- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sebhelyes
senior tag
-
Peltár
aktív tag
válasz
punky10 #13598 üzenetére
Na most felraktam XL - re ez a max, a menüben a betűk egy része már irdatlan nagy
a fő képernyőn az ikonok most normális méretűek, az alatta lévő feliratok is nagyobbak, de már nem férnek el az ikonok alatt, ha mondjuk találnék olyan témát ami alul a szokásos 4 telefon, sms, böngésző, fotó,felette már viszont soronként elég lenne 3 ikon nagyobb méretben, ami alá meg egy picit nagyobb betű is elférne.Gyakorlatilag a telefonban a kijelző méretéhez és felbontásához nem arányosak a betűkészletek méretei.
Túl sok különböző méret van. Ezek közül van ami pont jó, vagy egy közepesre állítva jó mindenkinek, de van így is ami kicsi marad. Nem akarom túlragozni, így is használok 1.5 dioptriás szemüveget monitor elé 60cm távolságból, de ez már nem elég a telefon néhány betűkészletéhez. Van amihez kéne a 2,5 dioptria. Viszont a szemüveget sem lehet, vagy éppen van rá lehetőség mindig cserélgetni, azon kívül, hogy nagyon rongálja a szemed.Ha egész nap nem olvasnék semmit sem és nem használnék szemüveget, beáll a szemem és olvasáson munkán kívül nem is kéne szemüveg. Csak ez a "egész nap nem olvasnék semmit" gyakorlatilag esélytelen.
Ha telefon miatt mondjuk +2.0 , +2.5 szemüveg kell, azzal szépen elvagyok de csak olvasásra és ha leveszem utána nem látok semmit sem élesen aznap.Igazából annyi a nyűgöm, hogy a MIUI alatt annyi a beállítási lehetőség mint egy űrrepülőn, de a betűméreteket, hogy mindenhol optimális legyen azt véletlenül sem lehet beállítani, vagy én nem találom!!!. Pedig csak az 5" + és 720 x 1280pixel felbontáshoz kéne értelmesen megtervezni a méreteket. + a kijelzők mérete és felbontás függvényében százalékosan növelni vagy csökkenteni egy másik modellhez képest, 5.5" FHD, 4" HD stb.
Na mind 1 majd megoldom, de egy telefon használata során ezek alap dolgok. Pláne úgy hogy nem két hete
vannak ezek a kijelző méretek és hozzá a felbontások. -
Peltár
aktív tag
válasz
punky10 #13596 üzenetére
Sajnos nem
a betűméret beállításnál van 2 pötyí, mert két oldalas a beállítási lehetőség, de nekem együtt állítja a normál menük betűméretét és az ikonok és megnevezéseik méretét.
Amikor a menük már jók , az ikonok és szöveg még mindig kicsik.
Ha jó az ikonok mérete és a szöveg, akkor irreálisan nagy a menükben található szövegeknek.
Érthetőbben nem egyformák a kiinduló betűméretek az egyes helyeken de a nagyítás mindent egyszerre nagyít. Nem találtam külön, külön lehetőséget. Az ominózus felugró üzenetek méretén meg nem állít szerintem semmit.beállítások/megjelenités/betűméret változtatása ezzel kezdtem a beállításokat. Van vagy 4-5 különböző betűméret alapból a telefonon különböző helyeken, menükben, de nem lehet vagy én nem találtam meg hogy mindet, vagy legalább 2 külön is állíthassak...
Lehet majd valami külső launcher kell majd hozzá, de nem tudom melyik az, vagy van e ami ennyire bele tudna nyúlni a rendszerbe, hogy több helyen is lehessen a betűméreteket optimalizálni külön-külön is.
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Felraktam én is a 9.2.2.0 MIUI Romot, addig is míg a BL nyitásig letelik a 72 óra. Teljesen simán, rendben ment, mint eddig szerintem mindenki másnak is (én mondjuk egyből telefonra szedtem le a frissítést)
betallóztam, aztán hajrá, a végén öröm pont.Most jön a sírás:
MIUI szemüveget , vagy mikroszkópot hol tudok rendelni ehhez a telefonhoz?
A kínaiak öregen is jól látnak vagy mi? Ugye most megint
be kell lakni a telefont, ami nem baj , hiszen addig is tanulok, gyakorlok, és ez jó.
Na de nem látom a betűket, kivétel egy két helyen ahol megtaláltam hogy nagyobb méret legyen. Az ikonok méretét nagyobbra + alatta a betűk méretét nagyobbra lehetne e ?+ felugró üzenetek gondolok az összes ilyenre, mint pl BL- nél Mi Unlock állapota Fiók és készülék hozzáadása, na az itt felugró üzenet és bárhol ami hasonló felugrálós téma betűméretet vagy 2x nagyobbra + a felugró szöveg képernyőn tartása amíg elolvasom? Nem olvasok lassan, de itt jelenik meg pl az az üzenet 0,5másodperc erejéig, hogy sikeresen társítva és 72 óra múlva nyithat bootloadert az ember. A veszélyre figyelmeztető szöveg az bezzeg 5x akkora.
Ezzel a 72 órás üzenettel még a hivatalos gyári bootloader nyitás FAQ-ban sem találkoztam. 3x kellett társítanom (ami már megtörtént tegnap) hogy végig tudjam olvasni!! (Tudni ugyan tudtam róla Trebronának hála)
Drága Kínai fejlesztők, vegyetek már fel egy szemüveges kollégát is aki ötven felé közeledik és muszáj már szemüveget használnia. + Ezért vettem 5" telefont, hogy én mint kezdő vakegér lássak is valamit.. -
Melyik gcam jó aex android 7-es romhoz? Ott van vagy 100 verzió, de az nem, hogy melyik van redmi 3s-re.
Szerk: feltettem a legelső piros vastag betűst, szuper az alap fényképezőhöz képest. -
Faterkam
addikt
Ma reggel én is frissítettem 9.2.2-re. Az FTP csak akkor lesz újra, ha a Play-ről manuálisan frissítem a Mi Explorert, az ütemezés bukta, marad a Ne Zavarjanak ütemezése. A VoltE kapcsoló eltűnt, elvileg pedig aktív. Kikapcsolni nem lehet.
8.5.4-en 3 nap alatt volt 7h képernyőhasználat, most meglátom jobb vagy rosszabb lett.
-
shootme2
senior tag
Sziasztok!
Aki már felrakta az új 9.2.2.0 stabilt meg tudná mondani hogy a beta hülyeségei benne vannak-e?
-A lezáróképernyőn levő gyorsindítók cserélhetőek?
-Állítható hogy a home gomb, menü gömb hosszú és rövid nyomásra mit csináljon?
-A fájlkezelőben van ftp?
-A gyári launcher-ben lehet üres (ikon és widget mentes) lapot létrehozni?Köszönöm.
-
Soká
senior tag
válasz
SteadyMan #13560 üzenetére
"akkor is eljátssza ezt a oda-vissza állítgatást, - és a rossz beállást - amikor pl. süt a Nap"
Hát, ez nem jó hír. Félő, hogy ez hardveres probléma. Garancia gondolom már nincs. A back és frontfókusz kitapasztalásához vannak tesztábrák. érdemes lenne kipróbálnod, van-e valamilyen következetesség a tévesztésében?
-
trebrona
nagyúr
válasz
oriolus123 #13578 üzenetére
Gombok viselkedése röviden nyomva: [link]
Remélem ez így van globalon.
Lehet, hogy most a középső gombbal működik egyébként röviden, vagy hosszan.
-
oriolus123
tag
válasz
trebrona #13575 üzenetére
Ne nyomd, csak röviden érintsd!
Ha csak megérintem, akkor programban előhozza a menüt (ahogy kell), fő képernyőn pedig lehetővé teszi a widgetek felvételét, háttérképet állítani, meg kijelölni a főképernyőn lévő ikonokat.
Root és Camera2API aktiválás kell hozzá.
Akkor kihagyom, köszi. Eddig nem volt szükségem root-ra nem most fogom elkezdeni. -
Peltár
aktív tag
válasz
oriolus123 #13573 üzenetére
Ha stabilod volt az 8.5.4 ROM, 2017.9.13 azóta ez az első stabil, amit felraktál. Ezt a stabilat most kezdik felrakogatni akik eddig is a stabilon voltak , egy 2-3 napot olvass vissza, látni fogod kik rakták fel eddig
már aki irt is. Őket próbáld megkérdezni elsőre szerintemvagy közben Trebrona is írt...
Tartsd meg szerintem ezt a stabilat, ha nem akarsz molyolni. A béták mostanában zűrösek!! Ha meg nyitva van a BL rakd fel az xiaomi eu stabilt
-
trebrona
nagyúr
válasz
oriolus123 #13569 üzenetére
A program listát hogy lehet elővarázsolni? Eddig ha nyomtam a menü gombot, akkor láttam mik vannak megnyitva, lehetett lakatolni stb.
Ne nyomd, csak röviden érintsd!
Ütemezett feladatok global romokból már jó ideje kikerültek, így most a stablet is utolérte ez. Alternatíva nincs. Legalábbis globalon, xiaomi.eu romokban ugyanúgy benne van.
-
Peltár
aktív tag
válasz
trebrona #13552 üzenetére
Megnéztem az exifet
ISO 100 ez az optimális, 1/330 záridő sem rossz. simán elmegy normál kinti napos képnek. Az élesség is rendben van. F2 rekesznél ne várjon senki se jobbat, egy makró fotónál.
Az esti képhez képest ez fényévekkel odébb van. Pedig az sem rossz egy telefonhoz képest. + ott az iso az égben van. Jók ezek a Huawe redmi 3s telefonok, a kép is ezt mutatja.
-
oriolus123
tag
-
Peltár
aktív tag
válasz
Hali!
Ha eddig develober bétán voltál, aminek most jött a heti frissítése, akkor inkább rakd fel a dveloper stabil romot. 1.4G, ez elméletileg 1-2 héttel vagy akár több idővel is régebbi, a teszteletlen béta megoldások valószínűleg nincsenek benne. Gyakorlatilag ez csak tipp, mert mind a kettő között 2 nap különbség van, így a tapasztalat is kevesebb. telefonnal letöltőd , saját telepítőjével betallózod villám felett jobb sarok 3 pötyire kopp, ROM telepítés kiválasztása aztán hajrá. A mentés előtte azért nem árt. Mindez csak ha sürgős!!!.
Ha nem, leírod milyen rom volt eddig (pontosan) aztán valaki okosabb meg tudja mondani mikortól kerültek bele a mostani romodba azok a frissítések amik nem tetszenek.Akkor egy régebbi romot kell visszarakj, az meg már más kérdés. -
RpPRO
őstag
válasz
írtam, a a tegnapi android6-osat.
-
oriolus123
tag
gcam: És melyik verziót töltötted le az oldalról, mert itt rengeteg*iszonyúsok van.
Más:
- A program listát hogy lehet elővarázsolni? A mai (kéretlen, de véletlen rányomtam) frissítéssel eltűnt ez az opció. Eddig ha nyomtam a menü gombot, akkor láttam mik vannak megnyitva, lehetett lakatolni stb.- Az ütemezett feladatok is eltűnt a biztonság appból. Erre van már valami alternatíva? Az utóbbi hónapokban nem követtem a topicot, mert mindennel tökéletesen meg voltam elégedve. Erre meg...
- Két wifi routerem van, hogy a lakás minden pontján lehessen használni. A település után egyikre sem tudott felcsatlakozni, mert nem kapott ip-t. Oda-vissza próbálgattam felcsatolni a környező hotspotokkal, mire végülis az egyik wifimre felment nagy nehezen (azóta jó vele), de a másik még mindig nem okés. Erre ötlet esetleg?
-
RpPRO
őstag
válasz
Én csak GCamet használom, a google mérnökei ki tudják hozni a hardverből a maximumot. Megdöbbentően részletgazdag képeket csinál, zseniális a HDR+ mód.
Ma lőttem: Veszprém pár mp és betölti teljesen
Ezt tegnap: Ez igen low light Nem találkoztam még más fotós appal, ami ilyen jól belövi a helyes fényerőt szürkületben/sötétben, mint ez. A többi 1- 2 FÉ-vel felülexponál.Inkább nézem a képzajt és a részletességet, mint az olajfestményt.
-
trebrona
nagyúr
válasz
Peltár #13563 üzenetére
Másrészt ez a topic összefoglaló nyitási folyamatában hol van leírva, hogy a párosítás után várj 72 órát?Ha a Nyitási folyamat linken legörgetsz a két utólsó hsz-re, látni fogod. Ennyit tudtam tenni az ügy érdekében, cikk írója nem módosította azóta sem.
Látom, megtaláltad.(#13564) Peltár:
Ha letelik az időkorlát, csak el kell indítanod az unlock programot és végigfut. -
Peltár
aktív tag
Aztán ha letelt a 72 óra, mondjuk mostantól, akkor ugyan ez a folyamat, de próbálkozhatok többször is, ha esetleg valami kimaradt? A nyitási folyamatot tudom nem te írtad, de 3 új dologgal nem lett kiegészítve, azóta.
Pedig szóltak a gazdájának hogy kéne módosítani. Ezt most találtam meg. -
Peltár
aktív tag
válasz
trebrona #13562 üzenetére
Na fasza!
. Onnan számít a 72 óra. (egyrészt köszi szokás szerint
Másrészt ez a topic összefoglaló nyitási folyamatában hol van leírva, hogy a párosítás után várj 72 órát?
Igen meg, a felhőben is látszott utána konkrétan a telefon
+ megint kaptam sms-ben kódot mikor elkezdtem a nyitási procedurát az engedély birtokában azt is elfogadta
a fiókom 100% , ma is teszteltem, mind a két helyre vagy 3 ugyan úgy léptem be telefonszám + jelszó párosítás , hogy az is jó legyen. majd miután minden oké lett telepítettem a mi unlockot, ezt elindítva kérte a harmadik jelszót, majd addig nem látta a telefont, amíg a fogaskerék USB driver, telepítés ellenőrzés le nem futott,
az eszközkezelőben egy Android bootloader interface jelent meg, ezután telefon fasboot módban újraindít, a mi unlock progi rögtön látta is a telefont, az ellenőrzés zöld pipát kapott, se a folyamat 99%-nál a feni hsz szerinti
kiírással végződött, arra írtam hogy nem értem túl korán nyitottam, mert az engedélyezés óta nem telt el 72 óra, vagy most 72-óráig nem próbálkozhatok?! Ha nem próbálkozhatok akkor k...be
Vagy írja ki a MI unlock hogy mi a baja, vagy ha nem kó neki minden feltétel, ne tudjon elindulni az unlock.
Mert szerintem ez így kaka. -
Peltár
aktív tag
Még 1 . Van egy 72 órás limit, azért azt megkérdezném hogy pontosan mire vonatkozik.
1.) ha megkaptad a nyitási engedélyt (jött sms hogy igen) akkor az engedély kézhezvétele után még ki kellene várni 72 órát.?
2.) Ha nem sikerül elsőre a nyitás akkor utána csak 72 óránként lehet 1x próbálkozni?Na mert ez így most nem világos. az eredeti hibaüzenet
ouldn't unlock.
After 72 hours of trying to unlock the device. -
SteadyMan
aktív tag
Igen gyanakszom én is a gyenge fényviszonyok miatt az auto fókuszra, de azért akkor is eljátssza ezt a oda-vissza állítgatást, - és a rossz beállást - amikor pl. süt a Nap és le van rögzítve a készülék. Sokszor az sem segít, hogy rábökve a kijelzőre próbálom, hogy oda fókuszáljon. Persze lehet teló hardwer hiba is, de nagyobb a valószínűsége, hogy a gyári fényképező szoftver csinálja. Azért kérdeztem itt, hogy valakinek van e ilyen irányú hasonló baja a 3S-el, mert hátha van valami megoldás. Az ugyanis rohadt idegesítő, hogy az "egérmozin" még pont nem észrevehető, de a képek nagy része tök életlen.
-
Peltár
aktív tag
Egy gyors 2 kérdés
Bootloader nyitás 99% and fail , 72-óra muszáj kivárni, vagy lehet másképpen tovább próbálkozni.
(nem írok részleteket mert leírtam csak a hozzászólás eltűnt, amire még nem volt példa.)
A lényeg hogy minden zöld volt , így tovább próbálkoznék mint a jó pap amikor sorban döglenek a libák.2. Ha így Firefoxban eltűnik a hsz. azt valahogy nem lehet elővarázsolni? Cache, temp stb.
-
Soká
senior tag
válasz
trebrona #13557 üzenetére
Most kicsit rejtélyeskedsz
Én azt nagyon jól tudom, mit művelnek a telefonok félhomályban. De a Te fotód exifje szerint 1/340-del készült ISO100-on. Vagyis ott nagyon nem lehetett félhomály. Egy ilyen nagylátó kamerával nyugodtan lehet 1/50 is fotózni, főleg egy nem mozduló tárgyat.De aranyos, ahogy az előző hozzászólásomba beírtam a Huawei szót, rögtön felette megjelent egy H. reklám
)
-
Soká
senior tag
válasz
SteadyMan #13553 üzenetére
Nem lehet, hogy tél van, fényszegény környezet és egyszerűen bemozdulnak a képeid? Ellenőrizd, hogy milyen expozíciós idővel készültek az életlen képek. Alapból két probléma lehet rossz fényviszonyok között:
1. bemozdul a fotózandó tárgy, vagy bemozdul maga a kamera
2. rossz fényviszonyok között az autofókusz rosszul teljesít -
Soká
senior tag
válasz
Nem tudom, pontosan mit kell nézni és mik is azok a rövidítések, de érdekes, hogy az exifben az szerepel:
Gyártó: Huawei
Modell: Redmi 3s
Egyébként szépen exponált kép, nincs semmi beégve. És dicséretesen megpucoltad azt a telefont, nehéz úgy lefotózni ilyesmit, hogy utólag ne legyen tele felesleges porszemekkel az óra -
aradebil2
senior tag
válasz
aradebil2 #13544 üzenetére
csak a jegyzőkönyv kedvéért, kb 1,5 órányi bootloop után be tudott tölteni annyira, hogy ki tudjam kapcsolni (power gomb rövid nyomásával bejött a menü hozzá). Egy órás pihentetés után teljesen simán újraindult a kütyü, jelenleg úgy néz ki minden oké. Bye-bye developer
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
A fotóról jut eszembe... Redmi 3s Prime EU, Dev.81.25 Beta ROM.
Valami történt a legutóbbi frissítésnél, - vagy lehet már előbb, csak nem vettem észre - mert ha fényképezek, rengeteg az életlen felvétel. Látszik, hogy próbál fókuszálni a teló a tárgyra, be is áll látszólag rendesen, de aztán a kép életlen mégis. Van olyan sokszor, hogy fókuszál, de már a kijelzőn látni, hogy homályos az egész és olyan a felvétel is. Kamera lencse tiszta. Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kínaiak legújabb, elérhető árkategóriában versenyző modellje elődjére is rátesz a lapáttal, köszönhetően a Snapdragon 430 chipsetnek és más extráknak.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gitáros topic
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tesla topik
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós kamerák
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Politika
- További aktív témák...
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest