Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz alfa20 #304 üzenetére

Csupán annyit, hogy telepítve van az asztali is.

Akár egyszerre indíthatnám a kettőt is, de az nagy dinkaság lenne :D

Amikor elindítom a Windows 8-at beállíthatom, hogy melyik induljon el a kettő közül automatikusan. Régebben egy időre az asztali verziót indíttattam el, a fentebb említett problémák miatt, amiket időközben orvosoltak.

Modern UI-s Skype és hagyományos Windows asztal egy képernyőn. Forrás: Windows Internet Explorer 10 (RTM)

Most már ugyanúgy tudja a videóhívást is a modern UI-s Skype is.

Pillanatnyilag így néz ki a Modern UI-s verzió. Természetesen a hagyományos asztalon való munkánál is fut a Modern UI-s verzió...

... apró hátránya, hogy ellentétben az asztali változattal, itt nincs a tálcán értesítési ikon, hanem ha írnak egy pillanatra a jobb felső sarokban megjelenik egy ablak az üzenettel, de ha ez eltűnik, akkor csak abban az esetben veszem észre, hogy írtak ha előtérbe hozom a teljes képernyős Modern UI-s Skype ablakot. Vagy ahogy eggyel fentebb be is van linkelve képen, eleve folyamatosan egy sávban láthatóvá teszem.

törölt tag

A cikkben látható képeken is látszik, hogy nálam a Modern UI-s Skype és az asztali is fent van. Érdekelne, hogy Nálatok is megvan e ez a kettősség? Egyébként az asztaliból ma jelent meg a 6.5-ös.

Természetesen csak az egyik fut egyszerre :) A sztori pedig az, hogy sokáig nem használtam a Modern UI-s mert a kezdetekben még nem lehetett fájlokat küldeni és fogadni sem. Windows 7 -en és Vistán pedig úgyis használom az asztali Skype-ot más ott ugye nincs is. Illetve volt egy olyan kellemetlen tulajdonsága a Modern UI-s Skype-nak hogyha nem zártam be, mielőtt a gépet alvómódba helyeztem, felébresztette az OS-t. Azóta már frissítették párszor. Jobb lett de az asztalit sem uninstalláltam, csak nem igen indítom el :)

törölt tag

válasz pushalias #213 üzenetére

Sőt, ahogy otthagyja a sulit a tanuló/ hallgató befejezi. vagy kimarad, a licencének legalitása automatikusan jogi szempontból megszűnik. Más kérdés, hogy technikailag egy ideig esetleg még tudja aktiválni.

törölt tag

válasz pushalias #191 üzenetére

Pontosan, és mert teljesen felesleges UPS mellett. Ha vihar van, bőven van idő mindent elmenteni, és szabályosan leállítani akkumulátorról.

(#195) pushalias: Sokszor nem a rendszerre igaz, hogy korlátozott, hanem az azt kritizáló, megszokni képtelen felhasználóra, de emberek esetében meg a korlátolt kifejezés a helyes :D

(#196) pzstm: Hát nekem a topicban lévő első hsz-e is többedik nekifutásra jött össze... :D

(#199) zseko: A legdrágább helyeken sem éri el az 50k-t a PRO. Egyébként meg négy hónapig lehetett kedvező áron beszerezni, nekem pl 29,99 €-ba fájt, és ugye a 7-es dobozos verziót frissítettem.

(#204) pushalias : Ami ugye egyáltalán nem otthoni felhasználóknak készült ;]

törölt tag

válasz zseko #186 üzenetére

"Viccet félretéve, érdekelne hogy a cikkíró ha úgy lett volna hogy 'ha végképp nem tudja megszokni' akkor mit csinál? Mivel én úgy tudom, hogy az upgrade-el el is bukta a win7 kódját."

Rosszul tudod. Nem tiltották le őket, csak egy szóbeszéd volt.

(#185) pushalias: UPS védett gépen nálam ki van kapcsolva. Amelyiken nincs UPS, ott meg gyári állapotában van hagyva, azaz be.

Egy UPS nélküli gépnek szüksége is van rá, különben áramszünet esetén nem tud visszajönni, mivel a hibrid alvás első fele nem teljesül.

törölt tag

válasz masholnap #143 üzenetére

Az még nem csempés volt.

Volt egy kis zivatar, és UPS meg túlfeszültségvédelem ellenére, alvás helyett ez lett:

:DDD

törölt tag

válasz sh4d0w #132 üzenetére

Nem vagyok sűrűn Linuxos topicban, de amikor arra jártam nem láttam, hogy ilyen jellegű balhé lett volna. De ha belinkeled, akár PM-ben, hogy tévedtem, és valójában egész nap megy a veszekedés ezen akkor meglepődök picit és elfogadom :D

(#135) NathanCullen: Látom, azért más topic-okba is jársz fikázni :)

törölt tag

válasz sh4d0w #115 üzenetére

Mert a cikk címéből is az következik, hogy elsősorban a Modern UI-s alkalmazásokról van szó, és másodsorban csak a hagyományos asztalról, és nem lett kiemelve, csak tényként leírva. A dolog pedig a Modern UI-s alkalmazásokra vonatkozik.

(#129) pushalias: :DDD

Amúgy a nagy Linux guruk, miért aktívkódnak, a Windows-os topic-okban? Előadják, hogy ők mennyire érdeklődnek a Windows iránt, majd mindig az sül ki, hogy ők nem flamelnek, a vége meg mindig mégis flame... Miért nem veszik tudomásul, hogy a Windows nem az ő világuk? Érdekes módon a Windows-os táborra nem jellemző, hogy mennének fikázni a linuxot. Amikor megjelent a Vista Windows 3D ablakváltójával elárasztották a topic-ot, hogy bezzeg a Linux az ezt már régen tudja, sőt kocka effektust is :)

törölt tag

válasz Zirowe #122 üzenetére

Nem fogytak el az érvek :) Elmondtam én is a véleményemet - miszerint laikusnak nem egyszerű -, meg te is, hogy igen.

Példának okáért. Van egy 54 éves gépészmérnök szomszédom - tehát már eleve nem lehet buta ember... de azon túl, hogy feltelepíti a Windows-t, meg rá pár alkalmazást megáll az informatikai tudomány. Nem az ő hibája egyszerűen nem az a generáció... 81'-ben végzett azt hiszem... A Google Chrome előző verziójából hátramaradt Appdata-ban található könyvtárat nem találta meg, pedig a rejtett fájlok megjelenítése is be volt kapcsolva a rendszerén. Egyébként Windows XP-t használ. A kedvenc böngészője mellette az Opera, de a könyvjelzőket nem használta évekig. Egy partíció átméretezést még nem csinált, felhúzza az XP-t az előre particionált Windows-ra aztán kész... Ja ugye XP-nél van lehetőség a szervizcsomagok összefűzésére. Belinkeltem neki magyarul a leírást. Nem ment neki. Úgy telepíti az XP-t, hogy Windows XP RTM és rá a szervízcsomagok... Szóval ne menjünk jobban bele :)

Amúgy én is szoktam tabletről írni, de én megoldottam androidon, hogy legyen ékezetes kiosztás a neve swype :) A Swiftkey is jó volt, csak ott nehezebb volt ékezetesen írni, és a swype is ugyanúgy támogatja a prediktív szövegbevitelt.

törölt tag

válasz Zirowe #116 üzenetére

és az ékezetes betűkkel való posztolás beállítása ?:) ;]

törölt tag

válasz Zirowe #111 üzenetére

Mi az érdekes? Hogy azt mondjam, hogy ez egy laikus számára nem egyszerű? Nem azt írtam, hogy én nem tudnám megcsinálni... Windows 7-en sohasem használtam, anno amikor megjelent az OS hiányzott, ennek ugye lassan négy éve, akkor néztem, rosszul mutatott, azóta sem láttam hetesen, rosszul emlékeztem ennyi idő távlatából, hogy regisztrációsadatbázis mókolás kell hozzá. Superbar-ra nem való, mert vacakul néz ki, nem véletlen nincs bekapcsolva. Vista óta nem használom, addig jó volt, hetesen nem illik a képbe ennyi. Nem voltál még ezek szerint olyan emberek társaságában akiknek a böngészők rejtett menüje is feladja a leckét.

törölt tag

válasz Zirowe #107 üzenetére

Ja igen, ezt nyomja végig egy nyugdíjas pl.

és itt egy kép arról, hogy van aki így használja a superbart:

törölt tag

válasz pushalias #98 üzenetére

Ja, pörög a topic - ami nagyon jó -, csak azt a posztot pont nem vettem észre. :B

(#103) konyi79: Ingyenes megoldásokkal is - deviantart - és fizetősökkel is megoldható, hogy legyen Aero Glass hatás.

(#87) VIC20: Aero van... Aero Glass meg gyárilag nincs, de fentebbi sorban a megoldás.

törölt tag

válasz kispx #88 üzenetére

A Windows 7 októberben lesz négy esztendős. Az azért poén amikor egy rendszeresen frissített program még mindig telepítéskor felkínálja, hogy a gyorsindítóban létrehoz neki egy ikont, holott hivatalosan gyorsindító nincs a 7-esben, regisztrációs adatbázis mókolással lehet csak előhozni.

törölt tag

válasz pushalias #79 üzenetére

:K

Az MS egyébként részletes statisztikákkal rendelkeztek a start menü használatát illetően.

Idézet következik:

'... tegnap például a hivatalos blogban Chaitanya Sareen, az e programrész kidolgozásáért felelős csapat vezetője szentelt a témának hosszú bejegyzést. Ennek lényege: felméréseik szerint mind kevesebben használják a Start menü szolgáltatásait.

A Sareen által ismertetett adatok szerint a Windows Vistához képest a Windows 7 esetében például a Start menü által biztosított képmegnyitások száma 61 százalékkal csökkent, de maga Start menü megnyitása is 11 százalékkal esett vissza. Ezzel párhuzamosan egy másik erősödő tendenciát is megfigyeltek: a Start menüben való navigálás, illetve a keresés kissé nehézkes használata miatt mind több felhasználó helyezte el gyakran futtatott alkalmazásainak vagy fájljainak indítóikonját a Start menüben vagy a tálcán. A kiemeléseket mind többen választják, különösen azóta, hogy weboldalakat is kitűzhetnek, ezért – véli a mérnök – először az akár 22 ikonnak is helyet biztosító tálca kapott hangsúlyosabb szerepet a gyors indítás megkönnyítésében, s ennek a folyamatnak a következő állomása az új induló képernyő, amely koncepciójában ezt a mindennapokban sokak által kedvelt, nagy fokú testre szabhatóságot kínáló megoldást támogatja a merev, nehezen kezelhető menürendszer helyett."

Forrás: Miért szűnik meg a Start menü a Windows 8-ban?

törölt tag

válasz #06658560 #77 üzenetére

"Aztán míg leteszed a kabátot, meghozod a kávéd, köszönsz a kollégáknak, hirtelen elment három-öt perc, marha sokat számít az a tizenpár másodperc bootidö beli különbség, ugye?"

Ja vagy ki porszívózhatsz valami autófélét is, mire végzel vele, a Windows - feltéve, hogy nem kapcsoltad ki az alvómódot - magától lemegy alvó módba, te meg vagy feldezed az előnyeit vagy nem. Bár utóbbira fogadnék.

Igazából a Windows 8 -a topicra céloztam, ahol jellemzően sok a flame, és az általad tanúsított felszínességgel indokolják meg, hogy szerintük miért x@r a rendszer... a lényeg hogy beírjon, magát nagy geeknek mutassa, meg meglegyen a plusz egy poszt. Ebben a topicban jelenleg még ugyancsak sokan vannak akik elégedettek. Oké, te nem tartozol közéjük, de hozzászólnod is tökéletesen felesleges volt... - oké sportot űzöl belőle más topic-okban is. Pedig ehelyett tényleg egy autó belső tért takarítással több hasznot hajtanalál magadnak.

Amúgy ígérem ezentúl átugrom az egyébként rendszeresen lényegtelen posztjaidat :)

törölt tag

válasz sh4d0w #64 üzenetére

6 hónap alatt 100 millió Windows 8 licenc

Igen ebben benne vannak a még a boltok polcain lévő egyelőre el nem adott notebook-ok is, de akkor is szép szám. Az is tény és való, hogy azok a felhasználók akik elégedettek a termékkel úgy ahogy van, egyszerűen csak használják és nem írogatnak olyan topic-okba ahol az elégedetlen flame-re utazók tobzódnak, mert rendszerint vegzálják őket, ilyen hülyeségekkel, hogy biztos egyéni érdeke, hogy posztolgat pl Windows 8 rendszereket futtató notebook kereskedő :D

Egyébként pedig nagyon jól írja (#17) imibogyo:

"Ott is mindenki húzta a száját a Vista-ra, majd a Win7 nagyon elfogadott lett. Itt szerintem a Win9-el hasonló lesz majd a dolog, ott már nem lesz feltűnő. Egyébként én erőszakkal nem raktam fel 3rdParty start menüt, mondván lehet jó lesz ez és tudod mit, jó lett..... "

(#70) Sweet Lou 6: Pontosan.

(#71) alevan: Igen erről jól lenne leszokni, de ez is hungaricum :D

(#72) VIC20: Windows 7-el összemérve is érezhető a gyorsulás a 8 javára.

törölt tag

válasz #06658560 #42 üzenetére

Hát - szokás szerint - neked megint sikerült egy olyan résznél leragadnod, aminél senki másnak eddig, mert evidens mindenkinek, hogy miért jobb az alvómód mint a teljes kikapcsolás...

Azért, mert ott folytatható a munka ahol az ember abbahagyta, és mert 1 másodperc alatt kb, plusz nem kell elindítani, a diagnosztikai programokat sem. Egy SSD-s rendszernél a Windows 8 17 másodperc vagy kevesebb idő alatt eljut a bootig, de minek mindig eljátszani, amikor teljesen felesleges és csak önszívatás?

De haladás, hogy legalább off-ba tetted a hozzászólásodat, így könnyebben átsiklik felette az ember :)

törölt tag

válasz sh4d0w #46 üzenetére

Egy akármilyen felhasználói felület kifejlesztése sok sok $... na most ha külön fejlesztenek egy ilyet a három fő csoportra az valószínűleg többe kerül, mintha alkotnak egy olyat, amit mind a három megkap egyszerre. Plusz ott van az is, hogy a felhasználónak csak egyet kell megszoknia nem hármat, és mindjárt meglesz az a pozitív élménye is ha túl van a megszokáson, hogy nahát ugyanolyan gyorsan tud adott műveleteket lebonyolítani, funkciókat elérni Windows Phone-on, Windows RT-n és PC-n.

törölt tag

válasz imibogyo #17 üzenetére

Amit még úgy fontos megemlítenem itt a hozzászólások között a kezdőképernyőről. Az evidens volt eddig is mindenkinek, aki olvasta a cikket hogy nekem nincs kezdőképernyő fóbiám... :)

Mennyi ideig is használom a kezdőképernyőt?
    Ameddig elindítom a Modern UI-s alkalmazásaimat. Vagy az Office 365 valamelyik komponensét.

Egyébiránt a legtöbb lényeges program, magától indul a rendszerrel. a Hard Disk Sentinel, és az Aida64 amiket manuálisan indítok el nem rendszergazdai fiókon - rendszergazdain ezek is maguktól indulnak -, és ezek kiteszik a Windows 8 asztalra a parancsikonjukat, tehát eleve oda kattintok.

A 120 Steames és a több mint 25 Origin-es játékom egy része a Windows 8 asztalára helyi ki a parancsikonját - Steamnél, ha igényem lenne rá külön is kitetethetem vele - de leginkább az a jellemző, hogy a kliens programjukból indítom el őket, mely kliens progik, a rendszerrel indulnak egyébként.

törölt tag

válasz Lenry #1 üzenetére

Tudod minden OS esetében muszáj mélyrehatóan és előre gondolkodni. Figyelembe kell venni a gazdasági szempontokat, a felhasználói igényeket, és a konkurenseket is szemmel kell tartani, nehogy nekik jusson eszükbe egy olyan forradalmi újdonság ami igazi vásárló mágnesként szippantja el a vásárlókat.

Minden nagy cég keresztül ment már ezen az OMG effektuson, amikor a cégvezérük, vagy a fejlesztőjük a homlokára csapott, hogy a francba ez hogy hogy nem nekünk jutott eszünkbe... ha az előbbi tette akkor ott jó eséllyel a felmérésért felelős osztályon csattant az ostor. A Google is alkothatott volna globális méretű közösségi hálózatot az egyetemi éveit taposó Mark Zuckerberg előtt, és nem kellene most szenvednie a Google plusszal.

Az MS-nek az Apple a fő ellenfele. PC-n kényelmes MS dominancia van, de bár nem láttuk, azért nyilván volt egy ilyen homlokra csapós jelenet amikor látták, hogy az addig nem ismert táblagépekkel milyen siker sztorit írt az Apple (iPad sorozat). Ők voltak vele az elsők, bukhattak is volna akár, aztán hihetetlen siker lett, mindenki kullogott utánuk. Pedig akkor is voltak ilyen hangok, hogy aha, majd egy ilyen lapos téglalapot fogok magamnál hurcolászni, telefonnak hatalmas, számítógépnek, laptopnak meg kicsi...

... és maradjunk is ennél a példánál.

Az MS azt csinálta amit a józan ész diktált. Igazodott a trendekhez, megvizsgálta hogyan csinálta az Apple ezt a dolgot, és próbálta a jó dolgokat megvalósítani.

Nincs MAC gépem, de amikor kijön egy új OS verzió belőle, nincsenek benne innovatív újdonságok? Esetleg almáék benne hagyják a régi módszert amikor bevezetnek egy újat?

A Windows 8 kezdőképernyőjének megszületésénél fontos gazdaságossági szempontok is érvényesülhettek, de végeredményben minden a felhasználókra vezethető vissza. A Windows üzletág a PC piacra épült kizárólag és sokáig. Aztán beléptek a WP rendszerükkel a mobil piacra is. Az látható, hogy a PC piac zsugorodása egyelőre nem állítható meg. Az iPad taposta ki az utat a táblagépek piacának, amit ugye minden nagy gyártó megpróbált koppintani, mert ők se maradjanak ki a jóból. A Google is későn lépett be erre a piacra az android alapú Nexus-al.

Leegyszerűsítve, ha nem lettek volna olyan gazdasági szempontok mint például amennyire csak lehet közös vizuális alapokon nyugvó OS, ha az emberek nem vették volna mint a cukrot a mobilkütyüket akkor lehet, hogy most is a Windows 7 féle hagyományos Start menü kisebb mértékű reformálásán átesett dolog lenne a kezdőképernyő. De őszintén azt a régi típusú Start menüt mivel lehetett volna még tovább csiszolni? Amit lehetett a Windows 7-el kihoztak belőle. Az az ügy lezárult. Most erre megint lehet azt mondani, hogy benne lehetett volna hagyni például változatlanul. A superbar-t sem nagyon piszkálták már tovább, felveszi a háttérkép színét meg kisebb módosítások.

Egyébként a Windows 8 fejlesztésének korai szakaszában még arról volt szó, hogy két féle start menü lesz, és annak megfelelően dönti el a rendszer hogy melyik lesz az alapértelmezett, hogy milyen eszközre települ. Aztán ez nem így lett.

(#3) Jaffafa, (#5) pzstm: Köszi szépen :R

(#6) Dark Archon: A cikk írásánál lényeges szempont volt, hogy érintőképernyő nélküli rendszeren legyen bemutatva, mennyire sikerült az MS fejlesztőinek megoldaniuk a használhatóságot úgy, hogy azoknak sem essen nehezére a kezelése akik egérrel és billentyűzettel dolgoznak. Magyarán úgy 10-ből 9 embernek. A válasz pedig benne van a cikkben, hogy semmilyen hátrányt nem éreztem a Windows 7-hez képest, ebből pedig az a konzekvencia vonható le, hogy remekül sikerült kombinálniuk a hagyományos beviteli móddal összehozniuk az érintőképernyős műveletekre is optimalizált felületet.

"Enyhén ironikus az érintőképernyőre fejlesztett UI érintőképernyő nélküli PC-n való használata: magolj billentyűparancsokat..."

Tudod, hogy az alap billentyűparancsokon túl, mint ALT+F4 és társai, hányat "magoltam be"? Egy kezemen megtudom számolni. pl a Windows+E amit megjegyeztem. Nagyon a többire nem volt szükségem, pedig tervben volt, hogy betanulom őket, de nem vitt rá a kényszer. A Windows+E is azért mert ugye nálam nincs Total Commander, több mint 10 éve Windows intézőt használok, illetve Windows 8 alatt Windows fájlkezelőt.

(#7) tomtyi:"Most ezzel azt érték el, hogy a júzerek agygörcsöt kapnak a pc skizofrén működése miatt, cserébe viszont a telót és a táblagépeket sem veszik. Sikeres..."

Ezt meg nevezhetjük Vista szindrómának. Elterjedt a Vistáról hogy fúj egy rossz rendszer, és mindenen hőzöngtek, az oldalsávon,a minialkalmazásokon, hogy lassitják a bootolást, az UAC-on stb. Bukott is egy nagyot. Aztán jött a Windows 7, amiben ugyanúgy benne volt az UAC - szerencsére -, a minialkalmazások és a rendszert imádták még úgyis, hogy a maradibbak szédültek a superbaron, és egyből kapcsolták vissza Vista módba, azaz legyen a tálcán látható a program neve is ne csak ikonja. Mintha olyan együgyűek lennének, hogy ikonról nem ismerik fel mi fut. Jó mondjuk lehet volt egy pár olyan. Pl apám munkahelyén van egy tag, akinek ez a perverziója, meg az, hogy a dupla Full HD monitoros rendszeren a Windows 7 professionalnál elrejteti a tálcát.

A többi dologra, meg a rendszer tudathasadásosságára a válasz az, hogy jön a Windows 8.1, ahol már az asztali vezérlőpult lehet teljesen ki is lesz iktatva, és csak a gépház marad.

(#8) virkir: Windows 8-ban is ott van a minden program mutatása lehetőség

(#9) Narxis: Szerinted akkor a szalagmenü elfogadottá vált volna valaha is? Az embereket noszogtatni kell néha, mert lusták.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés