Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pushalias

addikt

válasz #06658560 #257 üzenetére

Az a baj tudod, hogy egyre kevésbé éri meg nekem a zagyva szövegeidből kihámozni, hogy mit is szretnél valójában leírni.

Annyi biztos, azt már jól tudjuk, hogy te sokkal, de sokkal okosabb vagy, mint a MS-nál dolgozó szekérderéknyi dizájner és programozó együttvéve. Nem is értem, miért nem te dolgozol a helyükön. :)

• pushalias

addikt

válasz #06658560 #192 üzenetére

Valami újat, könyörgöm! A csúnyarondaszar már kezd elkoptattott lenni, ráadásul természetesen szubjektív szempont.

„A korlátozott programlista a futó lakalmazásokról jobb bal oldalon megmutatva szintén jogos kritikája a rendszernek.”

Ez aláírásba helyezésért kiált, annyira zagyva. :C Egyébként természetesen nem lista, és nem korlátozott. Az, hogy nem jobboldalt van, igazából részletkérdés, bár tudnék itt bekötött szemmel is találni olyan arcot, aki borzasztóan fel tudna rajta háborodni. :)

• imibogyo

veterán

válasz #06658560 #171 üzenetére

"Az eladási adatokat relevánsnak tekinteni egy olyan piacon, ahol ma már nem vehetsz más OS-t a cégtöl." Pont tegnap vettem 16 darab dobozos Win 7 Prof. 64bit-et. Akkor egy időre be vagyok biztosítva. :D

• pushalias

addikt

válasz #06658560 #184 üzenetére

Október vége óta használom, és nekem túl sok körülményesség nincs benne. Más. Nyilván a megszokott, berögzült megoldások után az új, szokatlan megoldások ellen berzenkedik az ember, egyébként a legtöbb felhasználónak ennyi az összes baja valójában. A ramatyul kivitelezett GUI meg hát ugye megint csak vélemény.

A WP-s tapasztalataim jönnek elő megint: az ember csak kapkodja a fejét a sok megszokásból, értetlenségből, hiedelemből eredő panasz miatt, miközben a valódi, létező hibákig ezek a drága panaszosok többnyire el sem jutnak, mert ahhoz meg kellene ismerni a rendszert, csak hát szaracsempe. :)

• pushalias

addikt

válasz #06658560 #179 üzenetére

Én nem csinálok úgy, mintha ilyenek nem léteznének. Más kérdés, hogy egyre több esetben tapasztalom azt, hogy ezeknek az ellenérzéseknek a nagyon nagy része egyszerű hiedelmeken, hoaxokon alapul*. Épp nemrég közölte egy egyáltalán nem buta felhasználó, hogy ha tényleg nem kell állandóan a metrós felületet használnia (ő úgy tudta), akkor igazából ő akár ki is próbálná. Múlt héten a csempéket zsigerből gyűlölő ismerősöm vallotta meg, hogy hát ja, érintőképernyőn az nem is lenne rossz. Vannak még ilyenek. Az XP új Start menüje is ugyanilyen hitvitákkal kísérve vált kvázi szabvánnyá. :)

*Ahogyan telefonos fronton is csak mostanra, évek múltával kezd eltűnnni az a jelenség, hogy a „kiválóan tájékozott” eladók „az vindózos, elavult, lassú, fagy és persze vírusos” mantrával tömik a vásárlókat fejét a WP-ről. Kábé erre számítok a W8-nál is.

(#178) McClane Ha „sok embernek az véleménye”, akkor mi van? :)

• pushalias

addikt

válasz #06658560 #171 üzenetére

Ha már a torzító körülményeket gondosan ki akarjuk szűrni, érdemes lenne figyelembe venni, hogy a pécés piac még W7 idején is fejlődgetett, aztán meg stagnált egy darabig, míg jelenleg a masszívan zsugorodik, az eddigi W8/RT-s tabletek/hibridek pedig nagyon drágák, pedig volt pár a kezemben huzamosabb ideig (nem csak egy kis tapicskolás erejéig), amit azonnal el tudnék fogadni, és már adnám is el a laptopot, ha az árából telne rá. De nem telne.

Éppen elég embert megörvendeztetett ahhoz, hogy ne csinálhass úgy, mintha nem léteznének. :)

• imibogyo

veterán

válasz #06658560 #141 üzenetére

Értem amit írsz, és van is benne igazság (bár nekem továbbra is van igazság benne GS részéről is). Nekem a "nap végén" rész kimaradt, mert elég rohamtempóban olvasok, két tétel között. Én úgy értettem, hogy te a teljes hibernálás létjogosultságát, mint olyat elutasítod.

Én munkahelyen nem laptopon dolgozom, ott mégis van előnye a hibernálásnak. Az estétől reggelig tartó rész az egy másik történet, ott természetesen én is kikapcsolom a gépet, sőt ha nem vagyok benne valamiben nyakig, akkor is. De azért nagyon hasznos. :K

"S azért, mert mint munkaeszköz nem fogok arra várni, hogy majd egyszer, a jövö évezredben a csillagok együttállása esetén legyen jó desktop rendszer, hanem most, azonnal. ahogy pl. a W7 az."

Én nem igy érzem. Munkahelyen Win7-et használok melóra, itthon Win8-at és egyáltalán nem érzem, hogy hátrányban lennék itthon, sőt... Pedig elég komoly programokat használok és sok online dologgal dolgozom (szerverekre fel és szerverekről le, SVN, VPN stb.). Szóval ezzel továbbra sem értek egyet.

De szerintem itt eljutunk oda ebben a """vitában""", hogy ki mire és hogyan használja a rendszerét. Lehet nálam elő sem jönnek azok a hibák, vagy bosszantó jelenségek, amik nálad igen és viszont. Így viszont felesleges győzködnünk egymást, mert nem ugyanazt "látjuk". ;)

(#147) Dark Archon: ok. Csak az a baj, hogy marhára nem köt le az anyag. :B

(#149) pzstm: akkor meg az lesz a baj, hogy miért nem a ""rendes"" start menüt kapták vissza. ;)

• imibogyo

veterán

válasz #06658560 #77 üzenetére

miért akarod mindenkinek megmondani, az ö felhasználási sozkásai mellett miért jobb a te lázálmod a valóságnál?

Érdekes én meg pont fordítva érzem. A negatív emberek akarják itt megmondani például nekem, hogy hülye vagyok, meg gusztustalan rendszert használok és stb. Míg én egyáltalán nem mondtam senkinek, hogy márpedig a 8-as mekkora istencsászár rendszer és csak ezt szabad használni, mindenki azonnal törölje le a 7-esét, mert szar. Ugyanez igaz a kikapcsolás, kontra hibernálás topikra is. GS felsorolt észérveket a hib. mellett. Ebben mi a megmondás?

Csak leírtuk többen, hogy meg lehet szokni, és jó rendszer lehet belőle. De ebben nincs utasításra, megmondásra utaló fenn hang, ahogy ezt GoodSpeed-nél sem éreztem. Csak többen irtok olyan dolgokat, amiket egy perc alatt meg lehet cáfolni, ha ténylegesen használja valaki a rendszert.

Te is leírtál egy olyan dolgot, ami, hát szóval nem igaz, vagyis csak egy nézőpontból igaz, a tiédből. Ha például elkezdünk egy megbeszélést benn munkahelyen és mondjuk épp 14 programban vagyok benne, akkor mennyivel is kényelmesebb kikapcsolnom a gépemet, mint hibernálnom? Erre nagyon kíváncsi lennék. Az ok, hogy a reggeli bekapcsolásnál, vagy mondjuk egy ebédszünetnél mindegy, de folyamatos munka közben egyáltalán nem az. Sőt egész frankón ki tudsz esni a lendületből, ha mindent a nulláról kell kezdened, bár ezt ugye munkája válogatja.

Mondom ezt úgy, hogy SSD-ről fut a rendszer, tehát beleférne bőven a reboot, mégis sokszor, sokkal kényelmesebb a hib. :K

kispx: "De sebaj, ezt a ficsőrt majd eladja 8.1 néven.".
    Főleg, hogy ingyenes lesz. :U

(#90) kispx ok, újra olvastam, értem hogy érted. De azért nem volt egyértelmű. :P

törölt tag

válasz #06658560 #77 üzenetére

"Aztán míg leteszed a kabátot, meghozod a kávéd, köszönsz a kollégáknak, hirtelen elment három-öt perc, marha sokat számít az a tizenpár másodperc bootidö beli különbség, ugye?"

Ja vagy ki porszívózhatsz valami autófélét is, mire végzel vele, a Windows - feltéve, hogy nem kapcsoltad ki az alvómódot - magától lemegy alvó módba, te meg vagy feldezed az előnyeit vagy nem. Bár utóbbira fogadnék.

Igazából a Windows 8 -a topicra céloztam, ahol jellemzően sok a flame, és az általad tanúsított felszínességgel indokolják meg, hogy szerintük miért x@r a rendszer... a lényeg hogy beírjon, magát nagy geeknek mutassa, meg meglegyen a plusz egy poszt. Ebben a topicban jelenleg még ugyancsak sokan vannak akik elégedettek. Oké, te nem tartozol közéjük, de hozzászólnod is tökéletesen felesleges volt... - oké sportot űzöl belőle más topic-okban is. Pedig ehelyett tényleg egy autó belső tért takarítással több hasznot hajtanalál magadnak.

Amúgy ígérem ezentúl átugrom az egyébként rendszeresen lényegtelen posztjaidat :)

törölt tag

válasz #06658560 #42 üzenetére

Hát - szokás szerint - neked megint sikerült egy olyan résznél leragadnod, aminél senki másnak eddig, mert evidens mindenkinek, hogy miért jobb az alvómód mint a teljes kikapcsolás...

Azért, mert ott folytatható a munka ahol az ember abbahagyta, és mert 1 másodperc alatt kb, plusz nem kell elindítani, a diagnosztikai programokat sem. Egy SSD-s rendszernél a Windows 8 17 másodperc vagy kevesebb idő alatt eljut a bootig, de minek mindig eljátszani, amikor teljesen felesleges és csak önszívatás?

De haladás, hogy legalább off-ba tetted a hozzászólásodat, így könnyebben átsiklik felette az ember :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés