Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• konyi79

addikt

válasz #41133696 #105 üzenetére

Annyira nem hiányzik, hogy rakjak fel bármit a pótlásáért, így is lehet használni. csak egy dolog volt a sok között, ami nekem jobb lenne másképp.

Azért köszi.

(#110) pushalias:
    "El sem merem képzelni, mit kapnék, ha egy linuxos topikban ilyen szintű szakértést művelnék. :)" -Troll arc on?
    ...
    "csak éppen az szépen a hánytató csempékhez fogja őket navigálni. :C" - Vagy most akkor neked se tetszik?

• konyi79

addikt

válasz pushalias #84 üzenetére

"Aki az Aero hiánya miatt nem használja, az meg is érdemli. :)"
    Nem, nem hiszem van aki emiatt nem használ win8-at, de van akinek szerette (Én is).
    És igen, vannak folyamatok, amiket leállít (szüneteltet) háttérben a win8, amiket én futni akartam hagyni.
    Bár szerencse, az MS nem a te véleményed osztja, és ha már pénzt kér a termékéért pár felhasználói kritikára reagálva próbálja azokat orvosolni.

• konyi79

addikt

Az az igazság egy olyan rendszernél amit a piac (felhasználók) igényeit kiszolgálni hoznak létre, hiába megy a vita mennyire jól csinálták, meg hiába próbálja az IT beadni milyen jó döntés volt kigyomlálni ezt-azt. Majd a piac eldönti/eldöntötte.
    Amikor már a processzorok legalja is többre képes, mint az átlag felhasználóknak szüksége van rá kiveszik a multitaskingot? Megszünik az aero, amikor ezzel egy 5 évvel ezelőtti x3100 is vígan elboldogul? Ja, az akku idő miatt? Az aerot már a vista is kikapcsolta, ha akkuról ment a gép. A multitaskingot nem lehetett volna ugyanúgy megoldani, mint az aeronál, hogy rendszerteljesítményhez kötik? A hordozható gépek teljesítménye miatt történt mindez, mikor lassan az ARM processzorok felnőnek teljesítményben az x86/x64-ek mellé?

Ettől független a win8 szerintem is egy nagyon stabil és gyors rendszer, de pl a start menü ikonja nem hiszem bárkit zavart volna pl akár egy táblagép alsó sarkában is. Főleg, ha ki lehet kapcsolni. Főleg, hogy a droidos táblagép jobb alsó sarkában is erősen hajaz egy start menüre a felugró menü, épp annyival tér el, hogy kevesebbet ér. Ellenben sokkal jobban zavar, ha már win8-hoz jár az ie10, ami ugye ahhoz lett írva, miért nem asztali változatban indul kezdőképernyőről, ha azt akarják onnan indítsam? Meg ha onnan kell használjam a keresőt, miért külön menüpontban listázza a találatokat?
    Persze számos előnye is van a 8-nak, de ezek az előnyök a sok felhasználót érintő zavaró hiányosságok nélkül is megvalósíthatók lettek volna. Azt sem szabad elfeledni, az MS-nek mekkora bevételt jelentenek a cégek, ahol az oprendszer csak egy eszköz, ahonnan mindenki csak elindítja a saját kis alkalmazását, és egyetlen informatikus sem fog időt pazarolni arra, a számítógépet csak a monitorról felismerő alkalmazottat kioktassa a win8 használatára. Így meg fog maradni a 7-nél ameddig csak lehet.
    Ezt finomabb átvezetéssel megúszhatták volna.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés