- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple Watch
- Légies iPhone halvány színei
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
pushalias #230 üzenetére
"Egyre csak gondolkoztam azon, mire is jó a több asztal"
Ne tedd! Neked nyilván nincs rá szükséged. A Linuxokban meg azért van difót, mert a Linux fejlesztők tudvalevőleg szabadidejükben felesleges dolgokat találnak ki és kódolnak le, majd ezek használatára a fa testápoló marketingügynökei segítségével beszélik rá a júzereket. Mákod volt, téged elkerültek.Mondjuk én azt nem értem, a kiterjesztett képernyőnek mi köze a több asztalhoz?
-
törölt tag
válasz
#41133696 #75 üzenetére
Bocs, de ebből a statisztikából értelemszerűen kimarad az a háttér, hogy a 8 minden eddigi megelőző OS-nél sokkal tovább volt minden eddiginél olcsóbb. És ennek ellenére produkálta a korábbi negatív "hős" piaci részesedésének a felét
@(#79) pushalias
Őőőő! Pár tíz, max. pár száz kB-nyi grafikus felület megnyitása belassítja a rendszert? Az indexelt keresés meg nem? Vicces!"és igazából csak egy átvariált Start menü az is"
Nem. A Unity a felhasználói felület, kompletten. "Unity is a shell interface for the GNOME desktop environment" Kicsivel több, mint "csak egy átvariált Start menü". -
törölt tag
válasz
#41133696 #40 üzenetére
"azért nyilván volt egy ilyen homlokra csapós jelenet amikor látták, hogy az addig nem ismert táblagépekkel milyen siker sztorit írt az Apple (iPad sorozat)."
Steve Ballmer on the iPad: The transcript
Ebből nem a homlokra csapás jön át nekem, hanem inkább a nagy mellénybe csomagolt bizonytalanság. És még ehhez képest is 2 évet késett a most tárgyalt és sokak által vitatott Win8/RT és a k.va drága, viszont egyáltalán nem fogyó tabletek."Esetleg almáék benne hagyják a régi módszert amikor bevezetnek egy újat?"
1. Mint korábban írtam, almáéknak eszükbe nem jut desktop gépre tapi cuccot faragni.
2. A Win8-ban éppen, hogy benne maradtak régi dolgok, mert egy totál keveréke a kettőnek."A Google is későn lépett be erre a piacra az android alapú Nexus-al."
Mit számít, ha az Androidos Samsung már 2010-ben a piacon volt?"De őszintén azt a régi típusú Start menüt mivel lehetett volna még tovább csiszolni?"
Miért kellett volna tovább csiszolni? Ez az "újítási" kényszer az oka a Win8 ilyen módon való létrejöttének."Amit lehetett a Windows 7-el kihoztak belőle. Az az ügy lezárult."
Ez azt jelenti, hogy az MS végre elért valami "tökéletest", azt egyből ki is dobja, és lenyom a torkodon valami sz.rt, pusztán gazdasági szempontokat figyelembe véve? Vicces..."Elterjedt a Vistáról hogy fúj egy rossz rendszer, és mindenen hőzöngtek"
Ide beraktam két linket erről.
Nem rövid lista, amivel bajuk volt."ugyanúgy benne volt az UAC"
Alapból könnyített beállításokkal. Mert az egyszerű júzer nem állítgat: kétállású kapcsoló. Ha felb.szta az agyát, akkor kikapcsolja. -
törölt tag
Cikkre:
"esztétikus, ha az élőcsempéket helyezzük előtérbe"
Erre csak azt tudom írni, amit Steve Jobs mondott Gates-ről: az a legnagyobb baja, hogy nincs ízlése."Szerintem ez is túl van lihegve"
Szerintem meg egy "szoftverbemutatóba" nem kellene "szerintem" kezdetű mondat, főleg nem a legvitatottabb funkciónál. Bemutatod vagy reklámozod? Persze, előbbi is lehet reklám, de egy IT-oldalon inkább objektívnek kellene lenni. Nem? -
törölt tag
"de volt egy nagy gondjuk: nem volt meg az egységes OS, sem kezelhetőség, sem pedig látványvilág szempontjából."
Ez neked gond? Vagy nekik? Mert a júzereknek nem. Az Apple jóval előbb kezdte ezt az "egységesítést", de még közel sem tartanak ott, ahová az MS egyből ugrott. És ha eszük van, soha nem is fognak. Ez egy igen nagy melléfogás az MS részéről, akárhogy fényezik magukat, vagy fényezitek ti őket."minél kevesebb dolgot kelljen fejben tartania, egyszóval ne is nagyon vegyen észre különbséget a három rendszer között."
Most ezzel azt érték el, hogy a júzerek agygörcsöt kapnak a pc skizofrén működése miatt, cserébe viszont a telót és a táblagépeket sem veszik. Sikeres..."vajon mi igaz a mítoszból, hogy a Windows 8 csak érintőképernyős rendszereken domborít igazán"
Bocs, ez egy álmítosz, amit ti azért terjesztetek, hogy egyből meg is cáfolhassátok. Tehát a semmit nem cáfoló álcáfolathoz generáltok egy álproblémát. Sokadszor: nem az a baj, hogy pc-n nem működik jól, gyorsan, hanem hogy skizofrén. Hogy a metro NEM VALÓ PC-RE! Bár a klasszikus felületnek is van a metroból eredő baja.Pl. abszolút nem ergonomikus. Jobbra le/balra fel egér: kikapcsolhatod, meg ilyen-olyan funkciók, balra lent difót ott a felületváltó, metron fentről le programbezárás, Ide-oda ugrálhatsz egy akármilyen nagy monitoron, egérrel, szemmel.
Ehhez képest a sokat szidott Unity az Ubuntuban maga az ergonómiai tökély. Már évekkel ezelőtt fújoltak, hogy balra (természetesen fel) kerültek az ablakkezelő gombok. Aztán minden oda került. Így gyakorlatilag az összes kezelési lehetőség balra fent van. Ráadásul egy már széles képernyőkre optimalizált, nem alul-felül, hogy kevesebb legyen a használható felület, hanem oldalt, eltűnő menüben.(Többit később.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest