- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
pushalias #195 üzenetére
Akkor értsd bal oldalra, és igen korlátozott, ha a megjelenített programok mennyiségét nézzük- ami a bal szélre kirántott pointerrel megjelenik. Az a rondaság grafikai trehány programozás müve, két éles állapot közötti átmenetet nem tudtak rendesen megoldani, ezért inkább életlen valamit kellett betenniük direkt, ha azt nem tartod rondának, akkor csodálom, hogy a nagy és kicsi csempés nézeteket az éles, olvasható szövegü állapotukban kedveled.
-
törölt tag
válasz
pushalias #243 üzenetére
Kulturáltan elmondtam, hogy nem tetszik az, hogy ha nem használhatom az OS-t ahogy megszoktam, hogy nem kapcsolhatom ki a kockákat és , hogy nincs a megszokott start menü. Erre te mondasz nekem mindenféle baromságot maszatolsz jobbra balra. Ez a szar egy munkaeszköz. Magasról letojom, hogy az MS ebben a kockás hulladék felületben látja a jövőt. Én dolgozni akarok rajta. Ha az ezutáni operációs rendszereik ilyenek maradnak akkor a következő tíz évben WIN7 fogok használni vagy valamilyen Linuxot. Egyéb iránt ezektől az is kitelik, hogy 3 év múlva ismét lecserélik az egész felületet mert valaki elfingta magát a központban. Ezért szar ha egy cég monopol helyzetbe kerül. Itt szívatnak minket a sza...jukkal. És rádásnak van nekik néhány elvakult támogatója is mint PL te aki csak a hülyeségeket szajkózza és nélkül.
Neked még1x leírom.
Nem akarom a kockákat, nem akarom az asztalt start menü nélkül és nem akarok bohóckodni külső progikkal amik ezt mind visszahozzák.
Húzzál el.
-
törölt tag
válasz
pushalias #239 üzenetére
Tehát nem opcionális.
Magad írod.
"Opcionális. Újraindításonként egyetlen kattintás választ el a megszokottól."
Most akkor kell bámulnom a kockákat vagy sem? Van megszokott start menü vagy sem?
Elég nagy vagyok már had használjam már úgy az OS-t ahogy szeretném, ne úgy már ahogy az MS szeretné.
-
törölt tag
válasz
pushalias #230 üzenetére
"Egyre csak gondolkoztam azon, mire is jó a több asztal"
Ne tedd! Neked nyilván nincs rá szükséged. A Linuxokban meg azért van difót, mert a Linux fejlesztők tudvalevőleg szabadidejükben felesleges dolgokat találnak ki és kódolnak le, majd ezek használatára a fa testápoló marketingügynökei segítségével beszélik rá a júzereket. Mákod volt, téged elkerültek.Mondjuk én azt nem értem, a kiterjesztett képernyőnek mi köze a több asztalhoz?
-
Meridian
senior tag
válasz
pushalias #230 üzenetére
szegényes a fantáziád, látszik, nem IT-s körökben melózol.
De egy alap példát megemlítek: az egyik monitorod 1280x1024 felbontású, a másik meg 1600x900, mi a rákot kezdesz vele, ha mindkettőt akarod _normálisan_ használni?
Ráadásul XP óta a rendszer valódi multiuseres rendszer, nemcsak multitaskos... azaz több user is be tud jelentkezni párhuzamosan. De egymás között a "felhasználóváltás"-os módszerrel kellett kapcsolgatni, ami azzal is együtt járt, váltáskor user/password gépelés volt szükséges... Több külön asztalnál erre például nem lenne szükség. De lehetne még agyalni mire is jó ez, unix rendszerekben ez ALAPBÓL benne van.
-
Glenda
addikt
válasz
pushalias #220 üzenetére
5. ADDITIONAL TERMS FOR THE DreamSpark Standard Subscription.
a. Changes in status.
You will stop providing DreamSpark Standard Subscription program benefits or any software keys to anyone who ceases being one of your staff, faculty, or students as such terms are defined above. However, students who have received software under the DreamSpark Standard Subscription may continue to use such software when they are no longer students provided that they do so in accordance with these terms. -
törölt tag
válasz
pushalias #191 üzenetére
Pontosan, és mert teljesen felesleges UPS mellett. Ha vihar van, bőven van idő mindent elmenteni, és szabályosan leállítani akkumulátorról.
(#195) pushalias: Sokszor nem a rendszerre igaz, hogy korlátozott, hanem az azt kritizáló, megszokni képtelen felhasználóra, de emberek esetében meg a korlátolt kifejezés a helyes
(#196) pzstm: Hát nekem a topicban lévő első hsz-e is többedik nekifutásra jött össze...
(#199) zseko: A legdrágább helyeken sem éri el az 50k-t a PRO. Egyébként meg négy hónapig lehetett kedvező áron beszerezni, nekem pl 29,99 €-ba fájt, és ugye a 7-es dobozos verziót frissítettem.
(#204) pushalias : Ami ugye egyáltalán nem otthoni felhasználóknak készült
-
törölt tag
válasz
pushalias #187 üzenetére
Az, hogy a két ikonméret között hányinger a kinézete az ikonoknak váltásnál, hogy tableten a felület elfordulása a tankhajók hasonló mozdulataival arányos idö alatt zajlik le, stb., azok sajnos mind létezö problémái a GUI-nak. S ezektöl ramaty ahogy van. De ezt már leírtam legelsö kommentemben is. A korlátozott programlista a futó lakalmazásokról jobb bal oldalon megmutatva szintén jogos kritikája a rendszernek. Ahogy mostanáig volt a csempés programok csak fullscreen állapota is.
"Nyilván a megszokott, berögzült megoldások után az új, szokatlan megoldások ellen berzenkedik az ember,"
Ami nem intuitív, pláne nem érintésvezérelt felületen, az ellen jogosan berzenkedik mindenki. Ergonómiailag az el van baxva, csúnyán.
-
törölt tag
válasz
pushalias #180 üzenetére
"hogy hát ja, érintőképernyőn az nem is lenne rossz."
Ezt általában senki nem vitatja, ellenben desktopon, normál felületen már rém körülményes. Gyakorlatilag tableten kívül bárhol. És persze ott is ritka ramatyul kivitelezett a komplett GUI."hogy ezeknek az ellenérzéseknek a nagyon nagy része egyszerű hiedelmeken, hoaxokon alapul"
Én pont azt tapasztalom, egyre inkább gyakorlati tapasztalatból szidják sokan, rengetegen meg hozzászoknak, s kényszerböl idomulnak. Mert nincs más.
-
törölt tag
válasz
pushalias #175 üzenetére
Szerintem rendben levö áruk van a hibrid termékeknek. ha most vennék valamit, akkor az nagy eséllyel lenne a Sony dual megoldása.
"Éppen elég embert megörvendeztetett ahhoz, hogy ne csinálhass úgy, mintha nem léteznének."
éppen elég embert örjített meg ahhoz, hogy ne cisnálhass úgy, mintha nem léteznének. -
törölt tag
válasz
pushalias #170 üzenetére
Saját magamat említem, nem támadtam korábban egyetlen MS OS-t sem, a mostani GUI-t is csak tapizás, ismerkedés után.
Az eladási adatokat relevánsnak tekinteni egy olyan piacon, ahol ma már nem vehetsz más OS-t a cégtöl, attól a cégtöl, amely egyébként monopol helyzetben van az OS piacot tekintve eléggé visszás, nincs más megoldás, a saját korábbi verzióinak penetrációjához kell mérni, a lehetö legtöbb torzító hatás kiküszöbölése okán.
" amely ismét radikális változásokkal örvendeztette meg a felhasználókat,"
Örvendeztette meg? He? Kiket?
-
válasz
pushalias #162 üzenetére
Biztosan van ilyen cég, amelyik örülne neki, de a disztribúciók mögött állók többségét ez pont nem érdekli. Nincs egy bazi nagy apparátus, amit fent kell tartani (cég), csak elvétve. Egyébként meg a Linuxért önmagában beszél az a tény, hogy kannibalizálja a unix-piacot, a szuperszámítógépeknél meg a legerősebb kutya.
"...Bakker, elképzelem, amint a szakportálok azon csámcsognak, mekkora bukás az Ubuntunak/Debian, amelyik neked tetszik), hogy negyed év alatt csak nyolcvanmillió licenszet vettek belőle..."
Ne röhögtesd ki magad. Debian/Ubuntu nem él a piacról úgy, mint a Windows, ergo nincs szüksége állandóan bizonygatni - leginkább a részvényesek felé -, hogy de, igenis jól fogy a rendszer. Szerinted miért ugrott Ballmer tavalyi bónusza? Azért, mert akkora siker a Windows minden fronton?
Mint már említettem, fogalmad sincs, mik a tapasztalataim a rendszerrel, tehát halvány lila gőzöd sincs, mi alapján alakítottam ki a véleményemet.
-
-
NathanCullen
senior tag
válasz
pushalias #129 üzenetére
A képhez szólva: A gyenge értőolvasás is ront a helyzeten... A hozzászólást a cikk - 1. oldalának - tartalma miatt írtam, magában a helyesírási hibák miatt egy szót sem szóltam volna, azokat már csak mellékesen jegyeztem meg, oda is írtam a helyesírási hibák elé, hogy "Más:". Értelmezve: ez azt jelenti, hogy más téma következik.
-
VIC20
őstag
válasz
pushalias #120 üzenetére
,,Csodálkoznék, ha iskolában tanultad volna, ugyanis kb. tíz éve kezdett el terjedni ... oh wait ... „internetes linkek” alapján, amikre te nem hagyatkozol.
"
Rég volt, mondom: ,,úgy emlékszem". De beletetted a bogarat a fülembe, találtam egy ,,összes Voltaire-idézetes" oldalt [link], eltart egy ideig, amíg mind a 26 oldalát végignyálazom. Talán a franciáknak hihetünk, de persze erre sincs garancia...
(A nevet igen, a Commodore VIC-20-astól ,,kölcsönöztem". (Egyébként az első, még az ősidőkben, csak simán VIC volt, a legendás C64-es még legendásabb videochipje után, de aztán elkavartam, és aztán lett ez a 20-assal megtoldott új.)
-
válasz
pushalias #108 üzenetére
Ha így van, akkor vajon mi vezethette e cikk szerzőjét arra, hogy kiemelje ezt a részt, mint feature-t? Mert akkor ezek szerint szinte soha nem történik felfüggesztés, vagy ha igen, akkor csúsztatsz.
Linuxos topicnak meg úgy gyere a közelébe, hogy amilyen szinten megy részedről a csesztetésem, ugyanazt fogod visszakapni.
-
törölt tag
válasz
pushalias #98 üzenetére
Ja, pörög a topic - ami nagyon jó -, csak azt a posztot pont nem vettem észre.
(#103) konyi79: Ingyenes megoldásokkal is - deviantart - és fizetősökkel is megoldható, hogy legyen Aero Glass hatás.
(#87) VIC20: Aero van... Aero Glass meg gyárilag nincs, de fentebbi sorban a megoldás.
-
válasz
pushalias #73 üzenetére
Bizonyára tudod, mennyi a tapasztalatom a rendszerrel, a háttérben felfüggesztett programok, meg nem az én fejemből pattantak ki, hanem a fenti cikkben is elolvashatod. Különbség közöttünk, hogy én nem feltételezem rólad a jóindulatot a hozzászólásod fényében, hanem azt, hogy szándékosan provokálsz - így aztán le lehet rólam szakadni, világos?
-
konyi79
addikt
válasz
pushalias #84 üzenetére
"Aki az Aero hiánya miatt nem használja, az meg is érdemli.
"
Nem, nem hiszem van aki emiatt nem használ win8-at, de van akinek szerette (Én is).
És igen, vannak folyamatok, amiket leállít (szüneteltet) háttérben a win8, amiket én futni akartam hagyni.
Bár szerencse, az MS nem a te véleményed osztja, és ha már pénzt kér a termékéért pár felhasználói kritikára reagálva próbálja azokat orvosolni. -
törölt tag
válasz
pushalias #79 üzenetére
Az MS egyébként részletes statisztikákkal rendelkeztek a start menü használatát illetően.
Idézet következik:
'... tegnap például a hivatalos blogban Chaitanya Sareen, az e programrész kidolgozásáért felelős csapat vezetője szentelt a témának hosszú bejegyzést. Ennek lényege: felméréseik szerint mind kevesebben használják a Start menü szolgáltatásait.
A Sareen által ismertetett adatok szerint a Windows Vistához képest a Windows 7 esetében például a Start menü által biztosított képmegnyitások száma 61 százalékkal csökkent, de maga Start menü megnyitása is 11 százalékkal esett vissza. Ezzel párhuzamosan egy másik erősödő tendenciát is megfigyeltek: a Start menüben való navigálás, illetve a keresés kissé nehézkes használata miatt mind több felhasználó helyezte el gyakran futtatott alkalmazásainak vagy fájljainak indítóikonját a Start menüben vagy a tálcán. A kiemeléseket mind többen választják, különösen azóta, hogy weboldalakat is kitűzhetnek, ezért – véli a mérnök – először az akár 22 ikonnak is helyet biztosító tálca kapott hangsúlyosabb szerepet a gyors indítás megkönnyítésében, s ennek a folyamatnak a következő állomása az új induló képernyő, amely koncepciójában ezt a mindennapokban sokak által kedvelt, nagy fokú testre szabhatóságot kínáló megoldást támogatja a merev, nehezen kezelhető menürendszer helyett."
-
VIC20
őstag
válasz
pushalias #84 üzenetére
Valamit nem értek az: tegnap kíváncsiságból ismét feltettem a 8-asat virtuális gépre és azt láttam, hogy az ablakok fejléce áttetsző, és a téma is az ,,Aero-témák" között volt. Szóval most van vagy nincs?
(Az más kérdés, hogy ha van, akkor miért vették ki a 7-esen megszokott Aero-s effektusokat...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest