- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
-
Mobilarena
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krajczi
tag
Egy apró, amatőr
, de most már bosszantó hibával küzdök.
Gyári ROM-s telót használok, és szeretnék szabadon választani SMS-hangot. De ha belemegyek a beállításokba, ott csak a gyári kb. húsz lehetőségen kívül csak az alapértelmezett csengőhangot választhatom. Hogyan tudok mást választani? Csak külön app-pal? -
Krajczi
tag
Megleptem magam egy nagyobb memóriakártyával (4 GB helyett SanDisk 16 GB-os 5000 HUF-ért), mert egy ilyenre "vágyok".
[link]
Már használok egy egyszerű FM-transzmittert, de az nagggyon az.
Ez meg egyúttal kihangosító is lenne, nem kellene pároztatni a BT fülessel, ha elővenném végre (mert arra lusta vagyok, hogy azt is beüzemeljem, míg meg nem büntetnek...).
Ritkán keresnek vezetés közben, ezért nem szoktam használni. De zenét sokat hallgatok. -
Krajczi
tag
Kérek tapasztalati véleményeket az új firmware modem-tulajdonságáról, mert ha tényleg jobb, akkor én is frissítek mindenképpen.
-
Krajczi
tag
A feleségem kapott egy ilyen gyöszt munkatelefonnak: http://mobilarena.hu/hir/galaxy_pocket_neo_hivatalosan_is.html
Amilyen kis gyenge képességű, vígan elmászkál rajta az Android 4.1.
Győzködtem, hogy használja inkább a "levetett" Galaxy W készülékemet (bár az csak GB 2.3.6-tal bír).
Eleinte nem hajlott rá, de nemrég közölte, hogy mégis megpróbálja, mert ugyanazt a "hibát" produkálja, mint az én S4 Mini-m: eldobja a térerőt, a legfurcsább pillanatokban szakad meg a beszélgetés annak hiányában...
A Galaxy W ilyet sosem csinált...
Utánaolvastam, az S4-sekkel is van ilyen probléma. Meg kellene nézni, lehet, az összes, 4-es Android felettit futtató Galaxy-nak van ilyen problémája?
Más hallott róla? -
Krajczi
tag
Nekem a térerő-mizéria a legfőbb gondom a készülékkel, egyébként pont jó!
(A fotózást eddig nagyon nem erőltettem, így arról nincs igazán véleményem. Az én felhasználói szokásaim mellett az akku üzemideje is megfelelő.)
-
Krajczi
tag
válasz
TODI1111 #4177 üzenetére
Én is egyre biztosabb vagyok ebben, csak azt nem értem, hogy ezt eddig miért nem tapasztaltam egy telefonnal sem? (Nokia C1-02 és 7230; Samsung Z400, S5230, Galaxy W)
Ugyanott lakom...
De azt olvastam külföldi fórumokon, hogy az S4 is érzékeny a térerőre...
Köszönöm a widget-tippeket mindenkinek! Most begyűjtöttem többet is, majd próbálgatom. -
Krajczi
tag
Megint előjött a térerő-probléma. A telefon simán megszakította a beszélgetést, nem ment ki a híváskezdeményezés, stb. 50 cm-t arrébb menve szűnt a probléma, de újabb 50 cm után megint jelentkezett. Grrr...
Amúgy időjárás-widget-ekkel szórakozok, keresek egy jót, az Accuweather annyira nem tetszik, bár az animált felhőzet/esőmutatás jól néz ki.
Ki mit ajánl? Köszi. -
Krajczi
tag
Oké, lefoghatod a mikrofon tűszúrásnyi nyílását. De akkor is hiperérzékeny a térerőre (a jelérzékelő maximális értéke ellenére), mert van, hogy ugyanott tartva a telefont ki sem csöng, a hívó féllel közli a rendszer, hogy nem vagyok kapcsolható, míg előtte 60 perccel ugyanebben a pozícióban simán lemegy egy beszélgetés...
De akkor ez nem egyedi hiba, és nem is egy sorozat hibája. (Függetlenül vettem GSM-boltban, Telenor-kártyával megy) -
Krajczi
tag
Nálam a mikrofon minősége nagyon változó. Telenoros vagyok, de nagyon nem mindegy a pozícióm, mert gyakran nem értik a szavam, szakadozásra panaszkodnak. Elvileg a térerő max., én jól hallom a másik felet, engem meg nem hallanak rendesen. Ha arrébb megyek 20-30 cm-t akár, megjavul a dolog. Gondoltam már telefonhibára, de nincs mindig így, mert legtöbbször tökéletes a beszélgetés. A telefonboltos el is küldött, amíg nem állandó a hiba, nem tud vele mit kezdeni, mert lehet, nem is tudja a hibát előidézni szereléskor. Én a szolgáltatót okolom, a telefont szeretem.
Mivel tudnám beazonosítani a problémát?
És az előző telefonommal ilyen probléma sosem volt: Samu Galaxy W.- a Mini érzékenyebb lenne??? -
Krajczi
tag
Ittt már én is laza vagyok, de amíg az előző telefonomban a szabadon hagyott 351 MB-ból a futó programok 318-at lefoglaltak és a telefon teljesen belassult, a hibás app miatt sokáig be sem záródott automatice a már nem szükséges progi, akkor az ember megtanulja ezt a funkciót használni.
-
Krajczi
tag
válasz
ruszi_tomi #3688 üzenetére
Nekem azt mondta az eladó (bár ezt kétlem), hogy egyedül az Orange-nak gyártja feketében...
Innen lehet függetlenként beszerezni... -
Krajczi
tag
válasz
ruszi_tomi #3678 üzenetére
Nekem is ilyen van. A hátulján van egy pici narancs matrica, egyébként semmi sem utal rá. Van benne magyar nyelv, a gyári billentyűzetet német nyelvűre állítottam, hogy qwertz legyen. A firmware-t nem frissíti automatikusan (mint itt olvasható, van már hozzá újabb), de hozzáértő mobilboltos meg tudja csinálni (van a neten is elérhető FW).
Azt hittem, romlik a mikrofonja, mert vacakolt (ilyenkor dilemma, hogyan lesz garanciális javítás), de kiderült, hálózati hiba (Telenor...), mert 20 cm-rel arrébb már jó a kapcsolat.
Jó, működik a készülék. Tetszik. -
Krajczi
tag
válasz
Viktor0610 #3675 üzenetére
Köszi. Más is ezt javasolta. De nem működött. Kép továbbra sem volt, csak a hang. Kiírt az elején valamit a HW+ állíthatóságáról. Mivel ez megjelent a képernyőn is, rátapiztam, át lehetett váltani SW-re. Megjött a kép is. Hurrá!
Jobban néz ki 4,3-on, mint 3,7-n...
-
Krajczi
tag
Érdekes, az előző telefonomon (Galaxy W - GB2.3.6) a memóriakártyán lévő divx-videot simán meg tudtam nézni. Ez viszont kiírja: hiányzó kodek...
Milyen lejátszót ajánlotok? Köszi. -
Krajczi
tag
Használ valaki rajta irodai programot (doc, ppt szerkesztő)? Milyet érdemes? Az előző telefonomon (Galaxy W) gyárilag fent volt a Polaris office, de ebben nem találok semmit.
-
Krajczi
tag
válasz
Makszimusz #3541 üzenetére
Az előző telefonomban (Galaxy W-amúgy nagyon szerettem) 512 MB RAM volt, amiből 351 MB volt a szabad, amit 1-2 futó alkalmazás jelentősen teletett (pl. FB, ekkor volt kb. 310-320 MB). Ezért muszáj volt a futtatása után ki is lőni, mert annyira belassult a telefon (10-12-t zárt be).
Ennél jó ideig fel sem fedeztem, hogy van ilyen funkció, úgy véltem, mivel már 1,5 GB a RAM, nincs is rá szükség.Ha már felfedeztem, kipróbáltam: 970 MB foglaltból lecsökkentette 730 MB körülire 30 program bezárásával (mi minden futhat itt feleslegesen? Jó lenne csökkenteni a számukat...
).
Viszont azt tapasztaltam, hogy ha előbb a telefonból húzom ki az USB-kábelt, akkor leállítja a töltést és az MTP/PTP-s számítógépes kapcsolatot (ha a gépből húztam, akkor fennmaradtak a kapcsolatok+töltés).
-
Krajczi
tag
Egyre jobban tetszik a kis drága.
Megtaláltam a memóriaürítő gombot (dúúúrva, milyen számokat ír ki: cca. 250 MB memóriát szabadít fel 20-30 progi leállításával
) is.
De: rádugtam a számítógépre USB-vel, választottam MTP-PTP között, elvégeztem a teendőt, de nem találok leválasztó lehetőséget sem a telefonban, sem a 64 bites WIN7-ben. Hiába keresem, itt a fórumban sem íródott még le válasz.
Ha csak egyszerűen lehúzom a kábelt, az USB "nem kapcsol ki", továbbra is mintha töltené a telefont, az MTP-PTP választási lehetőség is él. Csak az újraindítás segítene? Arra most nincs időm. A fejlesztői részt is végignéztem, ott sincs megoldás.
Lécci, aki tudja a választ, írja meg! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hobby elektronika
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest