- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Telda
addikt
Pár napja vettem egy WD 10ears nevü HDD-t és olyan gondom lenne vele, hogy játék közben bebe-akadozik a kép, eddig nem volt ilyen és nem csak egy játékban csinálja, hanem mindben. Átmásoltam a másik vinyóra a játékokat és gond nélkül mennek szóval tuti ezzel van a probláma. A HD Sentinellel tudok valami tesztet futtatni hogy kiderüljön mi a gond, vagy csak szimplán ez a winchester ilyen?
-
hdsentinel
őstag
válasz
Anubis_9 #1292 üzenetére
Ez várható volt.
A szektorok egy része már stabilizálódott, de még nem mindegyik. Elvileg a Hard Disk Sentinel-ben található írásteszt (amit írtam) tenné rendbe valamennyit.A 17 és 0B értékek is hexadecimális számok, így konkrétan 23 volt és 11 lett (de a program a szöveges értékelésben is elvileg ezt mutatja).
-
hdsentinel
őstag
válasz
Melon87 #1291 üzenetére
Igen, a használatban eltelt időt mutatja, azaz 1 nap = 24 óra teljes üzemet jelent.
Elvileg nem lehet fél éves gépben 876 napos a merevlemez. Ha a Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót használod, akkor ellenőrizni tudom az értékek valódiságát és a meghibásodással kapcsolatban is esetleg tudok tanácsot adni. Érdemes a fontos adatokat menteni mindenesetre, ahogy a program is jelzi. -
Anubis_9
addikt
válasz
hdsentinel #1289 üzenetére
Lefuttattam a hivatalos WD LifeGuard tesztet, abból is az Extended-et. Látni lehet, hogy 85%-ról utána felugrott a kondíció 93%-ra.
A current pending sector count-ok száma ez a művelet után 17-ről "B"-re változott a SMART táblázat alapján..
-
Melon87
tag
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy egy fél éves újonnan vett gépben lehet e 876 napos vinyó?
Ma raktam fel a HD Sentinelt mert voltak problémáim és azt írja hogy azonnali csere kell mert meghibásodás várható!
Lehet hogy rosszul írja azt a 876 napot vagy szerviz? (gondolom ez a használatban lévő időt mutatja és nem a gyártástól eltelt időt)
Válaszokat / segítségeket előre is köszönöm!
-
Telda
addikt
válasz
hdsentinel #1288 üzenetére
Értem, köszönöm!
Sikerült mindent lementeni, amint lesz időm visszaviszem a boltba.
Amúgy elképzelhető hogy szervizben is ezzel tesztelik? -
hdsentinel
őstag
0 % esetén már a hibák száma elérte azt a szintet, amikor garanciális csere kérhető.
Nem érdemes ilyenkor tovább kockáztatni, ahogy írtad, valóban egy időzített bomba ami bármikor végérvényesen meghibásodhat és az összes tárolt adat elveszhet.Ha olyan jellegű a probléma, akkor elképzelhető, hogy nem nagyon vehető észre, ám egyszer csak el sem indul többet.
Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opció után a pontos állapot ismeretében esetleg több is kiderülne, de érdemes az adatokat menteni és cserén gondolkodni.
-
Anubis_9
addikt
válasz
hdsentinel #1285 üzenetére
Egy Részletes ön-tesztet lefuttattam: sikeresen végrehajtva. Ezek szerint nagy baja nem lehet, nem?
-
Telda
addikt
Ha a HD Sentinel szerint a kondíció 0% akkor lehet még valamit tenni vagy mindenképpen gari?
Amúgy már kb fél éve 0%, de én nem veszek észre semmit, bár szerintem ez egy időzített bomba és bármikor robbanhat magával víve a 500GB adatot. WD szutyok 1 évet bírt... -
hdsentinel
őstag
válasz
Anubis_9 #1284 üzenetére
Természetesen mehet.
Semmi gondot nem fog okozni (OLVASÁS-teszt, azaz az adatokat semmilyen formában nem veszélyezteti).Azért írja, hogy "nem ajánlott", mert ha nem sikerül zárolni (természetesen nem sikerül, ha fut az op.rendszer az adott merevlemezen), akkor a futó rendszer és más alkalmazások miatt a teszt során végzett sebességmérés (ami megmutatná, hogy hol találhatóak lassabban, nehezebben kezelhető szektorok) eredménye torzulhat, sötétebb zöld blokkok keletkezhetnek még akkor is ha a kérdéses felület-rész nem hibás.
Bővebben: Súgó -> Merevlemez tesztek -> Felület teszt
-
Anubis_9
addikt
válasz
hdsentinel #1276 üzenetére
Le akartam futtatni a felületi tesztet, de kaptam egy figyelmeztető üzenetet: "Nem sikerült a meghajtókat zárolni a különleges használathoz.Mindenképpen futtatni szeretné a tesztet? (nem ajánlott)". Majd a "C" meghajtóra hivatkozik. Sajnos ezen a 2TB-os vinyón van a rendszer és emiatt nem engedheti.
Rá merjem engedni? -
-
Anubis_9
addikt
válasz
hdsentinel #1278 üzenetére
Pont az a baj, hogy akkor csökkent először 99%-ra, amikor volt egy áramszünet és ment a gép. Aztán lett 98%, amikor a következő áramszünet volt.
A minap ránéztem és sokkot kaptam, amint láttam, hogy 86%, pedig azóta nem volt áramszünet. Van egy Belkin túlfesz. védőm, ezek szerint semmit sem ért teljes áramszünet esetén.
-
hdsentinel
őstag
válasz
Anubis_9 #1277 üzenetére
Rendben !
Az olvasásteszt sem rossz, kiderül, ha valahol további probléma található.
Azért a legjobb az írásteszt lenne, mivel a kérdéses gyenge szektorok íráskor kerülnek felülvizsgálatra és javításra.Ilyen szektorokat okozhat szabálytalan leállítás (pl. reset / áramszünet, stb....), egyelőre még nem érdemes aggódni.
-
Anubis_9
addikt
válasz
hdsentinel #1276 üzenetére
OK! Ma valószínű lefuttatom az olvasás felületi tesztet, írásit nem merek, mert nem tudom máshova átmenteni az adataim és félek, hogy eltűnnek.
-
hdsentinel
őstag
válasz
Anubis_9 #1275 üzenetére
Ez csak egy alap teszt, ami általánosságban vizsgálja meg a merevlemez komponenseit, de felületi tesztet nem végez.
Érdemes lenne a komolyabb teszteket, főleg a felület-tesztet indítani (Lemez menü -> Felület teszt). Az olvasás-teszt az esetleges hibákat, gyengébben elérhető területeteket feltárja, az írás-teszt pedig azokat javítja is, ahogy a tesztek leírásánál olvasható. -
Anubis_9
addikt
válasz
hdsentinel #1273 üzenetére
Eddig Rövid önteszt-et futtattam le, eszerint hibátlan.
-
hdsentinel
őstag
válasz
Anubis_9 #1271 üzenetére
Miért nem a program által javasolt teszteket futtatod, ha a program által jelzett kondíciót figyeled?
Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?Több tesztet tartalmaz és esetleg még használhat is
-
Csaba021
csendes tag
Hello Mindenki!
Lenne egy kérdésem arról hogy mi lehet a probléma a vinyóval, mert ha töltök le megáll x %-nál és (CRC)adathibát ír ki, és furcsa zizegő hangot ad ki.
Végig futtattam a HD Tune-nal egy keresést és talált néhány szektorhibát.
Az volna a kérdésem hogy orvosolható-e a hiba.
A válaszokat előre is Köszönöm! -
Anubis_9
addikt
Szerintetek mit csináljak ezzel a vinyóval? Végigfuttattam a HD Tune felületi tesztjét és egy hibás szektor sincs rajta. Ez a 86% mégis aggaszt. Meg az, hogy miért változik így a kondíciója.
Köszi!
-
hdsentinel
őstag
válasz
adnoctum18 #1269 üzenetére
Ha a Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót használod, akkor meg tudom vizsgálni az aktuális helyzetet és esetleg tudok segíteni, hogy megjelenjen az állapot, pl. merevlemez-vezérlő illesztőprogramjának frissítésével.
Ezekből a sűrűbben előfordulókat a Driver Zóna oldalon találod: Driver Zóna -
liksoft
nagyúr
válasz
adnoctum18 #1267 üzenetére
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
Van egy olyan gondom, hogy a HDSentinel nem olvassak ki a SMART adatokat egy Samsung S2 1TB vinyóból. Új a cucc. Ez miért lehet?
Üdv!
Adnoctum
-
gedikart
aktív tag
válasz
hdsentinel #1264 üzenetére
-
hdsentinel
őstag
válasz
gedikart #1261 üzenetére
A Sentinel azt az értéket mutatja, amit a HDD-től kap. Ha 96-ot ad a HDD, akkor annyit
Tehát nem hiszem, hogy abban lenne bug.
Értelemszerűen ha bezárod/újraindítod a programot, nem fog változni (miért változna?)A kérdés az, hogy bármikor sikerül-e módosítani (állítani) az értéket, főként, amikor 254-et látsz. Ugyanis valószínű az, hogy a merevlemez-vezérlő illesztőprogramja kavar be és el sem küldi a parancsot a HDD felé (ezért marad a 96, amikor leOK-zod az ablakot).
Emiatt lehet, hogy "a quiet hdd (APM maximumon)" sem csinál gyakorlatilag semmit (hiszen akkor nem 96 lenne az érték).A Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opcióval tudnál riportot küldeni, abból látnám a HDD vezérlő típusát, annak illesztőprogramját, ami bekavarhat. Esetleg küldhetsz többet is, ha más-más értéket látsz a programban.
-
hdsentinel
őstag
válasz
Core2duo6600 #1259 üzenetére
Ahogy sejtettem: ezért írtam, hogy USB-s eszközök általában nem adják meg, hogy valójában alvó vagy működő üzemmódban vannak-e. A program ilyenkor mindig azt látja, hogy a HDD működik és ezért kéri le az állapotot.
Egy megoldás lehet, ha egyáltalán nem hagyod leállni ( Beállítások -> Lemez figyelés -> Lemezek leállásának akadályozása ). Ez a zavaró várakozást is kiküszöböli, ami a felpörgéssel jár ha írnád/olvasnád a HDD-t.
-
gedikart
aktív tag
Üdv lenne egy kérdésem:
Adott egy notebook, benne WD6400BEVT hdd.
A fejlett energiagazdálkodásnál 96-os érték szerepel, és hiába mozgatom a csúszkát, majd okézom le az ablakot, marad 96-on az APM.Arra jöttem rá, hogy a probléma akkor van, amikor a HDD áramot kap...
Amint bekapcsolom a notebook-ot elindul a windows, a quiet hdd (APM maximumon) és a sentinel is. Ekkor sentinel szerint érték 96-on van. Sentinel bezár/elindít esetén sem változik, marad 96-on.
Újraindítom a windowst, ekkor már 254-nek látja sentinel.
Viszont, ha ekkor csinálok egy hibernálást, ami többek között a HDD-t is leállítja, majd felélesztem a gépet (ismét kap áramot a hdd), a 254-es érték 96-ra csökken ismét...Ez Sentinel bug lehet, vagy a hdd betegsége?
-
Core2duo6600
veterán
Nos.
Miután megemeltem az ellenörzés idejét 30 percre le is állt a WD passport, kb 10 perc idle mód után áll le, viszont ellenörzésre felébreszti. -
hdsentinel
őstag
Ennek az attribútumnak a komolyabb eltérése (azaz ha a Sentinel hibát jelez ennél az attribútumnál) utal hardveres problémára. Ez esetben természetesen a kondíció és a szöveges értékelés is jelzi a hibát, de amíg ez nem történik meg, addig felesleges aggódni.
A tesztek során vagy megerősítésre kerül, hogy minden rendben működik vagy esetleg felszínre kerülhet olyan jellegű hiba, amit jelenleg a merevlemez nem észlelt (pl. ritkábban használt adatterülettel kapcsolatban). Ezeket a program jelzi természetesen.
Az is elképzelhető, hogy a tesztek lefutása után az érték változni fog, stabil működés esetén akár azonnal vagy némi használat után vissza is csökkenhet. De csak ennek az értéknek ilyen mértékű változása miatt tényleg nem érdemes aggódni. -
Core2duo6600
veterán
válasz
hdsentinel #1256 üzenetére
Oks, áttettem 30 percre.
Majd figyelem, hogy mit csinál. -
hdsentinel
őstag
válasz
Core2duo6600 #1255 üzenetére
Ez teljesen természetes: az időszakos állapot-kiolvasás nullázza a merevlemez belső üresjárati idejének számolását. Beállítások -> Fejlett opciók -> Ellenőrzés gyakorisága csúszkát kell jobbra tolni, hogy ritkábban forduljon a merevlemezekhez.
Ha a merevlemez támogatja (USB-s eszközök általában nem ....) az energiagazdálkodási funkciókat, akkor a Sentinel érzékeli az alvó üzemmódot és nem ébreszti fel csak azért, hogy az állapotról információkat nyújtson.
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Azt vettem észre, hogyha fut a sentinel, akkor a WD passport nem áll le.
Úgy kb 10 perc tétlenség után szokott megállni, ez egy usb 2 -eskb kb 2-3 éves (több is van, egyformák), azonosan is viselkednekA progiban nincs semmi sem beállítva, úgy van ahogy feltelepült.
Ez mitől lehet ?
Lehet - e tenni annakérdekében, hogy ezentúl is leálljon -
exabit
tag
válasz
hdsentinel #1253 üzenetére
Én ezekről a SMART értékekről keveset tudok, de ahogyan a sentinel honlapján is olvastam ez valamilyen hardveres problémára utalhat. Megfogadom a tanácsot és lefuttatok pár tesztet ugyanakkor hogy lehet ez pont egy ilyen kaliberű merevlemeznél normális?
Kicsit azért ijedtem meg, mert nem tudom hogy ez az attribútum pontosan mit is takar. Ha jól értem a SMART az alapján számolja ezt az értéket hogy adott számú bitből hányat nem tudott beolvasni? Amíg ezeket a beolvasatlan biteket a hibajavító algoritmus ki tudja javítani addig adatvesztés nem áll fent? -
exabit
tag
Van egy új winchesterem egy 1Tb Western Digital RE4. A Sentinelben a SMART értékek között vettem észre hogy a Raw Read Error Rate ha lassan is, de nő (néhány nap alatt 3-ról 8-ra) miközben a program 100%-os kondíciót ír ki. Lehet tudni hogy ez mitől lehet?
-
pcguru1
őstag
Sziasztok!
Kiprobáltam én is a HDD sentinelt,de azt irja hogy csak 30 napig tudom használni és kéri a termék kulcsot.Esetleg valaki tudna segiteni hogy ez a termék kulcs hol található,vagy egy olyan HDD sentinel ami nem kér serial-t?
-
kozi71
senior tag
válasz
hdsentinel #1247 üzenetére
http://www.station-drivers.com/page/marvell.htm
innen van az a driver amiről küldtem a jelentést.
Az alaplapon meg a 9182 controller van. (Asus Maximus IV Extreme-Z )
-
kozi71
senior tag
válasz
hdsentinel #1247 üzenetére
Sajnos eléggé szenvedek ezzel a Marvellel. Ez már vagy a harmadik driver fent. Folyton elveszíti a Windows ezt a tömböt. Nem értem mi a baj vele. Ezért is próbálkoztam a Sentinel-el. Hátha kiderül miért bénázik ennyire nálam. Teljesen összevissza csinálja. El kezd akadozni, majd pár perc és leválasztódik. Teljesen eltűnik a Windowsból. Eddig mindig újra raktam. De ma jöttem rá , elég csak AHCI módban újra indítani a BIOS-t. Majd miután nem találja a rendszer indító fájlokat (azok az Inteles Raid tömbön vannak amik tökéletesen müködnek)megint be a BIOS-ba, visszaállítani Marvellt Raid-be és utána megint működik tökéletesen. Szóval valamiért kell neki ez a AHCI. Csak Raid módban nincs AHCI.
-
hdsentinel
őstag
Köszönöm a riportot, ami jött a rendszerről!
A problémát az okozza, hogy a RAID vezérlő (Marvell 91xx) iszonyatosan lassan reagált és 10 percig tartott, mire valamilyen szintű információt adott a csatlakoztatott eszközökről.
Ez sajnos a vezérlő illesztőprogramjának a hibája, esetleg érdemes lenne megpróbálni a program honlapján a Támogatás -> Driver Zóna alatt található illesztőprogrammal ami elvileg nem okoz ilyen gondot.
Ui. küldtem választ a riportra is.
-
kozi71
senior tag
Vidám napot mindenkinek!
Kipróbáltam a Sentinel progit. Kicsit meglepődtem, hogy miután rendben felment, azt kértem rögtön induljon el. Eltelt csomó idő semmi, azt gondoltam nem működik. WIN7 újraindítás. Itt jött a meglepetés nem tudtam kikapcsolni, mert folyamatosan ment. Vártam 10 percet, egyszer csak lekapcsolt. Miután újraindult op rendszer, gondoltam adok neki még egy esélyt. Erre mit ad isten, megint semmi látható nyoma hogy ficereg a program. De tanulván előzőekből már rutinosan megvártam azt a tíz percet mire életrekelt. Nem lehetne valahogy jelezni az olyan átlag alatti usereknek mint öszerénységem, hogy működik a program? Várj türelmesen,éppen adatokat gyűjtök! Vagy valami ilyesmire gondolok.
4DB, SSD van benne, így nem hagyatkozhatok a füleimre.
Miután életre kelt azért küldtem egy jelzést, mert egyik Raid tömböt nem ismerte fel a beste.
Bár ez így nem teljesen igaz, mert felismerte, csak nem írt hozzá semmi kondíciós tájékoztatót.
Üdvök, én -
törölt tag
válasz
hdsentinel #1243 üzenetére
Igen, így történt , hrtelen döntöttem szokás szerint még az SSD megsem érkezett, előző nap- nagy meló lesz ez , géptakarítás stb - gyorsan az addigi 60 GB-os rendszerparticiót legyalultam , majd a mellette lévőt kiterjesztettem, így egy napig a nagy gépen nem volt élet
Persze az beugrott egy pillenatra, hogy inkább be kellett volna tenni a még működő rendszerbe az SSD-t megérkezés után, aztán HD Sentinelellel elmenteni a konfigot , de ez már jóval később ugrott be, amikor már nem lehetett az idő kerekét visszaforgatni :-)
Végül is így is megoldódott a dilemmám
-
hdsentinel
őstag
-
AtHoS
nagyúr
válasz
hdsentinel #1240 üzenetére
Riportot küldtem
Jól értelmezem akkor, hogy a smart-ból kiolvasható adat nem feltétlenül mutatja a valós írási mennyiséget?
-
törölt tag
válasz
hdsentinel #1239 üzenetére
Köszi szépen
Vissza is töltöttem
HTML riportba mentettem el kétszer, egyszer az SSD beszerelése óta eltelt időszakból származó riportot, egyszer pedig a visszatöltés utáni riportot. Gmail-es címemről átküldtem őket a mail címedre
Amúgy lehet , hogy rosszul fogalmaztam meg a mondandómat elsőnek, mert a Sentinel tökéletesen ismerte az SSD -met csak arra gondoltam, hogy miután megérkezett az SSD egyből újratelepítettem a rendszert és akkor nem mertem visszatölteni a régi mentéseket amik még akkor készültek amikor nem volt beszerelve az SSD csak a két merevlemez.
Vissza töltés után is minden rendben működik
-
hdsentinel
őstag
Valóban, a HDSentinel-ben is a S.M.A.R.T. oldalon ugyanaz az információ megjelenik.
A különbséget az okozza, hogy az SSD a S.M.A.R.T.-ban található értéket csak bizonyos időközönként, bizonyos mennyiségű átvitt adat után frissíti (ez más SSD-re is érvényes, nem csak erre).
Ha bármilyen okból kifolyólag (pl. leállítás, újraindítás, energiagazdálkodás miatti standby üzemmód, stb.) ezt nem éri el, akkor ez a rész-eredmény a S.M.A.R.T.-ban nem kerül feljegyzésre, a következő induláskor a belső rész-eredmény számlálója nulláról indul.A "Teljesítmény" oldalon ezzel szemben a program futása alatti teljes adatforgalom rögzítésre kerül, így ez az érték valóban magasabb lehet, mint ami a S.M.A.R.T.-ban (programtól függetlenül) olvasható.
Azért a Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opció jöhetne, mint minden hasonló helyzetben
-
-
AtHoS
nagyúr
Az előbb elindítottam a Crystal Disk Info progit, hogy megnézzem mennyi Host Writes történt az Intel SSD-re.
Emlékeztem még régebbről, hogy ez a progi mutatja ezt az értéket. Közben persze rájöttem, hogy smart-ból olvassa, így a HDSentinel-ben is meg tudom nézni
A lényeg, hogy a HDSentinel-ben mutatott összes írás mennyisége, amit az SSD-re mutat, jóval több, mint a smart által visszaadott Host Writes értéke.
Miből eredhet az eltérés?
-
törölt tag
Helló!
Ez lehet hogy hülye kérdés lesz , de azért rákérdezek
Mióta a Hard Disk Sentinel-t használom az itthoni gépeimen mindig rendszeres időközönként elmentem a konfigurációt. Tegnap szereltem be az új SSD-t, de a mentésből nem töltöttem vissza, hiszen az konfiguráció még nem ismerte az SSD-met, mert a Windows is újra lett húzva. Visszatölthetem a régi konfigurációt vagy nincs értelme ,esetleg kavarodást okozhatna ?
-
hdsentinel
őstag
Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek.
(felesleges és macerás képet ide tenni, megnézni, nem véletlenül létezik a fent említett funkció
).
Érdemes a szöveges értélelés (ahol olvasható, hogy milyen problémákat talált a program) melletti "?"-re kattintani és/vagy az alábbiakat megnézni a további teendők, javaslatok és a helyzet leírásának ügyében:
Hibás szektorok találhatóak a lemezen. Lehetséges-e garanciális csere?
-
hdsentinel
őstag
válasz
sanyesz79 #1233 üzenetére
Szia !
Ha megnézed tetszőleges HDD sebesség-grafikonját: [link] (ez egy régebbi laptop HDD egyébként), látható, hogy a merevlemez ELEJÉN a sebesség nagyjából a duplája annak, ami a végén mérhető.
Nem véletlenül kerül általában a rendszer (gyorsabban kezelendő fájlok) előre, az adatok pedig utána.Átmozgatni sajnos nem tudod, a megoldás az adatok lementése, majd újrapartícionálás, ezúttal most már nagyobb körültekintéssel.
De ha ennél is (jóval) lassabb, akkor érdemes lenne megnézni, hogy egyáltalán milyen állapotú a merevlemez, mert lehet, hogy amúgy is vannak problémák amik veszélyeztetik az adatok épségét.
-
kittan
tag
Sziasztok.
Gondom lenne egy másfél éves WD 500Gb-os vinyóval.
http://kepfeltoltes.hu/view/110702/sentinel_www.kepfeltoltes.hu_.png
itt a sentinel eredménye.
Eléggé lesokkolt.
Tudok vele valamit kezdeni? Légyszives valaki írjon minél előbb aki ért hozzá, mert én vinyókhoz pont nem. -
sanyesz79
csendes tag
Hali!
Nem tudom, hogy jó helyre írok e. Az lenne a problémám/kérdésem, - hozzáteszem, tuti én csesztem el valamit- hogy partícionáltam egy vincsimet 1T, amin vannak adatok, kb 900Giga,
elkerítettem 40 gigát a rendszernek, de ezt úgy tettem, hogy a vincsi "végén" csináltam helyet, gondolom itt a bibi, nem tudom. Annyira lassú volt maga a partícionálás és maga a windows felrakása, hogy azt hittem kihullik a hajam, és így a rendszer feltétele után is tök lassú az egész, bármit csinálok. Mozgassam a rendszerpartíciót a vincsi "elejébe" vagy mi? Vagy hol lehet a bibi? és a partícionálásokra van valami gyorsabb módszer, mondjuk biosba ki/be kell ilyenkor kapcsolni valamit?Köszi a válaszokat!
-
grunge
addikt
válasz
liksoft #1227 üzenetére
Mivel pl. ha tölt a jéték (lapozofile ugye a rendszer partición van) akkor lassulhat míg cachel. Nomeg vannak olyan progik ahol ez azért folyamatos.
Megkérdeztem a szakiktól is, a legideálisabb ha két vinyó van, (mondjuk ezt mindjárt gondoltam) de nem lesz számottevő a különbség ha ketté osztom a Raptort. Issue solved. Akkor benevezek egy 300as Raptorra, mivel fentebb már irtam hogy a 250es Samsungom gynegélkedik. Ha majd lesz később felesleges költőpénzem akkor szerzek a kisebbet külön a rendszernek.
-
liksoft
nagyúr
-
grunge
addikt
Sziasztok! Tudom nem ide tartozik de máshol nem kaptam rá választ: Ha vesze egy 300as Raptort és felsosztok kétfelé (rendszer - játékok), akkor ez mennyiben lilitálja a teljesítményt?
-
buvartacsko
addikt
válasz
hdsentinel #1222 üzenetére
Köszönök mindent, megnyugodtam.
-
hdsentinel
őstag
válasz
buvartacsko #1221 üzenetére
A felület-tesztet (többek között) akartam javasolni mindenképpen, hogy meggyőződj róla, hogy minden rendben van, az állapot stabil. Pont ahogy olvasható itt: [link]
Ez a probléma nem feltétlenül utal merevlemez-hibára, okozhatja tápellátás-probléma de akár néhány szabálytalan leállítás is (reset vagy áramszünet).
Önmagában emiatt nem kell aggódni és ha az állapot amúgy tökéletes, akkor a jelzett problémák figyelmen kívül hagyhatóak az előbb említett módon.Nem, ez nem "nyúl bele" a merevlemezbe (onnan a problémák számát nem lehet törölni). Csak a kiolvasáskor korrigálja a kapott értéket a megadott mértékben.
Általánosságban más program nem fog hibát mutatni, mivel nem érzékenyek eléggé a merevlemez-problémákra (azaz félhalott HDD esetén sem fognak hibát mutatni, bővebben: S.M.A.R.T. funkció )
-
buvartacsko
addikt
válasz
hdsentinel #1220 üzenetére
Egyébként nem hibás a HDD? Végig futtattuk ezt a felület tesztet is, és teljesen zöld minden, tehát ezzel nem csak elfedek valamilyen problémát? Illetve ez globálisan minden programban azt fogja mutatni, hogy nincsen gond ezentúl, tehát "belenyúl" a merevlemezbe?
-
hdsentinel
őstag
válasz
buvartacsko #1219 üzenetére
Kondíció: 97 % kíváló. Ez nem utal arra, hogy nagy gáz lenne
Igen, a reallocation event count miatt van. A szöveges értékelésben olvasható, hogy ez mit jelent.
Igen, el lehet tűntetni: ennél az értéknél az "eltolás" mezőre kattintással és ott adj meg "-5"-öt. Így a jelenlegi problémákat nullázod, azaz a program csak a továbbiakban előforduló újabb hibák esetén fog jelezni.
-
grunge
addikt
Írtam már korábban hogy nincsenek SMARt adatok egy 250es Samsung vinyónál. Közben kipróbáltam más lapban, ott sincs semmi. Látszólag teljesen normálisan működik. Nem tudom ez minek lehet az előjele..
-
Core2duo6600
veterán
válasz
marlboromen #1214 üzenetére
Linux alatt van az, hogy folyamatosan ki be ki be
Win alatt leparkol 8 sec mulva ha nem használod.
Egy laptopnál érthető, de egy asztali gépnél minek ?És ma már nem ritka, hogy 2,5 est teszünk asztaliba, hogy csendesebb, hűvösebb legyen
(#1214) marlboromen
Nyugodtan vehetsz WD -ét ma is az egyik legjobb, de a greeneknél ki kell iktatni ezt a fejparkolosdid.
Hogy a 2,5 esek hogy parkolnak, meg hogy nem az egy más kérdés.
2,5 esek amiket én eddig láttam mind parkolt.
Van amelyik még a motort is leállítja, na ez azért tulzás, ezt egy WD Scorpio blue csinálja, de van egy másik blue scorpio is, az meg nem, az lb 1 1,5 évvel korábbi. -
hdsentinel
őstag
válasz
whisperity #1215 üzenetére
Minden gyártó más-más értékeket használ az állapot meghatározásához (sőt néha gyártón belül is eltérő, hogy mely merevlemez-család milyen módon szolgáltat infókat magáról).
Vannak viszonylag állandó értékek (pl. 5, 10, 12, 194, 196-199) de ez sem törvényszerű.
A 184 End-to-end error count jellemzően újabb Samsung és Seagate HDD-k esetén fordul elő, WD-nél nem. -
whisperity
tag
válasz
marlboromen #1214 üzenetére
Csak a WD Green-eknél. Legalábbis 1-2 típusnál. A WD honlapján is kint van a lehetséges megoldás.
Vegyél Caviar Black/Blue winyót, azok nem csinálják. Legalábbis az én Blackem nem.
@Core2Duo6600; @hdsentinel: Hogy-hogy az én merevlemezem SMART értékeinél nincs ez az End-to-end (#184) mező?
-
marlboromen
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #1213 üzenetére
Azt hittem ez csak linux alatt probléma. Ez csak a WD vinyóknál van? Mert akkor a következő nem lesz WD az tuti. Lehet le is cserélem, ijesztő ez a szám. Nem lenne jó ha elszállna.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
marlboromen #1212 üzenetére
Igen, a wdidle3 progival, átmény a kritikus hiba WD green hdd kben topikba és ott be van linkelve többször is.
De ha kell otthonról el is tudom küldeni, cd ről bebootolsz, kiadsz egy parancsot, majd power off, majd on, és kész is. -
marlboromen
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #1210 üzenetére
WDC WD6400BEVT 22A0TR0 Egyébként 100%-os, nincs szükség beavatkozásra, hátralévő idő több mint 1000 nap. Müködési idő 260 nap 15 óra. Ez az a bizonyos fejparkolgatás, amit ki lehet valahogy kapcsolni?
-
hdsentinel
őstag
válasz
Core2duo6600 #1210 üzenetére
Ez jó kérdés
-
Core2duo6600
veterán
válasz
hdsentinel #1209 üzenetére
Na az szép, milyen winyo ami ezt kibirta ?
-
hdsentinel
őstag
válasz
marlboromen #1208 üzenetére
Szia !
1227552
Az értéken jobb kattintás -> Decimális adatmező.
-
marlboromen
aktív tag
Hali. A load unload cycle cuontnál a 12BB20 mekkora számot jelent?
-
hdsentinel
őstag
válasz
Core2duo6600 #1206 üzenetére
Köszönöm, ilyesmire emlékeztem !
-
Core2duo6600
veterán
Kicsit megkésbe ugyan, de
ime az említett samu 250 es smart táblája a sentinelben -
Core2duo6600
veterán
válasz
hdsentinel #1204 üzenetére
Na majd este megnézem, hogy melyiket is írja, ill, egy képet is teszek fel asszem már nem garis a hdd egy éven már túl van.
-
hdsentinel
őstag
válasz
moonguru #1203 üzenetére
Az "Ultra ATA CRC" hiba miatt a kondíció nem csökken egyáltalán
(tehát nem javul vissza, hanem végig 100% marad, ha nincs mág gond).
Pontosan azért, mert ez nem merevlemez-hibára utal.A kollégánál nem ezzel az attribútummal volt hiba, hanem az "End-to-end error count"-tal (ha jól emlékszem) ami viszont már inkább a HDD belső gyorsítótárának hibájára utal.
Adatkábel csere után ennél az attribútumnál az "Eltolás" mező használatával (Nálad -1044 megadásával) nullázható a számláló, azaz ha a hibát javítja az ember a kábelcserével, akkor figyelmen kívül hagyhatja a korábbi hibákat és csak az esetleges új problémákról értesül.
-
moonguru
őstag
válasz
Core2duo6600 #1201 üzenetére
Szia!
Ha az adatkábel hibája miatt lett Ultra ATA CRC hiba, és az érték már nem növekszik akkor 60-90 nap múlva megjavul a kondíció akár 100%-ra is!
Bár kiírni még kifogja, mint nálam: "A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 1044 alkalommal."
-
hdsentinel
őstag
válasz
Core2duo6600 #1201 üzenetére
Sajnos nem valószínű, legalábbis én nem tudok róla, hogy ilyen helyzetben javulhatna.
Viszont ha még garanciális, akkor kérhető csere (hivatkozva a Sentinel-re, a Win7 és/vagy a BIOS által jelzett problémára is).
Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy egy kábelhiba miatt lett ilyen - az általában más jellegű és/vagy kevesebb hibát okoz. -
Core2duo6600
veterán
válasz
hdsentinel #1200 üzenetére
Ha amúgy tökéletes a hdd, akkor korrigálja magát a smart egy idő után, vagy ez már örökre ilyen lesz.
Mert ugye 0 % os kondicióval eladhatatlan ha arra kerülne sor, egy sata 250 es samu amúgy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- ÚJ/Keveset futott/Használt HDD-k Szuper áron!
- Micron 3500 2TB M.2 Gen4 nvme SSD 7000-7000MB/s
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest