- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathulhu
addikt
válasz
Nekomajin #377 üzenetére
Miota is van kint a rendszer? 2 eve? Ez ido alatt nem tudtak megoldani es maig a registryben kell turkalni ahhoz, hogy a numlockot ne kapcsolja ki allandoan a win10 amikor epp olyan kedve van (igen, szimplan hasznalat kozben is sikerul neki neha, nem csak inditaskor), ami akkor, mikor az ember jelszavaban szamok is vannak eleg duhito tud lenni.
-
FunPro
őstag
válasz
Nekomajin #335 üzenetére
Nem tudom miért most húzta meg a határt az MS. Lehet azért, mert a tökük tele van a szupporttal, vagy ami még valószínűbb: több gépet akarnak lekémlelni a Win 10-el.
Így vagy úgy, de a Microsoft meghúzta a határt. Én sem tartom etikusnak, hogy nem tájékoztatják normálisan a vásárlókat, csupán megpróbálom az esetleges pozitív aspektusait nézni a dolgoknak. A vásárló viszont ugyanúgy hibás, hogy nem néz jobban utána annak, mit vásárol. Mint amikor aláírsz úgy egy szerződés, hogy nem olvasod el az apró betűt.
És erre a "vegyem a drágábbat" részre legutóbb is megírtam, hogy itt mindenki ki van szolgáltatva az MS-nek. Ebből kifolyólag kénytelen vagy megvenni a drágább hardvert, mert a Microsoft úgy kívánja. Ha ezzel problémád van:
1) bojkottálhatod a váltást
2) bojkottálhatod az MS-t
3) szimplán beadod a derekad, és váltasz.
Mindhárom opciónak lehet pozitív hatása, negyedik opció pedig nem létezik.Személy szerint én a 3.-at választottam. Szívem szerint a kettes opciót választanám, mert egy idióta köcsög banda az MS, de a linux még mindig nincs olyan állapotban, hogy arra váltsak. És nem is lesz, ameddig nem lesz egy közös összefogás.
A Windows 10 nem egy kiforrott rendszer. Személy szerint nekem nincs vele sok bajom, használhatatlannak nem mondanám. De ez én vagyok. Megértem, hogy sokan nem akarnak váltani.
Csupán annyi lenne az elvárás, hogy aki nem vált, az ne tartsa fel fölösen a többieket. Menjünk a dolgok elébe! Húzzuk meg most a határt, és mondjuk azt, hogy innentől senki nem foglalkozik a régi OS-ekkel az új generációs hardverek alatt. Felejtsük el, hogy léteztek, koncentráljunk a jövőre! Ha ez a mentalitás összeegyeztethető a Windows Update-el, akkor az oldalatokon állok.
-
King Unique
titán
válasz
Nekomajin #253 üzenetére
Nem mondtad?? Eddig csak a fikázása ment, meg a legutóbbi hsz-ben a félkész stb. ráaggatott jelzők. És pont kb. azt akartad bemesélni, hogy használhatatlan és nem jó senkinek. Persze utóbbi kijelentést újabban már elkezdted finomítani. Szóval szerinted, meg neked... Egyébként korábban már arról is volt szó, hogy az ilyeneknek úgysem jó semmi és max. egy Win7 2.0 felelne csak meg nekik...azt meg várhatják akár 2120-ig is...
Egyébként meg hiába megy itt a pampogás, attól az MS vsz nem fogja visszavonni a korlátozást. Akinek nem tetszik és a régi rendszerhez erővel a legújabb hardvert akarja használni, az majd felrakja a cikkben említett tákoló toolt, aztán kész. Mások meg a korábbi hardverekkel el lesznek látva 2020 / 2023-ig frissítésekkel. Illetve utóbbi terméktámogatási dátumok is ismertek és nem lesznek meghosszabbítva. Aki új hardvert vesz előtelepített rendszerrel, azon meg nem egy 8 évvel ezelőtti Windows lesz... Az újabb köröket meg nyugodtan megspórolhatod, pláne ha az előbb említett dolgokat sem sikerült megérteni!
-
FunPro
őstag
válasz
Nekomajin #247 üzenetére
Te is, Én is, sőt, mindenki más is a Microsoft ribanca, aki Windowst használ. Ha nem tetszik ahogy ők gondolkodnak, tovább lehet állni. Én szemrebbenés nélkül váltanék linuxra, ha futnának rajta a játékok. Ki vagyunk nekik szolgáltatva.
A Kaby Lake azért nem támogatja a Win 7-et/8-at, mert idő előtt ki akarják nyírni az OS-t. Ez egyértelmű. Csak köti őket a szerződés.
Én vagyok annyira degenerált, hogy Stockholm szindrómával vállvetve meg tudom érteni a Microsoft vezetőségét, és megpróbálok a dolgok elejébe menni, és megkeresni az esetleges pozitívumokat.
A Microsoft nem törődik a felhasználókkal, ezt már több ízben bizonyította. Ebből kifolyólag, addig marad egy bugos sz*r a Win 10, ameddig nem az lesz az egyeduralkodó főplatform. És addig egészen pontosan van még 8 év. Mert az biztos, hogy a Microsoft nem fog több embert felvenni csak azért, hogy kevesebb bug legyen.
-
King Unique
titán
válasz
Nekomajin #251 üzenetére
Akkor valamit félreértettél. Pont nem érdekel, hogy mit használnak a népek, illetve egyeseknek úgyis az a bizonyos ismerőse mindent jobban tud. A nagy váltásra meg úgyis majd 2020 körül kell számítani. Pusztán csak az zavar, ahogyan itt egyesek nyomatják a fikát az új rendszerre és gyakorlatilag használhatatlannak állítják be. Holott utóbbi nyilván nem igaz és a felhasználók egy részének most is megfelel. Másik oldalról meg ezt kellene elfogadni!
-
King Unique
titán
válasz
Nekomajin #243 üzenetére
Olyan félkész, hogy most is azt használom és az alól írok. De szoktam rajta dolgozni, tervezőprogramokat használni és meglepő módon működik. Sőt, netezni és böngészni is lehet, megy a Skype is. Milyen érdekes, nem is értem hogyan lehetséges ez, ha egyesek által annyira használhatatlan? Továbbá az egyik gépen épp most futott le egy AU - CU upgrade és érdekes módon ok minden, programok működnek, beállítások megmaradtak. Max. a 8GadgetPack nem indult el automatikusan, de az asztalra kirakott egy restore ikont. Arra kattintva pedig már az is ok. Ja, és ennél legalább fullos USB 3.0 támogatás van, a külső SSD max. sebességét is ki tudom használni UASP módban. Nem úgy, mint egyes régebbi rendszereknél...
Egyébként az átlag userek nem kis részénél meg ez megy: azt hallotta az ismerősétől, akinek egy másik ismerősének az ismerőse mondta, hogy azt a Windowst kell használni, mert csak az a jó...Aztán, ha majd a legújabb hardverekre már nem fog felmenni az a régi Windows, meg amúgy sem lesz már támogatása, akkor majd rohanhatnak a boltba...Bár nem feltétlen kell, mert az előtelepített gépeken már amúgy is a legújabb van / lesz.
-
Syl
nagyúr
válasz
Nekomajin #188 üzenetére
>Majd megváltoztatják az illetékesek a döntésüket, ha még évek múlva is alacsonyabb lesz a Win10 piaci részesedése, mint a Win7-é.
Aligha. Mindent el fognak követni, hogy a 7 meg a 8.1 eltűnjön a történelem süllyesztőjében.
Ma még csak az új CPU-kal szerelt gépek nem frissülnek, de holnap? Letolnak valami installer update-et a régi rendszerekre, ami megmakacsolja magát és nem enged semmilyen programot telepíteni.
De nem akarok ötleteket adni az MS-nek -
King Unique
titán
válasz
Nekomajin #181 üzenetére
Hát amik itt össze lettek hordva, az alapján nehéz nem levonni következtetéseket. Egyébként meg átveszed az én gondolatomat, de amúgy nem mintha érdekelne, hogy mit használsz... Sőt, nem mintha az illetékeseket érdekelné és emiatt megváltoztatnák a mostani cikkel kapcsolatos döntésüket.
"Meg be lehetett volna vezetni"
Mindig ezek a feltételes módú, mi lett volna HA gondolatok...Csak az a helyzet, hogy nem az lett, ezt kellene megérteni!
"mert a Win10 semmi pluszt nem kínál, sőt még inkább elvesz"
Fentebb már említve voltak bizonyos dolgok, de akár lehetne mondani a kommerszek közül az új Win+Tab feladatnézetet, virtuális asztalokat, sötét témát, éjszakai módot, DX12-t stb. Illetve előbbieknek hála sokkal kényelmesebb desktopon dolgozni. Persze egyeseknek teljesen felesleges bármit is mondani, mert csak azért is alapon a saját igazukat hajtogatják.
Egyébként meg hiába ragozod itt sokadjára a témát és magyarázod erővel, attól még bizonyos dolgok nem fognak megváltozni. Nem lesz a terméktámogatás vége eltolva, ahogyan vsz a mostani cikk témájaként a CPU - WU korlátozás sem megszüntetve. És bizony előbb-utóbb váltani kell! Ezt kellene megérteni, bármennyire is nehéz...
-
King Unique
titán
válasz
Nekomajin #170 üzenetére
Itt nem erről van szó! Fentebb már le volt írva a lényeg ezzel kapcsolatban a userek hozzáállásáról. Amikor az XP a támogatása a végéhez kezdett közeledni, akkor kezdtek tömegesen átállni rá. Holott már korábban is volt helyette jobb alternatíva, ha Windows kellett. De nem, akkor nem kellett...
Neked úgy látszik minden újítás és fejlesztés f@szság, csak azért, mert...Ezek körében meg az ajánlás tudjuk hogyan megy: az ismerősének az ismerőse azt hallotta és neki azt mondta, hogy azt a Windows kell használni, a másikat meg nem, mert csak.... Még szerencse, hogy sosem adtam az ilyen "okosságokra" és el tudtam dönteni magam is, hogy milyen OS-t használjak.
Egyébként nem értem, hogy minek ragozod ezt az egészet? A terméktámogatási dátumokat talán nem ismered? Majd 2020 körül megnézném mi lesz a helyzet. Vagy, amikor majd az újabb és újabb hardverekre már nem fog felmenni az x éves régi rendszer. Vagy, ha a mostani cikk kapcsán ellenlépés lesz és már nem lesz hatásos a tool a frissítéshez.
-
King Unique
titán
válasz
Nekomajin #163 üzenetére
Persze, majd a gagyi Aerón fog múlni a dolog, meg azon a puritán classic megjelenésen...
Utóbbi is biztos tömegigény, vagy inkább mégsem. De szerencsére mások mondják meg, hogy milyen legyen az új OS és így van ez jól. Meg nekem az újabbak már abban is jobbak, amiket fentebb említettem. Azokat legalább fel tudom telepíteni pendrive-ról is. Ellenben volt, akinek egy USB 3.0 only + ODD nuku laptopon még az sem nagyon akart menni a régebbi Windowsnál...
Egyébként meg hiába magyarázod itt a nagy semmit, attól még a userek egy része alapból fafejű és makacsul ragaszkodik a megszokotthoz. Ja, és nem feltétlenül azért, mert az mindenben jobb, hanem mert csak alapon... Másrészt, ha tetszik, ha nem, a korábbi Windowsok idővel ki fognak kopni. Tehát előbb-utóbb így is, úgy is váltani kell.
-
válasz
Nekomajin #163 üzenetére
Na ez most a Win10-ről nem mondható el.
Szerinted. Én meg a Win10-et szretem jobban, pedig W7-W8-W10, mindegyiket rendszeresen használom. De nekem jobb, szebb, és kényelmesebb a Win10, mint a Win8. A Win7 kinézetétől meg agyérgörcsöt kapok, csak ha nagyon muszáj, akkor nyúlok hozzá
Ráadásul a Win10-nek sokkal jobb a hangja.
-
King Unique
titán
válasz
Nekomajin #158 üzenetére
Hát ennek pont az a lényege, hogy őket eleve nem lehet meggyőzni kb. semmivel, mert tűzzel-vassal ragaszkodnak a megszokotthoz...Ugyanez ment az XP-nél is, azt sztárolták, hogy mindenben jobb, mint az újabbak. Aztán csak vége lett a nagy szerelemnek, ahogyan vége lesz most is...
Egyébként nekem pont, hogy sokkal jobban bejön a flat dizájn és nem valami giccses, gejl desktopot kell bámulnom. Nem beszélve a gagyi bejelentkezési képernyőről. Hála istennek változtattak a dizájnon és nem ugyanazt kell bámulni örökké. Aztán a legújabbnál a WU sem pörgeti kb. egy napig a CPU-t a szimpla kereséssel, ellenben a nagy kedvenccel...Na meg az újabb hardverekre is inkább fel tudom rakni a 8.1/10-et, inkább vannak hozzájuk driverek, UEFI támogatás jobb, van natív USB 3.0 & UASP stb.
-
FunPro
őstag
válasz
Nekomajin #147 üzenetére
Na, akkor összefoglalom, amit eddig írtam.
User szinten azt kell megérteni, hogy addig nem lesz egy új és jó windows operációs rendszer, ameddig az MS erőforrásai meg vannak osztva. Jelenleg javítgatják a windows 7-et, a windows 8-at, és fejlesztik a windows 10-et.
Mindenki csak halogatja az elkerülhetetlen átállást. A 10 előtti operációs rendszerek fejlesztése szimpla időpocsékolás. Nem is tudom mikor olvastam, hogy a Microsoft nem akar windows 11-et csinálni, csak fejlesztgetni a 10-et.
És nem mondom, elsősorban a Microsoft érdeke, hogy egységesített oprendszer legyen, mert kevesebb erőforrás felhasználásával lehetne hatékonyabban dolgozni. User szempontból az lenne a pozitív, hogy mindenki egy oprendszerre koncentrálna, sokkal gyorsabban lehet javítgatni.
De amint látod, még az új hardverre is a 10-20 éves oprendszert akarja felrakni. Így nem lehet előrehaladni. Még meg is mondták, hogy skylake-től felfele a win 10 a támogatott. A régebbi hardvert használóknak pedig egy szavuk sem lehet, mert a support a beígért ideig marad a régi rendszeren.
Akit zavar a win 10 ne vegy skylake-et. Aki pedig megveszi, ne akarjon windows 7-et használni. Ez ugyanúgy igaz vállalati környezetre is. Ha a cég szoftvere nem támogatja a win 10-et, akkor a hardvernek/szoftvernek nincs is olyan erőforrásigény, ami megkívánja az új generációs hardvert.
Ha pedig valaki annyira makacs , hogy mindenképp skylake + win 7 kell neki, az törődjön bele, hogy egyes driverek/hardverek/szoftverek nem fognak működni.
-
King Unique
titán
válasz
Nekomajin #147 üzenetére
Persze, mert az ilyeneknek semmi nem tetszik, ami már kicsit más...Max. az nyerné el a tetszésüket, ha kiadnának kb. 1:1-ben egy ugyanolyan OS-t, csak a motorház alatt kicsit modernizálva. De szerencsére az illetékesek nem csinálnak ilyen olcsó húzást és a régi rendszerek támogatása is véges. Máskülönben leragadtunk volna az XP, vagy akár a 95 szintjén...
-
fordfairlane
veterán
válasz
Nekomajin #74 üzenetére
Világos, csak úgy gondolom, érdemes félreoszlatni azt a tévhitet, hogy a Material design, ami az új Androidok felülete is,meg a Win 10 UI flat designja lényegében ugyanaz. Nem ugyanaz.
Az Android felülete nem tökéletes, de legalább használható, a Win10-é viszont komoly hiányosságoktól szenved. És ennek megvan a maga komoly oka.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Nekomajin #14 üzenetére
Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy nekem személy szerint nagyon bejön ez a material design, a csempéket pedig kifejezetten innovatív dolognak tartom, viszont a Win10 az valami mocskosul undorítóan néz ki.
A Win10 nem material-, hanem flat design. Nincs harmadik dimenzió, lapos az egész.
A material többek közt ettől "materiális": [link]Ezek azok a finomságok, amik használhatóvá tesznek egy UI designt. Például azért, mert a materialban ránézésre érződik, hogy egy geometriai alakzat vajon interaktív elem, vagy sem. Ez az, ami a flatből kompletten kimaradt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest