- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
válasz
#41133696 #303 üzenetére
ez a skype kettősség kicsit megzavart most, ez mit takar?
nem úgy van hogy belépsz pl. MUI-ban és ha átlépsz asztalra akkor ott is be van lépve?
tényleg a videó hívásokat hogy érinti a váltás, beszélsz vkivel és át kell lépned egyikből másikba (MUI-ból asztal, asztalból MUI), az zökkenő mentes? nincs skype-om 8-on csak azért kérdem -
törölt tag
válasz
#41133696 #75 üzenetére
Bocs, de ebből a statisztikából értelemszerűen kimarad az a háttér, hogy a 8 minden eddigi megelőző OS-nél sokkal tovább volt minden eddiginél olcsóbb. És ennek ellenére produkálta a korábbi negatív "hős" piaci részesedésének a felét
@(#79) pushalias
Őőőő! Pár tíz, max. pár száz kB-nyi grafikus felület megnyitása belassítja a rendszert? Az indexelt keresés meg nem? Vicces!"és igazából csak egy átvariált Start menü az is"
Nem. A Unity a felhasználói felület, kompletten. "Unity is a shell interface for the GNOME desktop environment" Kicsivel több, mint "csak egy átvariált Start menü". -
zseko
veterán
válasz
#41133696 #206 üzenetére
(#202) woland_y2k, (#203) pzstm, (#206) GoodSpeed Innen. Való igaz, hogy nem is néztem más oldalon ezek után
GoodSpeed, egyébként pont az általam említett, félrevezető információk miatt nem vettem meg, mondván ha nem jön be vissza se tudom csinálni.
(#204) pushalias ezt most abból a szemszögből elbuktad, hogy az XP-m is és a Win7-em is eredeti. Igaz XP-ért kerek 5e-et fizettem az Office-al és VisualStudio .NET 2003-al együtt (Tisztaszoftver) a Win7 pedig szintén suli miatt ingyenesen letölthető volt, de eredetiek. És pont az XP megvásárlásának mellékhatásaként pl. a telefonomon egyetlen warez program/játék sincs, pedig nem 50 telepített app van rajta.
-
pushalias
addikt
válasz
#41133696 #131 üzenetére
„Érdekes módon a Windows-os táborra nem jellemző, hogy mennének fikázni a linuxot.”
A nem jellemző az lehet, hogy igaz, de vannak azért ilyenek. Jó múltkorában pont egy ilyennek közöltem, hogy azért a Linuxnak is van létjogosultsága, bár nem kellett volna, mert a végén csak megkaptam, hogy Linux-hater vagyok.
-
-
törölt tag
válasz
#41133696 #40 üzenetére
"azért nyilván volt egy ilyen homlokra csapós jelenet amikor látták, hogy az addig nem ismert táblagépekkel milyen siker sztorit írt az Apple (iPad sorozat)."
Steve Ballmer on the iPad: The transcript
Ebből nem a homlokra csapás jön át nekem, hanem inkább a nagy mellénybe csomagolt bizonytalanság. És még ehhez képest is 2 évet késett a most tárgyalt és sokak által vitatott Win8/RT és a k.va drága, viszont egyáltalán nem fogyó tabletek."Esetleg almáék benne hagyják a régi módszert amikor bevezetnek egy újat?"
1. Mint korábban írtam, almáéknak eszükbe nem jut desktop gépre tapi cuccot faragni.
2. A Win8-ban éppen, hogy benne maradtak régi dolgok, mert egy totál keveréke a kettőnek."A Google is későn lépett be erre a piacra az android alapú Nexus-al."
Mit számít, ha az Androidos Samsung már 2010-ben a piacon volt?"De őszintén azt a régi típusú Start menüt mivel lehetett volna még tovább csiszolni?"
Miért kellett volna tovább csiszolni? Ez az "újítási" kényszer az oka a Win8 ilyen módon való létrejöttének."Amit lehetett a Windows 7-el kihoztak belőle. Az az ügy lezárult."
Ez azt jelenti, hogy az MS végre elért valami "tökéletest", azt egyből ki is dobja, és lenyom a torkodon valami sz.rt, pusztán gazdasági szempontokat figyelembe véve? Vicces..."Elterjedt a Vistáról hogy fúj egy rossz rendszer, és mindenen hőzöngtek"
Ide beraktam két linket erről.
Nem rövid lista, amivel bajuk volt."ugyanúgy benne volt az UAC"
Alapból könnyített beállításokkal. Mert az egyszerű júzer nem állítgat: kétállású kapcsoló. Ha felb.szta az agyát, akkor kikapcsolja. -
Zirowe
nagyúr
válasz
#41133696 #119 üzenetére
tipikus, amikor elfogynak az ervek, kossunk bele a nyelvtanba/kulalakba
ha ennyire tudni szeretned, tabletrol irok es igy gyorsabb a gepeles
NZKK: megszokas kerdese, kevesebb helyet foglal, nem kusza, lehetne meg sorolni, de itt nem errol volt szo, hanem az elohivas modjarol.
-
pushalias
addikt
válasz
#41133696 #114 üzenetére
Még a W7 béta alatt kipróbáltam, és szerintem borzalmasan néz ki, de ha valakinek így tetszik, lelke rajta.
(#113) VIC20
Csodálkoznék, ha iskolában tanultad volna, ugyanis kb. tíz éve kezdett el terjedni ... oh wait ... „internetes linkek” alapján, amikre te nem hagyatkozol.
Kérdés: a nicked a (másik) legendás Commodore gép neve? Azért full respect.
-
konyi79
addikt
válasz
#41133696 #105 üzenetére
Annyira nem hiányzik, hogy rakjak fel bármit a pótlásáért, így is lehet használni. csak egy dolog volt a sok között, ami nekem jobb lenne másképp.
Azért köszi.
(#110) pushalias:
"El sem merem képzelni, mit kapnék, ha egy linuxos topikban ilyen szintű szakértést művelnék." -Troll arc on?
...
"csak éppen az szépen a hánytató csempékhez fogja őket navigálni." - Vagy most akkor neked se tetszik?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
#41133696 #109 üzenetére
kb 3 perc alatt vegigcsinalhato, semmi bonyolult nincs benne, plane nem reg adatbazis mokolas, kisgyerek is meg tudja csinalni, plane aki szeretne. Superbar es pineles sem zavar be, a csatolt kep erdekes, normalis hasznalat es beallitas mellett nem lesz ilyen kusza.
De azert erdekes hozzaallas egy "szakertotol".. -
-
pushalias
addikt
-
pushalias
addikt
válasz
#41133696 #75 üzenetére
Nekem olyan szempontból szerencsém van, hogy már a W7 előtti verzióknál rájöttem, a gyorsindító panel használata sokkal jobb, gyorsabb és egyszerűbb, mint a Start menüben való egerészés. A munkámból adódóan éppen elég átláthatatlanná duzzadt, rettenetes belassulást, időnként fagyást okozó, iszonyat kényelmetlenül használható Start menüvel találkoztam már, amelyeknél így utólag belegondolva a Kezdőképernyő jóval átláthatóbb, gyorsabban használható lett volna azon egyszerű oknál fogva, hogy nem kell kibontogatni az almappákat, tehát nem kell visszalépni sem, ha mégsem ott van a keresett cucc. A W7-nél aztán végleg elfelejtettem az elavult Start menüt, így a W8-ra átállásom könnyebb volt az átlagnál, az új kereső pedig jóval hatékonyabb az eddigieknél.
Azokat pedig csak szánni tudom, akiknek az ultima ratio a szaracsempe, meg a fújhányok.
Elfelejtettem írni, a cikk korrekt, bár egy kicsit túlhangsúlyozza a billentyűkombinációk használatát. valószínűleg ezért is érkezett olyan hozzászóló, aki láthatóan azt hiszi, csak azokkal vezérelhető a rendszer. Vagy pedig félreértem, miért panaszkodott, hogy nem tudja/akarja megjegyezni azokat.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #63 üzenetére
"Hát - szokás szerint - neked megint sikerült egy olyan résznél leragadnod, aminél senki másnak eddig, mert evidens mindenkinek, hogy miért jobb az alvómód mint a teljes kikapcsolás..."
miért akarod mindenkinek megmondani, az ö felhasználási sozkásai mellett miért jobb a te lázálmod a valóságnál?
"Azért, mert ott folytatható a munka ahol az ember abbahagyta, és mert 1 másodperc alatt kb, plusz nem kell elindítani, a diagnosztikai programokat sem. Egy SSD-s rendszernél a Windows 8 17 másodperc vagy kevesebb idő alatt eljut a bootig, de minek mindig eljátszani, amikor teljesen felesleges és csak önszívatás?"
Aztán míg leteszed a kabátot, meghozod a kávéd, köszönsz a kollégáknak, hirtelen elment három-öt perc, marha sokat számít az a tizenpár másodperc bootidö beli különbség, ugye?
"De haladás, hogy legalább off-ba tetted a hozzászólásodat, így könnyebben átsiklik felette az ember "
Látod, neked ennyi sem sikerült, csak a hittérítés, rossz jehova tanúja módjára.
#75 GoodSpeed: az elégedett flehasználók csak használják és nem írogatnak? akkor most mihez is kommentelünk? Egy elégedetlen felhasználó cikkéhez?
-
válasz
#41133696 #61 üzenetére
Lehet, hogy egy felhasználói felület kifejlesztése sokba kerül (valójában ez az érv nem állja meg a helyét, mert ott volt a Win7-ben, amit csak át kellett volna emelni), de sokkal nagyobb kiadás a rendszer merev elutasítottsága - márpedig ez a helyzet. Mindenki képes tudomásul venni a Microsofton kívül: tabletre/phone-ra és PC-re nem lehet ua. felületet feldobni. Almáék sem tették, pedig nekik ebben bőven nagyobb tapasztalatuk van, mint a redmondiaknak, Canonicalék sem teszik, mert a PC != másik két kategória, semmiben sem. Te sem fogod egész nap kinyújtott karral használni a notebookodat/PC-det, meg senki más sem, mert fizikálisan képtelenség. Gépelni nem az érintőképernyőn fogsz, grafikázni szintén nem, játszani szintén nem. Nem érintőképernyőn fogod megtervezni az adatbázisaidat, mint ahogy a szoftvereidet sem azon fogod fejleszteni. Könnyen belátható, hogy PC-re nem való az érintőképernyő és a Win8 default Start képernyője. A multitasking kivégzéséről meg ne is beszéljünk, mert épeszű ember ezt nem képes felfogni és elfogadni...
-
imibogyo
veterán
válasz
#41133696 #57 üzenetére
Nem is gondoltam rólad, én sem húzom rá a számat. Lehetne mit fejleszteni rajta, szar, hogy nem lehet választani a usernek, hogy mit akar látni maga előtt, ugyanakkor nem tetszik, hogy emiatt az egész rendszert szarozzák egyesek, elvitatva a rendszer amúgy szerintem rengeteg pozitív tulajdonságát is. Mondjuk én nem is a Start menüt hiányolom a választhatóság tekintetében (mert nekem az nem hiányzik), hanem azt, hogy az asztalt választhassam alapértelmezettnek és majd ha kell akkor lépjek be a kezdőképernyőre.
Nekem a kezdőképernyőn egy valamennyire szisztematikus rendszer alakult ki a legtöbbet használt programjaimmal, de egy csomó kinn van az asztalon (néha is-is), hogy ne kelljen váltogatnom állandóan. És vannak kinn az asztalon olyanok is, amik nincsenek benn kezdőképernyőn és viszont. Így alakult ki nálam.
A Steam meg nekem is kinn van az óra mellett, egy kattintással elérem az összes játékomat nem érzem szükségét, hogy akár a kezdőképernyőn, akár egy start menüben találjam meg őket. Az a pár játék ami a képen is látható meg azok, amelyek alapból létrehoztak belül ikont és nem akartam törölni őket, ha már....
(#58) Dark Archon: nem is rád értettem, csak belefűztem a mondandómba. Én nagyon sokáig 64-es Vistát használtam és rengeteg hibát és anomáliát nem tudtam reprodukálni amit mások igen. Én meg voltam vele elégedve és azon kevés user közé tartozom, aki nem érezte ""akkora"" megváltásnak a Win7-et, mint sokan, mert nekem előtte a Vista is abszolút "elfogadhatóan" működött. Nem volt hibátlan rendszer (messze nem), és sok mindenben érezhető javulás volt a Win7-re váltás, de azért ki tudtam alakítani köré egy olyan rendszert ami megbízható és gyors is volt, kevés problémával.
(#60) virkir: még mindig nem látom azt a RENGETEG programot, aminek a kikeresésével, te ínhüvelygyulladást kockáztatsz.
Nem is beszélve arról, hogy a kezdőképernyőn is tudsz görgetni az egered görgőjével. Egyre inkább az az érzésem, hogy még nem is használtál tartósan ilyen rendszert, maximum csak kipróbáltad és az alapján fikázod. Először nekem is ugyanezek voltak a gondolataim, mint neked, de aztán TARTÓS használat alatt ezek elkoptak és megláttam az előnyeit a rendszernek. Hangsúlyozom nem a kezdőképernyőnek, mert az csak egy ici-pici százaléka az egésznek, hanem a rendszernek, úgy egyben. Mert Os-t csak így értelmes minősíteni.
-
válasz
#41133696 #40 üzenetére
az érvelésed ott esik el, hogy Apple-ék sem egyforma OS-t csinálnak a tapis és asztali cuccaikra, és Microsoftékat sem kényszerítette erre senki.
az a döntéshozó, aki nem volt tisztában azzal, hogy a csempézés totálisan értelmetlen asztali környezetben, az nem alkalmas a munkakörének betöltésére
Nincs MAC gépem, de amikor kijön egy új OS verzió belőle, nincsenek benne innovatív újdonságok? Esetleg almáék benne hagyják a régi módszert amikor bevezetnek egy újat?
van otthon egy 1997-ből származó, a mai napig működő Mac-em, OS 8-al. alapjaiban pontosan ugyanúgy működik és kezelendő, mint a legújabb OS X.
-
válasz
#41133696 #40 üzenetére
"...Figyelembe kell venni a gazdasági szempontokat, a felhasználói igényeket..."
Na, ez utóbbi pont az a pont, amire a Microsoft a Himalája csúcsáról tett, vastagon és hígan.
"...Az MS-nek az Apple a fő ellenfele..."
Lassan kezdem azt hinni, hogy a Microsoftnál dolgozol (no offense), ott szokás mostanság ekkorákat tévedni.
-
válasz
#41133696 #40 üzenetére
Épp ezaz, hogy nem kell. Én fizetek a termékért azért, hogy használhassam és nem fordítva. Nem az op. rendszer szüli a felhasználói igényeket hanem a felhasználói igények szülik és alakítják az op. rendszert, legalábbis ez lenne a normális.
(#37) imibogyo: uhh ez eszméletlen ronda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest