss csodát:
NEM, az SP1 update-t kezdi el tölteni a WU-ról..... neem.... micsinál?
Előhozza az explorert, nyitja a linket a letöltésre, ami természetesen a certifikát gond miatt NEM JÖN BE!!!!Most tényleg? ennyi eszük van az MS-nél??? Nem ellenőrzik, hogy képes vagy e megnyitni az oldalt, vagy hogy fenn van-e az a frissités amivel megtudod nyitni az oldalakat? Miért nem egyből a WU-ról jön az SP1???
szóval itt tartok most... kereshetek WORKAROUND-ot... ami persze:
"csak pár perc" , "nem tart semeddig" , "egyszerű, még egy ovodás is képes rá" (idézet pár MS fanatikus kollégától itt)Szóval akinek van 5lete/tapasztalat irjon nyugodtan
Próbáltam SP1-es wint felrakni... de ez az ACER+Radeon kombó valami olyan drivert használ, amit nem bírok szűz winnel működésre bírni (mind1 honnét töltöm le drivert, 1ikkel sem megy) ez még a régi váltogatós technológia beéípített intel + radeon mbility 5xxx
-
Mercutio_
félisten
válasz
King Unique #344 üzenetére
Nem nagyon sikerült megértened a hsz lényegét, de valamiért ingert éreztél, hogy magadra vedd
-
Frawly
veterán
válasz
Cathulhu #345 üzenetére
Ez nem is azért kínos, mert hibáztak a blokkolást illetően, hanem hogy rávilágít a laikus user szemében is, hogy a blokkolásnak nincs valós technikai alapja, a frissítésnek technikai akadálya, csak egyszerűen pofára tiltották le egyes gépeknél a frissítést nem támogatott szöveggel, holott továbbra is tudnának frissítést biztosítani hozzá.
Az egészet úgy kellett volna kivitelezni, hogy az új procik tulajait egy frissítéses üzenetben felhívni (de csak egyszer), hogy a procijukat sokkal jobban kihasználhatnák Win10-zel, esetleg valami tesztet linkelni, hogy mennyivel javul a teljesítmény egyes alkalmazásoknál, játékoknál Win10 alatt, hogy demonstrálni is lehessen.
-
Cathulhu
addikt
-
VIC20
őstag
,,Nekik biztos jobbak a jogászaik, és jobban utána is jártak mint mi, hogy ez szerződés szegés-e. Mivel megtették a lépést, arra tippelek, hogy nem szegtek semmilyen szerződést. "
Aha, azért volt pl. az elcseszett böngészőválasztó képernyő is. (Elcseszett, mert a hülye EU még egy normális szankciót sem tudott összehozni.)
-
IstvánLászló
őstag
"A több gépet akarnak lekémlelni a Win 10-el.", sajnos ezt olvastam és olvasom és televan a net és a userek is ki is akadtak ezen, de ebbe a témába nem is megyek most bele és itt a pont a végén.
A Ryzen proci mostani megjelenése esetében indokolható a lépés, mert egy teljesen új processzorról van szó és Amd is jelezte, igen korrekten hogy x-lesz a támogatása, de tudom hogy tesztelték 7-en és 8-on is hogyan is működik, mert a usereket ez is érdekelte és működöt és kiderült hogy inkább x-en kell tesztelni, mert ez az ajánlott is a hardverhez.
Remélem hogy javítják az x-et és lesz egy stabil os is amit mindenki boldogan is telepit.
"Mert ha te csupán annyit vársz el, hogy az általánosságban érkező frissítéseket továbbra is kapja a Win."
A jogos elvárás ez, vagy nincs igazam és igazunk, talán tévedhettem is mert nem is vagyok jogász és ügyvéd és itt a pont a végén.(#340) azbest
+1 -
FunPro
őstag
válasz
IstvánLászló #337 üzenetére
És ezért merült fel bennem a kérdés, hogy a Windows szupportja mennyire hardverspecifikus.
Mert ha te csupán annyit vársz el, hogy az általánosságban érkező frissítéseket továbbra is kapja a Win, nem pedig azt, hogy minden flottul működjön a Windows 10-nél régebbi rendszereken, Ryzen és Kaby Lake alatt, akkor ez egy teljesen jogos elvárás.
-
FunPro
őstag
válasz
Nekomajin #335 üzenetére
Nem tudom miért most húzta meg a határt az MS. Lehet azért, mert a tökük tele van a szupporttal, vagy ami még valószínűbb: több gépet akarnak lekémlelni a Win 10-el.
Így vagy úgy, de a Microsoft meghúzta a határt. Én sem tartom etikusnak, hogy nem tájékoztatják normálisan a vásárlókat, csupán megpróbálom az esetleges pozitív aspektusait nézni a dolgoknak. A vásárló viszont ugyanúgy hibás, hogy nem néz jobban utána annak, mit vásárol. Mint amikor aláírsz úgy egy szerződés, hogy nem olvasod el az apró betűt.
És erre a "vegyem a drágábbat" részre legutóbb is megírtam, hogy itt mindenki ki van szolgáltatva az MS-nek. Ebből kifolyólag kénytelen vagy megvenni a drágább hardvert, mert a Microsoft úgy kívánja. Ha ezzel problémád van:
1) bojkottálhatod a váltást
2) bojkottálhatod az MS-t
3) szimplán beadod a derekad, és váltasz.
Mindhárom opciónak lehet pozitív hatása, negyedik opció pedig nem létezik.Személy szerint én a 3.-at választottam. Szívem szerint a kettes opciót választanám, mert egy idióta köcsög banda az MS, de a linux még mindig nincs olyan állapotban, hogy arra váltsak. És nem is lesz, ameddig nem lesz egy közös összefogás.
A Windows 10 nem egy kiforrott rendszer. Személy szerint nekem nincs vele sok bajom, használhatatlannak nem mondanám. De ez én vagyok. Megértem, hogy sokan nem akarnak váltani.
Csupán annyi lenne az elvárás, hogy aki nem vált, az ne tartsa fel fölösen a többieket. Menjünk a dolgok elébe! Húzzuk meg most a határt, és mondjuk azt, hogy innentől senki nem foglalkozik a régi OS-ekkel az új generációs hardverek alatt. Felejtsük el, hogy léteztek, koncentráljunk a jövőre! Ha ez a mentalitás összeegyeztethető a Windows Update-el, akkor az oldalatokon állok.
-
IstvánLászló
őstag
"Az elvárás csupán annyi lenne, hogy az új hardvereket csak egy architektúrára kelljen optimalizálni, mert így lehet stabil és jól működő rendszert kiépíteni."
A lényeg nem a w 10 ellenében írnak itt a kollégák, de én sem és itt a pont a végén.
Amúgy meg ha olvasol is itt, hozászolásokat és nem csak írsz, akkor láthatod is kellene, hogy nem azt várjuk, hogy az m is igazítsa hozzá a Win7-et a legújabb vasakhoz, hanem azt, hogy ami régen is egyébként működik, azt ne tiltsák le, remélem így már érthetőbb már neked is.
Kérdezem hetekén építesz is ujj gépet, mert csak így tudom megérteni az elvárásodat?
A lényeg igyekeztem a realitásnak a talaján is maradni és nem is vagyok elfogult.
A fejlődés ellen, itt én sem és a kollégák sem akarnak gátat is szabni, ezt látnod és mérlegelni is kellene.
A lényeg én nem is akarok bétateszter is lenni, mert kivárom hogy egy stabil és megbízható x-et telepíthessek a gépemre, mert a vasam x compatibilis és remélem hogy lesz is hamarosan. -
Nekomajin
aktív tag
i3-6100 (Skylake): 35k
Pentium G4560 (Kaby Lake): 19kCsak azért vegyem a drágábbat, mert az MS-nek éppen olyan kedve van?
Mondom, a Ryzen esetében indokolható a lépés, mert egy teljesen új processzorról van szó. De az Intel esetében a két proci között gyakorlatilag semmi különbség sincs.
És továbbra is, eddig is világos volt, amit magyaráztál. Csak ez nem valid érv, mert a gyakorlatban nincs szignifikáns pozitív hatása.
-
FunPro
őstag
Na, végre néhány emberrel végre lehet normálisan is kommunikálni.
Nekomajin
Te most felvetettél bennem néhány fontos kérdést, amit eddig nem gondoltam át elég logikusan.
A Windows kap hardver specifikus frissítéseket, vagy általánosságban frissítik?
A Microsoft foglalkozik a kompatibilitással, vagy ez a rész a hardvergyártóra tartozik?
Esetleg kétirányú a kapcsolat?Ez csak azért fontos kérdés, mert ez határozza meg, hogy honnan szabadul fel az erőforrás. Lehet akkor a procigyártó oldalán dolgozik valaki fölöslegesen, nem az MS-nél. A legrosszabb eshetőség, hogy karöltve próbálják használhatóvá tenni az újabb hardvereket a régebbi rendszereken. Mert a visszafelé kompatibilitással töltött idő minden tekintetben pocsékolás. Nem segíti a fejlődést, megosztja a munkásokat! És nekem ezzel van bajom, ha még mindig nem világos valakinek!
Viszont, ha már jelenleg sem tölt senki egy percet sem az új hardverek visszafelé kompatibilitásával, akkor valóban, ezen a téren nem nyerünk plusz erőforrást, mert már most is mindenki a jövőre koncentrál.
sequator
A support lejárta után felszabaduló erőforráson eddig nem gondolkoztam. Ha tippelnem kéne, a fele embert kirúgják, hogy ne kelljen annyit fizetni, a maradékot pedig felosztják.
És most mindenki:
Az elvárás csupán annyi lenne, hogy az új hardvereket csak egy architektúrára kelljen optimalizálni, mert így lehet stabil és jól működő rendszert kiépíteni.És még egyszer (sad_Vamp kedvéért)!
A Microsoft 2 éve megszellőztette, tavaly be is jelentette, hogy az új hardver nem támogatja a Windows 10-nél régebbi rendszereket. Nekik biztos jobbak a jogászaik, és jobban utána is jártak mint mi, hogy ez szerződés szegés-e. Mivel megtették a lépést, arra tippelek, hogy nem szegtek semmilyen szerződést. Innentől még mindig nem értem miért megy a hőbörgés azon, hogy a NEM TÁMOGATOTT hardveren miért nincs támogatás. . .
Szemét lépés, de akinek nem tetszik, az NE VÁLTSON! NEM KÖTELEZŐ váltani! Mindenki addig használja a régi OS-s, ameddig akarja, csak ezzel NE HÁTRÁLTASSA a fejlődést.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
kovaszoskeny #329 üzenetére
őőő, DE!
-
VIC20
őstag
válasz
kovaszoskeny #329 üzenetére
Akkor mit jelent a kiterjesztett támogatás?
-
sequator
senior tag
Én nem vagyok ennyire optimista.
Amikor majd az MSnek nem kell 3 architektúrát támogatni, akkor mint profit orientált cég a következőket fogja tenni:
1., szélnek ereszti a feleslegesség vált fejlesztőket, hogy pénzt takarítson meg; vagy
2., átvezényli őket egy új, jövedelmezőbb projektre (pl, virtuális valóság, aktuális XBox,stb); vagy
3., neked lesz igazad és a meglévő operációs rendszert fogja jobbá tenni, persze elsősorban azon a részeit, aminek a fejlesztésétől profitot remél.Ha fogadni kéne, én leginkább a 2-esre tennék.
sautia
-
Nekomajin
aktív tag
Eddig is közérthető volt, amit írtál. Csak éppen a gyakorlatban nem működik. Két okból:
1) Akkor lenne elvárható ez a fajta szolidaritás a MS irányába, ha a Win10 out of the box annyira király rendszer lenne, hogy mindenki fejvesztve rohanna váltani. Ez viszont nem így van. Hiába hajtja itt pár ember, hogy neki mennyire jó. Másnak meg nem az. És ezt mutatja a piaci részesedés (nem) növekedése és a számtalan hibajelzés is internetszerte. Biztosan jó lesz majd, de én személy szerint inkább megvárnám, míg kijavítják, és csak utána váltanék. Hadd ne legyek már béta teszter úgy, hogy még fizetek is érte.
2a) Az a nirvána, amire te vársz, soha nem fog létrejönni. Ha új architektúrák nem is, de új utasításkészletek mindig lesznek. Így biztos, hogy lesznek kompatibilitási problémák, külön fejlesztés, tesztelés, miegymás. Az lehet, hogy kevesebb felé kell szakadni, de olyan soha nem lesz, hogy csak egy Windowst kell fejleszteni.
2b) A Win7/8 patcheket továbbra is el kell készíteni a támogatási időn belül, tehát hiába szívóznak most, erőforrás nem szabadul fel.
Amúgy meg ha olvasod is itt a kommenteket, nem csak írsz, akkor láthatod, hogy nem azt várjuk, hogy az MS igazítsa hozzá a Win7-et a legújabb vasakhoz, hanem azt, hogy ami egyébként működik, azt ne tiltsák le. Egy sor kódhoz sem kell hozzányúlni, csak az egyébként is elkészített biztonsági frissítéseket kapja meg mindenki.
-
King Unique
titán
válasz
sad_Vamp #324 üzenetére
Igen, ez valóban az. Csak egyrészt mondjuk pl. home környezetben korántsem mindenkinél a legújabb hardverek vannak a régi OS-hez, illetve nem mindenki cseréli évente a CPU-t stb. Másrészt, ha valaki előtelepített gépet vesz, vagy fog venni a jövőben, azon már nem egy x éves régebbi Windows lesz.
Egyébként meg sokaknál otthon nem ritka, hogy alapból le van tiltva a WU...Szóval náluk aztán oly mindegy.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
King Unique #323 üzenetére
Csak épp azt nem látod/látjátok, hogy mennyire szomorú, hogy a szerencsésebb (új HW) usereknek toolokat kell használni arra, amit amúgy az MS beígért, hogy lesz 2020ig!
-
King Unique
titán
válasz
jacint78 #321 üzenetére
Azért ez ugyanúgy megvan ám a másik oldalon...
Illetve itt az alapvető dolgokkal kb. mindenki tisztában van. Az egyik tény pedig az, ami a mostani cikk témája. Amire nem a hőbörgés, hanem a cikkben említett tool a megoldás, vagy egy régebbi hardver. A userek meg használják a régebbi Windowst, ezen jelenleg úgysem lehet változtatni. Max. majd a terméktámogatás végéhez közeledve lesz érdekes a helyzet.
-
jacint78
addikt
válasz
King Unique #319 üzenetére
Nekem is fura amikor valaki ossza az észt és azt hiszi, hogy a felhasználók nevében beszél. Igazán észrevehetnétek ti is, hogy talán a másik oldalnak is igaza lehet. Objektivitásról paposz, miközben nem látod azt amit sokan mások is látnak. Nem különböztök ti sem, ti is a saját meggyőződéseteket erőltetik másra, de érdekes módon mindenki más a hülye.
-
King Unique
titán
-
hokuszpk
nagyúr
Titkos jelentés.
Mondom titkos.na. az ugy vót, hogy csináltunk egy "új"
rendszertskint, mert a régit már mindenki megvette, és nem csengetett úgy a kaszás, hogy oké lenne a főnökségnek.
tettünk bele kémeket is, mondjuk valahol túltoltuk, csak még nem jöttünk rá. kicsit fejlesztettünk is, na nemnagyon, csak épp ne legyen minden ott ahol volt, meg 100% kompatibilis, + ami belefért a visszavágptt budgetbe.
viszont jövet helyett csak viszi a pénzt, mert nem akar fizetni érte senki, de supportálni meg ezt is kell a nyüvest. agyaltunk sokat meg mitévő legyek. de a legyek meg csak röpködtek a szobában oszt nem vót kemotox kéznél. végül befujtuk. vagy le.
nem a legyet. a támogatását az új cuccra a régi cuccnak. igaz most még nem spórolunk vele, mert van párszázmillió sötétben bújkáló ellenforradalmár használója, de majd valamit még kitalálunk, hogy elmenjen az életkedvük és kijöjjenek a fényre. vannak kreatív ötleteink.
osztán újra dölni fog a lé, ahogy a főnökség előirja.Satya
-
azbest
félisten
válasz
King Unique #314 üzenetére
Sajnos nem segíthetek mások szövegértési problémáin.
Valamint sajnálom, hogy nem vagyok elvakultan elfogult, amiért pozitív és negatív tulajdonságokat is észreveszek egy-egy termék vagy cég kapcsán. De hívd csak köpönyegforgatásnak az objektivitást. -
King Unique
titán
válasz
sad_Vamp #315 üzenetére
Nekem nem, fentebb már bőven le volt írva a lényeg. Persze bizonyos dolgokat felesleges egyeseknek magyarázni, csak attól még a valós helyzet bizony adott. Illetve amikor egyesek úgy nyilvánulnak meg, ahogy, akkor arra nem nagyon lehet sokkal különb módon válaszolni...Szóval mellé ment ez is!
-
sad_Vamp
őstag
válasz
King Unique #314 üzenetére
elfogytak az érvek, vagy mi van??!
FunPro:
újra, meglepő eleganciával fújod a magadét, pedig 2-3an is megcáfoltak
Percek alatt darabokra lehetne szedni ezt a hozzászólásod is, de inkább nem ráuntunk. Ignorance is a bliss. -
King Unique
titán
válasz
jacint78 #301 üzenetére
Marketinges az vsz más lehet a helyi hater szervezetnél, meg az L. fanklub oszlopos tagja...De hát nincs min csodálkozni, már korábban említve volt, hogy egyesek csak így tudnak nyomatékot adni a mondandójuknak. Idelinkel tavalyi, meg tavaly előtti cikkeket egy pitiáner bugról, ami korántsem mindenkinél jelentkezik. Illetve direkt kipróbálja az ember, aztán mily meglepő rendesen működik. De, ha nála előfordul és annyira zavarja, akkor az ilyenje minek használja egyáltalán? Ja, megvan...Csak azért rakja fel, hogy valami fogást találjon rajta, aztán legyen mivel ekézni járni az ilyen topikokba...
(#302):
A másik nagy hater, aki minden más témánál a teljes Windows platformot lefikázza, az azt használó usereket droidnak nevezi...Itt és a hasonló topikokban meg előadja mindig a nagy napraforgózást...Dicséretes! -
djyuri
őstag
UHD monitoron el is férnek valóban
De az 1280*1024 van a többségének sajnos
Nem beszélve arról,hogy nálam is csak a 27"-es monitoron éreztem azt,hogy a win10 elfér anélkül,hogy csempéből csempébe kelljen mászkálnom.
Meg felettem írták már,hogy nem lehet tetszőlegesen testre szabni a csempéket. Tehát nem tudom a főcsempeképernyőre betenni azt a 6-10 használt alkalmazást.
-
Cathulhu
addikt
-
Igen, tisztában vagyok vele, csak az a gond, hogy az oldalon az "áttérés megkezdése" gomb felett van egy ilyen mondat:
"Igen, használok akadálymentesítési technológiákat, és indulhat az ingyenes áttérés a Windows 10-re."
Mivel kevesen használnak ilyent, ezért a többség számára ez nem egy legális lehetőség az ingyenes upgrade-re. (Nem tudom mekkora (jelenleg vagy a későbbiekben) a lebukás veszélye, ha valaki vissza szeretne élni ezzel a lehetőséggel, de megjegyezném, hogy éppen a telemetria miatt az MS pontosan tisztában lehet azzal, hogy hogyan és mire használják a számítógépet. )
-
FunPro
őstag
Akkor közérthetően, remélhetőleg utoljára!
Mondjuk, ezt még nem mondtam, de nem vagyok sem programozó, sem hacker. Nem vizsgáltam át tüzetesen sem a Windows 7/8, sem pedig a Windows 10 forráskódját.
De arra mérget veszek, hogy a három rendszer között nem csak annyi a különbség, hogy a 7-ben "klasszikus" a startmenü, a 8-ban csempés, a 10-ben pedig "klasszikus csempés". Valószínűleg az architektúrájuk különböző. Már nem tudom hol olvastam kontrának, hogy a windows 7 még olyan időben készült, amikor az x64 nem volt annyira kiforrott. Ez nem tudom mennyire marketingbulshit, de eltudom képzelni, hogy architektúrájában a Windows 10 már jobban fel van készülve az x64-re.
A Microsoft pedzegette, hogy nem terveznek Windows 11-et csinálni. Ebből kifolyólag pont beakarják azt fejezni, hogy egyszerre koncentrálnak 2/3/akárhány különböző architektúrára (direkt nem rendszert írok
). Ez legkorábban 2023-ban lehetséges.
Innentől kezdve abban biztos vagyok, hogy könnyebb egy architektúrának (corenak) a különböző válfajait frissíteni, javítani, mint három különböző architektúrára fejleszteni. És abban is biztos vagyok, hogy stabilabb hardver/szoftver kapcsolatot lehet összehozni úgy, hogy csak egy architektúra van.
Az AMD most adta ki a legújabb processzorcsaládját, az Intel szintén (bár ott nincs nagy változás). Kérdem én, miért kell kivárni mindenképpen a 2023-as nextgent azzal, hogy elindulhasson az a folyamat, hogy a maximumot próbáljuk kihozni a legfrissebb hardverből? Még a 2020-is egy fölöslegesen elvesztegetett 3 év ebből a szempontból, nem hogy a 23.
Meg lehetne húzni (és meg is húzták) most a vonalat. A legújabb felépítésű hardverekből innentől kihozzuk a maximumot, nem pedig arra koncentrálunk hogy elfusson velük egy régebbi rendszer. Ehhez kell választani egy architektúrát. A logika azt kívánja, hogy a legújabb legyen az.
Akik a kivárásra játszanak, csinálják nyugodtan. Csupán annyit kell tenni, hogy nem váltanak a legújabb architektúrára. Aki pedig váltott, az ne azon reklamáljon, hogy miért nem megy a régi rendszeren, hanem örüljön, hogy innentől az az elsődleges cél, hogy kihozzuk a maximumot a jelenlegi rendszerből. Ennek a kivárósok is örülhetnek, mert amikor váltaniuk kell, akkor már az új hardverarchitektúrára optimalizált rendszerre térhetnek át. De neem, ehelyett pazaroljuk az időt és az erőforrást a visszafelé kompatibilitásra.
Persze, én tisztába vagyok vele, hogy a Microsoft elsődleges célja, hogy kevesebb munkával több pénzt termeljenek. De én ezt meg tudom érteni. A Microsoft nem a Máltai Szeretetszolgálat. Egy profitorientált szemét, aminek ki vagyunk szolgáltatva. De még mindig nem mozdultunk a linux irányába, innentől kezdve azt feltételezem, hogy mindenkinek jó az, ahogy a Microsoft gondolkozik.
-
Vityaa
tag
Lehet kicsit hülye kérdés, de miután letöltöm a GitHUb-ről, mit kell vele csinálni?
Köszi.
-
válasz
#21346560 #286 üzenetére
A Windows 7 "LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ" 8. pontja szerint:
"[...]Ön: nem kerülheti meg a szoftver bármely technikai korlátozását; [...]"
ami miatt (szvsz) pl. a Prohardver meghatározása szerint ez wareznek minősülne (III./10/10): "„Warez”: a szerzői és szomszédos vagy egyéb vagyoni jogok (vagy általában jogszabályok) által védett bárminemű szoftver [...] stb. jogosulatlan használatának elősegítése [...]"
(#101) core2 "Gond nelkul elfogadjak a W7 (es attol felfele levo) eredeti kulcsokat a Windows 10 telepitok, ezert mindez nem jelent uj kiadast."
Az lehet, de azt gyanítom, hogy ez nem számít (már) jogos felhasználásnak, mert az ingyenes upgrade időszak már véget ért, az ingyenes upgrade során (esetlegesen) megszerzett licensz pedig nem hordozható más gépre. (Persze, ha a felhasználó megfelel a meghosszabbított ingyenes upgrade feltételeinek, az nyilván más, de a többség nem fog megfelelni...)
-
jacint78
addikt
válasz
King Unique #281 üzenetére
Akkor viszont fel nem tudom fogni, hogy miért ragaszkodsz ennyire ahhoz, hogy mindenki téved aki szerint hibás és félkész merthogy az. Tényleg olyan, mintha mintha marketinges lennél a microsoftnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Keresünk dokkolókat
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest