-
Mobilarena
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyci
senior tag
válasz
[DE2JAY] #2998 üzenetére
Nálam ebből csak a melegedés jelentkezett, illetve az, hogy GSM+3G használata esetén iszonyúan megnő a fogyasztás, miközben a hívások minősége is leromlik, míg csak GSM esetében nincs gond.
Olyan, mintha a telefon addig ragaszkodna a 3G-hez, amíg az elméletileg lehetséges, ami miatt szinte 0 közeli térerőnél is marad 3G-n, ami miatt megszakadnak a hívások és brutálisan megnő a fogyasztás is...
De ez más Samsungoknál is hasonló volt (kivéve a P3100-on), de az S4 minin eddig messze a legrosszabb...Mióta levettem a 3G-t nem szakadt meg hívásom és a teló is kibírja estig, pedig semmi máson nem változtattam...
Pedig pont most kötöttek új licenc-megállapodást a Nokiával a 3G-s szabványokra, de ezek szerint a hálózatváltásra vonatkozókat nem vették meg (a Nokiák ezt közel negyed akkora fogyasztás mellett, sokkal rugalmasabban és stabilabban csinálták a hálózatváltást Symbian alatt)
-
janos666
nagyúr
válasz
[DE2JAY] #2023 üzenetére
Attól félek, mivel még új, hogy esetleg gyártási hibás az akksi, aztán akár még fel is robban itt nekem (na nem szó szerint, de eléggé ahhoz, hogy szétvágja a telefon elektronikáját) tesztelgetés közben. Szóval biztos visszarakom most tesztképp a Samu disztrót.
Mert nem tudom mi melegszik. Nem olyan, mint az S2, hogy pontszerűen a fényképezőgép kerete lesz forró, ha 100%-on tekeri egy lefagyott program a CPU-t. Az egész telefon meleg, és kívülről tapintásra olyan, mint ha az akksiból jönne (akár közvetlenül, akár úgy, hogy az akku osztja szét a pontszerű forrásból eredő hőt).
-
janos666
nagyúr
válasz
[DE2JAY] #2016 üzenetére
De jó is lenne, ha RAW-ban is lehetne menteni, akkor semilyen, vagy olyan színezetű lehetne, amilyet szeretnél. Vagy RAW+JPEG, netán kalibrálható lenne a beépített RAW->JPEG motor.
Nem értek ennyire a telefonhoz, hogy ez firmware vagy OS szintű dolog. Ha utóbbi, akkor nem is lenne nagy meló megoldani (legalább is a RAW mentést, ha nem is a paraméterezést). Bár épp ezért gondolom, hogy akkor már rég megcsinálták volna. -
janos666
nagyúr
válasz
[DE2JAY] #2011 üzenetére
Ez csak egy frekvenciamenet, ami ránézésre bőven jó. De ez nem sokat mond a felbontásról. Lehet tökéletes a frekimenet, mégis üres a zene. Ezen túl van még sok egyszerűen mérhető paramétere a hangminőségnek, de olyan is, amihez speciális labor kell.
A voodoo a DAC-ra bízta a hangerőszabályozást, ami így analóg erősítési szint volt. Itt megint a DSP csinálja, ami árt a felbontásnak (mindenképp, és akár másnak is).
Én is reménykedtem benne, hogy alapfelállásban jobb lesz az S4, de fsltűnően gyengébb, mint az S1+voodoo.
-
janos666
nagyúr
válasz
[DE2JAY] #2005 üzenetére
Persze, de én most csak annyit hallok, hogy az S1 jobb volt úgy (tudom mit csinált a voodoo), azt nem is használtam máshogy, ezt pedig azt hiszem nem is tudom.
Ha egy átlagos telefonnal hasonlítjuk össze, vagy stock-stock, akkor nincs gond. De ha a teljes, gyakorlatilag elérhető potenciált nézzük, akkor az S1 egyértelműen nyert hangminőségben.A márkáját elfelejtettem, de valami GR7 nevű fülesem van. De lehet ez is rosszul rémlik. Barna a kábel, négyzetes a háza és talán 17k körül fájhatott.
-
MzperX07
tag
válasz
[DE2JAY] #1638 üzenetére
Rendben köszi. Leszedem az efs-t. A samsung.hu- n a user manualon ės a kies-en kìvül nem talàlok semmilyen software-t. Kiessel anno t-mobilosan az MF6nàl újabbat nem talàlt sem a névjegy/szoftverfrissìtés alatt, ami egyé bként újabban azt mondja,hogy mivel buheràlva lett ezért nem talàl frissítést. Vajon a kies fog? Délutàn érek haza,megnézem.
Köszi mindenkinek,hogy ilyen gyorsak és segítőkészek vagytok! Szerintem kiràly ez a fòrum.
-
-
tomi5244
őstag
válasz
[DE2JAY] #1469 üzenetére
Én 2 különböző típusú t-homeos boxal sem tudtam összehozni a távirányítót....
Pedig próbálkoztam eleget... A régi Technics rádiós erősítőmet is simán viszi, a házban is csak régi "dobozos" TV-k vannak és mindegyikkel frankón müxik de a nyamvadt t-home nem adta be a derekát.
-
Tonyo
őstag
válasz
[DE2JAY] #1461 üzenetére
Jó úton jársz vele
Hogy segítsek elbizonytalanítani saját magam, kérdezek még
S3 mini belakva belassúlt?
Valószínüleg hány verzió frissítést kap meg az s3 mini? Processzor támogatottsága miatt, ha jól tudom ez korlátozott.
Akku időben melyik a nyerő?
Ha elég az s3 mini arra, amit én szeretnék, akkor mi a bánatra kell az izmosab s4 mini?
Köszi
-
ntomi0730
senior tag
válasz
[DE2JAY] #1391 üzenetére
Az S2-nek a feketéje(most arról beszélünk)szerintem tényleg fekete(lehet, hogy összességébe jobbak a színek a minin). Ez a kép szerintem enyhén barnás árnyalatú. Annak idején volt nekem egy nokia C7-es telefonom, amibe amoled volt, és itt az amoleden van a lényeg
Nagyon sok volt abban olyan, hogy alacsonyabb fényerőnél egészen bebarnult a kijelző(fekete helyett). Magas fényerőn tökéletes volt, de mondom, este mikor levette a fényerőt katasztrofális lett. Garanciába cserélték(utána tökéletes lett), és mondták, hogy több gyártó van, és nem mindegy ki gyártja. Ezt csak érdekességként írtam le, mert hihetetlennek tűnne, hogy mindegyik ilyen. A fekete az legyen fekete
.
-
válasz
[DE2JAY] #1391 üzenetére
De most komolyan, nem töröltem semmit csak hozzáírtam, mi volt félreérthető?
EwiL: ha benyomódik tíz másodpercig a kikapcsoló gomb a tokban/zsebben/bármitől, újraindul a telefon, ez nem bug, hanem feature, rengetegen kérdezik. Lehet vmitől szorul a gombod, vagy túl könnyen benyomódik.
-
válasz
[DE2JAY] #1384 üzenetére
Esetleg idézd már be, ahol azt állítottam, hogy VAN háttérvilágítás az amoled kijelző mögött.
csicsaaa: hiszen mondom, hogy az s3 mininek is van ilyen, csak mivel sokkal kisebb a pixelsűrűsége, sötétebbnek érzékeled. Hasonlítsd össze ugyanezt a kettőt verőfényes napsütésben, gyanítom, hogy az s4 mininek ugyanennyivel lesz ott is erősebb a fénye, amit már nem fogsz ennyire zokon venni.
-
csicsaaa
tag
válasz
[DE2JAY] #1384 üzenetére
Igen, valóban nincs benne backlight, de ez meg pont úgy csinálja mint ha lenne valami még mögötte, persze tudom hogy ez csak ennek a fajta amoled-nek a sajátossága, és épp ezért érdekelne hogy minek köszönhetjük.
És egy kicsit zavar, hogy az előd telefonnak (S3 mini) meg nincs ilyen jellegzetessége!
Hát ha érkezik még körünkbe valami amoled guru... -
Skynet258
veterán
válasz
[DE2JAY] #1250 üzenetére
Nem ma vetted a Speedshopban? Mert ma adtam el egy ilyet, srác a barátnőjével volt.
Skinshop jó hely, ismerem aki csinálja, jó munkát végez. Anno kaptam tőle játszani karbon fóliát, beborítottam vele a Logitech Nano egeremet.
Egyébként én ilyen tervezek venni, de van amúgy alumínium is. Viszont az SII-es tapasztalataimból kiindulva ez rontja kissé a jelet... Viszont jól néz ki.
-
adabra
senior tag
válasz
[DE2JAY] #1246 üzenetére
Egyelőre nincs megoldás. Mindenki csak reménykedik, hogy lesz majd olyan ROM/kernel, ami ezt támogatja. Állítólag készül a CyanogenMod 10.1 (sőt 10.2 is, ami ha jól sejtem, 4.3 -as JB-en alapul): [link]
Egyébként nincs S4 minim, de erős késztetést érzek, hogy legyen...
-
Agi70
aktív tag
válasz
[DE2JAY] #1187 üzenetére
Nagyon jó ötlet.
Csak annyit tennék hozzá, hogy nekem a telefon memóriában (tehát nem SD kártya) alapból volt egy olyan mappa hogy "Ringtones" ide kellett rakni a csengőhangokat, és egy olyan hogy "Notification" ide pedig az SMS, az ébresztő és a többi jelzőhangot, és a kellő helyen kiválaszthatóak voltak.
-
Agi70
aktív tag
válasz
[DE2JAY] #1184 üzenetére
Mindig tanul az ember.
Én is SGS2-öt mókoltam utoljára, és az nem mostanában volt. De úgy rémlik volt egy program a Play áruházban, amivel le lehetett menteni az efs mappát. (Fehér alapon piros futó emberke, a neve nem jut eszembe, és hiába keresem, eltűnt) Nem ismerős valakinek? -
sxxorp
őstag
válasz
[DE2JAY] #1130 üzenetére
Nőnek is van, kardnak is a borsó is ilyen - ezek közül melyik rossz?
Mi a baj a HÜVELLYEL??
Komolyan.
Egyébként is (ezt nézzétek): [link]
A P6 egy műremek lett (nekem csak ott bukik el, hogy túl hosszú, a vékonyság jóval kevésbé érdekel - pl. ez 4 HÜVELYkes (
) verzióban ütné az Iphone-t is). Aki a név miatt nem veszi meg, hát, kicsit túlzottan a külvilág hü(ve)lyeségeire hallgat...
-
gabancs
addikt
válasz
[DE2JAY] #1111 üzenetére
Se az alakjával, se a hátlapjával nincs gondom. Én csak a maximális fényerőben csalódtam, meg az LG Nova kijelző után egy picit fura a színezete. Kellemes telefonnak tűnik, csak 2 gondom van vele. Nyilván nem ismerem, lehet, hogy akkor több lenne :-)
1; Az utcán ilyen napsütésben félek, nem látnék semmit a kijelzőn
2; Nagyon drága -
Remus389
veterán
válasz
[DE2JAY] #1094 üzenetére
ezt néztem hogy AZ s4 és s4 mini kijelzője közt azért van difi, alaposan megvizsgaltam őket egymás után a boltban tegnap
az s4 szinte pixelmentes es kompromiszzummentes utána s4 minin ki lehet szúrni a pixeleket, főleg ha s4 után vizsgalod
a másik a szín, valahogy az s4 sokkal színesebb.és teltebb , bár lehet az s4 minin csak le volt csavarva
szóval az s4 a kompromisszummentes telefon, bár idegesítő ahogy laggolt (ajánlom nekik melegen hogy hozzanak ki egy frissítést mert kicsit gáz )
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
[DE2JAY] #1021 üzenetére
Annyira nem határolnám inkább be.
Utcaképek, közeli képek virágokról, vagy rovarokról, falevélről. Egy szép részletes tárgyról 6-8cm-ről lőtt fotó esetleg. (karóra, távirányító, vagy bármi...)-HajTömeg-: Nah az lenne a legjobb. szeretettel várom a kis beszámolót..... A fókuszálással lennének gondok? Kíváncsi vagyok rá.
-
válasz
[DE2JAY] #898 üzenetére
minden/más wifi csatorna kipróbálása, illetve ne legyen bekapcsolva a wifi speciális funkcióinál, hogy gyenge wifi jel esetén ugorjon ár mobilinternetre.
tomi5244; szia, próbáld ki szolgáltató alapján, tehát minden lehetségres kategória (stb, av-vevő...stb) és t-home.
nekem cisco isb6030(mt) van, és azt sem találta meg típus alapján, de a szolgáltató alapján már frankón kezeli az s4 alatt a watchon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged