- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mbalint987 #284 üzenetére
És igen, az elvárásunk továbbra is jogos!
Az elvárás egyébként teljesen jogos.
-
FunPro
őstag
válasz
mbalint987 #265 üzenetére
A tudatos vásárló tájékozódik. Nem üzleti titok, hogy nincs támogatás.
Az pedig, hogy nem vennél tőlem szoftvert...
Egy nálam sokkal profitorientáltabb vállalattol van a Windowsod, akinek az elsődleges célja a profit maximalizálása, minél kevesebb erőforrással.sh4d0w
Én szerintem egyik hszemben sem dicsőítettem a win 10-et. Csupán arról tépem a számat két napja, hogyha ezeknek a szemeteknek nem kéne 3 rendszerre koncentrálni, akkor hamarabb kapnál egy stabil os-t. És ha már rendszert kell választani akkor a windows 10-et fejlesszük, ne a 10 éves 7-et.
Az pedig, hogy miről váltasz rendszert tökmindegy. Ép azt mondom, hogy NE VÁLTSON KABY LAKE-RE, akinek Windows 7 kell. Ha win7-el akarsz új rendszert akarsz, vegyél skylaket, mert a kaby nem tud többet.
Frawly
Azért 23-azok 20 helyett, mert még akkor is azt fogják szajkózni, hogy régen minden jobb volt. Valamint 23-tól lesz egyetlen Windows támogatás. Onnantól várható érdemi fejlődés.
Az pedig, hogy megszegik a lecenszszerződést. Úgy tűnik mégsem, mert szemmel láthatóan válogathat a hardverek között.
-
Frawly
veterán
válasz
mbalint987 #240 üzenetére
Megírhatnád mit találtál, mert én az újabb procik esetében nem tudok olyan architekturális, hardveres változásról, ami a Win7-8.1-nek gondot okozna.
-
FunPro
őstag
válasz
mbalint987 #223 üzenetére
Na várjál!
Te most a Microsofton akarsz leverni valamit, ami elsősorban felhasználói hiba.
Olyan nem történt, hogy egyik napról a másikra eldöntötték, hogy akkor mostantól ez a cucc nem kapja a bizonyos frissítéseket.
Egy ideje köztudott, hogy az új generációs hardverek nem támogatják a Winodws 10-nél régebbi rendszereket. Én azt hittem, hogy már a skylake-től kezdve nem garantált a támogatás, ugyanis már annál pedzegette, az MS hogy innentől csak a Windows 10 játszik.
Szóval a jelenlegi felállásban az történt, hogy az emberek bevásároltak az új generációs kabylake-ből/ ryzenből, amiről a Microsoft kijelentette, hogy Windows 10-nél régebbi rendszereken nincs support, most meg reklamálnak, hogy "mi az anyjuk köcsögéért nincs támogatva a Win 7/8".
És ezt a részét ismét csak ismételgetni tudom:
Hol van itt a probléma?
Miért halogatjuk az elkerülhetetlent? Miért várjunk meg a 2023-at az egységes rendszer kialakításával, amikor már elkezdhetnénk ma? Miért csesszünk még el 6 évet?
Miért épít valaki olyan rendszert Windows 7 alá, amivel nem kompatibilis a Windows 7?
Miért vesz valaki Windows 10 alá való hardvert, ha nem kell neki a 10? -
Clay
senior tag
válasz
mbalint987 #223 üzenetére
De értem és a témához kapcsolódóan írtam le a véleményem. A hozzászólások egy része ment mellé. Jobbahétmintatíz, nehogymámegaszondjáknekemhogyválcsakwindózt, merakkorisjobbahét, aszéttvíkeltxpalegjobb...
-
IstvánLászló
őstag
válasz
mbalint987 #212 üzenetére
A lényeg elolvastam az összes hozászolást, mert érdekel hogy most mi a helyzet.
A szavaidat be is idézem, "De! Amit vállaltak azt teljesítsék is! Ha vállalták, hogy ez az operációs rendszer 2020-ig kapni fogja a biztonsági frissítéseket, akkor kapja, attól függetlenül, hogy a számítógépben milyen a rendszerrel kompatibilis processzor csücsül." , igen ebben igazad is van.
A Windows 10-nek a támogatása is érdekes hogy 2025-ig tart és ennyi.
A téma Windows 7 és 8.1 és most ez a fontos, itt mindenkinek is ez a fontos hogy kifizette az árat és pont.
A véleményed szerintem korrekt és érthető, részemről köszönöm a munkádat és mindenkiét.(#214) Syl
+1(#218) Clay
Nagyon nem akarod érteni ezt a problémát. -
Clay
senior tag
válasz
mbalint987 #212 üzenetére
Megint nem teljesen jó, amit írtál. Pont arról van szó, de ez már sokszor le lett írva, hogy aki nem akar váltani és jó neki a régi gépe, kapni fogja a támogatást, de ha új gépet veszel, akkor csak a w10 a támogatja a frissítéseket az új cuccon...
-
FunPro
őstag
válasz
mbalint987 #129 üzenetére
Azért a felhasználók nagy része hajlamos elfelejteni, hogy windows 7-re és a 8-ra is jött egy ingyenes frissítés, amit úgy hívnak, hogy windows 10. Akinek nem volt meg hozzá a gépe, annak a mai napig frissítenek a régebbi os-ek, és a támogatási határidőig jönni is fognak.
Az MS felkínálta az alternatívát, az userek többsége nem fogadta el, most pedig háborog, hogy az MS nem hajlandó frissíteni. Nem kellett volna elutasítani a legnagyobb frissítést, és akkor továbbra is naprakész lenne az oprendszer.
És ahogy nem a te problémád az erőforráshiány, úgy nem az ő problémájuk, hogy egy esetleges harmadik féltől származó hardver/szoftver nem kompatibilis az új operációs rendszerrel. Ők felajánlották a frissítést, aki nem fogadta el, azzal miért törődjenek?
Meddig kéne görgetniük a régi operációs rendszereket? Mert minden új megjelenésével +6 évvel tolják el az egységesítést.
Szemétnek tűnik a Microsoft, mégpedig azért, mert szemetek is. Egy profitorientált óriás, akinek nem áll érdekében a régi rendszereket életben tartani. Amint írtam, teljesen érthető.
Köcsög üzletpolitika. Csoportos összefogással át kéne menni linuxra, de valahogy még mindig nem haladtunk abba az irányba egy centit sem.
-
MineFox54
őstag
válasz
mbalint987 #129 üzenetére
Az MS azt vállalta hogy 2015-ig teljes körűen támogatja, és azt hogy 2020-ig még életben tartja.
A cégek kifizették a pénzt, de azt is nézd hogy kapnak frissítést, vagyis a pénzükért még jó pár évig tartó támogatást kapnak, ahelyett hogy csak '20-ig lenne.Egy lelkes W7 user / W10 hater
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- LEGO klub
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asztalos klub
- Építő/felújító topik
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged