- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teal'C
veterán
válasz
Memmaao #1506 üzenetére
Én nem vagyok szemellenzős és én csak arra reagálok amit ti kezdtetek és folytattatok. Mellesleg én senkit nem győzködök inkább kérdezek infókat a fénykép helye, környezeti viszonyok stb... nekem most is megfelel aztán a többit javítják minden telefonon így volt és így is lesz szerintem.
De akkor felejtsük el az egészet. -
Pythoncobra
tag
válasz
Memmaao #1484 üzenetére
Figyu, nem szorosan a (szerintem jogos) aggodalmaiddal kapcsolatos vélemény:
én már egy viszonylag sokat látott, megélt pali vagyok, igazából a tényleg fontos az a fotók alapján, hogy nagyon édes srácaid vannak, nőjenek nagyra egészségesen!(ha egy készülékcsalád két évvel [!] későbbi evolúciójának fotó képessége nem EGYÉRTELMŰEN JOBB, hanem nagyítóval kell elemezni, hogy nem rosszabb-e, az önmagában gáz!)
-
Roland861010
veterán
válasz
Memmaao #1381 üzenetére
Azért most mielőtt elhamarkodva döntenék és vissza adnám a telefont, hogy mennyire gáz képeket csinál...
A meg néztem a P30Pro tesztjét hát egyformán pocsékul mossák a részletet...
Szóval marad ez főleg mert videózásra a legjobb vagy max egy iPhone XS-t vagy Maxot el hoznék... -
ljs
tag
válasz
Memmaao #1319 üzenetére
Köszönöm az őszinteséget!
Megjegyzés:
Akkor az "úgy, hogy az elődjei ezt mind tudták"
helyett a pontos megfogalmazás:
"úgy, hogy a Note 8 ezt mind tudta".
Nem kötözködni szeretnék,
csak a pontosan megfogalmazott gondolatokat senki sem értheti félre.
Maximum csak szándékosan. (De azzal meg nem érdemes leállni vitatkozni.)
Nekem még ennyi összehasonlítási alapom sincs,
mert most van először Note -om illetve Samum.
A fényképek hibájához sincs szemem,
ezért bízom az ilyen dolgok megítélését azokra,
akik értenek ilyenekhez (is).
Bár néha látom az "elvakultság" jeleit, sőt már szándékos rossz értelmezésekkel is találkoztam, de nagyon örülök, hogy aktív a fórum,
mert sokat lehet tanulni Tőletek! -
7Heads Drago
veterán
válasz
Memmaao #1232 üzenetére
Nekem Mate 10 pro-m van. Most lesz 2 éves és semmi nyoma beégésnek. Ezzel néztem: [link]
Minden biztosításnak van önrésze amit be kell fizetned. A beégés mondjuk garanciális ügy, oda meg felesleg a biztosítás.
Egy felső kategóriás telonál sztem legalább 2000-2500 ft a biztosítás havonta. Ezt beszorozva a 2 évvel meg az önrésszel ugyanott vagy mintha megvennéd a kijelzőt. [link]
Persze attól függ hol kötöd. -
MikeWazowski
veterán
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Memmaao #1302 üzenetére
Az S10 kamerájával szerintem már nincs komolyabb probléma.
Amíg ilyen és ezekhez hasonló képeket tudok vele lőni, én elégedett vagyok. Az utolsó egyébként gyerekfotó, kifejezetten rossz fényviszonyok között.(A mobilaréna képfeltöltője amúgy nagyon durván ront a minőségen és tömörít. Most látom hogy feltöltve ez a 6 kép, összesen sincs 2MB..)
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Memmaao #1298 üzenetére
Van gyerekem.
Spontán fotózom és meg vagyok teljesen elégedve a képekkel. Nyilván elfogadom, hogy ez egy telefon, de ahhoz mérten korrekt, sztem. S10 fórumba nem láttam legalábbis mostanában nem olvastam kameráról problémát. Inkább led hiánya stb. a probléma, másoknak.
Komolytalan az, hogy van egy alig megjelent telefonod és nyomod itt a sírást, hogy jajj most mi lesz. Igazából ezzel sincs gond, de amikor 1-2 nap elteltével folytatod már igen, és ahogy látom mást sem érdekel. Írtam anno, hogy várj 1-2 frissítést, és ha utána is problémás akkor érdemes egyáltalán gondolkodni a cserén. Addig mivel Hűbele Balázs módjára vettél valamit, kénytelen vagy várni.Ja, meg hogy nem sírsz... írod, hogy a családba van egy S10, meg egy note 10 + és most úgy éltek, hogy nem lehet fényképezni. Na azért legyél már tekintettel másra... Más össze tenné a kezét, ha egyáltalán lenne gyereke, nektek meg a két legjobb telefonotok van és szenvedtek.... de ez már nagyon off.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Memmaao #1262 üzenetére
Most jött vhol szemben velem egy hír, hogy vmi komolyabb változtatás jön kamerák terén az S11-nél, amit hiszek is meg nem is.
Egyrészt évek óta pang az innováció a kamerákat illetően, másrészt még ezek között is kezdett elmaradni a Samsung, szóval időszerű lenne vmi újítás, viszont előbb számítok ilyenre a Google vagy Huawei részéről. -
válasz
Memmaao #1232 üzenetére
Pontosan így látom én is...
Sőt még a note 3 korában, mikor volt még házhozjövős ( vagy munkahelyre jövős) szervíz bejelentettem a készüléket képernyő beégés miatt gariztatni( 2. év vége fele) A szervizes az irodai asztalomnál szinte azonnal szétszedte a telefont. Mondom meg sem nézed a kijelzőt? Azt mondta NEM! Szóval piros pont
-
7Heads Drago
veterán
-
Teal'C
veterán
válasz
Memmaao #1209 üzenetére
Ha az ember ügyes és vannak kapcsolatai nem bukik vagy csak minimálisan de pl az s10+ 1tb on még nyertem is. Ezért is cserélem sűrűn mert így lehet jól kiszállni belőle.
De megmondom őszintén ez a telefon most megfogott lehet hogy kihúzom az n11 ig ezzelAmire nekem kell arra ez az első ami full kifogástalan.
-
domerator
veterán
válasz
Memmaao #1200 üzenetére
A note 8-amat en is minden nelkul hasznalom (a telefon van minden nelkul, nem en)
Vettem ra ket gyari tokot de nem nagyon hasznalom oket, pont ugy vagyok vele mint ahogy leirtad, minden nap elmenyt jelent kezbevenni a csupauveg, vekony remekmuvet es ugy fogom fel, hogy ezt is megfizetem az arban. Az eddigi iphone-jaimat tokoztam, kijelzofoliaztam es csak folia cserenel, meg eladaskor ereztem az igazi formajat, a premium anyagokat a kezemben... most en is elhataroztam, hogy en fogom kielvezni a telefont, nem pedig majd aki megveszi. -
Teal'C
veterán
válasz
Memmaao #1206 üzenetére
Hát ha neked 30 perc szarakodás. 20perc mentés typec pendrive ra 10 perc telepítés. Persze megértem azokat akik hót suták az ilyenekhez és igazábol nem is érdekli az egész csak van azt kész. Akinek nem inge ne vegye magára mielőtt valaki megsértődne. És nem kezelem hímes tojásként azért van a fólia és tok. A biztosításra meg inkább nem is írok mert én meg azt tartom felesleges pénzkidobásnak. Nekem is benne a céges kártya de ez nem kizáró ok semmire. De részemről ennyi mert tuti nem fogjuk és nem is akarjuk egymást meggyőzni.
-
Teal'C
veterán
válasz
Memmaao #1200 üzenetére
Ha fél évig meglenne egy telefonom lehet hogy meg is fogadnám a tanácsod
ja nem mert akkor is havonta vagy mikor kell lecserélném a fóliát. 3-4 hónapos telefonnál igen is árképző mert sokat elárul arról milyen módon használtak egy készüléket és mennyire vigyáztak rá. Mellesleg hogy ki mit bámul azt mindenki döntse el maga.
-
válasz
Memmaao #1051 üzenetére
A 2,4-es apertúra sokkal kevesebb fényt enged az érzékelőre, mint az 1,5-ös. Ezért is írta valaki, hogy az f/1,5 az kevés fénynél jó, mert alacsonyabb ISO-t, és kisebb záridőt tesz lehetővé. Az f/2,4 pedig a túl sok fényt zárja ki, javul a mélységélesség, de kevés fénynél használva növekszik az ISO érzékenység, és a záridő.
A Note 8 tippre fix 1,7-es értéken dolgozott, így ott nem merült fel a váltogatás lehetősége. Ha túl sok volt a fény, akkor egyszerűen csökkentette a program az ISO-t, és rövidebb záridőt választott.
De ezeknél a kis méretű érzékelőknél a látványos javulást a megfelelő irányból érkező fény tudja adni, ezért is igyekszik inden gyártó minél kisebb f/ értéket elérni.
Egyébként, szerintem elsősorban nekünk, felhasználóknak túlzottak az elvárásaink ebben a szegmensben. Jelenleg a technológia ennyit tud, és a gyártók ha megfeszülnek se fognak olyan tulajdonságokat hozni, amit a nagyobb érzékelők adnak. Egy-egy optimális esetben igen, de összességében nincs az a szoftver.Fényszegény helyen/rossz fényviszonyok között az f/1,5-ös beállítás előnyösebb, de ezt nyilván a program fogja eldönteni, hacsak nem használod manuális beállításokkal.
Csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy ez részben szoftveres gond lesz, a kamerát és a stabilizátort összességében továbbra is jónak tartom (megfelelő szinten, a mobil kategóriában). Mondjuk a fókusznak is van hová még fejlődnie.
Majd jövőre kipróbálom a cuccot magam is, addigra talán okosodik.
-
válasz
Memmaao #1009 üzenetére
Látom, de az a kép nem releváns ebből szempontból. Ilyen fényviszonyok mellett a Note II is egész szép képeket készített.
Kevesebb fényű témához hasonlítsd, ahol magas az ISO, és hosszabb a záridő.
Vagy azonos téma a két géppel automata módban, majd manuálisan ugyan azokkal a beállításokkal.Megnéztem a gyerkőcöket... Ez biztos ugyan az a kamera, amivel a többiek képei készültek, amiket nézegettem? Ennek f/2,4-es az F-stop értéke, és nem f/1,5. Az ISO egyik esetben 250 1/100-as záridő mellett, a másik képnél 320, 1/100 s záridővel.
Itt már nehéz a játék a téma miatt. Mivel a gyerkőc mozog. Így rövidebb záridők kellenek, de megpróbálnám 1/50 körül alacsonyabb ISO mellett... hátha.Amit még nem értek, hogy miért ennyire pontatlan a fókusz. Az egyik képnél a gyerek keze, meg a takaró éles, a másiknál meg a kiságyrács, meg a függöny... Portré mód, vagy ilyesmit próbáltál variálni?
-
mesa23
aktív tag
Üdv!
Van nálam Note 8, Note 9, S10+, és Note 10+ is! Sajnos az első naptól kezdve nem vagyok elégedett a Note 10 + kamerájával! Most összehasonlitottam a négy készüléket, és a Note 8 és Note 9 simán nyert! A Note 9 talán egy hajszállal jobb mint a 8, de ott alig van különbség! Viszont az S10+ és Note 10 + szemmel láthatóan rosszabb, "mosott részletekkel" operáló képeket csinál, és ebből sajnos arra lehet következtetni hogy nem is olyan biztos hogy egyhamar javitanak a Note 10+ kameráján, ha az S10+ fél év után is le van még maradva az előző évek Note készülékeitől!
-
-
doooo
veterán
Az idei évben amúgy is jobban mosnak a csúcs Samsungok, vagyis inkább erősebben zajtalanítanak, tehát nem elmosódott lesz, hanem az apró, szemcsés részletek elveszhetnek... főleg Exynoson... Aminek nem tudni mi a pontos oka, de ez van.
Az S9+ például egyértelműen több részletet rögzít az S10/Note10 párosnál. De cserébe idén még jobb lett a HDR (legalábbis amire való, abban jobb), a stabilizáció, az esti fényképezés, stb.
Mondjuk azt kipróbálhatnád, hogy manuális módban ráerőlteted a f/2,4-es rekeszértéket, az több részletet hagy meg, csak sötétebb helyekre nem való (ezért jó a változtatható rekeszérték f/1,5 és f/2,4 között), mivel egyébként automatikusan választ a telefon, lehet, hogy túl sokszor kapcsolja be az f/1,5-öst, ami világosabb, de rosszabb a részletessége... tehát kapcsold át, fényképezz mind a két módban valamit (ugyanazt ha lehet), és hátha látsz javulást.
Ja és még egy dolog, a jelenetoptimalizálás be van kapcsolva? Próbáld azt is ki-be, elég jól felismeri a témákat, és néha látványosan javít a dolgokon, például egy gyerek arcán. -
doooo
veterán
Ó nem, nekem nem bajom... Pláne úgy, hogy beállításokat nem látom, nem tudom hogy és miképpen fotózol, hány képet csinálsz, abból hány rosszabb, és így tovább...
Az én S9+-om nagyon jól szuperál, köszöni szépen. Általában az én hibám, ha például rossz helyre fókuszál. De ha nem is, nem fogom földhöz vágni, mert 90+%-ban azt csinálja amit kell, sőt, néha egészen meglepő mikre képes (pozitív értelemben). Viszonyítani pedig tudok (fényképezni is elég jól, de ez más téma) fényképezőgéphez is, másik mobilhoz is; nem szoktam csak úgy a levegőbe beszélni.
Erre nehéz mit mondani amúgy is... legközelebb légy óvatosabb az előrendelésekkel, hátha kiderülnek még ilyen (valósnak vélt vagy akár valós) problémák időben, kisebb csalódás érhet. -
doooo
veterán
Dehogy a leggyengébb, ne ess már ennyire túlzásokba... pár napja van meg a telefon, ami pár napja van egyáltalán piacon... és amúgy sem világos mik szoktak a kikötéseid lenni, például a gyerekes fotó feljebb... annyira nyilvánvaló, hogy nem volt rajta a fókusz, hogy valami hihetetlen... a többi képednek semmi baja nem volt, az egyik kolléga képe nem is azzal a lencsével készült, amivel kellett volna, a másik meg összehasonlító képet csinált teljesen más szögből és távolságból... Mindezt úgy, hogy patch-ek nyilván érkezni fognak a közvetlen közeljövőben, hisz vadonatúj a mobil. Szóval nyugi.
-
Olyan a kép, mintha magas ISO-val készült volna.
A második fotón teljesen a háttérre fókuszált a gép, a pici arca elmosódott.Ha ez most fényképezőgépem lenne, akkor csinálnék egy próbasorozatot különböző ISO értékekkel (csak az ISO fix, a többi automata az egyszerűség kedvéért), meg az EXIF adatokból kinézném, hogy ez a kép milyen ISO-val készült.
De, nem vagyok fotós. -
-
-
F_Gergely
őstag
Nálam is merül ennyit, viszont nálam a smart lock szív ennyit szerintem mert beállítottam hogy otthon ne kérjen ujjlenyomatot se kódot, viszont így éjszaka két folyamat van ami szívja az akksit:
- Cella készenlétben
- Eszköz készenlétbenDe nem tudom ezt a kettőt mi okozhatja még?
Viszont ma már ez redukálódott 1-1%-ra a tegnapi 5-5 %-ról. -
-
-
Capella
senior tag
Igen, pont ez volt a félelmem, hogy fektetve nagyon zavarja majd a netezést a kameralyuk. De nem, erre gondoltak és fekete a sáv van oldalt azon a helyen. (Nem tudom az S10-nél ez hogy van, hogy volt.)
Egyelőre a főnökömnél láttam csak élőben vagy 10 másodpercre a Note10+-t.
Így kis jóindulattal mondhatjuk, hogy nem gond a lyuk, mert az oldalarány növelésével eleve több pixelt kaptunk, amit azután vagy használ, vagy nem.
Viszont láttam olyan videót, ahol a telefonon videózás közben ott volt a lyuk, a kép a kijelző széléig volt. Talán lehet beállítás vagy felbontás kérdése, de ez viszonylag zavaró volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Medence topik
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Horgász topik
- Spórolós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest