Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Cathulhu #345 üzenetére

Ez nem is azért kínos, mert hibáztak a blokkolást illetően, hanem hogy rávilágít a laikus user szemében is, hogy a blokkolásnak nincs valós technikai alapja, a frissítésnek technikai akadálya, csak egyszerűen pofára tiltották le egyes gépeknél a frissítést nem támogatott szöveggel, holott továbbra is tudnának frissítést biztosítani hozzá.

Az egészet úgy kellett volna kivitelezni, hogy az új procik tulajait egy frissítéses üzenetben felhívni (de csak egyszer), hogy a procijukat sokkal jobban kihasználhatnák Win10-zel, esetleg valami tesztet linkelni, hogy mennyivel javul a teljesítmény egyes alkalmazásoknál, játékoknál Win10 alatt, hogy demonstrálni is lehessen.

• Frawly

veterán

válasz azbest #293 üzenetére

Ez mehetett volna ontopikként is. FunPro érvelése ott siklik ki, hogy a régebbi procikkal mindenképpen támogatnia kell még a Win7/8.1-et, így érthetetlen, hogy az újabb procisokat ilyen agresszíven megszopatják gyakorlatilag a semmiért. Pont azokat szivatják, akik legalább hardvert hajlandóak beújítani, és azokat békénhagyják, akik nem akarnak váltani semmilyen tekintetben. Írom ezt úgy, hogy egyébként én azt vallom, hogy mindenkinek frissítenie kéne Win10-re, akik Windowson akar maradni, és a gépe nem túl gyenge hozzá, pláne az új procik tulajainak, annak ellenére, hogy én sem komázom, meg amúgy már évekkel ezelőtt váltottam Linuxra.

• Frawly

veterán

válasz schawo #274 üzenetére

Erről valami link? Nem kötözködésből kérdezem, hanem tényleg érdekel és lusta vagyok keresőzni. Azt biztosan tudjuk, hogy khéjbi léjken nincs probléma, itt írták az előbb, szóval egyedül a rájzön kérdéses. Mondjuk nem értem, hogy egy x86/x64-es OS-nek mi gondja lehet egy általános célú x86/x64 procival, már eleve ez morbid. Mindenféle PC-s procin mennie kell mindenféle PC-s OS-nak, ha amúgy a használt utasításkészlet nem hiányzik a prociból.

Engem már az is sokkolt, hogy az Intel Windowsra optimalizálja a procijait. Azt értem, hogy a desktop gépek 90%-án az fut, de azért az a 10% sem kevés, és sok ilyen gépet befognak szerverfeladatokra is, ahol megint csak nem biztos, hogy Windows vagy Windows Server fut.

• Frawly

veterán

válasz mbalint987 #240 üzenetére

Megírhatnád mit találtál, mert én az újabb procik esetében nem tudok olyan architekturális, hardveres változásról, ami a Win7-8.1-nek gondot okozna.

• Frawly

veterán

válasz FunPro #166 üzenetére

Nem tudom mit 2023-azol. A 8.1 egyébként sem népszerű, kiváltképp cégeknél nem elterjedt. Sokkal lényegesebb a 2020-as, Win7-et kötődő dátum, és addig már csak 3 év van. Aki ennyi időre invesztál be, az halott ügybe fektet. Ráadásul a 3 év már tekinthető úgy, hogy nem ennyi idő van, hogy használják, hanem hogy keressenek az érintettek alternatívát helyette.

Sokan ezt szívták meg az XP-nél is. A MS már évekkel a támogatás lejárte előtt többször is tájékoztatott mindenkit, hogy 2014-ben le fog járni a support. Nem vették sokan komolyan, á, az még soká lesz, addig úgyis lesz valami, meg 2014 után sem fog a világ megállni. Aztán hipp-hopp elérkezett az idő, ment is a sírás, hogy a MS milyen szemét, mert egyszer csak kihúzta a felhasználók alól a szőnyeget. Aztán ment a reménykedés, mert a MS 2019-ig a POSReady-frissítésekkel lélegeztetőképen tartja még az XP-t, de aztán jött a pofon, miszerint előbb a Google, majd Firefox is megvonta a támogatást, majd az Opera is, és az SSL-támogatás is problémás lett XP-n, ami az összes https-ses oldalt érinti.

Szóval annyiból igazat adok neked, hogy akinek kell a Windows, mint platform, annak el kell fogadnia azt a tényt, hogy csak a Win10 jön szóba.

Egyébként meg a cégek is hibásak és a hardvergyártók. A cégek abban, hogy egyedi szoftvermegoldásokat gányoltatnak, ami egy OS verzióhoz és platformhoz kötődik (legtöbbször valós indok nélkül), míg a hardvergyártók, hogy a hardverekhez nem portolják a drivereket az újabb verzióra. Mások lustasága és lámasága miatt viszont ne a MS-nak kelljen már mindent a végtelenségig támogatni, csak azért, mert egyesek ésszerűtlenül beragadtak egy régebbi verziónál.

Abban viszont a bírálóknak igaza van, hogy az MS 2020-ig, és 2023-ig vállalt supportot, idő előtt nem döntheti el, hogy megjelent x hardverre nem jön frissítés, főleg, hogy technikai korlát sincs. Egész egyszerűen a licencszerződés megsértése.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés