- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pampika
őstag
ne hidd el...sajnos
én beszéltem gariztatással kapcsolatban egy egész jó fej szervizessel és úgy óvatosan megpendítettem a root témakört is (nem ismerősöm, direkt tettem kicsit a hülyét...) de azonnal rávágta, h erre az a policy, h készülék átvesz, azonnal pestre küld, ott gari érvénytelenít, majd visszaküld a szervizbe visszaadásragari lejárta után már azt csinálsz, amit akarsz, de addig nem tolerálják.
-
gsm üzlete és illetékese válogatja, van néhány aránylag tűrhető, de azokat nagyítóval kell keresni, sokkal több a negatív tapasztalat - még a nagyobb/komolyabb gsm üzletek esetén is -, és csak egyszer legyen valakinek komoly probléma a telefonnal, amit a gsm üzlet nem nyel be és különböző indokokkal a vásárlóra hárítja a dolgot, máris többet lehet bukni, mint amennyit akkor nyert, amikor olcsóbban vette valamennyivel a készüléket a gyári helyett bolti garival.
meg ugye az sem mindegy, hogy a samsung 12 + 12 + 2 hónap jótállást ad, a gsm üzletek pedig általában 1 évet, vagy 1 év teljeskörűt + 1 év szoftverest, utóbbi pedig mondhatni semmit sem ér, mert ki nem tudja otthon frissíteni/újrahúzni a telefon rendszerét?
a prémium garit sem véletlenül említettem, mert nem mindegy, hogy házhoz, munkahelyre...stb díjmentesen kimegy a futár, elszállítja a készüléket, lehetőség szerint egy munkanapon belül javítják, majd viszi is vissza a futár a telefont, vagy hetekre benyelik a gsm üzletben a készüléket, aztán nem is biztos, hogy szakszerűen javítják, az sem jellemző, hogy mindig új alkatrész kerül beépítésre a meghibásodott helyett, és még lehetne sorolni...
tényleg mindenkinek a saját döntése, hogy honnan és milyen garival vásárol, de pont a drágább telefonoknál érdemes jobban átgondolni a dolgot, mert azoknál lehet sokat bukni egy rossz döntés miatt.MrBazsi; igen, sok ilyen van sajnos, kiírják csalogatónak a legolcsóbb árat, aztán kiderül, hogy az valójában függő, a független feláras, illetve az csak telefon és töltő, a tartozékokért külön fizetni kell még...stb.
meg kiírják a jótállási feltételeikhez - az általad vázolt probléma miatt -, hogy a felhasználó ne frissítse a készülék szoftverét, mert abból probléma adódhat, és az a garancia megvonását eredményezheti, de nem pont az lenne a lényege az ilyen telefonok esetén, hogy érkeznek a frissítések, amik jobb esetben újabb funkciókat, jobb optimalizálást...stb adnak?
nem, a felhasználó ne frissítse a firmware verziót, mert akkor visszaáll a függőség, amit a gsm üzletben eszközöltek a készülék értékesítése előtt, meg elszáll az imei, mert korábban átírták...stb a boltban...stb.
rengeteg ilyen problémát olvasni a note 2, s3, s4...stb témákban, és nem véletlenül!
nem mondom, hogy minden gsm üzlet ilyen, de sok problémás van, még a nagyobbak között is! -
a legritkább esetben küldi a gsm bolti garis készüléket a gsm üzlet a gyártói/szerződéses szervizbe, de inkább semmikor sem, úgy ne érné meg neki, nem semmiért nem adja gyártói garival, legtöbbször nem is tehetné meg, főként a készülék eredete/forrása miatt.
a gsm bolti garancia ≠ garancia, legalábbis az esetek jelentős hányadában, illetve a legjobb gsm bolti gari sem ér fel a gyártói garival a jótállás intervalluma szempontjából sem, arról nem is beszélve, hogy gsm bolti gari esetén nem adott a prémium szolgáltatás, tehát nem megy házhoz díjmentesen a garis futár és a szervizes.
a gsm bolti garival lehet harcolni beégett kijelző esetén, nem igazán cserélik ki a 30 - 35 - 40 e ft árú kijelzőt csak úgy, amit a gyártói szerviz simán cserél minimáis panaszra is, és még lehetne sorolni...
adott még a hibaelehtőség, hogy mikor szűnik meg, vagy folytatja jugutód nélkül - más néven, ahogy szokás - a működést a gsm üzlet, és akkor el is bukva a gari!
nem véletlen, hogy nem javasolt a gsm bolti gari, legalábbis csak saját felelősségre, meert sokszor többe kerül aztán a leves, mint a hús... -
kodmen
aktív tag
Én vásárlás előtt bementem a telenorba (mivel függetlent terveztem vásárolni), és jeleztem a csere igényt későbbi vásárlás miatt. Kérdezték, hogy vágják, vagy cseréljék (szóval szolgáltatónál is vágják, nem csinálnak belőle problémát). Ha nem "túl régi" a sim, akkor ,5eft körüli összeg a csere. Mondtam, hogy mivel mivel a kiszemelt készülék micro Sim-es, és az én kártyám szerintem az LTE-t még nem tudja, inkább cseréljük, kerül amibe kerül, de szerintem régi. Hát, amikor elővettem a hölgy előtt (már a sim kártyát ugye
), épphogy nem küldte múzeumba, szóval ingyen csere, és még normal sim adapter is tartozott az új kártyához
A régi sim-et nem tarthattam meg, pedig szerettem volna.
Szóval nem a vágás a gond, hanem a kártya chip-je régi biztos neked is. Én mondjuk továbbra is 2G-n használom, de azért jó, hogy bármikor rákapcsolhatok, és pár másodperc alatt ellőhetem a havi 20mb-os letöltési keretemet
-
akkor a kártya régisége/milyensége, vagy maga a vágás problémás.
a cseréltetést inkább ne a vágott sim leadásával intézd, mert nem szeretik a rongálást, mivel a sim kártya az ő tulajdonukat képezi.Bukoba; szia, mit jelent, hogy zabálja?
amennyiben sokat van készenlétben a készülék, úgy az akkumulátoros statisztikában az eszköz/cella készenlétben folyamatok értéke magas százalékot mutat(hat), de attól még nem feltétlenül zabálják az akkumulátort, és ahogy elkezded használni a telefont, a kijelző...stb előrébb lép, mivel azok jelentik a húzósabb használatot.
drasztikusan csökken készenlétben az akkumulátor töltöttsége úgy, hogy a cella készenlétben folyamat van legfelül, vagy csak azt látod nagy értékkel, de az akkumulátoros grafikon nem mutat problémás merülést? -
működik és használom is telekom hálózaton, de nekem s4 (i9505) van, ellenben volt nálam s4 mini lte szoftverezésre, azon is ment az én sim kártyámmal, viszont azon telekom firmware verzió volt.
s4 esetén például olyan probléma volt sokaknak, hogy a telenor firmware verzió alatt nem volt lte, a független és a telekom viszont tudta az első pillanattól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest