- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pixelblondie
senior tag
Szia
Régen láttalak
Nos, nem tudom... azért ez egy 6200 az 1900 helyett.. képtelen vagyok elhinni, hogy ugyanazt tudja. eleve fizikailag is jóval nagyobb, mint a másik.. Éppen most csak egy négyezres videóra akadtam, de itt is tisztán látszik mennyivel nagyobb az akksi, és miért kell speckó hátlap hozzá.
YoutubeJó megoldás a plusz gyári akksi, van is a Telekomnál töltővel, szettben, de mivel neki folyamatos készenlét kell, így nem akar akksikat cserélgetni, hanem a cél az, hogy egy bírja végig a napot.
-
Chereiose
addikt
Köszi a segítséget. Hát, nekem nem jelent annyival többet az a tudás, amivel a nagy S4 rendelkezik, bőven elég a mini is, ráadásul azt sem szeretem, ha akkora egy telefon mint egy tégla. Ez pont jó, csak kíváncsi vagyok, mennyire megbízható mert sok embernek rossz az akksi, vagy akármi, ezért nem bízok annyira a samsungban, de 60 ezer Ft tényleg jó ár ezért.
-
elmariachi89
csendes tag
-
sanyci
senior tag
Ma (laza hétvége, szinte csakpihi) 25%-on áll az akksi, 12ó9p9mp akkuhasználatnál:
Kijelző: 27% - 44p 30mp;
AngryBirds: 21% - 12p27mp;
Google-szolgáltatások: 15% - CPU: 5p37mp, Ébren maradás: 1ó11p6mp, GPS: 1p6mp;
Eszköz készenlétben: 11% - 11ó25p5mp
Cella készenlétben: 10% - 12ó9p8mp, Lefedettség nélküli idő: 42%???;
Android op.rendszer: 5% - CPU: 11p7mp, Ébren maradás: 45p53mp;
Hanghívások: 4% - 3p46mp;
Chrome: 3%;
Sports Tracker 2% - CPU: 8p2mp, CPU előtérben: 41mp, Ébren maradás: 1ó21p9mp, GPS: 1ó28p7mp;Android rendszer: 2%
A lefedettség nélküli idő az, ami érdekes lehet: a teló LTE/GSM/WCDMA módban van, de ma összesen a Sports Tracker-t használva voltam esetleg kevésbé lefedett területen, míg túráztam, de az bőven nem 42%! ...és az összes többi telómat is ugyan ezen a környéken használtam...
A SportsTracker fogyasztása közel másfél óra GPS-használattal viszont durván jó, így ez azt is jelentheti, hogy a teló tényleg készenlétben zabálja az akksit, a lefedetlen idő viszont arra utal, hogy gyenge a rádiós-rész, ami tényleg lehet hardver hiba...
A statisztikai adatok alapján a teló ideje nagy részét EDGE hálózaton tölti -87-91dBm-es (elég gyenge) térerővel (T-s gyári micro-SIM - nem vágott)...
-
sanyci
senior tag
Nekem pont az a gondom, hogy minden felesleges (pl. Google Now) szolgáltatást kikapcsolva is bizonytalan, hogy estig kibírja-e a teló... De nagyon hasonló hardveren (proci, akku, stb.), más gyártó készüléke gyári rommal sokkal kevesebbet merül...
Nem arról van szó, hogy nem bír ki 16 óra Need For Speed-et, hanem hogy nem mindig bírja ki aktív szinkron mellett bekapcsolva hagyott nfc, bt, és engedélyezett, de csak napi max. 20-30 percet használt GPS mellett, napi 1 óra beszélgetéssel, email olvasgatással és netezéssel (email-csatolmányok, forgalom, árukeresés, stb.), pár perc kamerahasználattal (jellemzően árufotó, vonalkód-beolvasás, esetleg gyerekfotó) reggel nyolctól este nyolcig... Pl. Huawei P1-em hasonló terhelés +napi 1-2 óra internet-rádió mellett hagyott egy biztonságos 35-40%-ot estére, a P3100-am pedig két napot bírt hasonló terhelésnél. Tehát ott a Samu valamit kivételesen jól csinált...Nem arról van szó, hogy megbántam volna, hogy S4minit vettem, de azért este hatkor 22%-os akkunál visszasírom a P1-et!
-
sanyci
senior tag
-
sanyci
senior tag
Lóf*szt!
A gyártó számolja bele az átlagosra tervezett üzemidőbe azokat az app-okat, amik benne vannak a gyári firmware-ben és az alapbeállítások szerint mindig futnak!
Ne kelljen már letiltanom google-szolgáltatásokat, hogy ne merüljön az akksi!
Arra már nem is mondok semmit, hogy számos párhuzamos szolgáltatás fut a telefonon, mert a Samsung (meg sajnos a többi gyártó is) mindenre kitalál egy saját, de szinte semmi többlet nem nyújtó, de az android szétaprózódáshoz vezető alkalmazást, ami lassuláshoz és többletfogyasztáshoz vezet... -
freddirty
senior tag
XDA battery life fórumot végigolvasva egyértelműen hardware és software problémákra visszavezethető a fogyasztási probléma. Tehát NEM user error. Van akinek telefon csere oldotta meg, van akinek kernel csere (és ezzel garancia vesztés ha friss a sw.), van akinek töltőről lehúzás után reboot a megoldás.
A probléma ezzel az, hogy GYÁRILAG túlfogyasztással jön ki a készülékek egy része. Nyilván lecserélhetném CM a vacak gyári samsung rendszert, de nem keveset fizettem pluszba a magyar samu gariért, másrészt van olyan ami a CM rendszerben nincs meg. Ráadásul egyszerű felhasználónak lenne a telefon.
Jah, és mint írtam már, a statisztika nem jó, alig pár perceket ír egy egy app wakelockra összességében meg 3%-ot tölt ébren a telefon.Elméletileg. Ellenben meg úgy merül 100-200mA-el a telcsi mint állat. Optimalizálva 30-60mA lenne a normális merülés 3G/wifi szinkronnal, 2G-n még kevesebb. Éjjelre szinkron/mdata/wifi kikapcsolva meg 10-15mA. Ehhez képest nagyon messze van az s4 mini. Sajnos azt kell mondjam ez bug. Addig ne is vegyen senki míg ki nem javítják, mert simán belefuthat egy ilyen pédányba. Prémium szervíz meg jövö hét második felében lesz elérhető csak. -
q2w3
senior tag
Ennek rohadtul nem a szakértelemhez van köze. Nagyon sok ember kűzd az akksi próblémával. El tudom képzelni, hogy a mostani utolsó széria ilyen hibás. Xda-n ahol nagyrészt hozzáértők írnak, 17 oldalas topic van akksi gond miatt. Ez nem véletlen. Szerencsére neten rendeltem a telefont, így 8 napon belül cserélik. Remélem az már jó lesz.
-
sanyci
senior tag
Ne kelljen már beállítani egy telót ahhoz, hogy keveset fogyasszon!
A dobozból kivéve, a kezdeti beállításokkal bírjon ki egy napot!
Na ez eddig egyedül a P3100-es Samsung tabletemnél volt csak így, minden más Samsungomnál ki kellet kapcsolni egy halom dolgot, ami egyébként reklámozott funkciója a telónak, hogy ne merüljön le délre...
(ilyen pl. az NFC, az intelligens képernyőzár, stb-stb. ...)
Az, hogy kikapcsolom a Wifit, meg a mobilinternetet, meg a szinkronizálást, az egy okostelónál nem opció - anélkül akár jegyzettömböt, meg telefonfülkét is használhatnék! -
lac0211
tag
hát akkor megbukni látszik a dolog. a telefon 1 gsm boltba lett véve. a kártyám meg már kb 10 éves vagy kevesebb, nem számolom. és hát feltöltős vagyok nem előfizetős.
ja és amúgy, ha kicserélik mégiscsak. akkor megmarad a számom vagy kapok 1 teljesen újat ??
válaszokat előre köszönöm !!!!
-
Bogyooka
tag
Akkor elnézést kérek én ebből a cikből kiindulva kérdeztem meg egy GSM-es boltban dolgozót aki ezt erősítette meg.
"A számos pletyka után végül hivatalosan is leleplezésre került a Galaxy S III LTE hálózatokhoz tervezett kiadása, mely négymagos Exynos helyett kétmagos Snapdragon S4 processzor köré épül. A jövevény igazi érdessége azonban a 2 GB RAM jelenléte lehet, vagyis a gyengébb processzort több memóriával és szélsebes 4G modemmel próbálja ellensúlyozni a Samsung"
Én is gondolkodtam a cserén S3 LTE-re, ezért mentem be egy GSM boltba, ahol ezt erősítették meg.
De akkor elnézést kérek a butaságomért és köszönöm a felvilágosítást. -
BBoy
tag
Jó valóban igaz lehet, amit írtál... Visszavonom a GSM bolti garanciás dolgot, mert én az alapján írtam, amit nekem is mondtak a GSM boltban, ahol vettem a telefont. Persze most mondod, hogy nem igaz, mert a garancia is olyan amilyen egy GSM boltban. Lehetséges, de tegyük fel, hogy mégis...?! Én legalábbis bízom benne, hogy nem mindegyik GSM boltos ilyen...
Amúgy erre írtam én is korábban, hogy ezt mindenkinek magának kell eldöntenie?!
Én úgy döntöttem akkor, hogy nem ér meg még +20e Ft-ot, az amúgy sem olcsó telefonnál. -
MrBazsi
senior tag
arról meg ne is beszéljünk h sok gsm bolt light csomaggal adja a telót ergó se magyar nyelv, se frissítési lehetőség, vagyis frissítheted de utána magyar nyelv helló, se doboz, se tartozékok csak töltő meg egy hozzájuk szóló garijegy ami kb semmit nem ér. Olcsó hús híg lé.
-
BBoy
tag
Igazából ezt nem tudom...?!
Sokkal kisebb az érintkező az új és régi kártyán!Amúgy már kicseréltettem. Nem adtam le a régi SIM-et... Az ügyfeles srác előtt vettem ki a telefonból és még mondtam is neki, hogy vágva volt. Egyáltalán nem problémázott rajta, annyit mondott, hogy vágott kártyák nem mindig szoktak működni. Igazából csak érdeklődött, hogy működött-e egyáltalán eddig rendesen. Mondtam, hogy az LTE-t kivéve minden jó volt a régi SIM-mel is.
-
Bukoba
tag
Szia! Nos, tényleg relatív a dolog, speciel most ez a legtöbbet fogyasztó folyamatom. Reggel 8-kor vettem le a töltőről, és most 70%-on áll, korábban 70%-al zártam a napot. Azért gyanús a dolog, mert a frissítés óta legtöbbször ez a folyamat van az első helyen a listán, míg korábban (hasonló felhasználás mellett) rendre a kijelző, vagy a hanghívás uralta az aksit.
-
-
BBoy
tag
Igen, az I9195-ből szerintem is adódik, hogy LTE-s...
A kérdéseidre a válaszaim:
1) A SIM kártya sajnos vágott... (Ezt lehet, hogy kicseréltetem majd, mert már erre is gyanakodtam!)
2) BusinessNet M
3) Jelenlegi APN beállításaim:
Név: T-Mobile NET
APN: internet.telekom
Proxy: Nincs beállítva
Port: Nincs beállítva
Felhasználónév: Nincs beállítva
Jelszó: Nincs beállítva
Szerver: Nincs beállítva
MMS-központ: Nincs beállítva
MMS-proxy: Nincs beállítva
MMS-port: Nincs beállítva
MCC: 216
MNC: 30
Hitelesítés típusa: Nincs beállítva
APN típusa: default,supl
Csatorna: Nincs megadva -
MrBazsi
senior tag
Én az első s2mel jártam így még régebben, gsm boltba vettem gyárilag kártyafüggetlenül, 3hét múlva jöttek a rendőrök h lopott, mivel garilevél megvolt visssza a boltba velük együtt, és kb fél óra utaánajárás után visszakaptam a pénzt. Mivel a boltosnak megvoltak az adatai akitől beszámították a telót.
De aki magánszemélytől vesz szolgáltatós telót, pláne papír nélkül annak még ennyi esélye sincs.
-
nyulnyulu
senior tag
Sima gsm garival(1)ev en sem vennek semmilyen telot ezert vagyok merges mindig amikor jonnek hogy ennyiert meg annyiert is lehet mar kapni es miert adom annyiert.csak nem veszik figyelembe hogy az egyik sufni garis egy eves a masik ket ves gyartoi garis.elnezest hogy ezt leirtam csak arulom az uj p6 om es mindig idiotak talnak meg hogy elviszem 75 ert meg 80 ert.bocsi az offert
-
gabancs
addikt
Nagyon nem értünk egyet! Miután te is említetted, hogy szolgáltatást adnak el, és nem telefonbolt, így pontosan nekik az érdekük minél nyomottabb áron magukhoz láncolni az ügyfelet.
Ha ugyanannyiért mint a szolgáltatós ár (elvileg már nyomott?) tudok venni bárhol ilyen telefont, akkor nagyon rosszul gondolkodnak.
Egy független telefonnak több előnye is van a függővel szemben. Nincs hűség, hamarabb megkapja a frissítéseket, mint egy szolgáltatós, és olyan kártyát teszek bele, ami nekem tetszik.
Tehát kinek az érdeke akciózni? -
[DE2JAY]
senior tag
+1
Ha nem számít az ár és nem próbáltad egyik rendszert sem még, akkor én az i5-öt ajánlanám, mert azt eleinte könnyebb kiismerni/kezelni a valamennyivel kevesebb funkció miatt.
De androidnál zenét pik pakk felraksz az SD-re. míg ez IOS-on körülményesebb dolog. Valakinek mint én ez érvágás és döntő szempont. -
lac0211
tag
csak azt nem értem miért erőltetik a 4G-t ... amikor magyarországon csak megyénként 1-2 nagyobb városban lehet vele netezni ...
1 kérdés ahhoz aki már használja ezt a kis erőművet:
A telefonban van NFC vagy csak megint 1 másik verzióban van. én már egyszerűen összekeveredtem annyi féle van ebből a telefonból is
a választ előre is köszönöm
-
Kaeblo
csendes tag
Szerintem a legtöbb kis app csak 1 szálon fut. Plusz rendes multitaskinget nem is nagyon lehet a képernyő mérete miatt(fordítás, böngésző, film nézés egyszerre meg ilyenek). Végül pedig nem hiszem hogy nagyon számításigényes feladatok futnának a háttérben. Az oprendszer meg nem hiszem hogy igényel plusz magokat. De annyira nem értek ehhez. Érdekel, hogy szerinted mire jó a 4 mag telóban.
-
zombinyul
addikt
Nekem sincs az apro foltokon kivul semmi baj a Lumiam kijelzojevel. Igazabol nem tudom, lehet nem is beeges, hanem a pentile velejaroja, ahogy alacsonyabb fenyeronel a csikozodas.
En megertem azokat akik mindog maxon hasznaljak, olyankor a leggyonyorubb ezeknek a kepe. Viszont sotetben retinaegeto, igy nekem is automatan van mindig.
Remelem ennek se lesz baja, ha jol birja, en mindenkepp maradok amoled vonalon. Szerintem gyonyoru kepuk van (ennek a 800-asnak Pentilekent is), es mint irtam, keves energiat fogyaszt. Ezek pedig eleg nyomos fegyvertenyek. -
zombinyul
addikt
Sajnos tényleg hajlamos a beégésre, bár a Nokiámmal hálistennek nincs baj (bár lehet kezd beégni, mert korom fekete képnél vannak rajta minimális "feketébb" foltok, ami ugye az Amoled feketéjénél durva
), de jobban bánik az akksival, plusz a mai Amoledek már nem annyira túlszaturáltak.
Nekem nagy előny, én nagyon megszerettem, bár a TFT IPS is egy nagyon jó motyó (igaz, az SP-ben az sincs). Részemről plusz egy szavazat az Amolednek, már emiatt is az S4 Minit venném, meg a nagyobb RAM miatt, ami Droid alá kell. Viszont a TW-t rühellem (meg nagyáltaláosságban a Droidot is), a Samsungok sem a szívem csücskei, mint írtam, Droid vonalon még mindig az egyetlen Samu ami ha Droidos kéne, amit elfogadnék, az az S4 mini. Én SP-t vennék mindenesetre.
dokee78: a Youtube videó nem adja vissza a kijelzők közti különbségeket. Érdemesebb bemenni egy telefonos üzletbe, és személyesen összehasonlítani. PPI-re nem sokkal gyengébb az S4 mini, a technológia adott (plusz 1 év sok idő, azidő alatt még fejlődhetett is a technológia), simán elképzelhetőnek tartom hogy az S3 kijelzője nincs annyira szép, mint a Minié.
-
RaveForce
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest