Samsung Galaxy S4 Zoom - kamerába oltott telefon

Bevezető

Na, hagyjatok már békén, de tényleg. Ez volt a legtöbb ember első reakciója (a megdöbbenés által kiváltott némiképp trágár kifejezéseket kiszűrve), amikor megpillantották a kezemben az S4 Zoom nevű különlegességet. Igencsak meglepő látvány, amikor az ember egy fényképezőgépet tart a füléhez és hallhatóan tényleg telefonál vele, de mindenkit megnyugtatok: igen ostoba érzés is. Nekem eleinte állandóan ez a mém ugrott be, amikor megemeltem az S4 Zoomot:

Kamerás mobil házilag

És bár ezen nyilván röhögünk (mondjuk elsősorban a csávó fején), a lényeg, hogy ha nem is ennyire otrombán, de a Samsung pont ezt vette alapul, amikor kitalálták, hogy csinálnak egy kamerás mobilt. És lett belőle egy mobilos kamera inkább, mert ez az izé szinte mindenhonnan nézve inkább egy fényképezőgép, mintsem egy telefon. Miután a koreai bandának igen szép eredményei vannak a fotós piacon is, így egyszerűen fogtak egy kompakt gépbe tehető, tízszeres optikai zommal ellátott modult és rábiggyesztették a telefon hátlapjára. Ha nem mutatnánk képeket, akkor is mindenki el tudná képzelni, hogy ez miképpen néz ki.

Samsung Galaxy S4 Zoom
[+]

Megcsinálták, megnézték, és úgy döntöttek, hogy lesz piaca. Nem tudom, hogy mennyi előzetes felmérést csináltak, de általában a Samsungnál ilyen szempontból nem szoktak árnyékra vetődni, fogadjuk el, hogy elvileg van a terméknek célközönsége. És nem is célom, hogy lebeszéljek bárkit is az S4 Zoomról, de szögezzük le, hogy telefonnak idétlen, kamerának pedig nem elég jó, ráadásul az a nagyobb baj, hogy közben kijött egy Nokia 1020 nevű eszköz, ami tesztalanyunknál jóval karcsúbb, képminőségben simán felveszi a versenyt, s bár nincs benne tízszeres optikai zoom, a 41 megapixeles felbontás ezt sok esetben pótolni tudja. Oké, azon nem Android fut, hanem Windows Phone, de akinek a kamera a döntő szempont, azoknak talán az operációs rendszer másodlagos szempont.

Samsung Galaxy S4 Zoom
[+]

Nehezen indult a barátságunk (már ha ezt annak lehet nevezni) az S4 Zoommal. Megkaptuk a tesztkészüléket, Bocha fotózott vele irgalmatlanul sokat, aztán megnéztük a képeket és erősen elszörnyedtünk. Ez tényleg ennyire gatya? Vagy mi toltuk el? Vagy ha mi is toltuk el, akkor ez nem azt fogja jelenteni, hogy az átlagjúzer is eltolja? Úgyhogy kapcsolatba léptünk a Samsunggal, megosztottunk velük néhány fotót és szinte azonnal küldtek egy másik masinát. Konkrétan olyat, amit a kereskedelmi forgalmazásból szedtek ki a kedvünkért pont azért, hogy valós képet kaphassunk mi is és az olvasók is arról, hogy mit tud ténylegesen a masina. És tényleg jobban szerepelt a másodjára szerzett S4 Zoom, de bőven maradtak hibák… és mivel ez elsősorban, dedikáltan egy fotózásra kihegyezett eszköz, ezért szerintem nem csak mi, hanem a vásárlók is joggal várják el, hogy ha már belekényszerítik őket egy olyan kompromisszumba, hogy egy otromba izét kell magukkal cipelniük telefon helyett, akkor viszont olyan képeket lehessen vele készíteni, amitől hasraesik az ember.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés