- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyj74
senior tag
válasz
eladogeppc #33070 üzenetére
A Note7 után én is óvatos lennék.
-
válasz
Kivizsgálják. Nem értem miért kell hergelned magadat és másokat is olyan valamivel, amihez nem értesz?
-
Zsolaf
addikt
válasz
Ez teljesen normális reakció szerintem. A nevével játszana a samsung ha kint hagyja a hibás frissítést. Érthető az akku botrány után. Dollár milliárdokat bukhat, jön az S9 oreoval szerinted ki venné meg hibás szoftverrel.?
-
marquuard
veterán
válasz
eladogeppc #33057 üzenetére
Bennfentes kolléga?
-
-B-
senior tag
válasz
És az miért jó?
-
válasz
Akkor csak egyszerűen azt csinálták volna, mint tavaly. A Nougat S7-re csak az S8 megjelenése után jött ki, és nem is titkolták, hogy azért, hogy az S8 legyen az első Nougat-os Samsung telefon.
-
Deck
titán
válasz
eladogeppc #32839 üzenetére
Mi gyanús benne? Mekkora hülyeségeket tudsz össze hordani. Félelmetes..
-
válasz
eladogeppc #32791 üzenetére
Én pont a szoftverfejlesztés területén dolgozok (azon belül minőségbiztosítás), így első kézből látok rá a költségekre. Éppen ezért nem szidom se az Apple-t, se a Samsungot, se a a Microsoftot vagy bármelyik másik céget, mert tudom, hogy mekkora pénzek repülnek el akár csak egy kis szoftver update-nél. Nincs olyan IT-s cég, aminél ne lennének időnként komoly, szoftveres problémák, és ahogy haladunk előre, egyre több ilyen lesz, mert a szoftverek egyre komplexebbekké válnak.
A frissítés visszavonása meg jellemzően azért történik, mert találnak benne egy kritikus hibát, amit nem tudnak azonnal javítani, így muszáj visszavonni. Ez a bevett gyakorlat.
A Xiaomi rossz példa amúgy, mert jellemzően csak 1 főverzió android frissítést kapnak a mobiljaik (jelenleg is van otthon 2 xiaomi telefon). Ja, az új MIUI felületet kitolják szinte mindenre, de azzal nem nő az android verziója. Ráadásul a MIUI-nál gyakoribbak a hibák, és nagyon gyakran előfordul, hogy visszavonnak egy frissítést.(#32808) Deck: ez tévhit, az Oreo-val nem vált elérhetővé a gyártó független frissítés. Annyi történt (ami amúgy forradalmi előrelépés), hogy a ROM tartalmazza az AOSP androidot is egy külön partíción. A google mindig kiadja arra a frissítést az AOSP-ra, és a gyártóknak csak a saját framework-jükhöz kapcsolódó módosításokat kell elvégezniük (ami egy másik partíción van), így jelentősen gyorsulhat az update elkészítése. Vagyis továbbra is maga a gyártó adja ki a frissítéseket, akár Oreóról van szó, akár nem.
-
válasz
eladogeppc #32855 üzenetére
Ez megint ilyen user specifikus dolog. Én is mint írtam i7 és i7 Plus-ról jöttem, nekem volt bug rendesen. Nem ahhoz szoktam iOS-en, az biztos. Itt sincs se kevesebb, se több, csak más területeken. Mindneki döntse el, melyik élhető neki. Ennyi.
-
marquuard
veterán
válasz
eladogeppc #32810 üzenetére
Neeem, a konteókat mellőzzük.
-
kislaci
senior tag
válasz
eladogeppc #32839 üzenetére
Biztos hogy nem CRAP lesz, a C jelöli az oreot, "A" volt a nougat, "B" lett volna a 7.1, "C" az oreo, majd az android 9 "D" lesz. A 2. betű az R a 2018-at jelöli, Q volt a 2017. Harmadik betű a hónap, jelen esetben a január. A negyedik azt nem tudom, szóval, ha most kiadnak februárban egy oreot az CRBx lesz, ha márciusban akkor CRCx.. X valamilyen betű.
Egyébként teljesen jó a rendszer, de állítólag valamilyen simkártyát nem kezel. Gmail továbbra is szar. Illetve nekem mintha néha hivásproblémám lett volna ami nougat alatt nem volt. Hívás közbeni hívást egyszer nem jelzett. (Máskor igen) Mintha ilyen térerő gond lenne ami nougat alatt nem volt. Bár nem biztos hogy emiatt hívták vissza.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Az röhej inkább az, hogy a bugos ios 11-et hasonlítod egy stabil nougathoz.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Vegyél inkább egy Huawei Y3-at,arra biztos van/lesz atomfaxa Oreo👌
-
no more
veterán
válasz
A Xiaomi is egyszer már visszahívta, a Sony is. Ez utóbbi kiadta újra, már a harmadik frissítést küldték Oreora és még mindig bugos (pl gps kikapcsolhatatlan). Ha ilyen minőségű szoftvert kapnál, akkor meg az lenne a baj. Az iOS pedig jelen állapotában kb semmire sem jó, annyi hiba van benne.
-
OCTAMD
őstag
válasz
Mèg jò hogy nem szar-t jelent.
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
Hagyjuk már ezeket a Xiaomi, Huawei és egyéb szarkacatokat - konkrétan ingyen sem kellene egyik sem.
Az IOS-t meg szintén nem nagyon emlegetném, főleg mostanában.
A minél előbb az konkrétan pont rájuk nem igaz!Rendben lesz Galaxy S8 - csak kis csúszás van, mint kb bármelyik gyártónál.
-
w333
félisten
válasz
Az nem tűnt még fel hogy a CRAP ...csak egy véletlen Build szám ?
Pont annyi jelentése van mint az AQL5 -nek !
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Ha átnézel egy tetszőleges iPhone fórumba, bőven olvashatsz iOS 11-hez kapcsolódó problémáról, szóval abszolút nem igaz, hogy az Apple előrébb jár ebben. Tudom, hiszen elég sokáig használtam almát. A gyors frissítésekkel meg lópikulát sem érsz, ha vackok, vagy rontanak a telefon valamilyen képességén/teljesítményén (ismét csak Apple). Inkább legyen hosszabb ideig Nougaton az S8, minthogy esetleg egy hibás Oreo rendszert kapjon. Egyébként jópár tavalyi csúcsmodellnél vonták vissza az Oreo update-et egy időre, ha utánaolvasol, láthatod.
Az emberekbe beleivódik ez a mesterségesen generált frissítési pánik, pedig nem leszel sokkal előrébb a 8.0-val sem.
-
Deck
titán
válasz
Az Odin hivatalos, a romot a Samsung teszi közzé. Akkor miért fél hivatalos? Legalább annyira hivatalos mint az OTA.
-
törölt tag
válasz
Olvasd el a Sammobile-is cikket. Nem vonták vissza, csak leállítják. Akinek fent van, haszálhatja.
Igen, a Samsung a szoftverekkel hadilábon állt 6.0-ig. Azóta nem adtak ki annyi szart mint azelőtt. Továbbra is fenntartom, hogy az oreo jó csak rossz a csomagolása. Ha annyira rossz lenne akkor az kibuott volna a 6 béta fázis alatt. -
válasz
Ugyan, azért az más tészta, mint mikor az Apple kiadja egy bughalomként az iOS 11-et. Emlékszem, az i7-em és 7 plus-om is miket produkált arról nem is beszélve, hogy fele annyi idő alatt lemerültek, mint előtte. Még akkor is, amikor kijött a javítás, ami megoldotta ezt a hibát. Hát nem, nem oldotta meg. Ott a Nougat, nincs bajom vele, jól megy, stb. ha az Oreo is lesz legalább ilyen, örülni fogok. Egetverő funkciók nincsenek, amik újak, nekem a 8.1 volna jó, abban már benne a normális bluetooth eszköz akku kijelzés is, az hiányzik.
-
törölt tag
válasz
eladogeppc #32620 üzenetére
Az még az első verzióra volt igaz. Ott az odinos motyó, azzal nincs varia.
-
törölt tag
válasz
eladogeppc #32616 üzenetére
Tedd fel Deck megoldását, az "új" odinnal, egyből a jelenlegi romodra.
#zsozsoka : nem a bugjai miatt, hanem a fájlkiterjesztés miatt.
-
sgeza
veterán
válasz
eladogeppc #32508 üzenetére
Home csc akkor használatos, ha azonos firmware verzión belül maradunk, és megtartanánk minden adatot. Ez ugyanaz, mintha hivatalosan a smartswitch programmal végeznénk a frissítést. Ilyen esetben nem fog gondot okozni. Vagyis nem igazán kéne.
-
OCTAMD
őstag
válasz
5 fájl van
BL AP CP CSC HOME CSC
BL AP CP CSC ezt használd
Home CSC-t el kell felejteni,mert tud érdekes bugokat létrehozni
-
Deck
titán
válasz
Van egy CSC_OXM... amit ha Odinba a CSC-be tallózol akkor full wipeot nyom. Ez a sim CSC. De ha a CSC helyére a HOME_CSC-t tallózod be akkor minden adat marad csak frissít. Általában mindkettő benne van a romban amit letöltünk de pl abban amit én csináltam abban nincs benne csak a full wipeos.
-
törölt tag
válasz
eladogeppc #32505 üzenetére
Megtartja a beállitások nagy részét, szemben a sima csc-vel ami gyalul mindent . Főverzió váltás (Oreo) esetében a sima csc-t használd.
-
dkovizoli
addikt
válasz
eladogeppc #32501 üzenetére
Igen. Legalábbis nugaton igy volt. Csak az kisebb volt, tehát gondolom hiányzott belőle pár dolog.
-
törölt tag
válasz
eladogeppc #32483 üzenetére
Gondolom fenn lesz minden szerveren az oreo ha odin képes lesz.
Addig is Deck útmutatásai alapján felteheted. -
OCTAMD
őstag
válasz
eladogeppc #32483 üzenetére
Ha szeretnéd hogy a PANnon maradjon,akkor ne csinálj semmit.3 hónapon belül megkapod az Oreot PANnonról
-
Deck
titán
válasz
eladogeppc #32480 üzenetére
Fenn is fog maradni, nem törlöm
(#32483) eladogeppc Nyugodtan rakd fel
-
törölt tag
válasz
eladogeppc #32480 üzenetére
Sammobile-ról levették az s8 páros oreot amig a Samsung nem nyilatkozik, hogy mi a a terve. Előbb utóbb meg lesz oldva.
[link]Nyilván a csiszolt rom addig ha sürgős, megoldás lehet.
-
OCTAMD
őstag
válasz
eladogeppc #32236 üzenetére
Telenor utolsók között van mindig.2 hónap kb
-
dkovizoli
addikt
válasz
eladogeppc #32029 üzenetére
Knox nem ugrik. Az eddigi közlemények szerint a CRAP a végleges oreo, tehát nem béta. Hogy vissza lehet-e menni, azt nem tudom. Ha lehet, akkor szerintem a knox nem fog változni, hiszen hivatalos szoftverről van szó. Bár még eddig senki nem akart visszamenni.
Nekem is telenoros m8nd a kettő. -
Mr.Silkó
veterán
válasz
eladogeppc #32029 üzenetére
Kicsit olvass vissza kérlek, napok óta ezeket rágja a topik, bőven válaszoltak már közvetve a te kérdéseidre is.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
eladogeppc #31117 üzenetére
Akkor lehet szerver oldali hiba is, a Viber részéről.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
eladogeppc #31098 üzenetére
Az akkumulátor beállításoknál. Két lépcsőben lehet ezt állítani, az első a Samsung saját megoldása, ha ugyanitt kicsit mélyebbre túrsz, akkor pedig megtalálod a Google féle opciót erre.
-
mályva
aktív tag
válasz
eladogeppc #31045 üzenetére
na az engem is zavar.
-
sgeza
veterán
válasz
eladogeppc #31047 üzenetére
Az a baj, hogyha a bixby beállításában tiltod, akkor a gomb megnyomására felkel a telefon (persze ez mondjuk nem feltétlenül baj, én nem igénylem).
A disablerrel teljesen tiltható. -
madgie
titán
válasz
eladogeppc #31047 üzenetére
Kapcsold be a Bixby home-ot (gyári launcheren), ott lehet kikapcsolni, onnantól fogva rövid nyomásra nem csinál semmit a Bixby gomb, csak ha nyomva tartod, akkor dobja fel.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
eladogeppc #31045 üzenetére
Persze. Elvileg a Bixby beállításaiban – bár korábban nekem arra nem mindig reagált –, vagy ha disablert alkalmazol. Utóbbi a biztos.
-
Deck
titán
válasz
eladogeppc #30873 üzenetére
Talán a Substratum egyik kiegészítőjével, ha lehet egyáltalán.
-
Ákkk
addikt
válasz
eladogeppc #30543 üzenetére
Nincs.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
eladogeppc #30249 üzenetére
Ha majd végül cserélsz romot rajta, írd majd meg, hogy működik-e már rendesen a Gboard!
-
w333
félisten
válasz
eladogeppc #30222 üzenetére
G Board beállítások / Szövegjavítás / Javaslatsáv be van kapcsolva ?Érdekes, nálam is működik !
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
eladogeppc #30225 üzenetére
Másik rom felrakása természetesen nem ugrasztja a Knoxot.
A beállításokból mindenképpen el kell érned a Gboard adatainak és gyorsítótárának a törlését. Én előbb ezt próbálnám meg, nem rögtön egy rom cserét.
-
sgeza
veterán
válasz
Milyen nyelv van kiválasztva?
Nem hinném, hogy a telenoros rom miatt van. De egyébként tudsz feltenni másikat knox ugrás nélkül.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Ez érdekes. Próbáltad már a Gboard összes adatát és gyorsítótárát törölni a beállításokból?
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
eladogeppc #30220 üzenetére
Csak azért kérdezem, hogy volt-e ideje megtanulni a szóhasználatodat a Gboard jelen változatának, ami a mostani telefonodon van..
Nálam hibálanul megy a Gboard minden funkciója, így az általad "hiányoltak" is.
Biztos minden idevágó beállításod megfelelő a Gboard appban? Nincs valami összetevő tiltva disablerrel?
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
eladogeppc #30217 üzenetére
Most kezdted el használni a Gboard appot, vagy már korábban is fent volt?
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
eladogeppc #30204 üzenetére
Halvány az opció nálad, vagy bent sincs a Gboard beállításlistájában?
-
sgeza
veterán
válasz
eladogeppc #30204 üzenetére
Hogyhogy nem tudja? Nekem simán működik, én azt használom.
-
sgeza
veterán
válasz
eladogeppc #29680 üzenetére
Én úgy tudom, hogy tud. Láttam valami ilyesmire utaló beállítást valahol, de nem foglalkoztam ennél jobban vele.
-
Tamás88
őstag
válasz
eladogeppc #29654 üzenetére
Csak Windows-nál, Linuxnál 1000 a váltó, és persze a gyártók is az ezres értéket használják. Amúgy mi is így tanultuk.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
eladogeppc #28904 üzenetére
Ha Telenoros és független, akkor szerintem utolag függetlenítették.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
eladogeppc #26616 üzenetére
Az i7-nek kifejezetten jó kamerája van, szerintem meglepően jó, de nincs pariban akkor sem az S8-éval.
Lacno
iPhone 8 Plus van a sógornőmnek, nem nagy szám a kamerája, főleg beltérben, kevesebb fénynél (nem sötétben) csalódást keltő.
-
T.ati
tag
válasz
Szia!
Nekem i7-em van, és jelenleg S8 cserén gondolkodom. Ennek oka a kijelző. Egyrészt elég kicsi, már gondot okoz az olvashatósága. A másik a minősége. Feleségemnek S7 van, már nem merem a kezembe venni, annyira szép az i7-hez képest. Érdekesség, voltunk koncerten ahol sokan fénykepeztek. Akinek iPhone-ja volt, a sötétben csak úgy világított a kijelző, messziről ki lehetett szúrni kinek LCD, kinek Amoled panelje volt. A Samu telefonok sötétek voltak, csak a színpad látszódott a kijelzőn, semmi felesleges fénykiszűrődés nem volt látható.
Bár nem vagyok egy telefon guru, de azt azért hozzá kell tenni az iPhone fél éve nem volt kikapcsolva, soha nem kellett memóriát "felszabadítani", most is 30 alkalmazás van a háttérben nyitva. Ha készítek egy képet, ahogy wifire csatlakozik feltölti a felhőbe, már nézhetem is az iPaden. Ha újra kéne raknom a rendszert, elvileg az utolsó byte-ig vissza lehetne tölteni az iCloudból. Nem akad, nem fagy, tehát a rendszer nagyon jó. Jó a sztereo hangszóró, de csak ha közel van a telefon akkor hallani. A jack viszont hiányzik, főleg hogy nem lehet tölteni fülhallgatózás közben. Ami még hátrány számomra, mivel nincs PC, akár egy mp3 felmásolása is gondot okoz.
Úgy gondolom, ha már megszoktad az android szabadságát, illetve ki is használod ezt, korlátok közé fog szorítani az iOS zártsága, de ez a zártsága okozza szerintem a rendszer stabilitását. Még egyszer hozzátenném, nem értek a telefonokhoz, én csak használó vagyok, ezek egy laikus gondolatai.
-
ShadowLac
addikt
válasz
Minimum I8 plus ra kellene váltsál hogy legyen értelme.
-
sasa134
addikt
válasz
Szerintem egyáltalán nincs rossz kamerája az i7-nek, sőt...De mindenképp nyomkodj meg egyet, ha megszoktad az 5.8" kijelzőt, szerintem a legnagyobb változást(persze a rendszerbeli eltéréseken kívül) a relatíve pici 4.7" kijelző fogja jelenteni.
-
madgie
titán
válasz
eladogeppc #26597 üzenetére
S8 topikban milyen válaszokat vársz?
Nekem i7 van, volt egy kis ideig S8-am is, kijelzőben, külsőben sokkal jobb, modernebb az S8, szerintem kamerában is.
-
BeastMode
őstag
válasz
eladogeppc #26603 üzenetére
Az Asszonynak i7 van.
Hát, egyáltalán nem éri meg.
(Saját vélemény). -
csimpánz
csendes tag
válasz
Szia,
Kamerában tudok gyakorlati véleményt.
Pont ma volt kamera compare keresztlányom I7 vs asszony S8, félhomályban S8 köröket ver az almára. -
Mr.Silkó
veterán
válasz
Nézz meg egyet egy üzletben. Nekem volt korábban, nem rossz telefon az, de nem egy kategória az S8-cal, főleg kijelzőben.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Az S8-at? Vagy arról váltanál? Nagyon nem mindegy.
-
dnelb
veterán
válasz
eladogeppc #26599 üzenetére
nagyon nem egy kategória.
igazából egy valamiben lehetne jobb, és az az iOS, de már ebben sem vagyok biztos a lassítás miatt.. -
dnelb
veterán
válasz
ez ilyen beugratos kérdés?
-
Lacka89
aktív tag
válasz
eladogeppc #26418 üzenetére
Csak olyan jatekkal tudsz jatszani joystickal ami ezt tamogatja. Sajnos, nem sok jatek ilyen. Fifabol is csak a 2016os, de azt mar nem lehet playbol letolteni. Boldog Karit Mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest