- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
válasz
lanszelot #57580 üzenetére
Viszont ha tudod, hogy az antik droid a gond és már funkció vesztést is elszenvedtél miatta, akkor miért nem frissítesz az utolsó legfrisebb hivatalos verzióra. Mivel idén már nem kapott új főverziót az S8 a 9-es droid már nagyon szépen kiforrotta magát, stabil, problémamentes és egyszerűen csak használni kell.
-
tetova
tag
válasz
lanszelot #57570 üzenetére
Az a gond, hogy már nekem sincs meg az S8, én is Note9-et használok, és az "emlékeim" alapján próbálok segíteni. De ahogy föntebb írtam, az Alkalmazások/Bixby Voice - on belül nem jelenik meg egy "fogaskerék"? Ott lehet a beállításokat változtatni, azt látod a thedarkfox által föltett első képen.
(Nem igazán emlékszem már, de biztos, hogy 7-es droidon korábban ment Neked a Bixby Voice? Mert szerintem akkor nálam is voltak gondok...) -
-
tetova
tag
válasz
lanszelot #57566 üzenetére
Beállítások/Alkalmazások/Bixby Voice. Több variáció is van. 1. Törlöd az alkalmazás adatait
2. Jobbra fönt 3 pötty: frissítések eltávolítása (ezután frissíted a Galaxy Store-ból)
3. Lehet, elég, ha a fogaskerékre nyomsz, és pontosítod a beállításokat.Ha így sem megy, akkor lehet, hogy még érdemes az "alapértelmezést" megnézni, hátha a Google Asszisztens az alapértelmezett, és az akadályozza. (Ez utóbbi csak tipp, mert nem használom az asszisztenst.)
-
-
hunluigi
senior tag
válasz
lanszelot #57380 üzenetére
Én ugyan nem kábelt használok hanem egy baseus dock-ot de ez a melegedés szempontjából szerintem mind1 is. Nálam gyakorlatilag kiváltotta a dex a napi munkában a lapost. Persze itt van az is, de nagyon ritkán, olyan feladatokhoz van csak benyomva, amit nem tudok dexen megoldani. Nem melegszik az s8 jobban mint dex nélkül, a hamar tönkremegy dolgot meg nem is értem... Használd bátran! A "kevés" ram szokott a szűk keresztmetszet lenni, ha tényleg dolgozik vele az ember.
-
sgeza
veterán
válasz
lanszelot #57197 üzenetére
Azt nem látod, hogy amit most találsz a playen, az biztosan ugyanaz a tétel-e. Ha eltűnik a listádból, akkor az elvileg le lett szedve a playről. Ugyanaz az alkalmazás mégegyszer vissza lett téve, de az már technikailag más tételnek számít. Én szinte biztosra veszem, hogy ez az eset áll fenn fenntartva a tévedésem lehetőségét.
Egyébként nem én írtam, hogy nem a playről van.
Ettől függetlenül ez nem változtat a tényen, hogy ilyen esetben (bármi is legyen az oka) cseszheted a megvásárolt alkalmazásaidat. Mindenesetre a te konkrét esetedtől függetlenül az, amit írtam, előfordulhat. -
tetova
tag
válasz
lanszelot #57188 üzenetére
A "Könyvtár" fület nézted már?
sgeza: Erre gyanakodtam én is, de amikor kijött a végleges Telenoros, először azt raktam fel Odinnal. Valamiért nem volt az igazi, akkor lett gyári visszaállítás. (Még azt is leellenőriztem, nem volt-e eleve független a telefon
.) Korábban sosem volt XEH, a bétáknál mindig XEU-ra állt be. Rejtély
.
-
sgeza
veterán
válasz
lanszelot #57188 üzenetére
Akkor lehet ilyen, ha a korábban megvásárolt alkalmazás már nem elérhető (leszedték a Playből), helyette egy újat adnak ki. Látszólag ugyanaz, mert azonos a felhasználó által látható neve, de tényszerűen nem ugyanaz az alkalmazás. Szerintem ezt pont azért csinálják, hogy vedd meg újra, ha ilyen helyzetbe kerülsz.
Ezért szerencsés, hogy Totalcommanderrel mentetted. Egyébként én is szoktam ilyet tenni, pont azért, mert vannak alkalmazások, amik nem elérhetők már. Nem is feltétlen a megvásároltak, lehet ingyenes esetén is ilyen.
Annakidején például a Package Disabler rendszeresen játszotta ezt. Bár ott akár más is lehetett a háttérben, hogy mondjuk valamilyen ok miatt a Google távolította el. -
sgeza
veterán
válasz
lanszelot #57182 üzenetére
Akkor okés, ha normális kábelt használsz. Nekem azzal durván gyorsan másol simán a Windows 10. Nem tudom, hogy nálad mi lehetett.
Csak erre a mondatodra írtam, hogy ez így önmagában nem igaz: "Azt olvastam, hogy mielőtt gyalulod a telót ki kell lépni a google fiókból, és nem történik ez meg."
Az más dolog, hogy az az illető mit csinált pontosan. -
sgeza
veterán
válasz
lanszelot #57175 üzenetére
Az usb-s kérdésedre: nem usb-c funkciót kell tudnia a windowsnak, hanem usb 3.0-t (amit nyilván tud). Egészen pontosan a gépben kell lennie 3.0-s usb-nek, és természetesen abba a csatlakozóba kell dugnod a készüléket. Viszont a nagyobb sebesség eléréséhez kell még egy usb 3.0-s kábel is! A gyári nem az. Az, hogy a kábel végén usb-c van, az egy dolog, magának a kábelnek usb 3-asnak kell lennie!
-
sgeza
veterán
válasz
lanszelot #57178 üzenetére
Ez nem pont így van. Ha hétköznapi módon a menüből végzed a resetet, akkor nincs ilyen gond, mert szól a Google szervernek, hogy a telefont a felhasználó törölte (hiszen más nem tudja feloldani). Ez esetben semmi egyéb teendő nincsen.
Akkor kell kilépni külön, ha valamiért a recoveryből történik a reset. Különben él a védelem. De ha saját a telefon, akkor ilyenkor sincs gond, egyszerűen csak be kell lépni indítás után a Google fiókba. -
sebgutkopf
őstag
válasz
lanszelot #56791 üzenetére
Azzal teljesen egyetértek ezek a készülékek már nem azért lesznek cserések, mert nem elég jók x év múlva, hanem mert egyszer beadják majd a kulcsot (vagy akár baleset éri), akár mennyire is szeretjük.
Gondolod, hogy az s8-at még 10 évig életben tudod tartani?
Ami nincs lementve (vagy nem menthető) az hosszú távon nem létezik. Minden egyes nap biztonsági másolat nélkül felér egy adatvesztési hazárdjátékkal, ami egyszer be fog következni. A kérdés csak az, hogy arra a napra hogyan készülsz fel, egyáltalán felkészülsz-e.
Élek a feltételezéssel, hogy még nem vagy 100 éves, így 10 évnél hosszabb távon tervezel. -
róland
veterán
válasz
lanszelot #56780 üzenetére
Viber matricák azért nem jó példa, mert azokat nem a play áruházból veszed meg, hanem magában az alkalmazásban (in app purchase). Tehát ott a fejlesztő saját értékesítési szabályzata az irányadó, nem a Google-é.
Dkovizoli és Sgeza is leírta, hogy amit a Play áruházból bármilyen formában jogtisztán szereztél be annak használati joga a termék életciklusának végéig a tied.
-
dkovizoli
addikt
válasz
lanszelot #56778 üzenetére
Én amit egyszer már akár pénzért, vagy akciósan ingyen letöltöttem, azt később is tudom telepíteni. Pedig lehet, hogy csak akkor volt akciós. Ez persze nem érvényes a feketén beszerzett alkalmazásokra. Lehet a beszerzése akár évekkel ezelőtti is, akár két-három telefonnal ezt megelőzően. Ha egyszer valamit megvettem hivatalosan, akár akciósan is és arra lifetime licenc van, azt vissza kell tudni állítani. Nekem ezzel még sosem volt gondom.
Persze egy játékon belüli állás elmentése vagy egy alkalmazáson belüli mentés nem a play áruház feladata. Bár bizonyos játékok, ha be van lépve a google play-be, elmentik a beállításokat is. -
Predatorr
őstag
válasz
lanszelot #56770 üzenetére
Niiincs? Majdnem mindennek van! (Android könyvtárban) Hát akkor mentsd le a memóriát 1:1, de ne valami backupperrel, amely a felét kihagyja. Át is lehet tenni tárhely árán SD kártyára a legtöbb appot.
Érdemes lehet offline apk telepítőt letölteni, vagy az appból azt csinálni, de most meg nem tudom, mivel, mert én előbbit szoktam. Az 1. szívás után rendszer-visszaállítás (szerviz) előtt Smartswitch-csel kimentettem, amit az tudott, az összes játékot meg adatfájlostul átmásoltam PC-re. Visszatéve meg minden megvolt. Lehet persze, hogy nem minden appnál működik de van fent jó pár, azoknál rendben volt. Extra haszon, hogy frissítésekkel együtt mentettem le mindent, így nem csak a mentések nem vesztek, hanem nem kellett újra végigvárnom a frissítéseket, mert ugye áruházból csak az app jön le, de a legfrissebbre is több 100MB-okat frissít minden. Az újabb droidok ráadásul kártyára semmit nem mentenek, nem kell ott is keresgélni. Ha mégis, ugyanúgy Android/data v obb könyvtárban kell lennie, de nálam az összes 0 byte-os.
Nem tudom, ez mennyiben segít neked, nem állítom, hogy ez a 100% megoldás, nálam ez működött.
A megvásárolt programokat elméletileg ingyen újra kéne telepítened, hiszen nyilván google fiókon keresztül vásároltad, regisztráltad, ez akkor most hogy van?sgeza : Na, ez már pontosabb.
Csak az apk-k kimentése garantált adatvesztés. Ahogy én láttam, a rendszerfájlokat nem lehet kimenteni, vagy lehet, de visszamásolni már nem, mert ugye a rendszer használja a frisseket, de ez játék mentésekbe nem zavarhat be.
Én nem állítottam, hogy kizárólag, minden játék oda ment. Mást még nem láttam, pedig kipróbáltam párat. Olyan játékra meg nem érdemes időt pazarolni, amely nem biztosít lehetőséget adatmentésre. -
sgeza
veterán
válasz
lanszelot #56770 üzenetére
Total Commanderrel ki tudod másolni a telepített apk-kat (illetve a Samsung mentéssel is meg tudod ezt tenni)! Így azokat is újra tudod telepíteni, amiket már nem érsz el. Persze lehet, hogy ettől még más is szerepet játszik a működésükben. De a lényeg, hogy ments adatokat a Google backup lehetőségével, másolj ki mindent a belső tárhelyről, plusz héliummal, amit lehet. De ebben még mindig nem biztos, hogy minden benne lesz.
-
Predatorr
őstag
válasz
lanszelot #56758 üzenetére
Játékokat full mentsd ki a data/obb mappákból, megmarad minden. Amit meg gplaybe mentettél, amúgy is.
Használ valaki jetaudio-t? A legjobb (volt) zenelejátszó, de amióta vettem nagyobb kapacitású sd kártyát, és veszteségmentesen raktam rá a zenéket, ez a szar nem játssza le a veszteségmentes wma-kat. Nem, nem kódolom át semmibe!
Minden biszbasz útszéli ócskaság lejátssza, de ez juszt sem. Van erre valami megoldás?
Gyártó szerint „nem minden telefonon működik”, ami elég gáz lenne egy S8-cal.Kroni1: Nem a lejátszóban állítható? Ott szokott lenni „navigációs sáv eltűntetése”.
-
-
róland
veterán
válasz
lanszelot #56725 üzenetére
Én először megpróbálnám a készülék gyári karbantartójával törölni a felesleges dolgokat. (Legtöbbször ez is segít.)
Ha az nem működik, akkor egy sima gyári visszaállítást csinálnék. Majd a használni kívánt alkalmazások tiszta telepítését. (Sokszor "csodákra" képes.)
(Ha a linkelt videóban lévőket csinálod meg, akkor is újra be kell laknod a készüléket.)
(((Azaz nagyon zárójelben: néha még az egyszerű újraindítás is segítség!!!)))
-
sgeza
veterán
válasz
lanszelot #56674 üzenetére
Ahogy a kolléga mondja, a te esetedben ez nagy eséllyel nem fog segíteni. Egyébként a képen nem a középső, hanem a bal szélső alkatrész lesz a problémás. Maga a nyomógomb szokott kattanni. Ha ezt nem teszi, akkor kezdjetek óvatosan bánni vele, ha nem akarjátok szervizelni!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
lanszelot #56677 üzenetére
Értem már.
Mivel pl a az adobe scanner esetében a data mérete feltünöen nagy, ezért arra gyanakszok hogy az rejti a fájlokat.Ami viszont egyet jelent a data/data résszel, amihez meg root jog nélkül nincs írási jogod.
Másfelől lehet hogy ott egy teljesesen fura formátumban van tárolva, amit lehet hogy csak a rendszer tud értelmezni. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
lanszelot #56672 üzenetére
Telefon gyári rendszerében ahol az appokat listázza, nincs olyan opció hogy méret szerint rendezze az appok listáját?
Amúgy én most megnéztem az általad mutatott appot az én Redmi note 7 telefonomon, és ott kevesebbet mutatott pl már az első helyen álló Google play szolgáltatások esetében is, de chrome esetében is.
Pl disk usage szerint 449mb, a telefon rendszere szerint meg 472mb összesen a Google play szolgáltatások tárhely használata.
Lehet csak itt van ilyen eltérés, de érdemes megnézni.
Illetve lehet hogy sok kis apró dolog sokra megy...
-
Teewine
tag
válasz
lanszelot #56628 üzenetére
Mondjuk az Android biztonsági frissitése miatt nem árt frissiteni. Főleg azoknak akiknek banki vagy bankkártya adatok, alkalmazások is vannak a telefonján. Vagy mondjuk ebayről, amazonról is szokott vásárolni. Nekem mondjuk szarul esne hogy az elavult Android biztonsági frissités miatt meghackelik a telefont és lenyúlják a banki adataimat majd leürítenék a számlámat.
-
Diokhan
addikt
válasz
lanszelot #56375 üzenetére
Siri sem tud magyarul és nem is annyira fejlett, mint a Google asszisztens. Siri nem tud kérdésekre adott válaszokat összekapcsolni a következő kérdéssel, Google asszisztens viszont igen, vagy legalábbis jobban, mint Siri. Jelenleg iPhone-t használok, de nemsokára váltok valamelyik Note készülékre, részben ilyen dolgok miatt.
-
sgeza
veterán
válasz
lanszelot #55748 üzenetére
Könnyen lehet, hogy már az is elég, hogy elindítottad. Én mindenképp megnézném azt a helyedben.
Sőt, inkább az alkalmazások menüben keresd meg a biztonságos mappa alkalmazást, és töröld az adatait! Ha még ennél is jobban akarod kukázni, talán még tiltható is, de erre nem feltétlenül van szükség. -
sgeza
veterán
válasz
lanszelot #55742 üzenetére
Mondjuk azt a nem mellékes információt kihagytad (vagyis rosszul írtad Galaxy Store-ként), hogy ezt a Play Áruház üzeni neked!
No ettől még nem tudom hirtelen, hogy mi a megoldás, de így már világosabb a kép.
Tuti, hogy nincs bekapcsolva a biztonságos mappa? Vagy legalábbis valami funkciója? Ha nincs akkor kapcsold be, aztán kapcsold ki teljesen! Lehet, hogy valamiért megmakkant. -
sgeza
veterán
válasz
lanszelot #55343 üzenetére
Szerintem te még mindig nem ott nézed, ahol mutattam. Ott nem képeket meg videókat mutat, hanem csak és kizárólag az alkalmazásokat, azok adatait és gyorsítótárait. Vagy csak egybe írtál két külön dolgot?
Ja, lehet, hogy én értettem félre. Mindegy, keresgéld, hátha meglesz a dolog! -
sgeza
veterán
válasz
lanszelot #55334 üzenetére
Nem nagy valamelyik alkalmazásod adat vagy gyorsítótár mérete?
Nekem például a OneDrive csinált valamikor olyat, hogy valami miatt brutál nagy lett az adatmérete, mert letöltött valamit a tárhelyről. Offline akartam talán lejátszani videót vagy ilyesmi, ezért letöltött nagyobb mennyiségű adatot előtte. Az az érdekes, hogy ez nem cache-elt adat lett, hanem normál adat. Tehát a gyorsítótár törlésével ez nem tűnt el. Viszont az alkalmazáson belül sem találtam sehol erre lehetőséget, hogy ürítsem azt, ami már nem kell. Ezért írtam, hogy tedd méret szerint sorba az alkalmazásokat, akkor láthatod, hogy melyik foglalja a legtöbbet. Egyébként a OneDrive-ot éppen megnézheted, ha azt használod, hátha pont az a ludas.
Én valamelyik alkalmazásra gyanakodnék egyébként, mert a tárhely adataid messze nem teszik ki a hiányzó méretet. Bekapcsoltad egyébként előtte a rejtett fájlok megjelenítését? Hátha ilyenkor azokat nem számolja bele. -
sgeza
veterán
válasz
lanszelot #55330 üzenetére
Tedd fel a telefonra a totalcommandert! Kapcsold be a rejtett fájlok megjelenítését, majd jelölj ki mindent a tárhelyen (eszközmemória), és nyomj rá egy tulajdonságokat (hosszan bökve előjön egy menü). Nézd meg, hogy ez így mennyi. Aztán nézd meg, hogy mit mutat szabad és használt helynek! Ezt simán a tárhely neve alatt kiírja, illetve ha belemész, akkor is látod fent.
Ha ez valóban annyi, amennyi, akkor felezéses módszerrel kezd el keresni, hogy melyik könyvtár a túl nagy. Vagy akár egyesével, ha nincs túl sok. Esetleg valószínűség szerint sorban. -
Probert75
addikt
válasz
lanszelot #54613 üzenetére
"Másodszor: Elképzelem azt a gyártót amelyik megmondja a tervezőinek hova milyen hibát tegyenek, és extra súlyt, hogy csak a baj legyen az eszközzel..... really dude?"
Nem csak azt mondja meg hogy mi hogyan romoljon el, hanem még azt is, hogy mennyi idő elteltével adja be a kulcsot! Hallottál már a tervezett avulásról? -
thedarkfox
senior tag
válasz
lanszelot #54604 üzenetére
WiFi alvó mód bekapcsolása
Az Android alaphelyzetben még lekapcsolt képernyőnél is használja a hálózatot. Ha ezt nem szeretnénk (pl.: energiamegtakarítás céljából), akkor itt tudjuk kikapcsolni: Menü - beállítások - Wi-Fi - három pontocska (egyéb menü) - speciális - tartsa bekapcsolva a wifi-t alvás közben: itt válasszuk a soha opciót.Na itt a mindíg-re kell állítani!
ha emlékeim nem csalnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest