- LG V30 - vezércsel
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
schferenc77
aktív tag
Ha valakit érdekel, megválok a Harmony 650-től, hirdetéseim között megtaláható az aprón. A végére csak összeraktam mindent, amire nekem kellett volna, erre kiderül, hogy a mini PC-m infra vevője az új passzív házban csak max 1 méterről veszi a jelet, így más megoldás után kell néznem...
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, él-e még a fórum, de hátha.Adott egy Windows PC, beépített IR vevővel (Intel NUC). Fel tudtam venni, mint Intel Media Player (ezt adta ki a kereső). Van egy Creative Stage Air V2 hangfal, ezt is felvette (bár nem pont az én típusom). Ha a középső kijelző melletti Devices felületen kiválasztom az egyiket vagy másikat, akkor az alap gombok jól működnek (pl ha hangfal, akkor megy a ki és bekapcs, hangerő fel, le), de ekkor a másik eszközön (az Intel Media Player) az oda társított gombok nem.
Én azt szeretném, hogy bármi más gomb megnyomása nélkül (lásd Devices menüben ki kell választani, melyik eszközt akarom vezérelni), ha a hangerő fel/le/némít gombot nyomom, azt mindig a Creative-nak küldje, de ha a Play/Pause/Stop és nyíl billentyűket, akkor meg a Media Playernek.
Ezt így be lehet állítani? -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Létezik, hogy egy 650-es Harmony-ban kb. 25-30 óra filmnézés után döglődik az elem? 3 hónapja üzemeltem be, kb hetente 4-5 órát ment a vetítő (ehhez használom a Harmony-t), és tegnap az activity-k egy része nem ment. Ha átváltottam a távon az adott eszköz vezérlésére, akkor igen, de alap képernyőn, activity üzemmódban nem.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #1536 üzenetére
Közben stabilizálódik a dolog: másik USB-re dugva már jobban megy.
Azt meg lehet oldalni valahogyan, hogy egy adott gomb egy adott eszközhöz legyen rendelve? Van egy activity-m (Mozizás), szépen bekapcsolja az erősítőt, vásznat, projektort, de a hangerő gombokat a lejátszóhoz társítja (RPi), ott megy ugye a HDMI passthrough miatt azok nem használhatóak. Töröljem az RPi aktív gombjai közül a hangerő szabályzókat, és akkor automatikusan az erősítő device hang fel/le jelét rendelni hozzá?
Nagyon favágó módszerként gondoltam megtanítom neki az erősítő távjával a hang fel/le-t, de lehet van hivatalosabb is.
Másik: ha bekapcsol a projektor, akkor automatikusan felveszi a projektor hangját és nemcsak a házimozi hangfalakból, de a projektorból is jön hang. Lenémítom a projektoron (Hang ki), de következő indításnál megint aktív. Ezzel mit lehet kezdeni? Rakjak be activity-be egy külön parancsot (ha lehet), hogy Benq eszközön hang némít? -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
A 650-eshez csak a myharmony-app használható? Ez valami borzalom. Sokszor nem ismeri fel a távot (a távon kiírja, hogy USB connected, de az app a gathering account-nál leakad, és csak pörög, aztán kidobja, hogy nem tud kommunikálni a távval.
Ráadásul most úgy néz ki, nincs szinkronban a táv és a program pedig előbb lement a sync, kiírta, hogy kész, válasszam le, finish, a táv is újraindult (fekete képernyő, Logitech logó, aztán az USB connected felirat), de a távon még van olyan eszköz, amit aztán töröltem, a programban meg nincs. -
schferenc77
aktív tag
válasz
Degeczi #1531 üzenetére
Végül sikerült beállítani/betanítani a Harmony-t az RPi-n futó KODI irányítására. Kiválasztottam a Windows Media Center SE eszközt, és Fix commanddal betanítottam a lényegesebb gombokat. Tanulság (nekem, illetve más újoncnak): ha nem tanítok egy gombra funkciót, akkor azt nem is küldi ki a táv.
Egy furcsaság, de lehet, hogy ez a default: betanítás után (még nem volt activity felvéve), addig meg sem nyikkant, amíg a távon a Devices-ben ki nem választottam a Raspberry-t. Utána már küldte a megfelelő, betanított jeleket.
Furcsa volt az is, hogy Kodiban a keymap editorral is be kellett tanítani az extra gombokat. Pl szerettem volna, ha az Exit gomb megnyomására a Home képernyőre ugrik bárhonnan a Kodi. Ehhez először meg kellett tanítanom a gyári távról a Home gombot, majd Kodiban az Open Home parancshoz rendelni Keymap Editorban azt a gombot. Hála istennek nincs sok spéci gomb :-)Most felvettem az összes eszközt (vásznat, projektort, erősítőt). Azt hogyan lehet beállítani, hogy ha elindítom a Watch movie activity-t, akkor utána egyből a Rasberry device legyen az az alapértelmezett, amelyik a gombok jelét (és értelmezését) megkapja? MErt jelenleg, ha lenyomom a Watch movie gombot, akkor ugyanúgy nem reagál a Kodi semmire, mindaddig, amig a device menüben ki nem választom a Raspberry eszközt.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Degeczi #1528 üzenetére
Az RPi szerintem rendesen van konfigolva, mert az USB-s IR vevőt, és a hozzá kapott kisméretű távot teljesen jól kezeli. Én továbbra is azt gondolom, hogy nem a megfelelő gyártót és eszközt választom ki, amikor új Device-t adok hozzá, és ezért nem a megfelelő infra jeleket küldi ki. Ha tanítom, akkor a tanított jeleket jól kiküldi, csak szerettem volna a tanítást elkerülni. ráadásul, amikor elkezdtem tanítani, akkor egy rakat fura kérdést tett fel a MyHarmony (pl. melyik gombbal váltok inputot), amelyik nem releváns.
Az megoldás lehet, hogy felveszem, mint Windows Media Center PC, és az egyes gombokat a Fix command paranccsal megtaníttatom vele? -
schferenc77
aktív tag
Erre mi a leghatékonyabb módszer? Odáig valahogy eljutottam, hogy elkezdett a MyHarmony feltenni kérdéseket, hogy melyik gombbal váltok inputot az eszközön (és akkor a régi távon azt a gombot lenyomva tartva kellett a Harmony-ra célozni), ez pár gombot át is vitt (a nyílbillentyűk és az enter működött), de elég macerásnak tűnt.
Meglátásom szerint csak nem a megfelelő "kódkészletet" beszéli a Harmony. Pl azt már simán meg tudtam oldani, hogy a zotac miniPC-t kezelje, amikor a Raspberry-hez akartam MCE keyboardot illeszteni.
Próbáltam ez alapján a leírás alapján végigmenni, de nem lettem előrébb:
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=220677A gyári távvezérlő pedig ez: http://www.ebay.com/itm/221290462900?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Igaz, hogy csak 10-15 gomb, amit meg kellene tanítani neki, de jobb lenne, ha out-of-the box működne. Ha hazamegyek még megpróbálom a FLirc/Kodi profilt, hátha azzal megy.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Van egy RPi, rajta egy OSMC oprendszer. Van egy USB-s infra vevő rajta, ami a saját kis távjával tökéletesen működik. Harmony 650-et próbálnám rávenni, hogy kezelje az RPi-n futó KODI-t, de sehogyan sem tudom beállítani. Milyen gyártó milyen eszközét vegyem fel a MyHarmony-ban? Próbáltam már MCE keyboard-ot, Media Center PC-t. Van még valami trükk, hogy kiadja végre azokat a jeleket, amit a Kodi várna (és amit az 5$-os kis vacak távja szépen lead?
Már minden más Activity-t és eszközt töröltem, csak ezzel szeretnék zöldágra vergődni :-) -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok, beszereztem egy 650est es ismerkednek vele. Accountot letrehoztam, eszközt felismerte, idaig ok. Activity-t egyelore nem készítettem. Az eddig felismert 1 db eszkozt (benq w1110) hogyan lehet vele iranyitani? Hiaba sync-eltwm le, meg se nyikkan a benq. Mit rontok el?
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Degeczi #1486 üzenetére
Ok, ez idáig rendben van.
Az RPire mar kineztem egy infra vevot, raadasul, azt el is tudom ugy helyezni, hogy a projektor közelében legyen, így a vétel sem gond.
Még pár gondolat a Harmony logikajahoz, mert azt meg tanulnom kell.
- a harmomy ismeri az eszkozeimet (erosito, projektor, vászon es a Raspberry, mint MediaCenter)
- beprogramozok egy activity-t, hogy engedje le a vásznat, kapcsolja be a projektort es az erositot. Ezt egy adott gombra raprogramozom
- ekkor a harmony szep sorban kiadja ezelet az infra jeleket mindegyik eszkozre (persze mindegyik a sajat jelere reagal csak). Tehát olyan, mintha egyszerre 3-4 tavval dolgoznek villámgyorsan?
- mi van akkor ha egy gomb több eszközön is értelmezhető? Pl hangerot lehetne allitani az erositon es a media centeren is. Ezt hogyan lehet befolyasolni, hogy melyik eszkoznek kuldje ki?
- a visszafelé activity-t is ugyanígy lehet egy gombra programozni? Tehat projektor ki, vaszon fel?
- lehet az egyes lepesek között szünetet beiktatni? Pl vásznat tekerje fel, de a projektort csak 1 perc múlva kapcsolja ki? -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
A következő cuccokat szeretném egy 650-essel irányítani, de nem vagyok biztos benne, hogy mindent jól gondolok:
- Benq W1110 projektor (támogatott)
- Logitech Z906 erősítő (támogatott)
- Elitescreen motoros vászon (támogatott)Az addig oké, hogy be lehet (be lehet?) programozni úgy, hogy bekapcsolás gombra, projektor indul, erősítő indul, vászon leenged. De hova kell célozni a távval? Mivel ez IR, rá kellene látnia. A proji a fejem felett van, az erősítő és a vászon elöl. Tudja ezt egyszerre kezelni? Ha utána mondjuk szeretnék navigálni a Benq-ra aggatott RPi-n, akkor azt még fel kell venni, mint mediacenter? A raspberry direktben nem támogatott (nincs rajta a listán). Azt láttam, hogy a CEC és a Harmony az nem túl jó barátok. Nekem mindegy, csak jó lenne egy távval kezelni az egészet :-)
Más: RF cuccokat (motoros redőny) tud kezelni? Akár valami kiegészítővel?
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Mindegyik Harmony tanítható? Van otthon egy Philips soundbar-om, egy Samsung TV-m, és egy Win8-as TV-m.
Összehozható Harmony-val, hogy egy(max két) gombbal feléledjen sleep-ből a PC, bekapcsoljon a TV, a soundbar, átváltson a soundbar a megfelelő csatornára (optical), a TV-n váltson HDMI2 bemenetre, és elinduljon a VLC Player?
Vagy ez már nagyon sok?A Harmony hogyan áll a HDMI-CEC-hez? Van egy LG TV-nk lent, rá van kötve HDMI-n egy Raspberry Pi. Jelenleg egy távval (LG TV táv) működik a Pi-n lévő xbmc vezérlése. Ugyanakkor még mindig két vagy 3 gomb a távon, mire átkerül a HDMI1-re a vezérlés a TV bemenetről (Source, jobbra egy kattintás, ok, és csak utána vagyunk a Pi-nél). Ezt lehetne Harmony-val "egygombosítani"?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kutya topik
- Windows 11
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- bambano: Bambanő háza tája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LG V30 - vezércsel
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest