- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Win-T
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jár-e még erre valaki, de hátha: szerintetek az alábbi aksi jó lehet a legrégebbi J5-be (J5 2015), mert annak j550 a típusszáma, a G530 az a Galaxy Grand Prime volt anno ha a google nem téved.
https://www.notebook-alkatresz.hu/samsung-galaxy-j5-akkumulator-2600-mah/pm/2176449/6967
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok az lenne a kérdésem ha van egy Vodafone által hálózat feloldott telefon ( kódot kellett beírni) rátehetem a független romot nem állítódik el a függetlenítés?
-
Sanyamaci73
tag
válasz
pixelshader #3198 üzenetére
Szia! Nem néztem be ide mostanában, de kevés tárhely dologra szerintem megoldás lehet a 6-os android Lite verziója, illetve nekem még most is fut a J500F telón a SEP 8.5 Lite Galaxy J2 (2018) ROM, melyben fejlesztői módban engedélyezett külső tárhely módban a telepített alkalmazásokat valóban áthelyezi az SD kártyára és onnan futtatja.
[link] SEPerience-ROM A8 2018 Port
[link] SEP 8.5 Lite, a Galaxy J2 (2018) ROM -
opel8v
tag
Sziasztok.
Tegnap megjött az uj kijelzőm a fent említett telfonhoz. Kicseréltem de nem indult el az akku ikon megjelent és a bal felső sarokban ez a felirat jelent meg set warranty bit kernel. a sammobile oldalról letöltöttem a legujabb firmvware t odin r is tolta de mikor végzett a telefon nem indult ujra. Annyi életjelensége van a gépre rakom hogy com portként megjeleni de az odin mr nem látja. Valami tipp? (j500fn) -
PioDVD
senior tag
Ha recoveryre gondolsz, az megy. Próbáltam FR-et, lefut ugyan, de dobálja közben a millió hibaüzenetet. Annyi változás lett tőle, hogy addig folyamatosan újraindult pár mp után, most meg lefut a Samsung animáció, utána jön a Samsung felirat és ott beragad, nem történik semmi.
-
PioDVD
senior tag
Üdv!
Van nálam egy telefon, amire újra kellene raknom a gyári rom-ot, de képtelen vagyok azonosítani a telót. (nem indul már el, így nem tudom megnézni, mit tud magáról)
J500f/ds, de a Samsung oldalán csak f és fn van, nem tudom, melyik lenne ez. Megnéztem az f-et, ott országonként lehet (kell) választani, de amit Magyarországhoz ír, azt meg a telefonon nem találom. Elakadtam. A telefon matricáján ez van:
Model: SM-J500/DS
FCC ID: A3LSMJ500F
SSN: J500F/DSGSMH
Gazdáját ismerve kb. a kibontás napján ment a kukába a doboz, azon is biztos van matrica, csak már a szeméttelepen... -
petir
senior tag
válasz
pixelshader #3200 üzenetére
Ez a zöld képernyő nem valami bizalomgerjesztő..
A download módnak azért illik előjönni , ahhoz nagy gikszer kell....
Én ezért szeretem a LineAge-et TWRP fent, rom fent, pár klikk és települ a ROM. Utána egy megfelelő gapps és boldogság van.
-
gada00
aktív tag
válasz
pixelshader #3200 üzenetére
Kalandos lett
-
pixelshader
tag
Visszaraktam az 5.1-et de csak valami random root-ot találtam hozzá. Úgy indult el hogy megjelent a samsung logo, utána befagyott az egész és elkezdett bezőldülni. :o
Recovery, download mód nem indult el. Azt hittem hogy sikerült téglába rakni de sajnos nem.
Végülis belépett a download módba és felraktam a 6.0.1 lite-ot...Itt az 1-ik felhasználó linkelte egy mega tárhelyről, azok jól működnek.
-
petir
senior tag
válasz
pixelshader #3198 üzenetére
Az furcsa...Nekem 3 telefonon is Lineage van. Sokkal jobb a gyári -ROm-nál. Minden szempontból.
-
petir
senior tag
Sziasztok
Lineage OS-t ajánlom van a Ti modelletekre is ! SD-t belső és külső tárhelyként is kezeli.
-
pixelshader
tag
App to sd csak félmegoldás.
4-5 app van fent és így már nincs is hely telepíteni.
Régebben jó volt a samsung. De a következő telefonom nem samsung lesz.
Ezt is csak azért vettem mert az előző betört. Aztán gyorsan vettem valamit.
Samsung j5, böngészőnek meg fb-nek elég lesz.
De azért ez a tárhely dolog már idegesítő.
Pedig root uninstallerrel letöröltem róla mindent.Szóval melyik romot rakjam fel, újabb vagy régebbi legyen?
7-esben elvileg van valami sd kártyás dolog. -
gada00
aktív tag
válasz
pixelshader #3194 üzenetére
Annakidején az appto sd ment
-
pixelshader
tag
Ez a forum halott...
De azért megkérdezem:
Tárhely problémára mi a legjobb megoldás? Most raktam a telóba egy 128gb-s huawei sd kártyát. De a 6.0.1-es android nem támogatja az sd-t belső tárhelyként.
Twrp, root felrakva. Root essentials appban próbáltam a tárhelyes dolgot, de valami 100mb lesz a tárhely miután megcsinálja.
Az 1-ik hsz-ben volt egy flashelhető zip, azt is megpróbáltam de nem megy.
Melyik rom-ot kéne felrakni hogy műkődjön?
Úgy tudom hogy az 5ösben még ment.
J5 2015 lte, sm j-500f a telefon neve. -
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
A saját fórumába is írtam a készülékemnek, ami egy J5 2017 Dual Sim-es, de nem jött még válasz rá
.
Próbált már valaki nem gyári firmware-t rátenni, ami elfogadható működést produkált? Milyen irányba mozduljak?
Amióta az Android 8-asra bejelentkezett a 9-es frissítés, azóta nem megy megfelelően a hálózati csatlakozás a telefonon. Gondoltam szoftveres lehet a gond, mert előtte nem volt bajom vele. Nem hajigáltam, ütögettem. Egyszer csak szar lett. Szóval ki szeretném próbálni másik firmware-el, hátha az megoldja a gondomat.Vélemény?
Köszi,
A. -
-
petir
senior tag
Nem sikerült a szoftverfrissítés...vagyis kozbe hiba lepett fel..
Volt rajta elég hely 🙄 ?Odinnal egy gyári ROM-ot tegyél fel ( fujj mit írtam
gyárit )
Valószínűleg megoldja a problémát - annyi , hogy ez egy teljes adatvesztéssel fog járni ha SD kártya volt akkor persze csak részleges..
-
Stef@N
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, édesanyám telefonja bentragadt az "An error has occured while updating the device software" kék felkiáltójeles képernyőn. Kb. fél percenként újraindul. Ha lehúzom USB-ről akkor be se tudom kapcsolni semmilyen gomb kombinációval. Lehet ezzel valamit kezdeni?
-
kpityu2
őstag
Nincs meg a szükséges fájlom. Kitartó guglizással rájöttem, hogy nem elég a rom, hanem újra kellene particionálni és ahhoz kellene három fájl a ROM mellé:
prog_emmc_firehose 8916.mbn
rawprogram0.xml
patch0.xml+ a ROM
ezek birtokában újra lehet particionálni az említett programokkal, és arra már fel tudná tenni a ROM-ot az ODIN, vagy maguk az emmc író programok is.
Sajnos nem sikerült a specifikus fájlokat megtalálni, úgyhogy ennyi.
Igazából nem is értem mitől lett a hardbrick, csak arra tudok gondolni, hogy amikor a gazdája szolgáltatót váltott a szolgáltató kinyírta (előfizetéses teló volt). Mert csak letette a telót és amikor újra bekapcsolta egy év múlva (nekem kellett egy nem használt teló Android szimulátornak) már így indult. Illetve egyszer még bejött a logó és utána halt meg teljesen.
-
kpityu2
őstag
Semmi. Annyit sikerült kibogarásznom, hogy HS-USB QDLoader 9008 állapotban van, így látja is az eszközkezelő. Próbálkoztam mindenféle unbrick emmc progival (QFIL, QPST, Tool Studio) ezek látják a telefont, de valami firehose...mbn, meg rawprogram...xml fájlok is kellenek, amiket letöltöttem ROM-ok tar.mb5-ben vannak és ha kicsomagolom őket akkor sincs semmi ilyesmi bennük. :-/
-
kpityu2
őstag
Sziasztok. Kérdés az okosokhoz. Előszedtünk a fiók aljáról egy törött kijelzős SM-J500FN telót, ami még működött amikor le lett rakva talán egy éve. Bekapcsolás után nem indul, HS-USB QDLoader 9008-nek látja a windóz. Odin nem ismeri fel. SD kártyára rakott TWRP-ről bebootol, akkor látja az Odin is, de a TWRP semmit nem tud mountolni, wipe se segít és a gyári ROM-ot se hajlandó visszaírni az Odin. SD kártya nélkül meg csak feketeség van. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy kuka?
-
petir
senior tag
Sziasztok
Használj a valaki digis simmel a készüléket?
A leírt beállításokkal nem hajlandó a net működni lineage alatt...
-
hacsa
tag
Szerintetek ez a digitizer megfelelő lehet pókhálosodásra amúgy minden rendesen működik. Mi lehet az opció rendelésnél hogy "screen brightness adjustable". [link]
-
wihar123
aktív tag
válasz
wihar123 #3171 üzenetére
Azért .md5 a vége (kiterjesztése), mert így fogja felismerni a frissítő alkalmazás, pl.:
7. Nyomja meg az AP / PDA gombot, majd böngésszen és válasszon ki egy tar.md5 fájlt a kivont mappából.Itt a samsungupdated infó, sőt ha a Click here for Detail Instructions -ra klikkelsz, akkor képekkel is segít a frissítésben.
Ez + egy másik infós site
-
wihar123
aktív tag
Próbálkozz itt
, ha nem sikerülj szólj és kitalálok valamit... -
fater1
újonc
Jajj bocsánat ez a link volt https://samfrew.com/model/SM-J510FN/region/XEH/ nem a sammobil!!!
ezért azért kerestem mert a sam nem kezdi meg a letöltést!
A sammobilnál is végig csinálok mindent, reg, belépés, stb de mikor a csatlakozásra nyomok ez a szöveg jön be A feljegyzések azt mutatják, hogy már regisztráltál .... néven. Ha elvesztette a jelszavát, kattintson ide . Ha módosítani szeretné profilját, kattintson ide .
ha rákattintok akkor meg folyton, azt irja változtassam meg a jelszavam , vagy e-mail cimem, mindkettőt megcsináltam, de ugyanaz, nem kezdi meg a letöltést -
fater1
újonc
válasz
wihar123 #3167 üzenetére
lehet valamit elrontottam, megkerestem a SamMobilt, regisztráltam, megkerestem a Hungary (XEH) és elinditottam a letöltést, ( ami majd 5 óráig jött ) de mikor megnyitottam a fájlt
XEH-J510FNXXU2BRJ4-20190108112700
1,51 GB (1 630 359 856 bájt)
csak az MD5 fájlt mutatja.
régebben samsung galaxy advencém volt, minden ment, letöltés, telepités, flashelés, CM romok, tényleg minden, de most!?
semmi! -
fater1
újonc
Olyan jellegű kérésem lenne, hogy hol, melyik linken lehetne letölteni a SM - J510FN gyári szoftverét (7.1.1 ) próbáltam többször is a SamMobilen, de nem jött le csak a MD5 fájl. A segitséget előre is köszönöm!!!
-
_DiEGO_
őstag
. hírfolyam miatt
-
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3162 üzenetére
Köszi, ez szuper lenne de nekem valamiért nem működik. Illetve működik pl. ha elhúzom a kijelző előtt a tenyerem, de értesítés érkezésekor nem jelenik meg automatice, hogy mit kaptam. Rosszul állíthatok be valamit?
-
szaki7
tag
Okosító vagy expert mode kódot keresek az új Galaxy J5 (2017) telefonomhoz.
Ajándékba kaptam.
A régi S3 neo-hoz találtam hajdanán egy expert mode kódot és egy új menüpontban sok mindent be lehetett állítani, például, hogy töltés közben ne kapcsolja ki a kijelzőt.Tudnátok ebben segíteni?
-
Win-T
őstag
Leváltottam az első generációs J5-öm a 2017-es verzióra. Az előzőn korábban Lineage OS később a Bootleggers rom futott és mindkettőben volt egy funkció (nem tudom mi a neve, Ambient Display talán?) ami a bejövő üzeneteket, eseményeket, még a zenelejátszón játszott zene címét is megjelenítette a kijelző kvázi "bekapcsolása nélkül" egy ízléses fekete képernyőn fehér betűkkel. Ezt én nagyon szerettem de sajnos az új készüléken a gyári rendszer ilyent nem tud.
Van erre valami jó app ami nektek bevált esetleg? Az always on kijelző nem érdekel, de az értesítéseket jó lenne a korábbi formában látni. -
m.zmrzlina
senior tag
Adott egy Samsung J5 törött kijelzővel. A telefonszámokat szeretném lementeni róla de a kijelző olyan állapotban van, hogy nem lehet a megszokott módon navigálni a menüben. Ha USB-n csatlakoztatom a számítógéphez akkor külső meghajtóként látszik de nem látok mappákat (kb mint egy üres pendrive)
Kérdésem, hogy milyen lehetőségeim vannak a telefonszámaim lementésére. A google fiókkal való szinkronizálás nem opció mert a kijelző olyan nagy százaléka sérült hogy nem lehet az érintőképernyő segítségével kezelni a telefont.
-
petir
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3158 üzenetére
Ahhh fent a Lineage el se hiszem. A TWRP-s variálás lehetett baj.
Appok: waze,mytelenor,radio1,digi online,droid info,es file es meg egy youtube vanced.
A hely pedig igy alakult :En személy szerint az SD-t ki fogom venni.
Sebességre egy szavam nincs ! Tökéletes ! Remélem igy is marad ( S4 Mini nem lassult )
Köszi Sanyamaci !
-
user112
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3156 üzenetére
Csak 32GB-osat lát max, nem?
-
user112
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3153 üzenetére
Telepítéskor rákérdez erre a saját tárolókénti dologra?
Ezt a kártyát néztem ki hozzá. Megfelelő ez a sebesség? -
petir
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3151 üzenetére
Tulajdonképpen a Bootleggers ROM is a Lineage kernelét használja??
Ezért nem megy fel nekem akkor a Lineage mert nincs lecserélve a kernelem ?
Sanyamaci ment pm
-
Sanyamaci73
tag
válasz
user112 #3152 üzenetére
Sebességben nincs számottevő különbség, hisz majdnem ugyanaz a két rom (hasonló alapokon nyugszanak).
Az android 9-ben az app sd tárolás úgy engedélyezett, hogy a rom telepítését követően kell dönteni arról, hogy a telefonba behelyezett sd kártya hordozható tároló lesz (PC látja, áthelyezve más eszközbe látszik a tartalma) vagy saját tárolójának leformázza a telefon a saját háttértárját kiegészítve.
Belső tárolóként azonban kellően gyors sd kártya használatos, mivel a lassú írás/olvasási sebességgel bíró sd kártyák jelentősen visszafoghatják a telefon sebességét.Az android 7 és 8 esetében lehetett a fejlesztői módban bekapcsolni azt, hogy minden app áthelyezhető legyen az sd-re, függetlenűl attól, hogy az app készítője azt engedélyezte-e vagy sem. A rom rendszer telepítését követően telepítésre került minden más alkalmazás áthelyezhetővé vált a telefonba behelyezett sd-re.
-
user112
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3151 üzenetére
Véleményed szerint az Android 9-el vagy a Lineage 16-al járnék jobban a tárhely/gyorsaság szempontjából?
Melyikhez van app sd-re áthelyező alkalmazás és hol találok ilyet?
-
Sanyamaci73
tag
válasz
user112 #3150 üzenetére
Frissítették, ezért az újabbikat töltöttem fel. Már fent vannak a ROM fájlok.
Telepítés menete SM-J500FN-re:
A telefonra vagy SD kártyára felmásolod az alábbi fájlokat.
TWRP_3.2.3_j5nlte_20181222_jenslody.img
BootleggersROM-Pie4j5nlte.4.0-Stable-Shishufied-20181227.zip
oc_hotplug-bootimage-lineage-16.0-j1-20190102-j5nlte.img
open_gapps-arm-9.0-pico-20181229.zip
Magisk-v18.0.zip (Root/Android 9 mappából)
Twrp-3.2.1-1-j5nlte.img (TWRP for J5 2015/TWRP 3.2.1 PRO.../J5NLTE-FN)1. Ehhez a romhoz van külön twrp, amivel felmegy:
TWRP_3.2.3_j5nlte_20181222_jenslody.img,
amit a már a telefonon fentlévő, valamelyik korábbi twrp telepítés/képfáj telepítése menüpontjában tehetsz fel. Ezután újraindítás recovery módban.2. A twrp 3.2.3 alól telepíted a BootleggersROM-Pie4j5nlte.4.0-Stable-Shishufied-20181227.zip rom-ot. Vissza kell tenni egy régebbi twrp-t az egyebek telepítéséhez. A twrp telepítés/képfáj telepítése menüpontban telepíted a Twrp-3.2.1-1-j5nlte.img fájlt, majd újraindítás recovery módban.
3. A twrp 3.2.1 PRO alól telepíted az open_gapps-arm-9.0-pico-20181229.zip (Google alapszolgáltatások) és a Magisk-v18.0.zip (root) fájlokat. Rendszer újraindítása (hosszabb folyamat, kb. 5-6 perc)
Telepíthető még rá külön olyan kernel, amiben a cpu és a gpu teljesítménye kissé meg lett emelve.
Az oc_hotplug-bootimage-lineage-16.0-j1-20190102-j5nlte.img fájlt kell telepíteni a fenti folyamatba illesztve a root-ot jelentő Magisk-v18.0.zip telepítése előtt. (a kernel csere után mindig újra kell a root, mert elveszik) -
user112
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3148 üzenetére
A 3105-ben említett Android 9.0 Pie ROM-ot én nem találom; csak TWRP és GAPPS van.
-
user112
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3148 üzenetére
Ez jó lehet az én J500FN (1,5/8GB) telómhoz?
Ezt az Odin-al kell feltenni? Én eddig "tiszta telepítéssel" TWRP-ből szoktam ROM-ot telepíteni.
A Kernert is fel kell tenni a ROM-mal együtt? -
petir
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3146 üzenetére
Engem a Lineage érdekelne nagyon , azt szeretném felvarázsolni rá valahogy...
-
Sanyamaci73
tag
Szia! Az alábbi link ROM mappájában találhatsz pár újabb rom-ot, mint a 6.0
https://mega.nz/#F!wBBBGQZZ!FFE_yM7T2KwF71sCCP-Q2Q
Amit ajánlani tudok, az a Samsung A 2018 romja J5 (2015)-re, ezt egyszerűen a twrp alól telepítheted.
Ha vállalkozóbb kedvű vagy, akkor mehet az android 9 is, tudok segíteni abban is.
Megéri feltenni őket, már csak az android biztonsági szintjének frissítése miatt is, az android 6.0 már régen volt.
-
petir
senior tag
válasz
user112 #3144 üzenetére
Na TWRP akkor pipa
Lineage-et ezek szerint ismered , ha tetszik azzal próbálkozz - sajnos linkem nincs xda-t bújom napok óta valamiért nem tudom feltenni először error7 aztán ugye módosítom az update filet ekkor meg hiba lép fel gondolom az md5t miatt...
ha sikerül szólok!
Amit linkeltél egy éve volt pont. Próbálkoztunk sokan a portolt romokkal. Több de inkább kevesebb sikerrel sajnos nagyon lassúak voltak ez a Nugat valahogy nem jött össze pl hívásnál volt hogy 5-6mp volt mire kiírta ki hív, aztán ha telepítettél egy idő után lelassult nekem. De volt akinek elfogadható maradt.
Azt tudom tanácsolni telepíteni kell és próbálni a használat alatt derül ki melyik az ami a legjobb választás lesz.
Én a 7est amúgy kerülném, próbálj 8ast esetleg 9est. Olvasgass ITT mindig a készülékednek megfelelőt válaszd ! SD-re másold fel és TWRP alól telepítsd.
Ha tárhely csak a lényeg olvass vissza van olyan trükk, hogy az sd kártyát a belső tárhelyhez lehet csatolni - mondjuk azt 6oson még nem láttam 🤔
-
user112
senior tag
Csak azért próbálkoztam az md5-el, mert az általad linkelt oldalon a telepítási word file ezt írta.
A J500FN-hez adott linknél találtam img.tar fájlt és ez pillanatok alatt felment. Így most 3.1.1-1 TWRP van fent.
Gondolom most jöhetne egy ROM telepítés és a root.Melyiket ajánlanád, amelyik elfér a 8GB-on?
Esetleg akinek FN-je van 8GB-al mit használ és elég e neki a hely?LineageOS van a Redmi telómon; belakva 8.5 GB-ot foglal és naponta jön frissítés rá; igaz itt 16GB a belső tár. Úgy látom a rendszer 3,5GB alkalmazások 3GB.
Ha ezt ajánlod, tudnál adni a telómhoz valóról linket?
A 2915-ös hozzászólásban cal84 által ajánlott adoptable_storage_enabler_ashyx_13916.zip fájl érdemes feltenni? Ezzel áttehetők appok az sd-re?
Root-hoz mi kell?
-
petir
senior tag
válasz
user112 #3141 üzenetére
Hát az md5 file nem jó azt ne flasheld!!! Az csak a file eredetiségét igazolja , hogy sértetlen!
Az img file kell neked!1.Telefont download módba teszed
2. Odin indít - telefon csatlakoztat. Az odinba a rublika kékre vált kiírja , hogy com x
3. Odinba az AP részhez betallózod a TWRP-t , options fülnél a reboot pipát kiszeded.
4. START - Ha végzett kb 5-15mp zöld PASS felirat jelez. Kábelt lehuzod. Aksi ki majd vissza.
5. Recoverybe inditod a telót és már a TWRP fogad nem a gyári recovery.A Te telodhoz valót válaszd inkább bár szerintem ez is jó... img.tar a kiterjesztése.
-
petir
senior tag
válasz
user112 #3139 üzenetére
Szia ,
Ez a 6-os rendszer rákfenéje... Sajnos megeszi a telefont. Erre jók a portolt ROM-ok. Illetve az egyéb alternativ OS-ek...
TWRP-t Odin alól tudsz feltenni , és ez által nyílik meg az út az egyéb OS-ek telepítése felé!
TWRP-t Sanyamaci fórumtárs jóvoltából találsz az alábbi linken. Illetve a linken minden a telefonhoz tartozó okosságot megtalálsz! Ha valamit elrontanál vagy nem tetszik a gyári ROM-ok is ott vannak szóval vissza tudsz Odinozni mindent.
Szerk:
Én személy szerint a LineageOS-t ajánlanám de konkrétan valami miatt nem megy fel. Legalább is Nekem... Kis S4 Minimen az hasít. De erre nem tudom felvarázsolni sehogy sem. Úgyhogy bújom az XDA-at...
-
user112
senior tag
Függetlenítettem a telót (J500FN, 1.5/8GB). Jóformán semmit sem csináltam még pár bekapcsoláson kívül de már jött egy Samsung app frissítés. És viola, a gyári visszaállítás utáni 3GB-ból 1,8GB szabad terület maradt (Android 6.0.1).
76% tárhely, 53%Ram.Nem várnám meg, hogy minden hely elfogyna, még mielőtt beköltöznék. Tanácsot szeretnék kérni egy optimálisabb rendszerhez.
Szerintetek érdemes ROM-ot cserélnem?
Vagy elég lenne root-al lepucolni pár alkalmazást?
Vagy mit lehetne tenni?A PC látja a telót. Gondoltam teszek fel egy TWRP-t, de nem tudom hogy mi a pontos sorrend és hogy ehhez a típushoz mely linkeken találok megfelelő szoftvereket.
Köszönöm előre is.
-
wihar123
aktív tag
válasz
user112 #3136 üzenetére
Sziasztok!
Az utolsó gondolatokra:
A leírás szerint jobb, de a teszt alany 2015-ös (ráadásul, nem "FN", hanem "F"), a tied pedig 2017-es és két évjárat között rengeteg a változás.
Szerintem vedd fel a kapcsolatot a leírás szerzőjével "tesztelővel"..., muszáj biztosra menned, mert a cél nem a levélnehezék gyártása. -
user112
senior tag
Sziasztok!
Kiderült nem 2016-os a készülékem (Modell: sm j500fn, Android 6.0.1,kernelnél 2017 van, knox 2.6), így átjöttem ebbe a topicba.
Elég kevés a memória a gyári visszaállítás után. Tárhely 61% (3GB szabad a 8-ból), RAM 62% (0,5GB szabad az 1,5-ból, rendszer és alk: 0,85GB). Foglalt hely (alkalmazások) 1,3GB. Az alkalmazások most 100Mb alattiak (kivétel play szolg.) , Word, Facebook alig foglal valamit a használatba vétel előtt.
Egyrészt szeretném függetleníteni (2éves). Flottában lévő személytől vettem újonnan. Én is bemehetek a Telenorba, vagy az illetőnek esetleg a cég kapcsolattartójának kell?
Másik kérdésem az lenne, hogy érdemes e lecserélni a ROM-ot. Mondjuk Office nem kellene meg talán pár egyéb app sem. Nagyobb lenne a tárhelyem? Hamarabb lassulna be?
A (#2962-ban egy elég részletes leírást találtam Sanyamaci73-tól. Ez jobb, mint az én gyárim? Mit tanácsoltok?
Köszönöm.
-
klajos27
csendes tag
Sziasztok!
Samsung Galaxy J5 telefonnál be lehet-e állítani és hogyan, hogy a képeket automatikusan az sd kártyára mentse?
Köszönöm a választ előre is! -
Teagol
aktív tag
Köszönöm!
Asszony telefonja, már módosítva van, hogy legyen rajta elég hely, de az meg nem túl sd kártya barát megoldás, ezért gondoltam rá Android GO-t.
Gyors, könnyű és optimális megoldás lehet erre a telefonra. -
petir
senior tag
Én pont agyalok rajta , hogy felteszem... Maga az OS abszolút bejött!! Egy S4 Mini-n van jelenleg. Épp pár napja kezdtem el olvasni utána az xda-n és meglepve láttam hogy j500-ra nincs 16-os.... azaz 9es verzió. Ha jól láttam 7es van ha minden igaz.
Maga az OS miatt ne aggódj Tedd fel nyugodtan. Én várom a véleményed - de lehet megelőzlek
-
Teagol
aktív tag
Próbálta valaki a Lineage 15.1 GO-t?
-
petir
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3126 üzenetére
Az Odysseyre simán twrp alól rakható ez a rom ?
-
Win-T
őstag
+1 bónusz: Rengeteget hallgatok zenét a telón munka közben, és az előző rendszer valami oknál fogva a nekem kényelmes hangerőn sokszor túlvezérelte a mélyeket és vissza kellett venni. Ez viszont eddig úgy tűnik csodálatosan szól, ami már nálam önmagában elég ok arra, hogy megtartsam még akkor is ha rossz lenne.
-
Win-T
őstag
No fönt van... tetszik, jól néz ki, de a sebessége egyelőre nem győzött meg. Bőven vállalható, de azért produkál elég nagy megakadásokat. Bár most még minden települt, meg szinkronizált, meg frissített, ez lehet később azért nem lesz annyira feltűnő.
Az nagyon tetszik, hogy így belakva is még majdnem 3 Gb szabad hely van a belső memóriából - az előző Lineage OS-en ilyenkor már csak 7-800 Mb volt szabad.
Óriási mínusz, hogy ez sem képes az érkezett üzeneteket számmal jelezni az ikonok sarkában számmal (e-mail, sms, facebook, stb.). Ezt nem értem miért hiányzik minden custom romból amikkel eddig találkoztam. Novát kell majd megint használnom, pedig nem annyira kedvelem.
Akksira leszek kíváncsi mennyire veszi igénybe, de ez majd csak pár nap használat után mutatja majd meg magát.
Jó lesz ez szerintem, csak még szokni kell. -
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3123 üzenetére
Nagyon köszi, szedem lefele, aztán nekiállok mókolni, estére már lesz eredmény gondolom.
-
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3121 üzenetére
Igen igen, benéztem... úgy sejtem én is, hogy azzal nem lesz probléma.
-
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3119 üzenetére
Köszi előre is!
Végiggondoltam közben párszor és sejtem mi a hiba. User error természetesen. Emlékszem, hogy az eddig használt Lineage OS-nek is volt bootloader követelménye, ami én úgy gondoltam, hogy Marshmellow bootloader volt, de nem, annak Lollipop bootloader kellett - ezért van az 5.1.1 stock rom letöltve az akkori cuccaim között, és erre próbáltam rárakni.
Tippre ezzel szopattam meg magam, kap még egy esélyt majd. -
Win-T
őstag
A legújabb TWRP ami hajlandó elindulni az a 3.2.1-es. Megpróbáltam azzal felflashelni a cuccot, látszólag minden okésan fel is ment, ROM, Gapps, de restart után csak fekete képernyő és semmi más.
Kénytelen voltam visszaodinozni egy gyári rendszert, de ami nekem volt itt a gépen az még 5.1.1.
Az nem hajlandó magát felfrissíteni, hiába kérem, hogy keressen frissítéseket mindig azt írja, hogy a legfrissebbet használom. Pedig anno volt ehhez már hivatalos Marshmallow. Nem baj, felrakom azt is odinnal, csak kellene egy image fájl hozzá, nincs valakinek esetleg? Sammoblie-ról én nem tudok letölteni, kikeresem a megfelelő fájlt, de a download linkre kattitnva csak egy oldal jön be, hogy regisztráljak, máshol meg ahol találtam azok ilyen 8-10 óra alatt akarnak leöltődni.Szóval valaki szánjon már meg egy Marshmallow rendszerrel J500FN-hez pls. Köszönöm!
-
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3116 üzenetére
Hát nekem nem jó valamiért, lehet vissza kéne állni gyári verzióra előtte. Átolvasom majd itt a hozzászólásokat, hátha másnak is akadt ilyen gondja.
-
Sanyamaci73
tag
Szia! Elvileg jónak kell lennie, nekem J500F telóm van, az ahhoz való twrp-t feltettem a régi twrp-vel képfájlként a recovery particióra és onnan ment a rom telepítése.
Innen töltöttem le:
https://forum.xda-developers.com/galaxy-j5/development/official-bootlegers-rom-pie-galaxy-j5-t3853544 -
gada00
aktív tag
Van valakinek eladó kijelző hibás j500fn?
-
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3113 üzenetére
TWRP_3.2.3_j5nlte_20181013_jenslody.img - ezt flasheltem, a telefon J500FN. Flash előtt kérte, hogy válasszak partíciót (boot vagy recovery), feltételeztem, hogy az utóbbit kell választani.
Odinnal visszaraktam a régit ami még a Lineage OS-hez volt, az működik.
-
Win-T
őstag
Hát elakadtam már az elején. Ezt az általad megosztott TWRP-t flasheltem újraindítottam, de csak fekete képernyő fogad ha bele akarok lépni, nem tudok semmit csinálni vele, csak az aksi kivétele segít. Utána a telefon elindul, csak a recovery nem megy. Tipp?
-
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3110 üzenetére
Köszi, hétvégén rápróbálok.
-
Sanyamaci73
tag
Szia!
Szerintem, ha előtte 6.0 volt fenn, akkor mehet rá:
- mentsd le ami esetleg fontos lehet (képek stb...)
- TWRP telepítése (régebbi twrp alól telepíted a TWRP_3.2.3_j5lte_20181013_jenslody.img fájlt a telepítés/képfájl telepítése menüpontban)
- rom az sd kártyára
- TWRP alól biztonsági mentés (rendszer, adat, boot,efs, imei1, imei2)
- TWRP alól törlés (dalvik/art gyorsítótár, rendszer, gyorsítótár, adat, belső tárhely)
- TWRP alól az sd kártyára felmásolt BootleggersROM-Pie4j5lte.3.5-MadStinky-Shishufied-20181029.zip telepítése
- TWRP alól open_gapps-arm-9.0-micro-20181014.zip telepítése (ha nem megy az új twrp-vel vissza kell rakni egy régebbi twrp-t) -
Win-T
őstag
Nekem most egy Lineage OS 7.1.2 van fent, de mostanában eléggé elkezdett akadozni, így lehet, hogy bepróbálnám ezt a 9-est ha már úgyis muszáj lesz vele mókolni valamit. Rápakolhatom én erre simán, vagy célszerűbb lenne visszarakni előbb egy gyári 5.1-et?
-
Sanyamaci73
tag
Szia! A nougat romnál mindenképpen jobbnak mondanám tekintettel arra, hogy 2. telefonként sim kártya nélkül használom, mint egy kis tabletet, gps-t. 3G, 4G, beszélgetés minőségéről nincs tapasztalatom, minden más ok.
A 1,5 Gb memóriából az eddigi 1 Gb ram helyett 6-700 Mb ram memóriát igényel, valamint telepítés után a 8 Gb belső memóriából több mint 4 Gb szabadon maradt (Android 9.0 Pie esetén).
Telepítés menetében tudok segíteni, mivel a twrp-ből egy spec. kell az android 9-hez, ami csak ahhoz jó.
Kernelcsere, root is működik.Ha kipróbálnád előtte érdemes lehet twrp alól a régi rendszert a későbbi esetleges visszaállítás miatt microsd-re lementeni.
-
petir
senior tag
válasz
Sanyamaci73 #3105 üzenetére
Szia Sanya,
7eshez képest sebességben milyen ?
Nekem azóta a Odyssey fele note8 rom van.. annál gyorsabb ez ? -
Sanyamaci73
tag
Sziasztok! Igaz, hogy nem mai telefon, de egy esélyt még mindig kaphat az alábbi romok használatával (tárhely szűkössége megoldódik, mivel ezek a romok eleve kis helyet foglalnak, valamint a felhasználó által telepített valamennyi alkalmazás az sd kártyára telepíthető).
Az alábbi linken találhattok a Samsung J500x mobilokhoz Android 8.0 Oreo és Android 9.0 Pie romokat:
https://mega.nz/#F!wBBBGQZZ!FFE_yM7T2KwF71sCCP-Q2QAndrois 8.0 Oreo
TWRP = TWRP for J5 2015\TWRP for OREO_PIE\
ROM = Rom\Oreo SEP8.5_ROM_Lite_for_j53g_j5lte_j5nlte_v1\ SEP8.5_ROM_Lite_for_j53g_j5lte_j5nlte_v1.5.zipAndroid 9.0 Pie
TWRP = TWRP for J5 2015\TWRP for OREO_PIE\
ROM = Rom\9.0 Bootlegers rom PIE\BootleggersROM-Pie4j5lte.3.5-MadStinky-Shishufied-20181013.zip
GAPPS = Rom\9.0 Bootlegers rom PIE\ open_gapps-arm-9.0-micro-20181014.zipTelepítés menete:
TWRP + ROM + GAPPS (csak Android 9.0 esetén) -
válasz
wihar123 #3102 üzenetére
Szerintem mindegy, a lényeg, hogy kifejezetten erre a telefonra való legyen az üvegfólia. Ahogy nézem lehet 2017-es J5-re vásárolni, ha azt veszed, akkor nyilván jó lesz hozzá.
Ha raksz bele egy 64 GB-os memóriakártyát, akkor sejtésem szerint az már elég. De ahogy érzed, bár nem túl kényelmes egy lógó pendrive-val használni a telót. -
wihar123
aktív tag
Megtanultam, hogy jobb tamáskodni, mint Tamástól pofont kapni...
64-es a terv, csak nagyon meglepődtem, hogy 256-ot is fogad.
Köszike a jó tanácsot!
Még egy kérdés: olvasom, hogy gyárilag az üvegvédelme 2.5D, ennek ellenére érdemes szintén a 2.5D üvegfóliát rátetetni?, vagy butaságot kérdezek...
Na még egy: írja az újság, hogy az USB-je OTG kompatibilis, érdemes beruházni a Penire és a csatijára, hogy arról is futtatható lehessen pár dolog, kép, doksik, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A dél-koreaiak középkategóriás terméksorozatának új tagja a Super-AMOLED kijelzővel, az előlapi vakuval és a 1,5 GB-nyi RAM-mal hódíthat, ráadásul szolgáltatói kínálatban is elérhető.
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest