- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Hat nem igazan talaltam ertelmes osszehasonlito tablazatot, hogy melyik verzio mit tud ezert ebbol indultam ki:
Emby premierMost, hogy van native tamogatas ra Infuse-ban en is gondolkodom, hogy kb kataloguskent hasznaljam ahogyan te. Magyarul csak media infokent hasznalnam es az Apple TV jatszana le a fileokat nem kell kodolni nem kell dlna etc.
-
djnice
veterán
Nagyon kíváncsi lennék arra hogy miben tévedtem, főleg mert bizonyítottam is minden állításomat plusz más is megerősítette. Nekem inkább az nem hiteles, hogy te titkolod valamiért a TV-d típusát. Megint ott tartunk, hogy nem ismerjük el a másikat szakmailag, hanem ráfogjuk hogy direkt rosszakat ír valamiről.
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
még egyszer sem jött elő... (most néztem a delfines videó után kék, akkor ezek szrint ez így oké
....)
-
Viszlát
addikt
Uhh... Nem győzködlek semmiről, fellengzős dumán kívül még nem voltál képes semmit felmutatni, amivel a téves általánosításodat alá tudnád támasztani, csak önmagadat fényező semmitmondó frázisokkal operálsz, miközben ügyesen a számba adtál olyan dolgokat, amiket én soha le nem írtam. No mindegy.
-
Viszlát
addikt
Egy UHD remux átlag 70-80 Mbps-el van ami annyit tesz, hogy egy filmben simán megvan a 40Mbps de a 100-110 Mbps is.
Ez konkrétan nem igaz. Van néhány ilyen, de egész százalékban ki sem fejezhető hányada a kínálatnak, így a következtetéseiden alapuló állítások sem igazak. Lehet sznobkodni és a legfelső szegmensből általánosítani, pontosan ez az a slendrián és félrevezető hozzáállás, amitől nekem nyílik a zsebemben a bicska, nem véletlenül tettem szóvá.
-
bilon73
aktív tag
én az apple tv lejátszót váltottam ki egy tv-vel, mert van már tv-n apple tv app is, így maga a lejátszó teljesen felesleges.
tudom mit írtam, és értettem azt is amire válaszoltam.
ugyanis a tv-n minden olyan app megvan már, ami az apple tv lejátszón.
hbo go, netflix, amazon..stb...és remélem lesz D+ is. csak emiatt tartom meg a kütyüt. mert az amcsi accountomon van D+ -
galaxys80
veterán
Nem azt vitattam, hogy te adtad meg a jó választ.
Csak azt mondom, hogy ehhez màr megint 5 hsz kellett. Ahelyett, hogy elsőre ezt javasoltad volna.
Egyébként tesztként a 10 éves gyerekemnek feltettem az első kérdesemet. Fura mód ő egyből megértette mit szeretnék és mi a gond.
Továbbra is azt mondom, hogy egyszerűen nem olvasod el rendesen amit írok. Kizártnak tartom, hogy ne tudnàd értelmezni. -
galaxys80
veterán
Az az igazság, hogy te meg én soha az életben nem fogjuk megérteni egymást. (Az megnyugtat, hogy nem feltétlenül az én hibám csak, mivel korábban mással sem tudtál zöld ágra vergődni)
Világosan leírtam azt is, hogy csak kipróbáltam a HDR állást és egyébként fixen sdr-en van. Szóval, ha figyelmesen elolvasnád mit írok , akkor egészen biztos vagyok benne, hogy megértenéd.
A minden tartalom egyeztetése kikapcsolása a megoldás ebben az esetben.
Ezzel az egy mondattal minden félreértés elkerülhető lett volna. -
galaxys80
veterán
“Normális dolog az, hogy ha egy HDR-es filmet nézek egy nem HDR képes tv-n, akkor a kép olyan színtelen, már-már fátyolosnak tűnik?”
Ez az eredeti kérdés. Melyik része nem egyértelmű ebben? Világosan oda van írva, hogy nem HDR képes a tv. Az, hogy te ebből nem érted, arról én nem tehetek.
Egyébként nincs az ATV-n engedélyezve alapból a HDR. Fixen 1080 sdr van beállítva. Ennek ellenére volt fàtyolos a kép HDR tartalom esetén. -
Milyen sok kis apróság? A router és a T6 között 100mbites a kapcsolat, és az ATV is 100-al csatlakozik. Milyen "sok kicsi" csökkentené a köztük felépített kapcsolat sebességét?
Az eszközök számosságától nem függ a köztük felépülő sebesség. Ez nem olyan mint amikor a WAN port sávszélességén osztoznak a LAN portra dugott eszközök. -
bandor
tag
A központi router az emeleten van ebből van kiépítve a vezetékes hálózat. Viszont eddig is volt egy plusz router lent a nappaliban , hogy legyen a teraszon, udvaron wifi kapcsolat.(Hatótáv miatt). A baj az, hogy ez régebbi és még csak 100mb-t tud. Gondoltam egy komolyabb routerrel lesz több port szükség esetére plusz még wifi is.
-
bandor
tag
Megnéztem infuse-al is és netflix-el is. Ugyanazzal a forrással 1080p anyag képe szebb ,élesebb 1080p-n mint 4k-n.Tévén és projektoron is .Az erősítő és a megjelenítő sem nyúl bele a képbe , csak az apple tv-t állítgattam.Eddig ugyanazzal a forrással, jelenettel nem próbáltam összehasonlítani a kettőt, de így már látom a különbséget.Érdekes nem gondoltam volna, bár olvastam olyan írásokat, hogy ne skálázzuk fel a forrást, mert nem lesz jobb a minőség , sőt. Most saját magam is ezt tapasztaltam.
-
-
Elektrosokk
veterán
Kipróbáltam a MrMC lite verziót és tetszik. Viszont csak serviio-val. Telepítettem az emby szervert és beállítottam a könyvtárakat de nem tudok a MrMC lejátszóval kapcsolódni, a pin kódós megoldással sem. (netről app.emby.media elérhető minden, de nem tudom ez mennyire számít)
megpróbálok nézni valami wikit, ha sikerül megveszem.
-
galaxys80
veterán
Erősítő egyelőre lényegtelen. Magán a tv-n sem szólal meg a hang ha Apple tv-n 5.1 van. Tv-t majd befotózom, de sok minden ott nincs. Valószínű tényleg nem tudja a tv az 5.1-et. Bár nem értem akkor az Xbox miért szólal meg. Lehet az átteszi 2.0-ra.
Lassan elengedem ezt a témát. Jó lesz így is amíg meglesz majd az új erosito.Más:
mrmc-nél ha átléptek egy másik alkalmazásba , aztán vissza akkor megszakad az smb. Ilyenkor MrMc restart és jó megint.
En az idő túllépés beállításra gyanakszok. Mennyire érdemes állítani? -
-
-
galaxys80
veterán
Végig teszteltem az össze létező beállítást a hangoknál.
Gyakorlatilag 2 lehetőség amivel van hangom. ATV 5.1 dolby - MrMc 2.0
Illetve ATV automatikus - MrMc 5.1 vagy 7.1
E kettő között nem igazán hallok különbséget.
Mindkét esetben szól mind az 5 hangfal. De érzékelhető, hogy ez nem teljesen valós 5.1. Az erősítő nem is annak mutatja. Szerintem ezt az átalakítást maga az erősítő végzi egyébként.
A többi kombináció esetén sem a tv-n sem az erősítőn nincsen semmi hang.
Nem tragédia ez a beállítás, de azért azt hittem az ATV tényleg átkonvertálja 5.1-be.
De mindegy. Jövő évben valamikor úgyis cserélni akartam az erősítőt. -
Clemi
veterán
Ehhez képest elindítottam az Infuse-t megmutattam neki melyik könyvtárakat vegye fel a listára, melyik mappák a kedvencek amiket azonnal el akarok érni és kész, működik, teszi a dolgát. Mindössze arra kell figyelni már torrent letöltéskor, hogy ne legyen almappa és hozzá se kell nyúlni semmihez. A feliratokat egy mozdulattal leszedi és eddig minden esetben a jó feliratot, nem kell sem átnevezéssel, sem időzítéssel bajlódni. A borítók és a tartalom minden filmhez sorozathoz azonnal megérkezik, a sorozatokat hibátlanul rendezi csokorba.
Ja és mindezért nem kell űrtechnikához érteni, a menük almenük mélyén turkálni és állítgatni mindenféle rejtélyes opciókat, amikről sokszor csak hosszas kísérletezgetés után derül ki, hogy mire is való valójában... egyszerűen telepíted, elindítod, beállítod melyik mappákat figyelje és működik
Való igaz ennek ára van, bár nekem még szerencsém volt, mert az InfusePro 5-öt vettem meg örök licenc-el és akkor olcsóbb volt mint most a 6-os Pro, de most az upgrade lenne 8990 Ft, ami igazán nem sok ennyi tudásért, viszont már alig használom, mivel kezdek leszokni az offline film tárolásról a Netflix és az Apple TV+ javára. -
galaxys80
veterán
Így már megvan. Köszönöm
A hangnál van olyan beállítás, hogy optimális meg legközelebbi.
Melyikre kell tennem, ha az ATV-n minden 5.1-re lett állítva? Vagy ilyenkor mindegy?Aujjobba
Nem. Bőven tűréshatár felett van az ára. Pofátlanul magas.
Es igazából egyáltalán nem nagy szenvedés ez. Egyszer kell normálisan beállítani. Én már látom a véget. -
galaxys80
veterán
Egyetlen mappám ami úgy van ahogy puffan. A torrent mappa.
Minden másik mappám rendszerezve van. Az én saját filmjeim külön-külön mappákba, mivel a mede8er-nél így kellett. A gyerek meséi egy külön mese mappában. Itt minden működik is tökéletesen.
Azokban a mappákban, ahol külön almappákban vannak a filmek. (torrent és a saját filmek) ott először egy borító nélküli mappa jelenik meg, majd utána már minden rendben. (tehát ott már vannak filminfók.
Szóval nem az a gond, hogy nem találná meg bármely film adatait. A gond kizárólag ott van, ahol külön mappákban vannak a filmek. Itt egyelőre az az egy megoldást találtam, hogy manuálisan belerakok egy folder nevű jpg-t.
Ezen a terén azért a mede8er megoldása sokkal jobb volt. -
TazLeacher
nagyúr
Tényleg nem érzem, hogy ennyire nyominger lennék. Az egyik vinyón 1 db mappa van, a "Filmek 1" Ebben találhatóak a filmjeim.
Ezt írja a borítócserére:
File Cover Art
To display your own image for a particular file place an image with the same name alongside the media file.
Ez most tényleg ennyire bonyolult? -
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm a választ.
A filmjeim most ömlesztve vannak egy "Filmek 1" mappában. Szépen elnevezve: "angolcím (évszám).mkv". A sorozatiam alapjában így voltak: "angolcím/season 01/angolcim.s01.e01.mkv" Miután itt egy kicsit összekavaradotott, kivettem őket a mappákból, és az összes sorozat összes fájlját egy mappába raktam be. Ekkor tökéletesen beolvasta, csak itt volt az a gondom, ha rákattintottam a sorozatokra, ott minden sorozat minden évada egymás mellett volt, ráadásul sorozatonként egy borítóval. Ezért próbaképpen áthelyezetem így: "Sorozatok/angolcím/season 1/angolcím.s01.e01.mkv". Na, erre külön szedte, de sem a sorozat-nak, sem az évadoknak nem rakott be borítót, ellenben amikor belépek a "Season 1" mappába, ott nem a részek fogadnak, hanem egy borítóval ellátott "1. évad" mappa, amibe belakattintva már látom a részeket.
A sorozatokat megpróbálom akkor nulláról "újraépíteni", átnevezek, bemappázok midnent, aztán meglátjuk mi lesz.
Illetve e szerint a leírás szerint ha a film nevével ellátva berakok egy képet a mappába, akkor arra lecseréli borítót. Na, ez sem jött be. Erre lehet, hogy valóban az lenne a megoldás, amit említettél, hogy ilyen "med8er-esen" minden film kap külön mappát, és abba kerülnek a filmhez tartozó fájlok?! Mert akkor eljátszom vele, és kipróbálom.
Egyébként minden ilyen apróság ellenére teljesen meg vagyok elégedve a cuccal, főleg az Infuse-al.
Az ATV-vel kapcsolatban azért van egy kis negatívum: ez a távirányító egy katasztrófa. Nagyon olyan érzésem van vele kapcsolatban, hogy a dizájn és a "mindenképp csináljunk valami szokatlant" oltárán feláldozták a használhatóságot, DE ez annyira nem zavar, mert kb. 10 éve Logitech Harmony-t használok. Ellenben viszont ezzel kapcsolatban akadt egy kis kellemetlenségem: a távirányító nem tudja kikapcsolni az ATV-t, mert ugye az eredeti távon sincs erre gomb. Van itt más is, aki Harmony-t használ? Nála ez hogy van?
-
Viszlát
addikt
-
Viszlát
addikt
Emby-vel ugyanazok a problémás dolgok mint Plex-szel, TrueHD/Atmos hangsáv és/vagy PGS felirat esetén transzkódol, ami 4K felbontás esetén nagy kihívás még egy combos szervernek is. Igazából semmi köze a problémának a felbontáshoz, csak ugye FHD vagy alacsonyabb felbontás esetén jóval ritkábban fordul elő ilyen hangsáv vagy felirat, illetve könnyebben megbírkózik a transzkódolással a szerver is.
-
galaxys80
veterán
Na, akkor nekem ennyi a lényeg. Ami 2.0-ás az maradjon is azon. Ami meg DD5.1-es az menjen ki. Nekem ennél több nem kell.
DTS meg majd lesz egyszer, ha lecserélem az erősítőt. Én egyenként sem hallok a DD és a DTS között sok különbséget.
Még egy kérdés. Ha DTS hang van a filmen akkor az DD 5.1-ben fog kimenni?Alis cucc meg azt hittem segít valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100 millió dolláros bónuszokkal csábítja a Meta az OpenAI szakembereit
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Mobil flották
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Motoros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest