Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pécsi gyerek

addikt

válasz FunPro #382 üzenetére

Most is kiderűlt hogy minden nézőpont kérdése 😁Még egy hete van a win 10- nek hogy összebarátkozzunk.Utána halasztom az áttérést.

• VIC20

őstag

válasz FunPro #334 üzenetére

,,Nekik biztos jobbak a jogászaik, és jobban utána is jártak mint mi, hogy ez szerződés szegés-e. Mivel megtették a lépést, arra tippelek, hogy nem szegtek semmilyen szerződést. "

Aha, azért volt pl. az elcseszett böngészőválasztó képernyő is. (Elcseszett, mert a hülye EU még egy normális szankciót sem tudott összehozni.)

• IstvánLászló

őstag

válasz FunPro #339 üzenetére

"A több gépet akarnak lekémlelni a Win 10-el.", sajnos ezt olvastam és olvasom és televan a net és a userek is ki is akadtak ezen, de ebbe a témába nem is megyek most bele és itt a pont a végén.

A Ryzen proci mostani megjelenése esetében indokolható a lépés, mert egy teljesen új processzorról van szó és Amd is jelezte, igen korrekten hogy x-lesz a támogatása, de tudom hogy tesztelték 7-en és 8-on is hogyan is működik, mert a usereket ez is érdekelte és működöt és kiderült hogy inkább x-en kell tesztelni, mert ez az ajánlott is a hardverhez.
    Remélem hogy javítják az x-et és lesz egy stabil os is amit mindenki boldogan is telepit.
    "Mert ha te csupán annyit vársz el, hogy az általánosságban érkező frissítéseket továbbra is kapja a Win." :R
    A jogos elvárás ez, vagy nincs igazam és igazunk, talán tévedhettem is mert nem is vagyok jogász és ügyvéd és itt a pont a végén.

(#340) azbest
    +1

• IstvánLászló

őstag

"Az elvárás csupán annyi lenne, hogy az új hardvereket csak egy architektúrára kelljen optimalizálni, mert így lehet stabil és jól működő rendszert kiépíteni."

A lényeg nem a w 10 ellenében írnak itt a kollégák, de én sem és itt a pont a végén.
    Amúgy meg ha olvasol is itt, hozászolásokat és nem csak írsz, akkor láthatod is kellene, hogy nem azt várjuk, hogy az m is igazítsa hozzá a Win7-et a legújabb vasakhoz, hanem azt, hogy ami régen is egyébként működik, azt ne tiltsák le, remélem így már érthetőbb már neked is.
    Kérdezem hetekén építesz is ujj gépet, mert csak így tudom megérteni az elvárásodat?
    A lényeg igyekeztem a realitásnak a talaján is maradni és nem is vagyok elfogult.
    A fejlődés ellen, itt én sem és a kollégák sem akarnak gátat is szabni, ezt látnod és mérlegelni is kellene.
    A lényeg én nem is akarok bétateszter is lenni, mert kivárom hogy egy stabil és megbízható x-et telepíthessek a gépemre, mert a vasam x compatibilis és remélem hogy lesz is hamarosan.

• jacint78

addikt

Az elvárás inkább az lenne, hogy értelmes dolgokkal foglalkozzon a májkroszopft ne a 3d paint-el meg azzal, hogy mindenképpen telepítve legyen a kendi kráss...

• Nekomajin

aktív tag

i3-6100 (Skylake): 35k
    Pentium G4560 (Kaby Lake): 19k

Csak azért vegyem a drágábbat, mert az MS-nek éppen olyan kedve van?

Mondom, a Ryzen esetében indokolható a lépés, mert egy teljesen új processzorról van szó. De az Intel esetében a két proci között gyakorlatilag semmi különbség sincs.

És továbbra is, eddig is világos volt, amit magyaráztál. Csak ez nem valid érv, mert a gyakorlatban nincs szignifikáns pozitív hatása.

• sequator

senior tag

válasz FunPro #308 üzenetére

Én nem vagyok ennyire optimista. :(
    Amikor majd az MSnek nem kell 3 architektúrát támogatni, akkor mint profit orientált cég a következőket fogja tenni:
    1., szélnek ereszti a feleslegesség vált fejlesztőket, hogy pénzt takarítson meg; vagy
    2., átvezényli őket egy új, jövedelmezőbb projektre (pl, virtuális valóság, aktuális XBox,stb); vagy
    3., neked lesz igazad és a meglévő operációs rendszert fogja jobbá tenni, persze elsősorban azon a részeit, aminek a fejlesztésétől profitot remél.

Ha fogadni kéne, én leginkább a 2-esre tennék.

sautia

• Nekomajin

aktív tag

válasz FunPro #308 üzenetére

Eddig is közérthető volt, amit írtál. Csak éppen a gyakorlatban nem működik. Két okból:

1) Akkor lenne elvárható ez a fajta szolidaritás a MS irányába, ha a Win10 out of the box annyira király rendszer lenne, hogy mindenki fejvesztve rohanna váltani. Ez viszont nem így van. Hiába hajtja itt pár ember, hogy neki mennyire jó. Másnak meg nem az. És ezt mutatja a piaci részesedés (nem) növekedése és a számtalan hibajelzés is internetszerte. Biztosan jó lesz majd, de én személy szerint inkább megvárnám, míg kijavítják, és csak utána váltanék. Hadd ne legyek már béta teszter úgy, hogy még fizetek is érte.

2a) Az a nirvána, amire te vársz, soha nem fog létrejönni. Ha új architektúrák nem is, de új utasításkészletek mindig lesznek. Így biztos, hogy lesznek kompatibilitási problémák, külön fejlesztés, tesztelés, miegymás. Az lehet, hogy kevesebb felé kell szakadni, de olyan soha nem lesz, hogy csak egy Windowst kell fejleszteni.

2b) A Win7/8 patcheket továbbra is el kell készíteni a támogatási időn belül, tehát hiába szívóznak most, erőforrás nem szabadul fel.

Amúgy meg ha olvasod is itt a kommenteket, nem csak írsz, akkor láthatod, hogy nem azt várjuk, hogy az MS igazítsa hozzá a Win7-et a legújabb vasakhoz, hanem azt, hogy ami egyébként működik, azt ne tiltsák le. Egy sor kódhoz sem kell hozzányúlni, csak az egyébként is elkészített biztonsági frissítéseket kapja meg mindenki.

• bsh

addikt

válasz FunPro #283 üzenetére

'nem kéne 3 rendszerre koncentrálni, akkor hamarabb kapnál egy stabil os-t.'
    ezelőtt is mindig legalább 3 rendszerre koncentráltak párhuzamosan, mégis tudtak írni stabilakat. csak akarni kell...

• sad_Vamp

őstag

"hogyha ezeknek a szemeteknek nem kéne 3 rendszerre koncentrálni"
    már 125x el lett mondva, hogy azért hülyeség amit írsz mert:

1. a nagy cégek - természetesen jó pénzért - továbbra is használják a régi rendeszereket (XP és w7 főleg) és ugyanúgy meg kell nekik csinálni rá az updateket...
    2. amíg vállalták támogatni kellene(!) a 8.1-et is
    3. A w10-et támogatni kell, kérdés hogy lesz megoldva az egyes buildek támogatása és lesznek e olyan buildek amik valami régebbi HW-re nem mennek már fel és azok hogy (nem) lesznek majd támogatva. És ehhez jön még hozzá a céges w10 (ami a linuxoknál az LTS) ugye. És ha jól értem ez sem úgy lesz hogy 1 verzió lesz, hanem lesznek idővel újabbak.... de nehigyjük, hogy a cégek majd csk úgy átálnak ott is 1ik LTS verzióról a másikra... (a már 100x említett problémák miatt ugye)

Szóval, mivel kell kevesebbet koncentrálni az MS-nek a W10 által? Hát, szerintem kb SEMMIVEL!.

• mbalint987

aktív tag

A #255-ös hozzászólásod mindent megmagyaráz, a véleményed mindjárt érthető. Nincs baj azzal, ha megpróbálod megérteni az érveit a Microsoftnak, mert mi is ugyanezt tesszük és tettük. Csak nem értünk vele egyet!

És igen, az elvárásunk továbbra is jogos! Ha ezt a Microsoft nem teljesíti, akkor valamennyien felemelik a szavukat ellene. Ez így szerintem rendben van.

• Frawly

veterán

válasz FunPro #166 üzenetére

Nem tudom mit 2023-azol. A 8.1 egyébként sem népszerű, kiváltképp cégeknél nem elterjedt. Sokkal lényegesebb a 2020-as, Win7-et kötődő dátum, és addig már csak 3 év van. Aki ennyi időre invesztál be, az halott ügybe fektet. Ráadásul a 3 év már tekinthető úgy, hogy nem ennyi idő van, hogy használják, hanem hogy keressenek az érintettek alternatívát helyette.

Sokan ezt szívták meg az XP-nél is. A MS már évekkel a támogatás lejárte előtt többször is tájékoztatott mindenkit, hogy 2014-ben le fog járni a support. Nem vették sokan komolyan, á, az még soká lesz, addig úgyis lesz valami, meg 2014 után sem fog a világ megállni. Aztán hipp-hopp elérkezett az idő, ment is a sírás, hogy a MS milyen szemét, mert egyszer csak kihúzta a felhasználók alól a szőnyeget. Aztán ment a reménykedés, mert a MS 2019-ig a POSReady-frissítésekkel lélegeztetőképen tartja még az XP-t, de aztán jött a pofon, miszerint előbb a Google, majd Firefox is megvonta a támogatást, majd az Opera is, és az SSL-támogatás is problémás lett XP-n, ami az összes https-ses oldalt érinti.

Szóval annyiból igazat adok neked, hogy akinek kell a Windows, mint platform, annak el kell fogadnia azt a tényt, hogy csak a Win10 jön szóba.

Egyébként meg a cégek is hibásak és a hardvergyártók. A cégek abban, hogy egyedi szoftvermegoldásokat gányoltatnak, ami egy OS verzióhoz és platformhoz kötődik (legtöbbször valós indok nélkül), míg a hardvergyártók, hogy a hardverekhez nem portolják a drivereket az újabb verzióra. Mások lustasága és lámasága miatt viszont ne a MS-nak kelljen már mindent a végtelenségig támogatni, csak azért, mert egyesek ésszerűtlenül beragadtak egy régebbi verziónál.

Abban viszont a bírálóknak igaza van, hogy az MS 2020-ig, és 2023-ig vállalt supportot, idő előtt nem döntheti el, hogy megjelent x hardverre nem jön frissítés, főleg, hogy technikai korlát sincs. Egész egyszerűen a licencszerződés megsértése.

• mbalint987

aktív tag

válasz FunPro #244 üzenetére

Ja, én is rengetegszer olvasgatom a Kaby Lake Wikipedia-oldalát, szóval bizonyára az átlagfelhasználók is megteszik ugyanezt. :U Fogadni mernék egyébként hogy a szakeladók többsége sem tudja a támogatás "végének" tényét...

Stabilabb rendszert lehetne kialakítani ha a MS végezné a munkáját, és ellátná a kötelességeit. Vegyen fel annyi szakembert, hogy a rendszerük minden vas alatt stabil és működőképes legyen! Érdekes módon az open-source rendszereknél sikerül az ilyen problémákat áthidalni, pedig az azt fejlesztők nem is nagyon kapnak juttatást a fejlesztésért cserébe.

"Célszerűbb lenne előbb, de az emberek kiakarnak várni egy fölösleges 8 évet pluszba."
    És ennek az a megoldása, hogy rákényszerítjük azokat a felhasználókat (akik egyébként jogosan elvárják az általuk megvásárolt szoftverükhöz a támogatást) a váltásra? Nem vennék tőled szoftvert, az egyszer biztos.

Egyébként meg bocs, ez egy ilyen műfaj. Amelyik szoftverfejlesztő cég nem tud megbirkózni a kötelességeinek teljesítésével, az végezzen más tevékenységet. Ne mondd már nekem, hogy az MS-t annyira megterhelné a szoftvereik menetrendszerű és tisztességes támogatása...

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog

Komolyan elképesztő, mennyi marhaságot vagy képes összeírni. Mitől lenne stabilabb egy kaby/ryzen rendszer w10-zel, mint w7-tel? A stabilitáshoz megbízható hardver és kiforrott szoftver kell. A w10-re sokmindent el lehet mondani, de hogy kiforrott lenne - na azt semmi szín alatt.

Másik marhaság: mitől törvényszerű, hogy vki skylake-ről vált az aktuális generációra? Valószínűleg világszinten kevés ilyen ember van/lesz, mert túl sok értelme nincs, ráadásul amit korábban leírtam a cégekkel kapcsolatban, továbbra is teljesen figyelmen kívül hagyod, mikőzben szemmel láthatóan nincs gőzöd sem arról, hogy egy vállalkozásban ezek hogy működnek.

• Nekomajin

aktív tag

válasz FunPro #255 üzenetére

Lehet így is, meg úgy is, hogy minden lehetséges eszközzel kinyilvánítjuk a nemtetszésünket. Ez az egész semmi másra nem jó, csak arra, hogy a felhasználókat bosszantsa. Kb. egy maréknyi userről van szó világszerte, akik új gépet vesznek, és nem out of the box, hanem maguknak rakják össze, és még a Win10-et sem szeretnék. A patcheket meg ugyanúgy el kell készíteni a Win7-hez is, mert a régi hardverek még kapják a biztonsági frissítéseket. Ráadásul a korlátozás megkerülhető, tehát egészen pontosan semennyi erőforrás nem fog felszabadulni, tehát semmivel sem vagyunk előrébb.

Ez az egész csak arra jó, hogy negatív reklámot generáljon, és még inkább lassítsa a Win10 terjedését.

• Nekomajin

aktív tag

Tehát inkább vegyem 35-ért az i3-at a 17-es Pentium helyett, csak azért, mert az MS-nek olyan kedve van? Az AMD oldaláról még érthető a dolog, hogy egy teljesen új processzorhoz nem írnak drivereket, meg nem tesztelik, de azt nem lehet megmagyarázni, hogy a Kaby Lake-en miért kell tiltani szándékosan, mikor egyébként tökéletes fut minden. Bőven ráértek volna a következő nagyobb lépésnél, és akkor a Win7 is kap még 1-2 évet, meg a WIn10-et is ki lehet pofozni. És akkor nem kell használni a bugos szart, hanem lehet váltani, amikor végre jól működik.

• Nekomajin

aktív tag

válasz FunPro #228 üzenetére

Te még mindig nem érted, hogy a userek nem akarnak egy félkész rendszert használni évekig, amíg a MS összeszedi az erőforrásokat, hogy végre egy rendszerre koncentrálhasson? Nagyon szép, amiket írsz, egyet is értenék vele, ha a Win10 jó lenne. De nem az. Ezer sebből vérzik. És hiába ugráltok itt páran, hogy nektek milyen jó, a piaci részesedés nem ezt mutatja. Használjátok egészséggel, de ne várjátok már el, hogy majd mindenki telipofával mosolyogva rohan a boltba megvenni csak azért, mert a MS nem hajlandó több programozót felvenni.

• mbalint987

aktív tag

Jobban utánanéztem (jobban mint bármelyik átlagos PC-várásló egyébként tenné ezt), és részlegesen igazad van. Az Intel tényleg jelezte azt, hogy a chipjei nem (feltétlenül) szeretik a régebbi Windows-okat. A különösen arcpirító az egészben az, hogy ez az egész tisztán szoftveres korlát, és egy patch segítségével azok is hozzájuthatnak a frissítésekhez, akiknek a gépük egyébként már nem támogatja azt.

"az emberek bevásároltak az új generációs kabylake-ből/ ryzenből"
    Aki februárban vette meg a gépet (amikor az MS döntése még csak max. gondolatban létezett), akkor azzal mi a helyzet? Megvette a gépet, megvette hozzá a 7/8.1-es szoftvert, és csak pislog, hogy kidobott az ablakon 30-50k-t, mert a Microsoft önkényesen úgy döntött (ugyanis az alaplapjához driverek voltak, a rendszer futott, minden OK volt idáig).

És itt térnék ki a MS és az Intel nyilatkozatának különbségeire. Az Intel azt mondta, hogy a helyes működést a régebbi rendszereken nem garantálja (ami teljesen oké), az MS pedig azt mondja, hogy a helyes működést lehetetlenné teszi (frissítések hiányában). Látod, ez nem mindegy!

"Miért várjunk meg a 2023-at az egységes rendszer kialakításával, amikor már elkezdhetnénk ma?"
    Mert a PC-iparág mind szoftveresen mind hardveresen mindig is fragmentált volt. Az így jelentkező problémákra a szoftver és hardvergyártóknak kell megoldást találniuk, és teszik ezt egyébként pár szoftver/hardvergyártó kivételével (ASUS H110-PLUS, még Windows 7-es driverek is vannak hozzá, pedig simán megeszi a Kaby Lake-t is).

Egyébként meg nem hiszem el, hogy a MS a Windows 7/8(.1) támogatása miatt nem tudja a Windows 10-et rendesen megcsinálni.

(#226) Clay: Mennyivel szebb lett volna, ha értelmes választ adsz a kommentemre. :(

• azbest

félisten

"Miért halogatjuk az elkerülhetetlent? Miért várjunk meg a 2023-at az egységes rendszer kialakításával, amikor már elkezdhetnénk ma? Miért csesszünk még el 6 évet?"

Az orvostudomány jelenlegi állása szerint mind meghalunk... hát minek akkor levegőt venni?

6 év egy cég életében nagy idő, Nem fognak minden divat szerint variálni. Ez a fél évente új windows 10 kiadás sem a cégeknek szól, hanem a pistikéknek, akik ingyen tesztelők lettek az ms-nél. Nagyobb cégeknél nem fogják folyamatosan a saját farkukat kergetni, csak mert az ms éppen eszeveszetten rohan előre azután, hogy előtte meg 5-10 évente volt váltás.

Teljesen mindegy, miért akarnak az emberekt nem 10-et használni. Ha van licenszük 10 előttiből, még hivatalosan támogatott rendszerre, akkor az ms bekaphatja, mert arra szerződött hogy még jár hozzájuk biztonsági frissítés.

Tisztára olyan ez a helyzet, mint pár éve az egyik biztosító társaságnál itthon. Volt egy szerződés régebbről, ami még olyan volt, amiből nem lehetett egyoldalúan kihátrálni. Persze nekik ez nem volt kifizetődő és szabadulni szerettek volna az ilyen ügyfelektől. Bizony, régen még nem lehetett csak úgy kirúgni azokat az ügyfeleket, akiket nem lehetett megfejni.

Előbb csak felejtettek éves csekkeket küldeni, hogy aki elfelejti, azt fizetési késedelemre hivatkozva kirúghassák. De a keménymag személyesen kért csekket a határidő előtt. Így ment 2-3 évig, aztán elkezdtek fenyegetőzni, hogy meg fog szűnni, nem érdemes befizetni a díjat, de most jó fejek, adnak 5000 forintot, ha aláírják a felmondást. Persze nem tehették ezt meg, aztán később 10 ezret kínáltak a megszűnéssel fenyegetőző levélel. Majd 20 ezret... nem tudom meddig mentek el, azt hiszem 30 körülig is elmentek (éves díj valami 2-3 ezer volt és cserébe orvosi ellátás napjaira pár száz forintos napidíjat kellett fizetniük és bőven ki volt használva ez sajnos. Szóval az ügyfeleknek megérte).

Az ms is fenyegetőzik, visszaél, félrevezet, korlátoz, próbálja rávenni az ügyfeleket, hogy önként mondják fel a szerződést, mivel az ms nem tud kihátrálni belőle. Persze sokan bedőlnek ennek és tapsolnak hozzá.
    Csak tudnám, hogy miért nem tudja valaki elviselni, hogy másnak más a jobb. DE mindig van aki meg akarja mondani a többieknek, hogy mit kellene tenniük, mert azt hiszik, ami nekik jó, az másnak is jó. Hát nem. Használjátok egészséggel és hagyjátok békén azt, aki meg mást szeretne.

"Ha egy rendszert kéne fejleszteni 3 helyett, gyorsabban menne a javítás, és jobb lenen az eredmény."
    Ne zavarjon, hogy win10-ből több párhuzamos branchre kell támogatást adniuk jelenleg, mivel fél évente új windows-zal jönnek ki. Persze az ltsb-hez csak nagy cégeknek van hozzáférése. Szóval máris hamis az állításod. Ne vállalkozzál, ha ilyen mentalitással állsz hozzá a partnerekhez, hamar csődbe kerülhetsz, ha kényed kedved szerint rugdalod fel a szerződéseket.

• jacint78

addikt

Miért halogatjuk az elkerülhetetlent? Miért várjunk meg a 2023-at az egységes rendszer kialakításával, amikor már elkezdhetnénk ma? Miért csesszünk még el 6 évet?
    Miért épít valaki olyan rendszert Windows 7 alá, amivel nem kompatibilis a Windows 7?
    Miért vesz valaki Windows 10 alá való hardvert, ha nem kell neki a 10?

Talán azért, mert a W10 még problémás és idegesítő is a hülyeségeivel... Kijön hozzá egy újabb verzió amiben nem történik semi csak értlemetlen baormságokat raknak bele, mint a 3D paint, de a start menüt még mindíg nem lehet testreszabni, jelen állapotában pedig kasztrófális...

• mbalint987

aktív tag

válasz FunPro #191 üzenetére

Nem próbálok, mert nem arra van. Arra ott a nappaliban lévő LG 42LF652V, az pont tudja ezt. Akinek kellenek a Windows 10 új funkciói, azok telepítsék azt. Szívük joga. Úgy, ahogy a Microsoftnak is szíve joga a Windows 7 támogatását nem meghosszabbítani. Sőt, lehet ez a legjobb döntés.

De! Amit vállaltak azt teljesítsék is! Ha vállalták, hogy ez az operációs rendszer 2020-ig kapni fogja a biztonsági frissítéseket, akkor kapja, attól függetlenül, hogy a számítógépben milyen a rendszerrel kompatibilis processzor csücsül.

Nem is értem, hogy mit vitázunk ezen egyébként. Vállalták, hogy támogatják? Igen! Akkor mi a kérdés? Ha én Windows 7-et akarok használni, akkor azt akarok használni a támogatásával együtt. Azért mert kifizettem! És pont, nincs kérdés. Nem lehet azt megtenni, hogy azt mondjuk, "hát bocsi, akkor nektek most vége van a támogatásnak, megszívtátok".

De ha már itt vagyunk. Mondok neked egy példát: kisvállalkozás vezetője vagy, és jó áron hozzá tudtál jutni egy célszoftverhez, ami kell a munkához. Elmondták neked, hogy a program Windows 7 alatt fut csak, mert valami ősrégi API-t hajt. Nem baj, 2020-ig jó lesz, akkor meg majd veszünk egy másikat. Felrakod az új gépre, mindenki boldog, erre közli veled az MS, hogy bocsi, mostantól nincs frissítés, válts Windows 10-re. Pénzed nincs, és soha nem is volt Windows 10-kompatibilis, egyébként méregdrága célszoftvert venni, szóval vagy eladod az új (!!!) gépedet, és cseréled egy régire, vagy felveszel hitelt, és megveszed a csili-vili új célszoftvert. Csak én érzem ezt bicskanyitogatónak?

És ne tereljük el a témát Windows 7/8(.1) vs Windows 10 kérdéskörbe, mert az egy teljesen más tészta.
    Itt arról van szó, hogy mennyire etikus ez a döntés, vagy nem. És véleményem szerint nem, nem az, sőt nagyon etikátlan.

• sad_Vamp

őstag

válasz FunPro #191 üzenetére

"Az a baj, hogy a technika 10 év alatt annyit fejlődött"

Mivan?! az utóbb pár évben kb. 0 valódi fejlődés volt.
    Mondok pár példát:
    - GTA5 (megjelenés 2015) vígan elindul HD5850-essel (megjelenés 2009) ilyet a 90-es évek végén el sem lehetett képzelni.
    - Az emberek zöme még mindig X generációkkal ezelőtti i3-asokkal meg i5-ösökkel játszik
    - nem csak a 4K gaming, de a HD+ gaming is a béka segge alatt van. Lásd a felháborodást a Ryzen prociknál hogy 1080p-ben picit lassabb mint 1440p-ben.
    - 4K film lejátszás - lehet én járok rossz helyekre, de még BR-t elvétve látok, nem hogy 4K BR-t! A legtöbb áruházban DVD-k vannak még mindig.

Szóval nem tudom merre jártál az utóbbi 10 évben és főleg az előtt, de pont mostanában nincs fejlődés PC téren! Ezért is volt ekkora hurrá hogy az AMD a Ryzennel kicsit megkavarni látszik végre a bugyvadt állóvizet amiben a processzor "fejlesztés" állt.

Szóval nem, ez pont nem indokolja a váltást.... sok minden más biztosan, de ez pont nem.

schawo: és az AUREAL 3D-t miért felejted ki? az is el lett kaszálva.

King Unique: nem vagyok MS hater, pontosabban nem voltam, a 8-as winnél kezdődött amikor jó dolgukban nem tudtak mit csinálni, igy a tapicskolást erőltették PC-n. És most a 10-es telt be azthiszem végleg a pohár, mert 1 vicc, hogy már az OS is kémkedik az ember után. De most se utálom, csak tudatosan elutasítom azt, amit úgy érzek hogy számomra nem jó, mert egyszerűen nem felel meg az elvárásaimnak.

törölt tag

válasz FunPro #142 üzenetére

A skylake-nek tudtommal semmi baja nincs a win7-el.
    Az a kaby meg a ryzen...

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog

válasz FunPro #157 üzenetére

A Microsoft sajat maga vallalta, hogy karban tart 3 kulonbozo rendszert, nem masok eroltettek rajuk. Boven raertek volna meg a Windows 10-zel, mivel most is csak felkesz. Ellenben ok voltak, akik szelnek eresztettek a fejlesztoket, a teszteloket, az UX tervezoket - megehetik, amit foztek.

"...Akit zavar a win 10 ne vegy skylake-et. Aki pedig megveszi, ne akarjon windows 7-et használni. Ez ugyanúgy igaz vállalati környezetre is. Ha a cég szoftvere nem támogatja a win 10-et, akkor a hardvernek/szoftvernek nincs is olyan erőforrásigény, ami megkívánja az új generációs hardvert.
    Ha pedig valaki annyira makacs , hogy mindenképp skylake + win 7 kell neki, az törődjön bele, hogy egyes driverek/hardverek/szoftverek nem fognak működni..."

Gondolom semmi tapasztalatod nincs vallalati kornyezetekkel. Egyreszt vannak olyan vallalati felhasznalasi teruletek, ahova sosem eleg a CPU - itt is irta valaki, masreszt egy szoftver tamogatasa != CPU-ero. A cegek sajat fejlesztesu alkalmazasai meg lettek tervezve 1 adott OS-re es nem fognak csak a Microsoft kedveert ujra felesleges penzeket beleolni, hogy mukodjon 10-en is. Harmadreszt mivel a korabbi hardvereket mar csak a raktarkeszlet erejeig tudjak megvenni, kenytelenek Skylake-et, vagy ujabbat venni.

• Nekomajin

aktív tag

válasz FunPro #157 üzenetére

Az MS-nek meg azt kell megérteni, hogy amit kiadtak, az a userek igen nagy részének nem tetszik. És mivel a user dönti el, hogy mire adja a pénzét, így illene figyelembe venni a véleményeket.

Mellesleg több erőforrás maradna a fejlesztésre, ha nem akarnák félévente valami hiperszuper újdonsággal megváltani a világot. Egyébként is, egy ekkora cégnél nem kifogás az, hogy nincs erőforrás. Brutális piaci fölényük van és hatalmas nyereségük. Bőven belefér, hogy felvesznek több fejlesztőt, és kicsit lassítanak.

Azt meg hadd ne az MS döntse már el, hogy a user milyen hardvert tesz a dobozba. Ha technikai akadálya nincs a dolognak, akkor igen is fusson a rendszer, és kapja meg a frissítéseket is.

• Nekomajin

aktív tag

válasz FunPro #131 üzenetére

Az MS felkínálta az alternatívát, az userek többsége nem fogadta el, most pedig háborog, hogy az MS nem hajlandó frissíteni. Nem kellett volna elutasítani a legnagyobb frissítést, és akkor továbbra is naprakész lenne az oprendszer.

Mert nem tetszett nekik az alternatíva. Azt kéne már megérteni végre, hogy a felhasználók többségének semmivel sem jobb a Win10, mint a Win7. Sőt, az előbbivel igen sok probléma van, az utóbbi mellett meg ott van a megszokás faktor. Nem úgy kell a váltásra ösztönözni, hogy izomból kibaszunk a userrel, hanem úgy, hogy valami jobbat kínálunk neki. Na ez nem megy most a MS-nak.

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog

válasz FunPro #128 üzenetére

Nem tudom eldonteni, hogy trollkodsz-e, vagy nem erted a helyzetet.

"...Miben fáj, hogy a win7 innentől nem kap javításokat?..."

Ket dologban: az egyik, hogy a ceg ezzel megszegte a szerzodest, amit a vasarlok elfogadtak, amikor telepitettek a Win7-et, mert sehol nem kerult emlitesre, hogy nem tamogatja a legujabb hardvereket. A masik, hogy biztonsagi frissitesek sem erkeznenek, ha a redmondiakon mulik, ami teljes mertekben elfogadhatatlan, plane ha hozzaveszed, hogy a szoftver hasznalatabol adodo karokra a Microsoft semmilyen felelosseget nem vallal.

"...Azért a felhasználók nagy része hajlamos elfelejteni, hogy windows 7-re és a 8-ra is jött egy ingyenes frissítés, amit úgy hívnak, hogy windows 10..."

Ez mar annyira ferdites, hogy konkretan hazugsag. A Windows 10 nem frissites, hanem fejlesztes uj kernellel, uj middleware-ekkel, uj szolgaltatasokkal - nem szamit, hogy te hogyan hivod.

"...Tudtommal jelenleg nincs olyan hardver, amire (ilyen olyan ügyeskedéssel ugyan) ne menne fel a win7..."

Nagyon szivesen odaadom a laptopomat, Skylake cucc. Ha ugy adod vissza, hogy nincs felkialtojeles hardver a device managerben es mukodik minden, kifizetem a szakerto rezsioradijat neked.

"...Viszont így vagy úgy, de ezt a lépést ki kell kényszeríteni..."

Ez a lepes amugy is megtortenne, mert 2020-ban a Win7, 2023-ban a Win8.1 supportja jar le veglegesen.

• dugo_

veterán

válasz FunPro #131 üzenetére

Milyen felajánlották? :DDDDD Ez egy elég enyhe szó rá.
    Két éven át olyan érzés volt Win7/8.1-ezni, mint ha waterboardinggal vallatnák az embert. Naponta egyesével bogarászni a frissítéseket, folyamatosan újabb, frissített scripteket szerezni, amivel ideig-óráig megállítható volt az az őrület...

Felkínálta a régi T500-amra is, azt már csak én tudom, hogy azon kb semmi nem működött volna vele, de azért tukmálta. Ha mégis frissítek "ingyen", akkor nyertem volna egy fasza újratelepítést, gondolom órabérben kiszámlázhatom a MS-nak.

Meddig kéne görgetniük a régi operációs rendszereket?

Napra pontosan addig, ameddig vállalták.

• mbalint987

aktív tag

válasz FunPro #128 üzenetére

"Az pedig, hogy a MS nem akar 3 rendszert életben tartani, teljesen érthető."
    Nem, nem érthető. Azoknak a rendszereknek az árát kifizették a felhasználók/cégek, jogosan várják el, hogy teljes körűen legyen támogatva, ameddig azt az MS vállalta.

"Hogy várják el az emberek, hogy egy kurvafaxa operációs rendszert iderittyentsenek, amikor az erőforrások jelenleg is megoszlanak..."
    Nem az én problémám. Ők vállaltak valamit, teljesítsék is. Ha nincs elég ember, vegyenek fel. Nem fogok elefántkönnyeket hullajtani, hogy mekkora fejfájás nekik a "régi" rendszereket támogatniuk teljes körűen.

"Viszont így vagy úgy, de ezt a lépést ki kell kényszeríteni."
    Nettó hülyeség, ez csak ellenszenvet vált ki egy csomó felhasználóból/cégből.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés