Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
Hali
Milyen beállitás okozhatja hogy a főgáztól jött reg aktiváló email a telefon a mail kliensben karakterek folyamatos egy a4-esnyi halmaza értelmetlenül, de gmail netes felületen meg tökéletes?
-
chapog
tag
Sziasztok.
Hogy állítom be ezen a telefonon az automatikus üzeneteket, amiket akkor tudsz küldeni mikor van bejövő hívásod, de nem akarod vagy tudod felvenni? Valamiért nem találom azt az opciót. (J5 2016, Android: 6.0.1)
Köszönöm a segítséget. -
Tomasz72
aktív tag
válasz
songoku1981 #2491 üzenetére
Szia!
A letöltési előzményeket az eszközök - saját fájlok - letöltési előzményeknél találod.
A vágólap tartalmát tudtommal pedig nem lehet sehol megnézni... -
songoku1981
tag
Sziasztok.
A J5-be van valahol letöltés megjelenítő hogy miket töltöttél le meg vágólap funkció mint pl az S+-ba hogy a billentyűzeten be lehet hozni a vágó lapot s mutatja miket eddig másoltál vagy kivágtál?
Köszönettel: Zsolt -
songoku1981
tag
Már kezdek én is kibékülni vele s ha letíltasz pár nem hasznákt alkalmazást akkor a tárhelye is elég jó még a 2015-6.0.1frissítésel is. Eddig még nem fagyot le és nem indúlt újra magától egyszer sem pedig április óta meg van. Jó teló szerintem.
-
Berv
csendes tag
Lassan szégyenlem magam, h. nálam a Telenoros 6.0.1 szépen, optimalizáltan fut.
-
üszök
őstag
Üdv urak.
45k ez a teló az Euronics-ban. Megéri megvenni? S5 minit vennék,de arról lebeszélnek a topikjában,ez marad még alternatívának. -
papsoka
aktív tag
válasz
songoku1981 #2479 üzenetére
Az S5 topicjának elején van egy jó kis összefoglaló! Abban frankón le van írva a menet. Én is többször visszaraktam már az 5.1.1-t.
[link]
Még annyit, hogy nekem is csak ezzel a verzióval működött: Odin3_v3.11.1 -
válasz
songoku1981 #2479 üzenetére
Nekem hiába linkeled, mert nem tudom letölteni. Én a SamFirm alkalmazást szoktam használni (csak a legfrissebb verziókhoz jó, régebbit nem lehet leszedni), de annál még ki kell csomagolni, hogy tar.md5 legyen belőle. Feltételezem, hogy nálad is bele kellene kattintanod, majd Ctrl+C, visszalépsz, majd Ctrl+V...
-
válasz
songoku1981 #2477 üzenetére
Ha nem ismeri fel, akkor rossz formátumot próbálsz megetetni vele. A tar.md5 kiterjesztésű variánst kell betallózni neki (ami egy tar archívum, beágyazott md5 ellenőrzőösszeggel), lehet, hogy ez is be van csomagolva és előtte ki kell bontani.
A parancso(ka)t nem tudom megerősíteni, sosem próbáltam... -
válasz
songoku1981 #2473 üzenetére
Ha nem ismerte fel az Odin, akkor nem telepítetted fel hozzá a szükséges drivert. Az egészen biztos, hogy az Odin kezeli a telót, és az is biztos, hogy vissza lehet rakni az 5.1.1-et is rá.
-
troller
senior tag
válasz
songoku1981 #2473 üzenetére
Biztos hogy vissza lehet tenni az 5.1.1-et a 6-os után, mert én is simán visszaraktam. (Meg még egy páran itt a totyikban)
-
songoku1981
tag
Sziasztok.
Nem jött össze a visszafrisítés 5.1.1re mert nem ismerte fel az Odin.
Beszéltem a samsunggal s azt mondták nem lehet vissza frissíteni
Ezt a neten találtam és azt szeretném kérdezni hogy ez lehetséges-e? És hogy 6.0.1 re van e már root.Inkább: rootold ki a kütyüd, telepítsd fel az android terminál emulátort, és írd be a következőket:
su
pm setInstallLocation 2
exit
exitMagyarázat: A su azt jelenti, hogy super user, ezzel engedélyezed a root jogokat az android terminál emulátornak. A pm setInstallLocation paranccsal pedig meghatározod a telepítés helyét. 0: a rendszer döntse el, 1: belső tárhely, 2:külső tárhely. Az exittel meg kilépsz.
-
papsoka
aktív tag
válasz
songoku1981 #2469 üzenetére
Szerintem ez kell Neked:
[link] -
papsoka
aktív tag
válasz
songoku1981 #2469 üzenetére
Nekem független, kétkártyás van. A listából a legfrissebb 5.1.1-est töltöttem le.
Neked ebből kell választanod!
[link] -
papsoka
aktív tag
válasz
songoku1981 #2467 üzenetére
Még egy hard reset nekem kellett a végén!
-
songoku1981
tag
Szia
Kimásolod ezt a linket a böngészőbe http://www.sammobile.com/firmwares/ Itt elkezdet begépelni a telefonod pontos tipusát mikor meg van kiválasztod magyarországot s azt hogy melyik szolgáltatóhoz tartozik a telefonod vagy kártyafügetlen ha az. Letöltöd meg az odint is. Az odinba a PDA-hoz kikeresed ahova letöltötted a romot és beilleszted. A telefonodat download módba teszed s csatlakoztatod a számítógéphez usdb-n keresztűl. Mikor rátetted Az odinon megnyomod a start gombot s telepíti. Mikor végzet a telepítéssel ujraindul a telod s az a rom van rajta amit letöltöttél -
gada00
aktív tag
Fake lehet? Füstölt egy J5
http://m.hvg.hu/tudomany/20161108_kigyulladt_samsung_galaxyj5
-
Flayer
senior tag
-
válasz
songoku1981 #2456 üzenetére
Ez a szerviz menü nekünk nem sokra jó, logokat lehet másolgatni/kinyerni. Ellenben a fejlesztők hasznos információkat tudhatnak meg.
-
songoku1981
tag
Sziasztok
A *#9900# szervízmenüe miket lehet változtatni mert angulul van s sajnos nem értem. Fordító meg nem fordítja le teljesen.
Köszönettel: Zsolt -
vupszi
újonc
Sziasztok
Olyan problémám van, hogy van egy Samsung Galaxy j5-öm (nem a 2016-os) felfrissitette magát andorid 6-ra, de belassítja a telefont.
A kérdésem az, hogy van-e arra megoldás hogy vissza kerüljön rá az android 5-ös verziója, mert azzal hasított a telefon és nem lassúlt be...
köszönöm... -
Trichie
tag
Sziasztok mindenekelőtt kijelentem a J5 jó telefon megbízható és gyors, én nem csalódtam benne! De ha leejtik azt ő nem szereti... sajnos a telefont apámtól vettem át miután ő leejtette és 20ezer Ft + 5000 munkadíjért teljesen új kijelzőt rakattam bele 3 hónapja Pesten a Duna pláza egyik telefonos szervizében. Minden szépen működött idáig, a képernyő elsötétült, paff, 2 újraindítás után még volt képernyő aztán csak hang. Arra is gyanakszom hátha nagy szerencsémre csak valami vírus szállta meg mert pár dolgot ismeretlen oldalakról telepítgettem rá, dehát ugye képernyő nélkül rendszervisszaállítást sem tudok csinálni.... bármi ötlet, tanács tipp érdekel de szervízbe nem megyek mert egy fillért sem akarok már rá költeni!
-
kolozsi25
újonc
válasz
csuporzoltan #2448 üzenetére
Még nincs rootolva a telóm,de majd megcsinálom. Ehhez kell a build számot nézni,mielőtt rootolok,vagy romot cserélek? Amikor felraktad ezt a romot,mennyivel bírja tovább az aksi,az alkalmazásaid,adataid megmaradtak?A belső tárhelyen mennyi helyet foglal a rendszer? Ha már cserélek,lehetőleg olyanra, ami hibátlan,mármint a rom.Nem laggol be egy idő után? Nagyobb méretű játékokkal hogy boldogul?
-
csuporzoltan
csendes tag
válasz
kolozsi25 #2447 üzenetére
Szia,
Én a Nick Verse által készített Cyanogenmod 12.1-et használom jelenleg is.Antutun olyan 6-7 ezerrel több pontot kap, sokkal gyorsabb, sokkal stabilabb mint az alap ROM (azt hozzáteszem, hogy az alap rendszer annyira lefogja a teljesítményt, hogy az állapotsáv néha eszméletlenül lagolva jön le, pl ha videót nézel, próbáld ki), csak ajánlani tudom.
Ha nem értesz hozzá, segíthetek elmagyarázni hogy hogyan tedd rá.Hátrányként nem tudok semmit sem említeni így hirtelen, az FM Rádión kívül minden működik benne.
J500FN
-
kolozsi25
újonc
Nekem is ilyen telóm van több,mint fél éve. Azt szeretném tudni,hogy érdemes-e a gyári romot lecserélni,ha igen milyenre? Egy-két dolgot szeretnék módosítani. Az alkalmazások a memóriakártyára menjenek,beleértve a frissítéseket. Amikor frissítem az alkalmazásokat,fokozatosan fogy a belső tárhely. Egy időre kikapcsoltam a frissítést,mert idővel elfogyna az a kevés hely,jelenleg 1,5 gb. Vagy elég ehhez a rootolás? Ha tennék rá mondjuk egy cyanogenmodot, ami nagyon népszerű,mennyit javít a teljesítményen?
-
cellpeti
nagyúr
van egy ilyen telóm, de a lakásban szinte nincs térerősség. Ötlet rá? Az utcán maxos
-
gada00
aktív tag
Hogy lehet a kamera hangot felhagosítani?
-
gada00
aktív tag
Nem találom a menüben a mobilhálózatokat, a gyorsmenüre sem lehet kirakni, csak a keresőn ketesztül van meg.
-
notmiami
tag
válasz
gaben0211 #2433 üzenetére
Én ez alapján rootoltam (Egy youtube videó linkjében volt)
Samsung J5 6.0.1 Marshmallow
https://mega.nz/#!6ZZXDLQC!CwOcrA1nLXdj3dQA21WW5RXaMyegY4hzFSZoPxRAJ401. Ráteszed a SuperSu-t a teló gyökér mappájába
2. Teló update módban, (hang le + home + power gombok)
3. A recovery-t (TWRP) Odinnal felteszed (PDA vagy AP helyére)
4. Teló recovery mód (hang fel + home + power gombok)
5. install zip from file, kiválasztod az előre feltett SuperSU-t
6. újraindul és máris rootolt. -
bigdady
nagyúr
Hali
Frissitettem az fb messenger es van ez a napi baromság benne. Hogyan lehet visszarakni egy előző verziót? &kösz
-
mcload21
tag
válasz
notmiami #2431 üzenetére
Ha működik, akkor sirály. Sajnos nem értek rootoláshoz stb., csak ha minden lépésről-lépésre szájbarágósan le van írva. A telómra még majdnem 1,5 év gari van, amit nem lenne jó elveszteni, de nem ez a nagyobb gond, hanem, hogy vannak appok, amik rootolt telefonon nem mennek.
Nagyszerű hogy a samsung a mi érdekünkben kihagyta az adoptable storage lehetőséget, ami sok kínai és pl. Vodafone telóban alapból benne van. Ha rootolással megoldod ezt a problémát, akkor a szoftvergyártó cseszik ki veled - mert szerintük ez a mi biztonságunkat szolgálja... -
notmiami
tag
válasz
mcload21 #2382 üzenetére
Sziasztok!
Adoptable Storage működik, de csakis kizárólag rootolt telón.
Ajánlom, hogy megcsináljátok, hihetetlen mennyivel több app fér rá, és nem lassult be a teló.Ez alapján a program alapján csináltam (rootolás után):
Root Essentials1. Storage Tab
2. Adoptable Storage
3. Adopt
4. Átugrik egy linkre, ahol le kell tölteni egy ASPlugin.zip-et, letöltöd, visszalépsz
5. Tools első tabon Flasher
6. Flash zip file
7. Plusz jellel kiválasztod downloadsból az ASPlugin-t. Újraindul a teló
8. Újra Storage - Adopt, ekkor kéri, hogy formázd le az SD-t, és kéri, hogy mekkora része legyen belső tárhely, kiválasztottam, hogy a fele, aztán megint újraindul, és végül:Látható, hogy kettéválasztotta az SD kártyát (a 32 GB kiírás pedig egy bug, az nem számít).
Így körülbelül 70 telepített app van rajta, melyből 6 db 150 MB feletti játék van fent. -
gaben0211
tag
válasz
angelius #2428 üzenetére
Köszi. Másik probléma lett menetközben. Odinnal visszaraktam az 5.1 es rendszert és minden lemegy szépen Csakhogy nemtölt be hanem a Samsung logót nyomatja csak. Próbáltam visszarakni a 6os rendszert hamár ezt csinálja. ott viszont egyből azt írja mikor bekapcsolt hogy a rendszer ui leállt és ennyi. Szóval most nemtudom hogy kéne megoldanom hogy működjön valamelyik rendszer. Valaki tudja hogy kéne downgradelni?
-
gaben0211
tag
válasz
csuporzoltan #2419 üzenetére
heló ha megvan még az iroot apk eltudnád küldeni valahogy mert az oldalon nem elérhető
-
gaben0211
tag
a marshmallowhoz talált már valaki működő root alkalmazást pc használata nélkülit? eddig szinte mind amit találtam sikertelen lett a root
-
gada00
aktív tag
Nna tegnap este leraktam 60% akkuval a telefont, éjjel zizent egyet, szerintem akkor kapcshatott ki.
Érezhetően dadog mostanában amikor felodom a kijelzőt, pedig nem ilyen volt, eleinte jól ment rajta a hatos droid.
Szóval megy vissza a ötös.Vagy az én telóm csinálta a tegnapi dns támadást, és belefáradt?
-
válasz
Apucy01 #2420 üzenetére
A hang az egyáltalán nem baj, sőt, titkosításnál mivel nem érzékelte feloldás előtt a beállításokat, full fényerőn és full hangon dalolta el az indító dallamát, ami kifejezetten zavaró volt. Ezen csak előnyére csiszoltak, főleg, hogy most már akár minta is megadható a feloldáshoz.
-
Apucy01
őstag
Sziasztok
Nem tudom hogy ennek a 2 dolognak így kell e lennie vagy én szúrtam el valamit de mióta 6.0.1 van a telón bekepcsolásnál nincs hang, ez az egyik a másik hogy a számológépben 20 tételnél többet nem lehet beirni mondjuk összeadásnál.
Ezek másnál is igy vannak vagy hiba?
-
csuporzoltan
csendes tag
válasz
petyuska74 #2416 üzenetére
Szia!
Nekem ő vele sikerült rootolnom:
http://www.iroot.com/Ha óvakodsz a kínai programoktól, ajánlom őt:
https://download.chainfire.eu/815/CF-Root/CF-Auto-Root/CF-Auto-Root-j5nlte-j5nltexx-smj500fn.zipOdinnal felflasheled rá, és készen is vagy.
Nekem mindkettő hibátlanul működik.
(Igen, ugrik a garancia ezáltal, akármit csinálsz vele) -
Berv
csendes tag
Sziasztok,
Tapatalk-kal van gondom, droid 6 alatt nem jelentkezik be az amúgy működő fórumra. "kapcsolódás a kiszolgálóhoz" üzenetet jeleníti meg, gyakorlatilag addig, míg vissza nem lépek a próbálkozástól.
Belépés nélkül látom a fórum tartalmát.
Találkozott más is ezzel a problémával?
Köszi, Berv -
petyuska74
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy J500FN telefonom 5.1.1 androiddal. Van néhány törölt sms üzenet, amit szeretnék visszaszerezni. Vannak erre programok Windows alá, pl. Fonepaw. A program beazonosítja és megpróbálja root-olni a telót. Nem sikerül neki de ettől függetlenül lefuttatja az ellenőrzést de nem talál törölt üzenetet. Tudom, akár felül is íródhatott az üzenet és akkor nincs mit visszaállítani, de egy 1 napos üzenetet se talált meg, és ugyanez a helyzet egy másik telefonomon is (Samsung A3). Ezért arra gondoltam, hogy a root hiánya miatt nem találja esetleg a törölt üzeneteket (mert amikor megpróbálta root-olni de nem sikerült, kiírta, hogy a scan lehet nem lesz teljes).Tehát a kérdésem az, hogy lehet-e root-olni a telefont és ha igen milyen programmal (jó lenne vmi egykattintásos megoldás)?
Van rajta vmi KNOX is, azt olvastam máshol, hogy a Root miatt ugrik a gari akkor is ha unrootolom.A választ előre is köszi
-
zojjektum
senior tag
Sziasztok.
6-os verzió alatt az akkumulátornál az energiatakarékosság menüpont alatt melyik lehetőség az, hogy egyből értesítsen a messenger, viber stb.?
Mert lehet, hogy én vagyok a béna, de van az x napos, mindig energiatak. és kikapcsolva. Nekem értelemszerűen a kikapcsolt volt a logikus, de lezárt képernyőnél csak akkor jött, ha automatikusra tettem.Van olyan csevegőm amin van, hogy csak 2 hetente keresnek pl. skype.
Mit kell beállítanom, hogy biztosan jöjjön értesítés?
Ha volt már kérdés, elnézést, akkor átsiklottam felette.
Köszönöm! -
Tomasz72
aktív tag
válasz
Barney1981 #2407 üzenetére
Anno szűz 5.1-el majdnem 3 giga szabad helyem volt.
Belaktam, majd hónap elején rászántam magam a frissítésre.
Elsőnek lejött egy 300 mega körüli pakk, szépen fel is települt, majd jelzett, hogy a következőhöz kevés a hely.
Letöröltem néhány alkalmazást és szabadjára engedtem.
Az eredmény 6.0.1, alig több mint 700 megányi használható memória.
Egy hétig elvoltam vele, végül bevetettem a factory resetet...
Újra majdnem 3 gigáról indultam.Most belakva így fest...
-
Barney1981
csendes tag
Nekem is problémás a belső tárhely mennyisége, és én sem raktam fel szinte semmit. A képeket, meg videókat pedig az SD kártyára menti alapból a telefon, mert beállítottam, hogy így tegye.
A 8GB-ból 0,90GB szabad, és nem tudom elképzelni, mi foglalhat ennyi helyet..Az intelligens kezelőt naponta lefuttatom rajta, de nem talál semmit, amivel megkönnyíthetné a helyzetet.
Win-es gépre kötve a telefont is érdekes dolgot tapasztalok, mert nem 8GB-ot ír ki a belső tárhelyre, hanem pár gigával kevesebbet.
Azt is csináltam, hogy viszonylag sokat foglaló programokat (pl. Facebook, Messenger..) átraktam a memóriakártyára, de mintha mi sem történt volna, ráadásul, mikor újra beleléptem ebbe az opcióba, újra felajánlja az áthelyezést, mintha nem is tette volna át. Az alkalmazásoknál rámegyek az SD-kártya "oszlop"-ra, akkor ott vannak ezek a programok is, de 0kb-os méretet ír ki, ami azt jelenti, hogy továbbra is a belső tárhelyét bitorolja a telefonnak.
Valaki említette az office csomagot, hogyha kikapcsoljuk, akkor az javíthat ezen. Ezt hol lehet megtenni? Az "Alkalmazások"nál az összes office cuccra (word, Excel, stb...) egyenként rámenni, és "kikapcsolás", és ennyi?
Amúgy szeretem ezt a telefont, csak ez a tárhely szívás ne lenne, mert így a szoftverfrissítés sem tud lefutni, mivel azt írja ki, hogy megtelt a tárhely. (persze nem telt meg, mert 0,90GB így is van rajta, de ez úgylátszik, kevés már neki.
Ha valaki tud okos megoldást, azt előre is köszönöm. -
Bozek
nagyúr
válasz
Apucy01 #2401 üzenetére
Én mindkettőből a fizetős verziót használom. A PowerAMP az időkorlátos próbaverzió, a másiknál meg nem tudom.
De legközelebb ha alkalmazást keresel, akkor az Alkalmazások topic-ban tedd szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A dél-koreaiak középkategóriás terméksorozatának új tagja a Super-AMOLED kijelzővel, az előlapi vakuval és a 1,5 GB-nyi RAM-mal hódíthat, ráadásul szolgáltatói kínálatban is elérhető.
- Android szakmai topik
- Korábban jelenik meg a Borderlands 4
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Celeron aranykor
- További aktív témák...
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 13 256GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4223
- iPhone 12 Mini 64GB Vodafone/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4224
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest