- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djcool
tag
Ok,csak reménykedtem, hogy lesz belőle még valami és nem csak béta tesztelők voltunk, mi S4 Zoom tulajok.
Egy oldalon találtam S4 Zoom Android 5,0-ra frissítési lehetőséget,de nem volt típusmegjelölés ( C101/ C105 ) és szerintem CM lehet...
Majd otthonról linkelem az oldalt.Elvileg -ha a Samu nem cseszi el- gyorsabb is lehet picit a Zoom-unk a Lollipoptól...
-
Baku
aktív tag
Nagyon szívesen!
Még nem néztem, de ha lesz egy kis időm behatóan foglalkozni vele, akkor ránézek, köszönöm!
Az az igazság, hogy ki van a t.k.m vele, ha azt érzem, én vagyok ezért a büdös telefonért, nem pedig fordítva (ahogy kellene)....
Mi a k.rva anyjuknak kellett elcseszni a KitKat-ot ezzel???
Most meg én szenvedjek azzal, hogy újra komfortosan tudjam használni a telefont:
Keresgéljek új, másik keyboard alkalmazást, keressek kerülőutakat a file kezelésre....
Hát b@sszák meg! -
Baku
aktív tag
Nem egyszerű leírni, de azért megpróbálom....
Félretéve a jobbára emocionális dolgokat, hogy ez meg az nem ott van, nem úgy néz ki, mint a régin volt,
a másolási és törlési korlátozások b@sszák a csőrömet leginkább...
Csak a gyári file kezelőjével tudok SD-ről törölni, másolni, áthelyezni, minden mással tiltott...
4.2.-nél belső memóriából SIMÁN másoltam a telepített alkalmazások APK-it akár SD-re, akár USB-re, akár Dropboxba, míg ez most már felejtős ...
Még a gyári kamera szoftverrel is csak látszólag törli a fölösleges képeket, eltűnnek a galériából,
de ha megnézem egy file kezelővel ugyanott vannak ahol voltak....
Ami még nagyon nem tetszik, hogy a billentyűzeten az ékezetes karakterek beírása buta, lassú, logikátlan lett, ami nagyon idegesítő.
A felugró ablakon már nem lehet húzással kiválasztani a megfelelő ékezetes betűt, és ha koppintással kiválasztom,
nem tűnik el az ablak automatikusan. Vagy mellé kell még egyet koppintani, vagy vissza gombot kell nyomni. Így egyértelműen lassabb, körülményesebb lett a szövegbevitel.
A kamera szoftver semmi érdemleges, értékes javítást nem kapott, van egy-két szerintem jelentéktelen új funkció: Képernyő nyitásnál van egy kamera ikon, amivel azonnal nyitható a kamera,
és a fotó alkalmazáson belül van két új ikon amivel egyszerűbben el lehet érni a kameraalbumot, mint eddig.
Nem vettem észre sem gyorsabb működést, sem hosszabb akkumulátor időt, viszont (nem tudom, hogy köze van-e a Kit-Kat-hoz, de) azóta több a kéretlen reklám, állandóan nyözget a Play áruház, hogy töltsem le ezt, meg azt...
Idegesítő reklámok, bannerek ugrálnak állandóan az orrom elé...
A 4.2.2-t eszembe nem jutott volna rootolni, mert egyáltalán nem éreztem szükségét, most viszont igen erősen gondolkodom vagy visszatenni a 4.2.-t, (ha tudnám hogyan kell), vagy rootolni a KitKat-et.
Csak azért nem rootoltam még, mert itthon csak XP-m van, és ahhoz Win 8 kellene...
Majd bekéretszkedem valahová egy rootolás erejéig.... -
spenglerjoci
tag
-
spenglerjoci
tag
Szia.
Ha a telefonon frissítesz, úgymond OTA módon akkor nem fog elveszni semmilyen adatod sőt még a beállításaid is megmaradnak. De én nagyon ajánlom, hogy miután frissítettél, ments le minden fontos adatot vagy előtte is lehet az mindegy mert mondom nem törlődik semmi. És utána bemész recoverybe : home+hangerö fel+ bekapcs és ott először nyomsz egy "clear cache"-t majd "factory reset". Mikor kész, újraindul és teljesen tiszta és töredezésmentes lesz a rendszer.
Amúgy meg ajánlom mindenkinek a ClearMaster nevű progit! Hetente egyszer lefuttattok rajta egy "felesleges fájlok tisztítás"-át és csodákat művel. Érezhetően könnyebb a rendszer ha rendszeresen tisztítva van. Nekem 1 hónap alatt már majdnem 2GB szemetet takarított ki amik amúgy csak foglalták volna a helyet és lassították volna a Zoomot feleslegesen. -
Hát nálam amúgy antutu 5.1 alatt 20.500-at kapott az S4 Zoom.. az meg nem rossz...
Haverom LG Optimus G-je kapott 22-23 ezret..
Ezelőtt az LG L90-em kapott 17.800 körül...
Azelőtt meg a Sony SP-m kapott 26.000.-
S4 Zoom-ba ami a leggyengébb az a grafikus chip.
Mert az Lg L90 szaggatás nélkül vitte a CSR Racing Classic-ot , a Zoom pedig a végén be-be szaggat amikor a célba érek..jó akkor már tök mindegy mert nyertem csak .....De hát ugye nem a játék miatt vettem a Zoom-ot, ha meg nagyon játszani akarok és a kamera is fontos akkor ott van a K Zoom alternatívaként..
-
Baku
aktív tag
Szívesen. Látom már írtál is de sok jó nem történt azóta. ..
Volt szó itt is hasonlóról korábban. Rizsó kolléga kameráját ébresztgette valamelyik - zoomra led fény hiányában teljesen fölösleges és értelmetlen- zseblámpa alkalmazás. Úgy tudom leszedte, és azóta nincs ébresztgetés. ... (olvass vissza néhány oldalt, nem olyan nagy ez a topic. ..) Csak egy tipp. ..
Egy másik: Bekapcsoláskor vedd le a kupakot, hagyd kinyílni a kamerát, és nézd meg a futó programokat. Olyan sok nem lehet, hogy kizárásos alapon ne jöhetnél rá, melyik a ludas. ..
Gyári alkalmazások kizárva, maradnak a saját magad által telepítettek. .. -
spenglerjoci
tag
Helló! Én a Real Racing 3-at nyomom a Zoom-on és teljesen szépen, akadásmentesen fut. Ja és nekem is van egy RK3188-as, 2gb ramos tabletem, mondjuk az "csak" 1920x1200-as de azon is szaggatnak rendesen a játékok. De szerintem itt elsősorban nem a procival meg a rammal van a gond hanem a gpu-val. Egy Mali400 kb. 480x800 mellé még ütős kombináció ( lásd galaxy S2) de fullHD- hoz már kevés. Ehez minimum Mali 450 kéne vagy egy Mali T628....
-
spenglerjoci
tag
Ezt én is észrevettem, de én inkább csak annyit szűrtem le a dologból, hogy manuális beállításokkal sokkal jobb képek lőhetők mint automatában. És szerintem a Mobilarénás tesztben is azért hordják le az S4 zoomot a sárga földig mert ők csak automata módban fotóztak és azt mondták, hogy a legtöbb ember is ezt használná. De szerintem aki ilyen telót vesz az biztos, hogy fogja babrálni a beállitásokat is.
-
spenglerjoci
tag
Én is S4 Zoom tulaj vagyok és szinte naponta játszok a Real Racing 3-al ami gyönyörűen, akadásmentesen fut. Sőt haveromnak van LG G Pro 2-je Snapdragon 800-al és azon szaggatott néha de ezen soha. Szóval nyugodtan játszhat rr3-at mindenki s4 zoomal mert simán elbírja. A kamera porosodást meg kameravédő kupakkal lehet megelőzni.
-
hito
nagyúr
Ezt most nem értem. Hiába tisztította ki poros maradt? Az üveg alatt van nálam a por és úgy gondolom, hogy ha az üveget eltávolítom, akkor az egész optikát meg tudom tisztítani. Legfeljebb egy hónap múlva megint olyan lesz, de azt nem tartom elképzelhetőnek, hogy valaki nem jár sikerrel legalább átmenetileg.
-
Samsung SPS
tag
Helló, ha futatsz a telefonon olyan alkalmazást, ami test killer jellegű, javasolt azt eltávolítani, ugyanis leállíthat bizonyos alkalmazásokat, folyamatokat, mint pl. az ébresztő. Lehetőleg a belső tárhelyről válassz az ébresztőnek csengőhangot, azt biztosabban kezelik a telók.
-
kakuk100
őstag
Szia! Sajnos én nem vagyok nagy fotós csak szeretnék az lenni, de azt megfigyeltem, hogy automata módban nem sikerült soha jó képet csinálnom. Én mindig a professzionális módot használom és ilyenkor általában jók a képek.Talán a tesztekben is csak az automata módot használták azért húzták le mindig a fotókat. Próbáld ki, hogy neked hogy sikerül főleg olyan jó fényviszonyok mellett mint amiről írtál.
-
-FreaK-
veterán
Köszi a véleményt.
Ez a páromnak lenne hobbi fotózásra stb. Ez alapján az, hogy manuális módban, a beállításokkal babrálva lehet vele jó képeket csinálni, nekem (neki) nem jelent semmit. Ahogy az álvány csatlakozó sem.
Ha már nem hordható zsebben, akkor már legalább minősége legyen, (de akkor meg inkább külön kompakt fényképező) nem? Mert akkor minek telefonként.
Szerintem igenis összehasonlítható egy 1020-al, és az mindenben jobb nála, igaz árban egy pár kategóriával feljebb van. De mindenzt összesítve, asszonynak, telefonként és telefon funkciókhoz, fotózásra én nem ajánlom. -
darthsmoke
Korrektor
Szia!
Köszi, hogy foglalkoztál a kérdéssel.
A Samsungok CTIA szabványúak, de itt nem ez a gond. Nekem is van egy eladó Sony Ericsson LiveSound fülesem, ami OMTP.
Amit vettem, az nyíltan Galaxy-kompatibilis, mégsem mennek a gombok, bár a zene tökéletes.
Én szoftveres gondra gyanakszom. Talán majd a KitKat... -
Baku
aktív tag
Hasznos amit írtál, köszi!
Megnéztem a képeket, és így fogok eljárni, ha egyszer majd beporosodik...
Azzal a kis eltéréssel, hogy nem fogom visszatenni a plexi védőlapot.
Így úgysincs sok értelme a meglétének...
Egy idő után aztán ki fog derülni, hogy porosodik-e a lencse mögött (is), vagy sem...Elég szomorú, hogy egy ilyen qualitású, és árú készüléknél ez előfordulhat,
de így jártunk.... Én még ezért nem fogom eladni semmiképp...Fenti problémából adódik, hogy zsebben hordani nem tanácsos a zoomot,
mert ott a legnagyobb a porosodás, bekoszolódás esélye...
(Főleg ha egy-két papír zsebkendő is akad mellette...)Most néztem meg az enyémet: 6 hónapos, és még nincs benne por,
viszont 1 percet sem volt még zsebben. Külön bőr övtáskában hordom... -
Ricardo
titán
Ezt értem. Jogos amit írsz, csak hozzáfűztem hogy ez íg nagyon nem jó. Előzőekben taglalták, hogy előbb utóbb poros lesz, és mindegyik ilyen.
"Dehogynem, azok is porosodnak, csak ugye azt te magad is könnyen tudod tisztítani,"
Úgy jön le az egész, mintha ez természetes lenne, és erre írtam, hogy szerintem nem az.
Ezért neked írtam, annak ellenére hogy általánosságban fogalmaztam meg a véleményem.(I)"Én találtam már cikket arról, hogy hogyan kell kitisztítani, még mielőtt megvettem. Le lehet melegíteni róla a külső védőlapot a lencse elől."(/I)
Ebből nekem hirtelen az jött le hogy az nem zavar hogy ott porosodik mert le lehet szedni (mókolással) az külső védőlapot, és "csak" az a gond ha belül is porosodik.
Erre írtam hogy eleve gond ha már bemegy a porSenki ne mondja azt nekem, hogy teljesen normális hogy porosodik, majd lemelegítem a külső védőlapot, hogy kipucoljam.
Abban igazat adok, hogy ha az egész porosodik belülről akkor az a nagyobb gond, de már nekem az sem férne bele hogy a külső védő alatt porosodna.
-
-
Baku
aktív tag
Ennek a nyaka (képről legalábbis) masszívabbnak látszik, mint az enyém,
talán nem rezeg be annyira:http://aprod.hu/hirdetes/univerzalis-autos-tarto-telefon-gps-raktaron-ID1cznL.html
Persze kérdés, hogy amikor meghozza a posta, vagy a futár, azt kapod-e, amit a képen látsz...
Legjobb lenne ezt személyesen kiválasztani, csak hát egy vidéki koszfészekben
azt sem tudják mi ez...
Amikor itt helyben keresgéltem ilyet a mobil boltokban, úgy néztek rám, mint tyúk
a három ismeretlenes egyenletre...
Tokkal is ugyanez volt a szitu...(Bocs, ezt szerkeszthettem volna az előző hsz-hez is, csak elfelejtettem...)
-
Baku
aktív tag
Nem, én ilyet (vagy ehhez nagyon hasonlót) vettem:
http://www.edigital.hu/Tarto_/_allvany/iGear_FLY_univerzalis_tapadokorongos_autos_tarto_csipeszes_PDA_/_mobiltelefon-p292949.html?bid=&partner=10002
Alapjában meg vagyok vele elégedve (mert ettől jobbat - meg rosszabbat sem - nagyon találtam).
Két apróbb gondom van vele:Az egyik minden csipeszes tartóra érvényes: Két kezes a be- és kivétel
A másik (legalábbis az enyémnél), hogy rázós úton rezeg ám rendesen...
Nem elég erős az a nyak, ami a csipeszt, és a tapadókorongos talpat összeköti...
Lehet, hogy ezzel is barkácsolni fogok valamit??? -
Baku
aktív tag
Nem, nekem nincs (valamit, vagy valakiket összekevertél)
Mondjuk nekem a kék nem is "jönne" be, én fekete "mániás" vagyok
A flip meg jó dolog, (jóval többet véd, mint egy fólia), de néha jó lenne "eltakarítani",
mert útban van, ezért nem használnék "fix" flip-et inkább csinálok levehetőt... -
Baku
aktív tag
A második teljesen jó, bár én ugyanilyet kihoztam negyed ennyiből,
meg 1-2 nap barkácsolásból (lencsevédő).
Persze az 1-2 nap inkább az agyaláshoz kellett, hogy miből, és hogyan,
maga az elkészítés 1-2 óra volt csak...
Ha akkor megtaláltam volna ezt, gondolkodás nélkül megveszem.Most épp egy (szükség esetén) egy mozdulattal eltávolítható
kijelzővédő flip-en töröm a fejem... -
tybsen
addikt
Igen, ez csak nehany napig volt - de az utobbi idoben volt nehanyszor ennyiert mashol is, illetve decmberben. Jelenleg 229 EUR a legolcsobban egy kisebb uzletben. A szin szerintem is inkabb kekes, mint fekete. Vegul nem vettem meg mert egyreszt lecsusztam rola, masreszt a n4-hez kepest kisebb kijelzo megis visszatartott, mert sokat hasznalom bongeszesre a cuccot. Amugy nagyon tetszik, az optikai zoom nagyon klassz.
-
rizso
addikt
Többieknél nem nagyon tudok porosodásról, vagy csak én reagálom túl a dolgot, passz - engem zavart. Remélem az új alkatrésszel (állítólag cseréltek benne valamit) nem lesz gond a porosodás, vagy legalább tovább bírja 2 hónapnál.
Ha jelez frissítést, nyugodtan telepítsd, ártani nem fogsz neki. Én a Zoomot még nem buheráltam, tök jól megvagyok a gyári rendszerrel is, nem érzem lassúnak, bugosnak, csak használom gond nélkül. Egyedül talán a root lehet érdekes, hogy törölni tudd az abszolút fölösleges előre telepített alkalmazásokat, amiket nem fogsz használni.
Sok sikert a kicsikéhez!
-
hito
nagyúr
Szinte biztos vagyok benne, hogy a lencsét is védi egy átlátszó burkolat. Az első és a második ugyanaz, a harmadik szerintem nagyon csúnya és funkcionalitását tekintve is elbújhat a gyári mögött, szerintem annak semmi értelme. E-bayen egyébként szerény 10-12eFt-ért lehet gyári tokot rendelni, de csak fehér színben láttam.
-
hito
nagyúr
Szia! 1080p jelet küld MHL átalakítón keresztül. Igen, valószínűleg így nem tudsz hozzá további USB perifériákat csatlakoztatni, legalábbis én nem tudok ilyen elosztóról. Szerintem BT-os egeret gond nélkül kezel. Én egy Note 10.1-et használok mellette, gyári billentyűzetes dokkolóval, tehát bill megoldva, BT-os egeret gyönyörűen kezeli és az billentyűzet oldalán ott a kimenet amin keresztül TV-re lehet csatlakoztatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest