Hirdetés
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Törik-e a Pixel Pro, mint a tavalyi Fold?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukinyo
addikt
A smart szolgáltatást a merevlemez alapból kezeli (vagy nem) vagy be lehet ezt állítani valahol?
-
Gerisz
addikt
válasz
hdsentinel #1093 üzenetére
Tök jó ez a program.
Most ezzel az online ellenőrzéssel rekordot állítottam fel a 199 Ultra ATA CRC Error Count-al a 204UI-val.(hogy ezt mi okozhatta)
Mióta megvettem nincs ikonom sehol a sentinelre
De Tesónak se. -
sagvary
aktív tag
válasz
hdsentinel #1096 üzenetére
Köszi, akkor a memóriát cserélem másikra, mert nincs húzva.
-
sagvary
aktív tag
válasz
hdsentinel #1093 üzenetére
Az adatkábel hiba megjegyzést hogy értelmezzem?
-
-
hdsentinel
őstag
válasz
sagvary #1089 üzenetére
A kondíciót sok tényező befolyásolja, a szöveges értékelés (és a mellette található kérdőjelre kattintás után megjelenő súgó) segít értelmezni, hogy mi a helyzet.
Általánosságban ilyen értékű kondíciónál a HDD használható marad. Azt kell megvizsgálni, hogy esetleg további hibák jönnek-e elő vagy az állapot teljesen stabil, hosszú távon (= hetek, hónapok múlva) is.
HDD típusok tekintetében javaslom, hogy a www.hdsentinel.hu oldalon a Támogatás -> Tudástár -> Tároló információk alatt néz körül, keress rá a konkrét típusokra és megtekinthető, a felhasználók milyenre értékelték őket.
Továbbá a program főablakában, a gombsoron található "online ellenőrzés" gomb (Földgömb + HDD) segítségével meg tudod nézni, hogy az aktuális HDD értékei hogyan állnak a többi, azonos típusú merevlemezhez képest. -
liksoft
nagyúr
válasz
sagvary #1090 üzenetére
Öreg környezet. Át kéne kondizni, szerintem a tápellátása nem korrekt már. (De ezt kitárgyaltuk régebben.) Régi gép, az új eszközzel tápellátás és kompatibilitás terén is ütközhet.
WD 7200, nem 7500. De a lassabb a legtöbb esetben tovább bírja. Én is nyúltam bele hibás eszközbe, ezért találták ki a garanciát. NINCS jó ajánlás ilyen kérdésre. A lényeg, hogy hova, és miért használnád, legyen mentés, és tudd a garanciát érvényesíteni.
-
sagvary
aktív tag
válasz
hdsentinel #1086 üzenetére
Köszönöm! Az utóbbi időben csak Samsung 5400-es fordulatú hdd-ket használtam, 5-ből egy 40 óra múlva már 51 %-os lett. Van valami tapasztalatok arról, hogy a samsung Ecogreen 5400-es fordulatú, vagy a WD Green 7500 fordulatú hdd-je a tartósabb azonos méretben?
Más kérdésem az lenne, hogy a notebookom vizsgálatakor a Sentinel adatkábel cseréjét javasolta adatátviteli hibára hivatkozással. Elötte egy másik hdd volt benne, akkor hibás szektort talált. Ez utóbbi rendben is lenne, de az adatkábel csere javaslata meglepő, mert nincs benne. Ezzel a megállapítással mi a teendő, mert a vinyo közvetlenül kapcsolódik az alaplapra egy tüskével?
-
hdsentinel
őstag
-
krystman
őstag
Nem tudom, hogy valaki itt próbálta esetleg az Ashampoo HDD control 2 programot? Én feltettem, és van benne egy olyan lehetőség, hogy hangosítani és halkítani is lehet a HDD-ét. És az energia ellátását is lehet állítani. Kipróbáltam egy asztali gépen, és egy laptopon is, amit maxra húztam, és elég szépen lehet érzékelni, hogy gyorsabb lett mind a két gép.
Esetleg tapasztalat valakinek? -
hdsentinel
őstag
válasz
sagvary #1085 üzenetére
Úgy lehet, hogy a lemez használata közben bizonyos hibák felszínre kerülnek, amik esetleg korábban nem használt területet érintettek és/vagy környezeti hatások miatt jöttek elő (pl. felpörgési problémák).
Pontosan erről van szó. A gyártó meghatároz egy küszöbszintet, aminek elérésekor garanciális cserét biztosít, addig nem. Adatmentésen átesett merevlemezek értékelése alapján viszont sok esetben a HDD nem éri el a meghatározott küszöbszintet, már korábban adatvesztés léphet fel.
Bővebben: [link]
Érdemes ez alapján eljárni, hogy az esetleges további problémák is felszínre kerüljenek: [link]
-
sagvary
aktív tag
Hogy lehet az, hogy egy pár hónapos hdd egyszercsak 51 %-os kondciójú lesz, utána meg egy évig semmit se változik?
Így a garancia nem érvényesíthető, de a vinyóban már nem lehet bízni, biztos kihúzza a 3 évet.
-
kukinyo
addikt
válasz
hdsentinel #1083 üzenetére
Sejtettem
-
kukinyo
addikt
válasz
hdsentinel #1081 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Jó példát hoztál fel,pont a WD-nál vannak ebből a parkolásból problémák. -
hdsentinel
őstag
válasz
kukinyo #1079 üzenetére
Igen, ez a beállítás pontosan erre szolgál: számos külső USB-s HDD (pl. WD MyBook-ok) rendelkezik belső önálló energiagazdálkodással, ami beállítástól függetlenül leparkolja a fejeket és leállítja a lemezt rövid idő után. Ezzel a beállítással ki lehet küszöbölni ezt a kissé kényelmetlen és kellemetlen funkciót és így nem kell minden hozzáférésnél megvárni, amíg a HDD ismét aktív állapotba kerül.
-
kukinyo
addikt
Bocsánat
Azt elfelejtettem oda írni hogy Beállítások> Lemez figyelés
Bár ezt te úgy is tudod. -
kukinyo
addikt
Szia ismét hdsentinel
Az lenne a kérdésem hogy a program beállításain belül van egy olyan pont hogy:Lemezek leállásának akadályozása.Ez pontosan mit takar? A parkolást ez a beállítás tudja befolyásolni? -
Gerisz
addikt
válasz
hdsentinel #1077 üzenetére
Köszönöm!
Cserébe megveszem a professional változatotMár régóta gondolkozom rajta, hogy megtegyem, ez a támogatás most sokat segített.
-
hdsentinel
őstag
A jelzett hibák a helyzet javítása után a S.M.A.R.T. oldalon "nullázhaóak", azaz javítás után megadható, hogy többet ne jelenjenek meg. Így nem fog zavarni és csak az esetlegesen később jelentkező hibák kerülnek (ismét) megjelenítésre.
Ehhez a S.M:A.R.T. oldalon kell megkeresni a hibát jelző értéket (Nálad 199 Ultra ATA CRC Error Count) majd az Eltolás mezőben kell megadni negatív előjellel a jelzett hibák számát (pl. -3918 vagy -544).
-
hdsentinel
őstag
A merevlemez és a vezérlő közötti hibákat jelenti.
.
Túl sok hiba esetén (alacsony kondíciónál) ez a merevlemez gyorsítótárának hibájára utal, ami miatt kérhető garanciális csere. Pont az előbb volt róla szó, 0% kondíciónál ez a helyzet.Kevesebb hibánál és főleg ha voltak adatátviteli gondok, minden bizonnyal ezzel van összefüggében, így (emiatt) hirtelen halál nem várható. De természetesen más miatt (pl. túlfeszültség, mechanikai behatás, stb.) előfordulhat.
Érdemes a kondíciót folyamatosan ellenőrizni és változás esetén menteni.
-
Gerisz
addikt
válasz
hdsentinel #1071 üzenetére
Én mikor beszereltem újonnan a 204UI-t másnap "A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 3918 alkalommal."-t írta ki. Napokig idegesített azóta nem változik. De az 502HJ-nél is előjött csak 544 alkalommal akkor. Azóta az is így is áll.
-
Lacpac
őstag
válasz
hdsentinel #1071 üzenetére
"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 1777 alkalommal"
Ez már régi, Sata kábel csere után nem növekedett a hibák száma. KB fél éve ezzel az értékkel van.
Húzva nincs, alapon minden, csak a +2 mag van aktiválva.
A 184-es érték mit takar pontosan? A kurzor alatti szövegbuborékot megszakértettem, de nem lettem okos tőle.
Esetleg NB túlhúzás okozhatta a hibát?
Nem várható hirtelenhalál?
Gariztatni még nem lehet?Pontosan: a hőmérséklet zöld/sárga/vörös.
Továbbá alacsony kondíció esetén "villog", így figyelmeztet.Köszi az infót. Még nem láttam villogva, remélem nem is fogom.
-
kukinyo
addikt
válasz
hdsentinel #1072 üzenetére
Aha
Köszi
Mindig tanul az ember valamit. -
hdsentinel
őstag
"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 1777 alkalommal"
Ez azért nem azt jelenti, hogy tökéletes a helyzet
A 184-es érték sem az igazi. Jelenleg _még_ nem kritikus a helyzet és könnyen lehet, hogy a fentiekkel van összefüggésben.Érdemes lenne adat- és tápkábelt ellenőrizni, esetleg cserélni.
Memóriát ellenőrizni, esetleges túlhúzást megszűntetni.A hibák száma csökkenni nem fog - de a lényeg, hogy tovább ne emelkedjen és így a kondíció is stabil maradjon.
-
Lacpac
őstag
-
win7777
aktív tag
ez van ráírva!
model:HD502IJ
080918PCP NEM TUDOM MI LENNE EGY ALKOHOLÓS FILCEL VAN RÁÍRVA!
-
win7777
aktív tag
-
win7777
aktív tag
és nem tud nekem eladót valaki?megveszem azonnal
nagyon szépen köszönőm a mester segítségét!és mindenkiét! -
kukinyo
addikt
válasz
hdsentinel #1060 üzenetére
Ne butáskodj.Semmi baj.Ehhez te értesz igazán.
-
kukinyo
addikt
válasz
hdsentinel #1058 üzenetére
Már is rám cáfoltál.
Én csak tippeltem.
-
win7777
aktív tag
még egy kérdés ezen most mi romlott el az elektronika vagy a tányér?csak azért kérdem mert ha nem nagy költség lenne megcsinálnám!
-
win7777
aktív tag
sajna nincs rá gari!
-
win7777
aktív tag
okés!
köszi a segítséget csak megkérdeztem,hiszen proci vga dolgokban benne vagyok de hdd problémákban nem sajnos! -
liksoft
nagyúr
válasz
win7777 #1052 üzenetére
A garanciális küszöböt átlépte, a gyártó szerint hibás, érvényesítsd ha van még. Tárolásra, használatra nem javasolt, mert további sérülés esetén adatvesztés lehetséges.
De szerintem ez egyértelmű a szövegből, és az előttem szólótól. Sőt, ha rákeresel a 184-re, találsz garmadával választ, és kérdést.
-
win7777
aktív tag
használni sem lehet?
javítani?:
-
win7777
aktív tag
használni sem lehet?
javítani?:
-
kukinyo
addikt
válasz
hdsentinel #1046 üzenetére
Köszönöm hogy foglalkozol velem.
De nekem az telepítve volt.A biztonság kedvéért futtatom még egyszer.
-
hdsentinel
őstag
válasz
kukinyo #1045 üzenetére
Néhány illesztőprogram most valóban telepítve van, de többségük hiányzik.
Az alaplapod típusa: ASROCK A780LM-S
Tehát itt kellene keresni: http://www.asrock.com/mb/download.hu.asp?Model=A780LM-S&o=AllMivel AMD chipsetről van szó, javasolt az "AMD all in 1" (minden egyben) csomag letöltése és telepítése, ami pótolja a hiányzó dolgokat.
Én erre gondoltam
-
moonguru
őstag
válasz
kukinyo #1043 üzenetére
Igen, bár nem illesztő program, hanem kompatibilitási probléma megoldó XP-re advanced formátumos HDD-knél!
No meg a szokásos tesztelő programok tölthetők le a WD-től!
Ui:
Most látom hogy chipset driver után érdeklődöl, azt viszont az AMD oldaláról töltheted le (NForce chipset)!
Vagy pedig a számítógéped gyártói oldaláról!
-
moonguru
őstag
válasz
XIII Ramses #1041 üzenetére
Szia!
HA nagy a baj, akkor már bootolás előtt kiírja a BIOS hogy HDD hiba van!
HD Sentinel szempontjából semmi!
-
XIII Ramses
aktív tag
Triviális kérdés: Mi a különbség, ha engedélyezem a smart-ot, a bios-ban vagy ha nem HD Sentinel szempontjából? Úgy vettem észre, hogy a kondíció, vagy az eltelt idő akkor is kiíródik, ha nincs a smart engedélyezve... Új alaplapot vettem ugyanis ezért kérdezem.
-
kukinyo
addikt
válasz
hdsentinel #1038 üzenetére
A WD-nek van külön illesztő programja? A WD oldalán találtam valamiket de hogy mi micsoda?
-
kukinyo
addikt
válasz
hdsentinel #1038 üzenetére
Közbe szerkesztettem az előzőt.
Tehát az alaplapi driver-ek telepítve vannak. -
kukinyo
addikt
válasz
hdsentinel #1036 üzenetére
Én nem igazán értek hozzá.Egy másik topikba beraktam egy HD Tune tesztet és ott mondták hogy egy kicsit gyorsabbnak kellene lennie.
Az alaplapi illesztő programok telepítve vannak. -
hdsentinel
őstag
válasz
kukinyo #1035 üzenetére
Az alaplaphoz tartozó chipset-illesztőprogram csomagot kellene telepíteni.
Ha ez nincs telepítve, akkor az eszközök általános illesztőprogramokkal működnek, amik nem kifejezetten ehhez a rendszerhez készültek így teljesítményben, használhatóságban kevesebbet nyújtanak, mint a gyártó által szállított illesztőprogramok.Általában annyi, hogy az alaplaphoz kapott CD-t beteszi az ember és az egyből induló telepítőben kiválasztja, hogy mindent (de legalább az alaplapi illesztőprogramokat) telepítse. Jobb megoldás ha az alaplap gyártójánál a pontos típusra rákeresel, ott a CD-n lévőnél frissebb programok találhatóak.
Nem írtad meg, milyen gond volt a sebességgel?
-
kukinyo
addikt
válasz
hdsentinel #1034 üzenetére
Na itt kezd nekem magas lenni.Mit telepítsek? És honnan?
-
hdsentinel
őstag
válasz
kukinyo #1032 üzenetére
Köszi !
Én nem látok benne problémát sebesség-ügyben, hacsak azt nem, hogy nincs megfelelő driver telepítve a rendszeren, "Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlő (ATA)" illesztőprogrammal fut a vezérlő, ami valóban korlátozhatja a teljesítményt.
De ha másra gondoltál, kérlek jelezd!
-
kukinyo
addikt
válasz
hdsentinel #1030 üzenetére
Küldtem.
-
moonguru
őstag
válasz
hdsentinel #1029 üzenetére
Igen jól látod a méret nem stimmel, DE a lemezek és a fejek száma se!
Hogy mennyire hivatalos azt nem tudom, a WD persze nem közöl róla adatot!
Viszont én 2 lemezesnek vettem, és a sebessége is erre utal!
-
hdsentinel
őstag
válasz
kukinyo #1023 üzenetére
Szia !
Köszönöm az észrevételt !
A HDD adatbázis kézzel kerül beírásra, frissítésre a gyártók által megadott specifikációk alapján. A WD-nél ezek a leírások nem tartalmaznak lemez/fej információkat, így a legjobb tudás szerint kerülnek gyűjtésre és beépítésre "hivatalos" oldalak által nyújtott adatok alapján. Ez elképzelhető, hogy 1-2 esetben nem pontos ill. olyan is előfordult már, hogy azonos model ID-jű HDD-k más-más belső felépítéssel kerültek piacra.
Természetesen javításra kerül az adatbázis!
-
hdsentinel
őstag
Igen, a visszatöltés a "telepítés óta" jelzett értékre vonatkozik.
Az első érték a program indítása óta eltelt adatmennyiséget jelzi, ez minden indításkor nullázódik. Ha így értelmezzük, akkor napi mennyiség nincs kijelezve, de köszönöm a tippet, lehetséges, hogy egy későbbi változatban ez is meg fog jelenni. -
AtHoS
nagyúr
válasz
hdsentinel #1021 üzenetére
Nálam valahogy nem működik ez a mentés/visszatöltés, de lehet rosszul értelmezem amit írtál.
A visszatöltés a vessző utáni "telepítés óta" részbe történik?
El tudnám képzelni, hogy az Összes Olvasott/Írt Adat részen a következő adatmennyiségek legyenek láthatóak: legutolsó OS indítása óta (nem sleepből!) mért mennyiség | napi mennyiség | telepítés óta mennyiség
A napi mennyiség értelemszerűen az aznapi, esetlegesen többszöri OS indítás összegzett mennyiségét mutatná.
-
hdsentinel
őstag
Szia !
Köszönöm az észrevételt!
A program folyamatosan lekéri a WIndows-tól az írás/olvasás mennyiségét. Ezt időszakosan menti saját belső adatbázisába és újraindítás (vagy reset / BSOD) után ezt visszatöltve mutatja az adott napon korábban elmentett értékeket.
Jelen helyzetben lehetséges, hogy ez az adatbázisba még nem került bele, ezért újraindítás után hiányzott az előző érték.Köszönöm az átlagolásról a tippet, gondolkodom rajta!
-
AtHoS
nagyúr
Pár napos HDSentinel használatot követő észrevétel
- rendszer fagyás esetén (BSOD) a legközelebbi futáskor nem mutatja a crash-t megelőző adott napi indulást követő előzőleg eszközre írt/olvasott adatmennyiségetA napi adatforgalom mennyiséget (olvasás, írás) magának tárolja avagy win beépített eljárásából nyeri az infót?
Sajnos SSD beüzemelésénél kicsit becsapósak a napi átlagos értékek, mivel itt rövid idő alatt nagy mennyiség kerül az eszközre. Szerettem volna megtudni mégis mekkora adatmennyiséggel kell számoljak napi szinten, de a beüzemelési mennyiség sajnos belekavar a mindennapos átlagolásba. Itt el tudnám viselni, ha a nagyon kiugró napokat, ha szeretném ki lehetne hagyni az átlagolásból.
Természetesen az idő múlásával csökken a napi átlag, de kényelmesebb lenne, ha nem kellene kivárni 2-3 hónapot, mire normalizálódik az érték
-
gedikart
aktív tag
válasz
hdsentinel #1018 üzenetére
Köszi,
A teljes smart egyébként így néz ki. QuietHDD-t használok, mert nagyon sokszor parkoló zónába kerülne a fej enélkül (de látom sentinel is tudja ezt a funkciót) -
hdsentinel
őstag
-
gedikart
aktív tag
Üdv.
WD notebook hdd G-sense error 118-as értéknél jár, január óta emelkedik. A notebook nincs hordozva, kb 2-szer mozdult el a helyéről (és persze akkor sem lett leejtve stb), ezért nem is értem az érték emelkedését.
Mennyire kell aggódnom a hdd miatt?
-
belaazallat
addikt
válasz
hdsentinel #1015 üzenetére
Köszönöm!
-
hdsentinel
őstag
válasz
belaazallat #1014 üzenetére
Egy gyártó-specifikus érték természetes változása.
Ez az érték akár ilyen mértékben is változhat, mivel nem a hibák számát tartalmazza.
Erről a súgóban található bővebb információ. -
AtHoS
nagyúr
válasz
hdsentinel #1010 üzenetére
"Azaz akkor pontos, ha a program folyamatosan fut"
Na ezt akkor jól sejtettem. Kicsit érdekesen néztem az értékeket
Megnézem mit mutat úgy, ahogy leírtad. Igazából nem érdekes, ha törlődik mind, mivel most használom csak huzamosabb ideje és ugye picit csalóka, hogy beleszámolja a pihenő időt is -
hdsentinel
őstag
A legegyszerűbb, ha (amikor a program egyáltalán nem fut) a HDSentinel.sta fájl törlésre kerül. Ez valamennyi merevlemezhez (és SSD-hez) tartozó írás/olvasás és egyéb statisztikákat törli. Célzott törléshez a fájlban található a kérdéses eszközhöz tartozó sorokat kell törölni a [HDR] és [HDW] szekciókból. Esetleg érdemes előtte elmenteni, így visszaállítható ha mégsem szimpatikus az eredmény.
Ezek az értékek csak a program futása alatt frissülnek, mivel ilyenkor tudja a program a Windows megfelelő funkcióival naplózni az aktuális írás/olvasás mennyiségét.
Azaz ha egy évig nem futott a program, akkor nem aktualizálódtak, és pontosan annyin maradtak a számlálók, amennyin előtte voltak.Azaz akkor pontos, ha a program folyamatosan fut
-
AtHoS
nagyúr
válasz
hdsentinel #1007 üzenetére
Hogyan lehet a HDSentinel-ben egy winchesterhez tartozó "Teljesítmény adatokat" úgymond nullázni? Bár lehet nem is kellene "nullázni" mert esetleg rosszul következtetek bizonyos adatok kiszámítására
Tavaly tavasszal telepítettem a programot a gépre, mert egy winyónál kellett kis ellenőrzést végezni (remélem jól emlékszem
), de az ugye megvolt gyorsan és azóta nem is használtam a programot, automatikus indítása ki volt kapcsolva.
Pár napja elszántam magam egy SSD vásárlására és szerettem volna megnézni mekkora adatforgalom van a jelenlegi OS-t tartalmazó winyón (mondjuk van még rajta más partíció is, de annak a forgalmát nagyjából ki lehet kalkulálni). Olvastam, hogy a HDSentinel képes ilyen adatokat is mutatni, tehát letöltöttem az aktuális próba verziót (az első indításakor megjelenített ablakban olvasható kedvezményes vásárlási lehetőséggel élve meg is vettem). Persze eszemben sem volt, hogy valamikor régen már telepítettem.
Viszont most, mint a képen is látható a telepítéstől átlagolja az írást és olvasást, de ugye közben majd egy évet nem is volt használva.
Most nem tudom, hogy ennyire kevés írás/olvasás történik a winyóra avagy belekavar az említett egy éves "nem használat".
A Napi átlagos olvasás és Napi átlagos írás milyen módon számolódik?
Van-e valamilyen befolyással ezen értékekre, ha nem fut a program? (magyarul: ezen adatok méréséhez futnia kellene a programnak?) -
El Kebir
őstag
válasz
hdsentinel #1007 üzenetére
Ok, köszönöm a magyarázatot. Akkor még nem fogok aggódni.
-
hdsentinel
őstag
válasz
El Kebir #1006 üzenetére
Maga az op.rendszer is elég sokat ír a háttérben, még ha az nem is látszik elsőre.
Pl. minden fájl olvasásakor naplózza az elérés időpontját, azaz pl. ha csak egy teljes vírus-ellenőrzést indítasz (csak a fájlok végigolvasása) az is komoly mennyiségű írást indukál. Főként, hogy ilyenkor a teljes blokkot át kell az SSD-nek tennie egy új helyre, még ha minimális is az adat változása.
Virtuális memória, ideiglenes fájlok, indexelő szolgáltatás stb... mind-mind írást generálnak, hacsak ezek nincsenek letiltva, más eszközre (HDD) átirányítva.Az értékelésnél rosszul értelmezed a látottakat: a valódi hibák számának emelkedésével párhuzamosan az "érték" mező kezd el csökkenni és ha ez leesik a "küszöb" alá, akkor van gond (azaz nem akkor, ha a hiba számláló eléri a küszöböt). Elvileg.
Gyakorlatilag ez sok esetben nem valós, mivel a gyártó úgy trükközik, hogy ez nagyon nehezen történjen meg, azaz az eszköz sokáig ne jelezzen hibát.
Erről bővebben: [link] -
El Kebir
őstag
válasz
liksoft #1004 üzenetére
Na igen, de mostanában nem volt sok írás a lemezen, csak amit a rendszer és a böngésző írt a lemezre, ahhoz képest meg soknak tartom, a menetredszerű 3 nap -2% kondicióromlást...ilyen ütemmel még 3 hónap és elfogy a meghajtó...és akkor még alig lesz fél éves, ha megéri... (ráadásul jelenleg is kb 2/3-a üres...mire fel ez a nagy pusztulás?)
szerk.: meg annál a két jellemzőnél van az a 10-es küszöb érték, amit már átlépett a meghajtó mégis "ok" a státusza, most akkor a küszöb érték a hibás, vagy a státusz kijelzése?
-
AtHoS
nagyúr
Üdv!
Ha valaki mostanában akarná megvenni a HDSentinel-t, akkor ezzel a kóddal online vásárlás esetén 20% kedvezménnyel teheti most meg: UPGRADE335
-
liksoft
nagyúr
válasz
El Kebir #1002 üzenetére
Stia!
Persze. Használod. Az SSD meg kopik. Miért? Hát mert a töltések bejuttatása a szigetre (bitek tárolása töltöttségi szinttel) mini villám. Hisz szigetelő rétegen megy át elektron. Egy természetben lévő villám után a környezet ugyanolyan? Hát itt sem, csak jóval kisebb mértékben történik ez a jelenség.
-
El Kebir
őstag
Helló!
Kingston sv100s2 ssd-nél normális ez? [link]
A kondició a "bad block count" és a "bad cluster table count"-tal együtt romlott le ilyen drasztikusan, előtte 3 hónap alatt csak 2%-ott esett, most meg 1 hét alatt 8%-kal csökkent a kondició.
-
liksoft
nagyúr
válasz
sagvary #1000 üzenetére
Szerintem is. Inkább ilyenen kéne gondolkodni, nem az IE kevesebbet eszik mink a FF.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Androidos fejegységek
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest