Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
envagyok #10201 üzenetére
Azért az izzadság és a tenger picit más kategória.
Egyébként nem maga a tény árt neki, ha tenger vagy klóros vízbe kerül, hanem az, ha rendszeresen, illetve többször. A szavány pontos és a kijelentés is, hogy vízálló, viszont ha többször van kitéve ilyesminek, akkor főleg a gumi elemek megsínylik a dolgot akkor is, ha kimossa az ember csapvízzel.
Ezzel együtt is valószínűleg be lehet vinni tengerbe is játszadozni és utána amint lehet lemosni és hagyni megszáradni, nem lesz baja. Ha viszont egy hétig minden nap ez megy, az esély egyre nő a beázásra.
-
válasz
bounty123 #10179 üzenetére
Kicsit off, de...
Én egy ideje ezt használom: Morning Routine
Nagyon intuitív és profi app és ami nekem a legfontosabb volt a választásnál, egyetlen mozdulattal némítható, nem kell feloldani sem a telefont hozzá. Ráadásul van benne fade-in time, vagyis nem full hangerőn ordít a fülembe reggel.
Rendkívül idegesítőnek tartom az olyan ébresztőket, amikhez gépészkedni kell pluszban, hogy ne csak snooze legyen.
-
válasz
james008bond #10175 üzenetére
Igen, leírhatnád, mi okozta a gondot.
-
válasz
hackeeeee #6453 üzenetére
Nem kéne leállnia a töltésnek, ha értesítés jön.
Viszont, ha rezeg is és csak félig volt a tekercs felett, elmozdulhatott. A Samu töltő nagyon csúszik és mivel 1 tekercses, nehéz eltaláni, hol tölt. Ha meg hozzányúlsz a telefonhoz, már el is mozdult.
Én inkább 3rd party padot használok 3 tekerccsel, nem is sértődik meg semmire.
-
válasz
kdennis #6243 üzenetére
Köszi a videót!
Mégiscsak hasznos lett ez a frissítés, már csak a 3rd party appok támogatása kellene.
Egyébiránt tegnap este megnéztem, frissítés előtt 8 óra alatt 10%-ot merült a sima S7 normál állapotban, AOD mellett. Az időjárás, levelezés, stb. is frissített, ahogy tudott. Szerintem ez jó arány, legalábbis nálam elfogadható bőven.
Arányaiban az S7 edge is hasonló lehet.
-
válasz
hackeeeee #6039 üzenetére
Az éjszakai óra jól néz ki, de nekem pont jó az AOD. Annyit nem eszik, mint az óra talán, de egyébként sem zavaróan sok nálam a fogyasztása - 1-2% éjszaka. Bőven elmegy. Sokan elfelejtik, hogy minden más értesítés és frissítés is megy mellette és 10%+ fogyaztással riogatnak, de valójában nem eszk annyit, ahogy tapasztalom.
S6-ban már nem volt ilyen opció a görgetésre.
-
válasz
vadászcsiga #6036 üzenetére
Scrollozható háttérkép Nova alatt.
-
válasz
hackeeeee #6031 üzenetére
Nem Launcher függő. A Nova teljesen jól működik. Ez a 3rd party lock alkalmazásoknál nem megy csak, ha jól értem. Nem használok iyleneket, de Novát igen.
"Éjszakai órát használja valaki?"
Nem, az Always On megy helyette.
vadászcsiga:
Nekem működik alapból, nem varázsoltam hozzá semmit.Elég nagy méretű a háttérkép? Nova alatt tetted be háttérképként? Ha a TW pickert használod, nem fog menni.
-
válasz
vadászcsiga #6022 üzenetére
Igen, a TW sajátossága.
-
válasz
xabolcsy #5626 üzenetére
Mindig érdemes a hozzá kapott hálózati töltőfejet használni hosszú távon. néha elmegy más is, de a lényeg a hosszú távon.
A vezeték nélküli töltés mindig lassabb, mint a vezetékes, ez érthető. Van vezeték nélküli gyorstöltés is a Samsungnál, de ahhoz már gyári Qi töltő kell. Ha 3rd party töltőket használsz, nyilván változik a töltési idő annak függvényében, hogy mit tud leadni. Nem az input, hanem az output számít. Amúgy meg ez csak becsült idő és nem ugyanannyit vesz fel a telefon minden időpillanatban, így kímélve az akksit.
-
Mondjuk úgy, hogy nem eget verő. Szerintem a legtöbb embernek, aki nem tudja, mit nézzen, elsőre fel sem tűnik.
Ettől még hiba, de azért nem olyan, ami kiveri a szemed, ha ránézel. Már ki lett vesézve, hogy a lencse ilyen, mindegy, hol veszi az ember. A 950 valóban jó képeket csinál, egy teljesen más karakterisztikájú kamerával.
-
válasz
Maxentius #3904 üzenetére
Ez jó kérdés, sajnos nem tudom. Kicsit használgattam már, de csak alap dolgokra. Rájöttem, hogy vagy PC vagy inkább hagyom az automatikus javítást vagy inkább úgy, ahogy vannak a képek.
RichErm:
Megéri, de ha várni akarsz, inkább az áresésre várj, mert újabb verzió később jön, ahogy írták is. -
válasz
enonlui #3879 üzenetére
Háborogj nyugodtan, látom, az értő olvasás rovására is ment a dolog. Háborogni lehet, de itt már nincs is más, csak ez, meg a nekem ne mondja meg senki kommentek.
Senki nem veszekszik ezen és senki nem mondja, hogy a hiba nem létezik, csak páran már unjuk ezt a sok nyávogást. Ennyi.
Nem lehetne a háborgás résszel átköltözni az OFF topikba? Légyszi....
Nekem is ilyen a kamera. Mi volna a megoldás? Utálni kezdem a telefont és még adunk 100 oldalt a dolognak? Vezet az bárhová? Engem nem, így inkább annyiban hagytam a dolgot és várom, hogy hátha szoftveresen javul - bár akkor meg az lesz a baj, hogy mennyire belenyúl a szoftver.
Egyébként állítom, hogy a hangadók fele sem vette észre addig, amíg nem tudta, mit kell nézni...
-
válasz
MartOOn #3874 üzenetére
A kákán is csomót hozzáállás zavar a fórumon igazán. A reklám és a marketing midig relatív, naivitás lenne azt hinni, hogy igazak a reklámok, de az tény, hogy enhéz jobb telefont találni ennél jelenleg, mert igen szűk körből kell választani. Nyilván mindenben van hiba, ez más kérdés. Nem tudom, mit várunk a high end kategóriától itt a fórumon. Sajnos minden topik, hír, bármi 50%-ban fikázás. Valóban ennyire elégedetlen nép vagyunk?
Nekem tetszik a telefon (S7 tulaj vagyok) és a képek is, amiket csinál. Mivel nincs 3 csúcs telefonom, a teszteket csak iránymutatónak tekintem vásárláshoz és ha már egyszer döntöttem, akkor használom, mert használati tárgy és nem szidom állandóan azt, amit én választottam. Itt legfeljebb magam szidhatom, amiért nem néztem eléggé körül, de akkor meg visszaviszem időben és elállok a vásárlástól. Nem adok ki negyed milliót arra, amit nem is akarok igazán. Mindenkinek meg volt a lehetősége megfogni, kipróbálni, akár 3 akár 14 nap alatt. Természetesen be kell lakni, hogy minden aprósága kijöjjön, de tisztában vagyok azzal, hogy nem hibátlan készülék sem ez, sem az S7.
Kicsit már meg is bántam a topikgazdaságot, mert valahogy egy pozitív komment sem érkezik vagy ha igen, akkor azonnal "de a kamera torzít!" téma tér vissza. úgy kell vadászni az értelmesebb hszeket. Mindegy, ez ilyen, úgy tűnik. A topik leginkább a kérdésekre, gondokra, problémákra van, ez jogos is. A kamera dolog is tök jogos, de az kicsit csömör ami most itt megy napok óta. Ez nem neked szól, ez a mostani véleményem úgy általában. Elnézést, ha túl negatív, nem is kell feltétlenül reagálni rá senkinek csak azért, hogy írjon. Inkább maradjon ennyiben a dolog én meg majd néha legörgetek a topikok aljára.
És ebben látom más topikokban az okot, hogy azoknál nem ekkora hiszti a dolog. Mindegy, mennyit költünk telefonra, ha csak keseregni tudunk és időtlen időkig lovagolni egy témán.
-
Vagy inkább kritikusabbak vagyunk. Valahogy senkit nem érdekel már, hogy jó fotókat csinál, csak és kizárólag ez a torzítás, míg néhány külföldi oldalon nem csak csempéket és füzeteket fotóznak és valahogy az általános témákon nem is tűnik fel semmiféle torzítás, viszont a jó színek, élesség és egyebek igen.
Szerintem ez az oka. Itt már kicsit túl van lihegve, főleg úgy, hogy ez egy hardveres tulajdonság.
-
válasz
MartOOn #3772 üzenetére
Bárhol jogod van elállni x napig, nem kell helyben kipróbálni.
Nem azt mondom, hogy ez nem hiba vagy hogy nem lehet bárkinek gond, csak annyi, hogy úgy tűnik, hogy itt van egyedül ennyire felkapva az ügy és olyan, mintha másról már nem szólna a topik, ami egy betévedőnek nagyon rossz következtetésre adhat okot.
Az off részt kell ott folytatni, ami szorosan kapcsolódik ide, természetesen maradhat.
-
Megértem, hogy van, akinek nem tetszik a kamera, de ezeket a telefonokat ki lehet próbálni megvásárlás előtt és van 3 vagy 14 nap elállás is. Ha ennyire nem jó, el kell állni.
Kicsit túl van misztifikálva ez a G4 sztori és én nem ölnék bele több oldalt már abba, hogy nayvalyogjak.
Több helyen is fotóztak, összehasonlítottak, ez most egy hot topic, de egyáltalán nem érzem gáznak a telefon által készített képeket, sőt! Persze ízlések és pofonok.
Én ilyen tesztek után nem akarok tovább ezen a témán lovagolni. A szoftver vagy javul vagy nem, a hardver marad és mindenki el tudja dönteni, mi jó neki. Most viszont aki betéved csak azt látja, hogy ez a telefon milyen rossz... ami igazán messze áll a valóságtól, mert a telefon bitang jó.
-
válasz
wong kok wah #3312 üzenetére
Sosem használtam fóliát és sosem volt karcos kijelzős telefonom se még. Persze ez szubjektív vélemény, de szerintem felesleges és elrontja a telefont.
-
válasz
Telefonőrült #3294 üzenetére
Nem, de ez az, bár nem tudom, hol lehet kapni. A zajszűrősök kicsit zömökebbek.
-
válasz
Vincent-Vega #3017 üzenetére
Bakker....
Viszont a másik fényképezőgép az asztalt hajlította el
-
Igazából az a kérdés, hogy mi a cél ezzel a megkereséssel? Mit vártatok?
Mit tudnak felajánlani? Azt, hogy megnézik. Mi mást lehetne? Hogy jaj, igen, bocsi, máris visszük az újat és bocsi? Ezt elég nagy naivitással sem lehetne elvárni szerintem. Teljesen korrekt supportos válasz... Akinek nem tetszik, az nyugodtan háboroghat, de ez nem a kisbolt, ahol egy 20-assal kevesebbet adtak vissza.
Egyébként pedig itt a fórumon bármekkora vihar lehet belőle, a samsung nem értesül róla, úgyhogy az is teljesen felesleges évődés, hogy a szemét Samsung nem javítja, ellhallgatja - ha nem jelzitek, akkor vajon honnan tudnák, hogy ez nem csak azt a két felhasználót érinti, aki vette a fáardságot és írt nekik?
Szóval Bossi jól csinálta, jelezte a problémát, a Samsung pedig korrekt módon felajánlotta, hogy megnézik. Nyilván nem az első vonalos support fogja megállapítani a hibát - akkor sem, ha ez nyilvánvaló. Nem ez a dolguk. Ezt szépen le kell papírozni és annak rámondani valamit, akit ezért fizetnek. Erről szól a garancia. Ha javítható, javítják, ha nem, akkor vagy típushibaként lesz elkönyvelve vagy majd megpróbálnak egy firmware update útján trükközni vele, ami viszont nyilván idő.
Lehet a FB-on fröcsögni vagy menni tüntetni vagy macskakővel dobálni, az csak hiszti, amivel sehol nem tudnak sokat kezdeni.
-
válasz
Leonardo91 #2957 üzenetére
Hívás és SMS (Samsung üzenetkezelőjével) van egyelőre. Nagyon remélem, hogy bővül majd a kör.
-
Csúnyán kontár oldal az, ami ilyen teszteket futtat és utána ilyen-olyan következtetéseket von le.
"első körben a telefonon lévő összes alkalmazást megnyitni, majd a másik körben leellenőrizni a működésüket és bezárni azokat."
Amellett, hogy életszerűtlen, két szöges ellentétebn álló memória menedzsment rendszert akar összehasonlítani. Nagyszerű.
Az S7 topikban is femerült egy hasonló, nekem ez a véleményem: Link
-
válasz
MartOOn #2411 üzenetére
Kijelzővel lefelé elmegy, igen, de zsebben is?
Csak azért, mert a kijelzővel lefelé "mód" könnyen felismerhető és van is rákötve pár esemény, mint a némítás, de a zseb csak simán sötét. Ha zsebben is leveszi, akkor örülök.
szerk:
most kipróbáltam hosszabban zsebbe tenni és tényleg... kikapcsol. Érdekes. -
Az AOD nincs is a listán, vagyis kisebb, mint 5% a hatása amerülésre. Mindig elfelejtik az emberek, hogy a telefon nem alszik. Fenn kell lenni a hálózaton, ingadozhat a térerő, frissít a FB, levelezés, időjárás, de még az óra is szinkronizál.
A listádon jól látszik, hogy te vagy a legnagyobb felhasználója a telefonodnak.
-
Nagyon sok még mindig a mítosz az akksik töltéséről.
A melegedés önmagában nem káros az akksinak, ha nem extrém magas a hőmérséklet és amíg az akksira szabott töltőt használunk és nem gyilkoljuk meg túllépve a gyári értékeket. A túl magas feszültség vagy áramerősség már okozhat károkat.
Az akksikat a legjobban a teljes ciklus károsítja, amikor 0-ról 100-ra töltjük. Ha ebből nagyon sok van, az kihat a kapacitásra idővel.
A gyorstöltést egyfelől a szabvány kiadója, másfelől a gyártó garantálja és paramétereszi, így ez egyáltalán nem károsítja az akkumulátort. Amit érdemes szem előtt tartani, hogy a gyári kábel és töltő használatát ajánlja minden gyártó és ezt érdemes betartani. Ma már egy külön chip szabályozza a töltés közben felvett naftát a telefonokban, így sem a túltöltés, sem pedig a "túl gyors" töltés nem okozhat károkat és így az élettartam sem igazán rövidül.
A legjobbat azzal tesszük, ha 50-90% között tartjuk a töltöttségi szintet, de ezen belül manapság már bármikor töltőre tehető egy telefon akár pár percre is, de éjszakára is töltőn maradhat. Ezek nem ártalmasak ma már.
-
Jimanszky:
Meg az időjárás, levelezés, FB szervizek és egyéb értesítés, amit valahogy mindig mindenki kifelejt a képletből. Ezek mind mind lassanként merítik az akksit, ami teljesen természetes dolog.
De, használjuk őket és a telefon merül attól, hogy használatban van. Azért ez nem olyan meglepő hír.
-
és mindenki:
Feltételes mód: szóval megtagadhatják. természetesen nehéz bizonyítani, hogy egy szoftveres módosítás tett-e tönkre egy füllhallgatót, USB csatlakozót, stb., de ha elhajtják az embert, nem nagyon van mit tenni.
Nagyobb hátrány szerintem, hogy a frissítések, a Pay és egyéb dolgok nem fognak menni, ha egyszer ugrott a KNOX számláló. Talán ezért is záratják olyan nagyon a Bootloadert is most az S7-tel az amerikai szolgáltatók. A Samsung Pay biztonsága szempontjából a KNOX alapvető jelentőségű. Mondjuk itthon ez egyelőre nem releváns.
-
Nálam is mindig be van kapcsolva a GPS és a wifi-mobil net autmatikus váltás is.
Kicsit téves azt hinni, hogy ha egy hardver épp nem kap feladatot, nem is fogyaszt. Fogyaszt, mert be van kapcsolva, viszont ezek manapság már olyan alacsony fogyasztásúak, hogy jobban megéri bekapcsolva hagyni, mint ki-be kapcsolgatni, amikor is egy jó peak kerül a fogyasztásba. Egy eszköz bekapcsolása mindig költséges folyamat.
Persze a szokás is bejön a képbe, de kb. semmit nem spórol már vele a telefon, ha erőszaosan mi kapcsolgatjuk az eszközöket.
-
válasz
spanglee001 #1728 üzenetére
Nem, a sorozatszám és az IMEI is kinyerhető a papírokból, dobozból, telefonról.
-
-
A rendelési státuszra függőknek:
Igen, még csak ELŐrendelhető a telefon.
Igen, a hivatalos megjelenés március 11. Előrendelőknek már 8-án, azaz holnap érkezhet.
Igen, holnap van nőnap is, nem elfelejteni!
Nem, nem lehet rögtön megvenni még.
Nem, egyáltalán nem számít, mikor adtad fel a rendelésed, mert ez ELŐrendelés.
Miből gondolod, hogy egy ELŐrendelést hamarabb fognak neked kiadni, csak mert felhívod őket?
Nem, nem kérünk több státuszjelentést, csak akkor, ha majd megérkezik a telefonod és lesz infód róla.Köszönjük a nép nevében, hogy nem szemeteled tele a topikot offokkal és nem kell a modokhoz mennünk takarításért!
-
válasz
#79335424 #445 üzenetére
Ettől még sokkal lassabban éri el a rendszer a külső SD-t. Gondolom ezért döntöttek a nagyobb adathalmaz gyorsabb tárolón tartásánál. Az indítókat meg úgyis előtölti memóriába, ami meg a leggyorsabb tároló. Én nem fogok falnak menni, mert ha már csak annyit nyerünk, hogy a képek, zenék, videók már nem a belső tárhelyet foglalják, az is előrelépés.
-
Én is használok párat, de egyébként igen, érdemes azt is észrevenni, hogy a gyári launcherek egyike sem túl fitt. Mindig beleértendő az összes szervize, a témaáruház, itt például a KNOX és minden egyéb kiegészítő a memóriahasználatba, szóval ezen fennakadni kár - vagy akkor menjen mindenki sírni a BB, HTC és más topikokba is. Az más kérdés, hogy bizonyos gyártók nem nyúlnak annyira hozzá a gyári Androidhoz, de ez meg igazából preferencia kérdése, hogy ki, mit választ.
-
-
Itt inkább Apple-i lépések vannak. Tavaly jött a dizájn, idén ugyanaz a dizájn, de finomhangolták. Persze minden relatív, de azok, amiket most visszahoztak és bevezettek, sokakat csábítanak majd az új modell felé. Ez olyan, mint az Apple, szintén. Nem feltétlenül indokolt a váltás 6 és 6S között, mégis működőképes a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
- Galaxy S7 topik.
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- Jövedelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen SSD-t vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Mobil flották
- Lexus, Toyota topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 10 46mm Jet Black Al Ink SL GPS, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Apple Watch Se 2, ( 2022 ) Starlight , 40mm, karcmentes, Gps
- Samsung Galaxy Watch Ultra fehér + Spigen Modern Fit 316L fém szíj - beszámítás!
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- OnePlus Watch 2 okosóra 46 mm Nordic Blue Edition AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest