Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz pushalias #195 üzenetére

Akkor értsd bal oldalra, és igen korlátozott, ha a megjelenített programok mennyiségét nézzük- ami a bal szélre kirántott pointerrel megjelenik. Az a rondaság grafikai trehány programozás müve, két éles állapot közötti átmenetet nem tudtak rendesen megoldani, ezért inkább életlen valamit kellett betenniük direkt, ha azt nem tartod rondának, akkor csodálom, hogy a nagy és kicsi csempés nézeteket az éles, olvasható szövegü állapotukban kedveled.

törölt tag

válasz Snoop-y #251 üzenetére

Klasszikus notin sem valószínü az érintöfelület áttörése, a használata végképp nem, mert egyszerüen ne ergonomikus.

törölt tag

válasz pushalias #187 üzenetére

Az, hogy a két ikonméret között hányinger a kinézete az ikonoknak váltásnál, hogy tableten a felület elfordulása a tankhajók hasonló mozdulataival arányos idö alatt zajlik le, stb., azok sajnos mind létezö problémái a GUI-nak. S ezektöl ramaty ahogy van. De ezt már leírtam legelsö kommentemben is. A korlátozott programlista a futó lakalmazásokról jobb bal oldalon megmutatva szintén jogos kritikája a rendszernek. Ahogy mostanáig volt a csempés programok csak fullscreen állapota is.

"Nyilván a megszokott, berögzült megoldások után az új, szokatlan megoldások ellen berzenkedik az ember,"

Ami nem intuitív, pláne nem érintésvezérelt felületen, az ellen jogosan berzenkedik mindenki. Ergonómiailag az el van baxva, csúnyán.

törölt tag

válasz pushalias #180 üzenetére

"hogy hát ja, érintőképernyőn az nem is lenne rossz."
    Ezt általában senki nem vitatja, ellenben desktopon, normál felületen már rém körülményes. Gyakorlatilag tableten kívül bárhol. És persze ott is ritka ramatyul kivitelezett a komplett GUI.

"hogy ezeknek az ellenérzéseknek a nagyon nagy része egyszerű hiedelmeken, hoaxokon alapul"

Én pont azt tapasztalom, egyre inkább gyakorlati tapasztalatból szidják sokan, rengetegen meg hozzászoknak, s kényszerböl idomulnak. Mert nincs más.

törölt tag

válasz pushalias #175 üzenetére

Szerintem rendben levö áruk van a hibrid termékeknek. ha most vennék valamit, akkor az nagy eséllyel lenne a Sony dual megoldása.

"Éppen elég embert megörvendeztetett ahhoz, hogy ne csinálhass úgy, mintha nem léteznének."
    éppen elég embert örjített meg ahhoz, hogy ne cisnálhass úgy, mintha nem léteznének.

törölt tag

válasz pushalias #170 üzenetére

Saját magamat említem, nem támadtam korábban egyetlen MS OS-t sem, a mostani GUI-t is csak tapizás, ismerkedés után.

Az eladási adatokat relevánsnak tekinteni egy olyan piacon, ahol ma már nem vehetsz más OS-t a cégtöl, attól a cégtöl, amely egyébként monopol helyzetben van az OS piacot tekintve eléggé visszás, nincs más megoldás, a saját korábbi verzióinak penetrációjához kell mérni, a lehetö legtöbb torzító hatás kiküszöbölése okán.

" amely ismét radikális változásokkal örvendeztette meg a felhasználókat,"

Örvendeztette meg? He? Kiket?

törölt tag

válasz imibogyo #89 üzenetére

Mit is írt GS, aki a jelek szerint oly nagyképü, hogy nem hajlandó ellenérveket meghallgatni, csak azt várja fogadjuk el az ö igehirdetéseit? (Nagyképü mentalitása csúcsa, eléggé szelektíven egy kritikán megállt, tovább képtelen volt olvasni.)

"Szerintem ez is túl van lihegve, mert a legtöbb olyan masina, amin Windows 8-at telepítettek, képes az alvásra és a hibrid alvásra, és ezt használják is az emberek, elvégre felesleges minden nap végén kikapcsolni a PC-t, mert az csak felesleges időpocsékolás."

Ebben a modnatban a a szerintem a túllihegésre vonatkozik, minden mást már kész tényként közöl-mondatértelmezés alapján. Ergo nem én mondom meg neked, másnak mi a jó, hanem ö mondja meg nekem mi legyen a jó. Amit te felhozol példa, megbeszélés, étrohanás A-ból B-be notival, ott értlemes a hibernálás, de egy reggeli-esti munkafelfüggesztés esetén semmi elönye nincs a leállítással szemben.

"Csak leírtuk többen, hogy meg lehet szokni, és jó rendszer lehet belőle."

Leírtam már én is szokszor, nem alapvetöen van bajom az új rendszerrel, hanem a megvalósításának pocsék módjával. S azért, mert mint munkaeszköz nem fogok arra várni, hogy majd egyszer, a jövö évezredben a csillagok együttállása esetén legyen jó desktop rendszer, hanem most, azonnal. ahogy pl. a W7 az, ahogy pl. anno az Nt, 2000 is volt.

#136 GoodSpeed: akkor igen szelektíven válogatod az olvasott topikokat.

törölt tag

válasz #41133696 #63 üzenetére

"Hát - szokás szerint - neked megint sikerült egy olyan résznél leragadnod, aminél senki másnak eddig, mert evidens mindenkinek, hogy miért jobb az alvómód mint a teljes kikapcsolás..."

miért akarod mindenkinek megmondani, az ö felhasználási sozkásai mellett miért jobb a te lázálmod a valóságnál?

"Azért, mert ott folytatható a munka ahol az ember abbahagyta, és mert 1 másodperc alatt kb, plusz nem kell elindítani, a diagnosztikai programokat sem. Egy SSD-s rendszernél a Windows 8 17 másodperc vagy kevesebb idő alatt eljut a bootig, de minek mindig eljátszani, amikor teljesen felesleges és csak önszívatás?"

Aztán míg leteszed a kabátot, meghozod a kávéd, köszönsz a kollégáknak, hirtelen elment három-öt perc, marha sokat számít az a tizenpár másodperc bootidö beli különbség, ugye?

"De haladás, hogy legalább off-ba tetted a hozzászólásodat, így könnyebben átsiklik felette az ember "

Látod, neked ennyi sem sikerült, csak a hittérítés, rossz jehova tanúja módjára.

#75 GoodSpeed: az elégedett flehasználók csak használják és nem írogatnak? akkor most mihez is kommentelünk? Egy elégedetlen felhasználó cikkéhez?

törölt tag

Ja, a gépet kikapcsolni csak az OS miatt nem jó dolog? Csökkenhetnek újraértékesítés nélkül? Igen. Ezt emlékeim szerint az UNIX-ekkel kinöttük, a fél órás bootok óta. A kikapcsolásban egyébként mi a holtidö? Utána a cikkíró még a fekete kijelzöt akarja nézegetni egész estés tevékenységként?

A két ikonméret: az, hogy csak eme kettö létezik, köztes nem beállítható, ellenben az átmenet idejére egy kollégiumi buli hányásgyüjteménye is vizuális élmény, az nem baj?

A funkciókkal megtöltött sarkokat hogy kezeljük a desktop programok sarkokban levö funkciói mellett? Ablak bezárása, átméretezése, stb., vagy a File menü a bal felsöben, stb. Ha meglököm az egeret adott sarok felé akkor a csoda gondolkodásával pont mást fog beadni, mint ami kéne.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés