- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
A Kodi egy kliens oldali lejátszó, és ennél többet nem is tud.
A Plex / Emby pedig egy szerver oldali megoldás, mindenféle kliens oldali lejátszóval. Szerver oldali rásegítéssel, ugye a transzkódolás.
A Plex / Emby kliens oldali lejátszói, maximum annak jó akit nem érdekel, hogy hogy megy a film, vagy hogy van beállítva. Ezen az oldalon nem veheti fel a versenyt egy Kodi-val. -
MasterMark
titán
Serviio-t én is próbáltam, jó bugos volt még akkoriban. Plex-nek a DLNA része jobban tetszik, de nem nagyon használom.
A PlexKodiConnect-el natívan használom, mivel az SMB elérésre változtatja a path-okat, így közvetlen játssza le. A Plex-ből csak a médiainfók jönnek, meg az egyéb meta dolgok.
Előtte csak Kodi-t használtam a saját adatbázisával.
Emby-nek nem érzem a létjogosultságát, nálam Plex-el minden jól működik, és úgy ahogy én akarom.
A Plex/Emby és a Kodi meg nem egymás alternatívái, mivel két külön dologról van szó.
-
MasterMark
titán
Kodi-t használok a Plex-szel is. PlexKodiConnect.
-
MasterMark
titán
Ezeket direkt nem támogatja. Át szoktam konvertálni MKV-nak.
Nekem nem indul lassan a film. Eddig egyszer se kellett kézzel állítanom az adatokat.
sylex1: Ez egy nagyon sok változós dolog, kevés az info ehhez.
-
Összességében ajánlott az Apple TV vagy akkor felesleges? Pl, ha csak egy képet akarok kidobni rá gyorsba vagy egy videót nézni vagy filmet teszem azt.. Megoldható ez mind a nélkül is?
És ami még fontos, hogy a TV-m nem 4K és azt nem is tervezem beszerezni egy ideig, mert borzasztó drága volt ez is 3 éve...
-
Plex-el már gyűlt meg a bajom anno, meg lassú is volt az egész.. Mondjuk az lehet a net sebessége miatt volt régebben, de a feltöltésem még mindig nem a legjobb..
Mondjuk a belső hálózaton kellene ezt kiviteleznie és akkor nem lenne szükség a rendes internetre közben. Vagy én gondolok valamit rosszul?
-
Sza_Sa
senior tag
Nem a klasszikus kikapcsolásra gondoltam, hanem az alvó módra.
Gondolkodtam a folyamatos üzemen, mert nekem bekapcsoláskor automatikusan kapcsolja az erősítőt, azt meg nem annyira szeretem, de a cec kikapcsolása sem jó, akkor meg a tv nem tudja vezérelni az erősítőt. Ebben jobb a tv-m, az utolsó állapottal indul újra, ha használtam az erősítőt akkor bekapcsolja, ha nem nem, persze a ez is kikapcsolható és akkor nem kapcsolja be indításkor. -
Szokratesz71
csendes tag
Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy lejátssza-e a készülék a BDISO 4K tartalmakat? Gondolok itt 60fps, HDR és DV tartalmakra . Az mkv formátumban, gondolom lejátssza a HDR-t és DV-t nem. Ha jól értem a lejátszásokat hálózaton(nekem NASról menne LANkábellel) keresztül tudom csak kivitelezni, közvetlen USB csatlakozás(HDD) nem működik?
A hangot illetően ha jól értem: HDMI-vel, 4k képes erősítőn keresztül keresztül, csak a DTS(X?) és DD hangformátumok működnek, a trueHD formátumok nem? Ezek meg sem szólalnak vagy átalakítódva igen?
Még az lenne a kérdésem, hogy a DSD formátumokat lejátsza-e vagy, hogyan továbbítja? Válaszokat előre is köszönöm! -
Az a baj, ha a "végrehajtó" parancsot ki akarom adni, akkor meg kell nyomjam, nem elég csak tapicskolni rajta, mint navigáció alkalmával. Amikor megvettem elolvastam gyakorlatilag a használati utasítást végig, de szerintem nem tudom még rendesen kezelni, szóval újra nekifutok.
Megvettem a MrMc-t. Használtam 3 napig. Nasról néztem filmet. Egy két lefagyástól és folytatni nem tudástól (elfelejtette, hogy hol tartottam) eltekintve elég jó volt.
Tegnap kipróbáltam az Infuse-t. Azonnal megértettem, hogy mi indokolja a ~2,5x árát. Sokkal egyszerűbben lehet feliratot kezelni, elindítás után minden filmemhez, sorozatomhoz azonnal megtalált minden borítót és leírást, 100x jobban teszik a felülete. Szóval kérem is vissza a pénzt a MrMc-ért. Itt meg havi előfizető lettem.
Persze lehet azt mondani, hogy kellene tudjam használni a Kodit..., de nekem megér ennyit, hogy csak működik, jól használhatóan.MasterMark: köszönöm, nyomtam neki egy resetet és megjavult. Amúgy mi az ajánlott beállítás a színteret illetően?
-
Med600-at váltott nálam.
Még fura kicsit a touchpaddal irányítás. A med esetén nagyon királyok voltak a dedikált gombok. Felirat beállítások is jobbak, gyorsabbak voltak jelentősen.
Filmet (sorozatrészt) letöltöm a nasra, tallózom a lejátszóban (feliratot töltök a lejátszóval) és nézem a filmet. Maximum folytatom. Csak és kizárólag erre használtam korábban a lejátszót, illetve most is erre használom, tehát nekem a kapcsolódó funkciók (borítókép, leírások), nem adnak hozzá semmit, illetve még nem állítottam be semmit (néha azért jó lenne, ha le van töltve 5 film, akkor melyikkel kezdjük a nézést).
De a kapcsolódó szolgáltatások azok zseniálisak. Állandóan be van kapcsolva (alvó állapot esetén is szinte), nem kell várni, hogy elinduljon, ráadásul kapcsolja ki és be a tévét is az álvóállapot. A youtube mint az álom, olyan gyorsan és simán fut rajta. Telefonnal is tudom vezérelni, azonnal ki tudom tenni rá a telefon képét. Nagyon szuper. Homekites cuccaim elérem távolról is.
-
-
atirag
őstag
Igen próbáltam,de ott valamit elronthatok mert megtalálja a címet,de nem lát benne semmit.
Igazából nem lenne baj ha menne legalább az egyik infuse vagy mrmc. Például most letőltöttem a 2160p-ben a grand tour-t és az egyiken (infuse) szaggat ,de van felirat. Míg a másikon (mrmc) nem szaggat hanem szépen folyamatosan megy,de nem talál feliratot. Pedig mind a kettő az opensubtitle oldalon keres.
Erre tud cvalaki amúgy választ? -
atirag
őstag
smb-t nem tudok hozzáadni mert azt írja hiba 2:megosztás nem található.
A hálozati fijlrendzsernél megtalálja az ip cimet amit kiválasztok és ok-ét nyomok majd video forrás hozzáadása és ott már nem találok semmit.
Tehát nem tudom az smb-t vagy az nfs hozzáadsáa hogyan működik.
Csak az upnp működik nálam jelenleg.Infuse-nál ha hozzá akarok adni valamit ott nem is találok nfs leetőséget csak smb,webdav,wbdav(https),ftp,sftp
-
pomk
őstag
-
pomk
őstag
Köszi a tippeket! Átolvasom az írást.
Az a gond, hogy az SMB/NFS-el, hogy bár látja a NAS IP címét, be is tudok lépni, magát a Film könyvtárat viszont nem tudom kiválasztani és hozzáadni a listához. Ez viszont lehet, hogy a NAS megosztási problémáiból adódik? Akkor viszont miért látja ugyanezt a könyvtárat a DLNA kapcsolat alatt? -
pomk
őstag
Megrendelve 2db, köszi a tippet.
Van esetleg valami gyorstalpaló, ajánlott beállítások lista, tippek, stb. leírás amin érdemes végigmenni első használat előtt (után)?
Ugyanez kérdezném MrMc-re is.Synology NAS-t már sikerült elérnem, tegnap este már azzal néztünk egy filmet. Minden rendben volt, de magának a MrMc-nek annyi beállítási paramétere van, hogy 5 perc után feladtam az értelmezésüket, meg már asszony is türelmetlen volt hogy mikor kezdjük már a filmet, minek olvasom ezt a sok ákombákomot.
-
stigma
addikt
Hi, köszi az infót.
Egy tesztvideo-t csinált már egy srác (pontosabban több is) , melyben a Dolby Atmos-t tesztelgeti gyári programokkal és mint látszik a a video-n megy.
Igaz ez egy Beta 2 Developer Preview, de már ígéretesnek tűnik.Köszi szépen a gyors választ és a plusz infókat is.
-
Magi
tag
Szia,
Igen. A régi lejátszó full HD, az erősítő 4k elvileg.
Megcsináltam a hard resetet mindkét eszközön, de sajnos nem segített (de legalább vagy 1 órán át állítottam vissza a dolgokat).
Azért gondolom, h valami az Apple TV-vel van, mert ha a kimenetét Full HD-re, 720p-re stb. állítom (akár SDR, HDR, Dolby ...) akkor sincs kép.
Ha csak a felbontás lenne a probléma akkor elvileg 720p vagy 1080p-vel mennie kellene, úgy mint a régi lejátszónál.Tényleg nem tudom, h mi lehet a gond...
-
kagzer
aktív tag
Szinkronba nem lehet hozni mert folyamatosan csúszik.
De csak ahogy írtam is korábban adott audio jellemzők mellett.
Nem tudom ezzel adok-e valami plussz infót a következő az összeállítás:
- rPI mint szerver egy külső HDD-ről NFS megosztással.
- Apple TV 4 egy LG47LA7909-es TV-re kötve. -
Süvi
őstag
Köszönöm.
De az érthetetlen számomra, hogy pl. Dolby Vision van, Atmos meg nincs.Kapható 6 hónapja, nem igazán értem, mint nem tudták megoldani. Attól félek, hogy nem is akarják. És ha valamit nem akar, akkor az nem is leszLehet hogy valami jogdíj problémák vannak?
Hátha ma mondanak valamit. -
Igen tudom, de gondolom a 3000 filmet meg a 15000 sorozatot sem a boltban vetted.
Persze tudom, hogy nem real 4k mind, de azért egy PI élete amit legutóbb néztem azért köszönő viszonyban sincs az SDR változatával. Meg úgy vagyok vele ha kiadtam fél milliót egy tvert akkor már etessem rendes anyagokkal. De persze én is tudom, hogy egy SDR film is nagyon jó, én sem mindent nézek 4k ban közel sem. Na mindegy köszi a tanácsokat!
Üdv -
Olvastam a fórumot amit linkeltel, főleg sony Bravia tulajok panaszkodtak. Hát naná nekem is ez van. Már az is elég érdekes számomra, hogy fix beállításokkal küld minden jelet a tv felé, mindegy HDR vagy SDR. Ez tök alap lenne automatan. De látom ezt megcsinaltak. Amúgy a srác fotókat linkelt, ahol látszik a különbség, persze egy fotót csinálni tvrol megint egy érdekes dolog, nem tudsz két egyforma képet csinálni attól függ hova mér fényt...
-
Sickboy25
addikt
Synology NASről van szó... Ki és nagybetű szám és egy grafikus karakter... De a jelszóhoz, akkor a Syno jelszava és felhasználó neve kell ugye?
Szerintem jók a jogosultságok, de nem tudom, már minden variációt kipróbáltam...
@bilon73: igen syno és a kezdetek óta telepítve van a média szerver, mert csak így jelent meg a TV-n a NAS.
-
BrandonXXV
aktív tag
Kodit valóban nem használtam még sosem. Most ismerkedünk. Első blikkre amit gyanítok, hogy a nason video megosztott mappába van, de azon belül van filmek,sorozatok... filmeken belül, 3D,HD filmek és 4K. Kodiban csak a videoig jutok, azon belül már nem tudok menni. És sztem ez a gond. Ha nem jól gondolom szóljatok!
-
BrandonXXV
aktív tag
Feltettem az Infuse-t és a MrMC-t, próbaverziókat.
Synology nasról szeretném elérni a filmeket. Infuset pöccre beállítottam NFS eléréssel, miután a napon meg adtam az Apple tv-nek a megfelelő engedélyeket...
MrMC-t viszont nem tudom sehogy beállítani. Vagy csak nagyon este volt és nem voltam elég figyelmes, de nem akart menni. Mit csinálok rosszul? -
BrandonXXV
aktív tag
Közben ma találtam helyben egy ATV 4K-t 2 hónaposat, 32 GB + egy minőségi 2.1-es HDMI kábellel, ajándékba.
van öröm...
Kérdésem, hogy infuse, vagy MrMC ?!
Melyik érné meg jobban?
Gondolom mindegyik angolul tud csak, amivel el vagyok végső soron, nyilván magyarul jobban tudok -
BrandonXXV
aktív tag
USB-re nincs szükségem, Synology nas remélem kiszolgálja rendesen, több csatornás LPCM sajnos nem tudom pontosan mi is...
A rendszer úgy nézne ki, hogy lenne az oled B7 tv, mellette van egy Xbox One X és jelenleg egy mezei 5.1-es házimozi rendszer, aminek optikai be menete van és ez mellé szeretnék egy megfelelő lejátszót, hogy jó minőséget érjék el a TV-n. Mivel a házimozin optikai bemenet van, max arra gondolnék, hogy HDMI-n menne a tv-be a jel, onnan menne tovább a hang optikán be a hazimoziba. Ez így jó lenne, vagy baromság?! -
Clemi
veterán
Nos ahogy elnézem, amit linkeltél az egy 2017 novemberi cikk, az Infuse 5.6.2-höz. a tvOS 11.2-re. Nekem az 5.6.10 van jelenleg, és nem mostanában frissült az tuti, úgyhogy ennek semmi köze a tvOS 11.3-hoz.
Megjegyzem, nálam semmi baj nincs sem a rendszerrel, sem a média lejátszó programokkal. Legalábbis én nem vettem észre semmit. -
Cool!.
Most nalam is jol mukodik minden. Arra van megoldas hogy nekem a google fotokban van a felhoben mindn fenykepem , videom. Na most ugye google fotok nincsen sajna apple tv re. Viszont iPaden nekem az van es ha innen szeretnek egy videot lejatszani azt hogy tdnam atkuldeni az apple tvre ugy hogy ne kelljen fizikailag letolteni a filet? Mert ugye air play google fotok alatt nincs csak cromecast azzal megy csak nincs hang meg valahogy a lejatszas sem az igazi. Ettol nincs valami jobb megoldas hogy tudjam a csaladi videokat meg kepeket valahogy streamlni az apple tvre?
-
Na azt hiszem ha kijon es megoldodik ez a problema utana ki is kapcwolom az automatikus frissitest. A tovabbiakban nem kerek belole...
Az a kekeny most kivancsisagbol megneztem es elindul az infuse pro es le is jatsza a filmeket. A fene se erti eztaz ATV ugyan ugy 11.3 van.
-
Clemi
veterán
Az appot tudom, nekem a füles gombjai volt az új, úgy mint a léptetés oda-vissza és a film megállítás elindítás.
Egyébként csak tegnap este próbáltam, feliratos filmmel... semmi csúszást nem vettem észre, az asszony meg végre nem kiabált a hálóból, hogy halkítsam már le a filmet -
Franky2Ster
senior tag
-
atirag
őstag
Nagyon szívesen megosztom. Ezekkel a felirtokkal az előzőnek is gondja volt és ennek is. Más feliratokat visz szépen.
Innen töltöttem le az első részhez.Az infuse-al most kipróbáltam és már van felirat az opensubtitle oldalon az első résznél. Így azt most tudom nézni
-
Clemi
veterán
Igen tudom... a VLC ezért nem működött utána, de ezen már túl vagyok, megoldottam, bekapcsoltam az SMB V1-et a PC-n. Minden másnak ez elég volt. Ebben a programban külön mókolni kell? Na ne ez egy vicc
Persze nagy nehezen beállítottam hogy lássa a megosztott mappákat, fel is vette a tartalmat, be is scannelte a filmeket és annak ellenére, hogy a film információs adatbázis beállításnál minden engedélyezve van, nincs egyik filmhez se információ. Nemhogy borító, semmi. Egy árva képkocka valahonnan a filmből és kész.
Ehhez képest az Infuse Pro-nak megmutattam a mappát és pár perc múlva az összes filmhez teljes információ megvolt, ráadásul mint a Netflixen, a teljes film készletet kiválogatta témakör szerint (Akció, Krimi, Vígjáték Horror stb) és úgy is lehet válogatni.
Maradok ennél ez már biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Béta iOS-t használók topikja
- Háztartási gépek
- EAFC 25
- Parfüm topik
- Milyen házat vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Ahh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- LG UltraGear 27GR95QE-B (2K/240hz/0.03ms)
- BenQ MOBIUZ EX2710U (4K/IPS/144hz)
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest