- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meridian
senior tag
nem varázslat, lehet hogy manapság ezt már megoldották, de amikor még anno én próbáltam, vagy görgetni kellett az egyik monitoron a képet (mert nagyobb lett, mint a natív felbontása), vagy ha más formátúmú volt, akkor olyan volt mint a 4:3-as TV-n a szélesvásznú filmek, alul felül fekete sáv, rosszabb esetekben oldalt is fekete kerettel. Vagy az egyik monitor nem a saját natív felbontásában üzemelt. Pl láttam olyat most a laptopomnál (ami 1600x900) hogy amikor dsub kimenetére csatlakoztattam egy 24"-es full HD monitort, vagy a Full HD-on volt kisebb a felbontás (mosott pixelhatás jelentkezett emiatt) vagy a laptop kijelzője váltott át magasabb felbontásba, azaz látszólagos "full HD"-ba, amit persze fizikailag nem tudott megjeleníteni, szintén mosott pixelhatás mellett minden részlet kisebb és szinte olvashatatlan, "zizegő" betűket eredményezve.
De nem ez a lényeg, hanem az, hogy több, egymástól független asztalt még mindig nem tud kezelni a W8 sem. Az kérdés, hogy a vidkártya eleve nem is képes erre, vagy igen...? -
Meridian
senior tag
válasz
#13260800 #247 üzenetére
Ráadásul ez a szar csempés felület mégcsak nem is ergonómikus... nem a levegőbe beszélek, több alkalommal is kipróbáltam már. Csak azért nem törötlem a virtuális gépet kapásból, mert egyre többen -kényszerlnek- arra, hoyg ezt a fost használják. Megveszi az egyszerű user az új laptopot drága pénzért és ez a szar van rajta. Vannak akik nem restek lecserélni valami másolt win7-re, de sokan úgy vannak, ha már kifizettem az árát akkor használnám is... volt már eset, hoyg elküldtem azelőfizetőt a MS supportjára, hogy lesz szíves megérdeklődni, hogyan tudja működésre bírni a MAIL programot a W8-ban, amely előző verziója win7alatt remekül müködött, de itt meg az istenért nem akar menni. Tudtam volna megoldást is, de talán szívjon előbb egy sort a MS support is - előbb... ráadásul az ügyfél már amúgy is hangosan káromkodott a "szuper" "forradalmi" "felhasználóbarát" csempés felület faszságai miatt, gondoltam, akkor talán az lesz a legjobb ha nem az én idegeim cibálja, hanem az illetékes elvtársakét.
-
Meridian
senior tag
válasz
pushalias #230 üzenetére
szegényes a fantáziád, látszik, nem IT-s körökben melózol.
De egy alap példát megemlítek: az egyik monitorod 1280x1024 felbontású, a másik meg 1600x900, mi a rákot kezdesz vele, ha mindkettőt akarod _normálisan_ használni?
Ráadásul XP óta a rendszer valódi multiuseres rendszer, nemcsak multitaskos... azaz több user is be tud jelentkezni párhuzamosan. De egymás között a "felhasználóváltás"-os módszerrel kellett kapcsolgatni, ami azzal is együtt járt, váltáskor user/password gépelés volt szükséges... Több külön asztalnál erre például nem lenne szükség. De lehetne még agyalni mire is jó ez, unix rendszerekben ez ALAPBÓL benne van.
-
Meridian
senior tag
"Ehhez képest a sokat szidott Unity az Ubuntuban maga az ergonómiai tökély."
Így van... amióta láttam és kipróbáltam, azóta a tálcát én is oldalra (baloldalra, bár a jobb oldal jobban kézre állna, de oda mégsem jó: ott van a görgetősáv, meg az ablakbezárás ikonja, emiatt zavaró) rakom a tálcát (amely funkció egyébként kezdetektől rendelkezésre állt), mivel ezeken a flepni (értsd: 16:9-es) monitoron nagyon keskeny lett a függőleges méret, így jobb lett a helykihasználás weboldalak böngészése, meg minden olyan egyéb program hazsnálatakor, anelynek felül széles menüsávja van.
Csak a 5:4-es vag 4:3-as monitorokon nem teszek így, minden 16:10, 16:9 és ugye van már 21(?):9-es monitor is...
A metro UI helyett inkább azt oldották volna meg, ha az embernek van több monitora, akkor egy userrel egyidőben több különálló(!) asztalt lehetne használni, nem pedig a klónozás vagy kiterjesztéses módot, mert ezek is jók valamire, de az igazi az lenne ha párhuzamosan két asztalt tudnál futtatni. Na, ha azt megoldották volna, az lett volna egy igazi bravúr, meg fejlődés, de nem ez a gyagyisztikus ótvar szar, amit csináltak.
Hihetetlen okádék módján néznek ki a raklapnyi 2 színű flepnik, melyek beborítják az egész asztalt, izé... képernyőt... ráadásul ki sem fér az egész halmaz az 1db képernyőre, hanem oldalirányba(!!!!4!!) kell görgetni... NOOOORMÁLIS??!! Amikor a legtöbb egéren egy görgő van, függőleges irányban...?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- ROG Strix G16:Tökéletes harmónia
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest