Új hozzászólás Aktív témák
-
toto0569
addikt
válasz
Imi1981 #4689 üzenetére
Mondom...az Emby-t úgy eqrták az LG tévében,hogy alig tudja elindítani a lejátszást.
1 perc mire rászánja magát
Néha trükközni kell...pedig imádtam.A tv lejátszójával sosem szaggatott,most sem csak iszonyat lassú lett.
A 400 ft nem pénz...kipróbálom.A kinézet nem érdekel...
Utólag is lehet kártyát hozzáadni,hogy tudjak fizetni? -
IP1954
aktív tag
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4561 üzenetére
Pont ugyanolyan, mint HBO-nál. Nem Apple TV-n k@ki hanem Androidon, Android TV-n. sokszor rosszul azonosítja a hálózati sebességet, egyeseknél nem indul 4K Dolby Vision-ben, van, hogy lefagy, kilép a menübe, stb. Attól, hogy náald vagy nálam jól viselkedik, még nem jelenti azt, hogy általánosan nem lehet sz@r. Most frissítettem, részemről nem rossz, már van hangja a bejelentkező logónak,
, sötétebb az ikon. Au infósáv meg olyan, mint a többi
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4517 üzenetére
A rendszerfrissítés nem számít, viszont mostanában van valamilyen próbálkozás a Netflix részéről, hogy kizárja a nem egy háztartásban lévő felhasználókat, de nem tudom, hogy milyen módszerekkel és, hogy érinti-e ezt a régiót vagy sem. Egyébként mikor lépett ki, tegnap, ma? Ma úgyis NF-et fogok nézni, úh. kiderül, hogy általános, vagy csak a "te előfizetésedet" érinti. Egyébként lehet aktiválni az eszközt webes felületről is, de ehhez tudni kell a belépési adatokat, ha netán úgy könnyebb számodra.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4513 üzenetére
Most miért hozod fel az Androidos telefonodat? Azt írtad, hogy kell egy iPhone.
Úgy értendő ahogy írtam. Az "Apple OS"-ek úgy kezelik a felhasználó/jelszó párost, hogy rendszerszinten tárolják egy "kulcskarika (keychain)" nevezetű alkalmazásban, ami az iCloud fiókban tárolódik, emiatt tud küldeni egy felugró ablakot a felhasználóbal, hogy belépsz-e vagy sem, valami hasonló kezdeményezést már láttam Android telefonokon is.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4506 üzenetére
Olvasgatok külföldi fórumokat és van olyan hsz ami megerősíti az általam írtakat, több eszköz van a rendszerben és ez okozza egyes eszközök esetében a kilépést, nem csak Apple TV-nél, inkább az utolsónak felvett/regisztrált eszközöknél jelentkezik. Egyik megoldás az volt, hogy jelszót cseréltek, így csak az újonnan beléptetett eszközök lettek aktívak és úgy tűnik, hogy megoldotta a problémát, legalábbis annál, aki ezt írta.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4502 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy nálam bizonyos időközönként a gmail-es fiókok kérnek megerősítést, tegnap is volt egy ilyenem, egyik eszközön megcsináltam aztán néhány másikon újra be kellett lépnem. Nem hinném, hogy a Netflix is ezt csinálja, de valami nagyon hasonló lehet a háttérben.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4502 üzenetére
Nézd át a regisztrált eszközök számát, az inaktívakat töröld. Nálam kb. 8 eszköz van regisztrálva, eddig az említett 1 alkalmon kívül nem fordult elő, hogy újból be kellett lépni. Többnyire minden eszközön törlöm a háttérfolyamatok közül, nem hinném, hogy az a gond. Valami más lehet a háttérben. Netflix-nél (is) azon vannak, hogy az előfizetés háztartáson belül maradjon, nem tudom, hogy milyen módszerekkel próbálják elérni, de az egyik akár olyan is lehet, hogy időközönként kiléptet, hogy újra be kelljen jelentkezni.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4500 üzenetére
Miért itt kérdezed? Szerintem ennek semmi köze az Apple TV-hez.
Többen használjátok, esetleg különböző helyszíneken is?
1,5 év alatt talán 1x kellett újból bejelentkeznem, de az ókat nem tudom, talán lehetett valamilyen komolyabb frissítés, ami a felhasználói bejelentkezéseket érintette. -
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #4496 üzenetére
Nem jól írtam! Félreértés megelőzése érdekében írom, hogy azt akartam írni, hogy semelyik másik lejátszóm nem tudja olyan tökéletesen, akadasmentesen lejátszani mint az Apple tv-m ! Többi lejátszóm android tv rendszerű. Egyedül a shield jó még egy kodinerds nexus verzióval (gyári mátrix röccen néha) . De apple tv 4k 2021 sokkal jobban tetszik!
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4482 üzenetére
Igen, lehetséges, de nem egyszerű. Ezért sem ajánljuk. Egyébként egész jól működik.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4479 üzenetére
Lejátszás közben, interlaced anyag esetében van beállítás a mentesítés módjára vonatkozóan. A kép minősége a gyári beállításokhoz van igazítva, MrMC-ben meg vannak felesleges, hozzá nem értőknek, rossz beállítások, amik zavaróak lehetnek, tehát tulajdonképpen ott sincs, ha jól van beállítva, ami van az pont felesleges.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4477 üzenetére
Nem tudok képernyőképet csinálni, de egyértelműen jobb az Infuse. A beállításokat rendszerszinten is jól kell elvégezni, illetve a kép minősége interlaced anyagokon bizony állítható Infuse és MrMC esetében is, itt érdemes odafigyelni, valamint MrMC esetében több dolog is állítható, de egy rossz beállítás, ami elsőre jónak tűnik az az eredeti anyaggal összevetve bizony a végén inkább rosszabb lesz. Az Infuse képe áll legközelebb az eredeti képhez, innentől kezdve nem tudom, hogy mitől lehet rosszabb egy eredetihez képest élesebbnek tűnő kép, mert az nem jobb. Ezt MrMC vs. Infuse dolgot már 7 éve elemezzük, volt időszak amikor a MrMC jobb volt, mert ugye nagyobb "hátszéllel" indult, de az Infuse már leelőzte szint mindenben, jobb a hangkezelése, a kép és fájlkezelése. Én sajnálom, hogy a MrMC fejlesztése megállt, mert lehetne belőle egy nagyon jó mindenes, de így számomra már alkalmatlan, helyette a Plex-et használom.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4474 üzenetére
Olyan dolgot láthatsz ami nem biztos, hogy jobb. FHD TV-n nézed és valami másképp működik.nem egyforma a két képminőség. Infuse a jobb, de nem 1 dologra levetítve hanem az összes negatív és pozitív tulajdonságot egybevetve. Megszűnik, mert nincs fejlesztés, a kérdés, hogy meddig működőképes. Több mint 1 éve nem használom, akkor is ua. a verzió volt mint most és már akkor voltak gondjaim, szóval azóta csak romolhatott. Nem mindig az a jobb ami színesebb, elesebb, szagosabb.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4445 üzenetére
90%-ban a boltban veszem át a megrendelt cuccokat, úgy szinte azonnal átvehető. Alzával vannak rendkívül gyors szállítási tapasztalataim, tehát ha pl. holnap de. megrendeled akkor másnap nálad lehet, persze ahhoz hozzájárul az is, hogy hol laksz, milyen időközönként szállítanak az adott területre, stb. MM szerintem nem szállít gyorsan, egyáltalán nem garancia, hogy a héten megkapod, amit most este megrendelsz, az holnap kerül a rendszerezésre és nem garancia, hogy a szállítóhoz is. Nekem szerencsén volt az utóbbi MM rendeléssel, de az sejthető volt, hogy csakis a központi raktárban van a cucc mivel egyik boltban sem lehetett átvenni, a te esetedben a boltokban is kapható, így akár az is megtörténhet, hogy a boltból a raktárba kerül majd onnan kerül hozzád.
-
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4434 üzenetére
Igen, megvan, Apple TV-t nem áll szándékomban lecserélni, helyettesíteni. Nekem fontos ez a "biztonság", 7 éve van ATV-m, ez a harmadik, eddig soha nem hagyott cserben, minden működik és ahogy kell.
Sebességben nem tudok nyilatkozni, ATV HD-m 5 éve volt, a 4K 1. gen.-hez képest nem olyan nagy az ugrás, te viszont érezni fogod, mert több mindenben lesz előrelépés. -
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4432 üzenetére
Nem nagyon szokott árat emelni, de amikor valami újat jelentenek be (pl. most 8-án) akkor a réginek az ára általában alacsonyabb lesz, most viszont más a szitu, ugye nem kell leírni. Ennek fényében sok minden megtörténhet, de nem hinném, hogy árat emelnének. Remélhetőleg átmeneti ez az időszak.
Az Apple TV-hez visszatérve, most megnéztem, hogy mi a helyzet, ha az iCloud fiókodba belépsz (böngészővel) akkor a fiókbeállítások/saját eszközök alatt láthatod, onnan törölheted (ráklikkelsz és "x") ha úgy gondolod, de nyomkövetés nincs rajta, jól emlékeztem.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4424 üzenetére
Ha nincs bekapcsolva a nyomkövetés, akkor nem számít, hogy törölve van vagy sem, mert gyári visszaállítás után hozzá lehet adni egy másik felhasználóhoz. Volt egy eszközöm amit eladtam és 3 évvel később töröltem, addig is vígan használták. A lényeg a nyomkövetés ne legyen aktív.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4363 üzenetére
Egyiket, másikat vagy mindkettőt használod. Lehet tekerni, minden jól működik, de a kérdést sem értem, mert egyik nem üti a másikat, a gesztusok, a vezérlések úgy vannak megoldva, hogy ne legyen probléma. Gyárilag mindkét mód aktív, nem kell változtatni, mert van olyan alkalmazás amelyik mindkettőt használja.
-
agyhalal
aktív tag
válasz
Imi1981 #4171 üzenetére
“Előfizetés lemondása Apple TV-n
Apple TV-n csak az adott Apple TV-re telepített tvOS-alkalmazások előfizetéseit szerkesztheti. 3. generációs vagy korábbi Apple TV esetén iOS vagy iPadOS rendszerű készülékkel, illetve számítógéppel kezelhetők az előfizetések.
Nyissa meg a Beállításokat.Válassza ki a Felhasználók és fiókok menüpontot, majd a kívánt fiókot.Válassza ki az Előfizetések lehetőséget.
Válassza ki a kezelni kívánt előfizetést, majd válassza az Előfizetés törlése lehetőséget. Ha nem látható az Előfizetés törlése elem, akkor már lemondta az előfizetést, így nem fog megújulni.” -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4103 üzenetére
Szerintem ott is működik csak az Emby fejlesztői nem vették a fáradságot és nem hozták össze a mindenkori aktuális OS-el. Egyébként nem ez lenne az egyetlen, amivel esetleg nem tudnak megbirkózni, évek óta megy 1-2 dolog, amit nem képesek megoldani. De MrMC, Infuse mindent megold, Emby vagy Plex meg maradjon szervernek.
-
Clemi
veterán
válasz
Imi1981 #3962 üzenetére
Mikor én kezdtem az ATV-vel, még az 5-ös verziónál járt az Infuse, és ha jól emlékszem 6000 Ft körül volt az örök licence, amit utána valamilyen módon tudtam frissíteni a 6-os verzióra. Igaz itt a 7-es, kicsit pofásabb külsővel (a belső tudását nem teszteltem igazán) de több mint 27e az örök licence, vagy a 399 Ft-os havidíj. Tényleg tök tuti program, de 90%-ban nálam a Netflix és az ATV+ amin médiát fogyasztok. Semmi nem indokolta eddig, hogy feljebb váltsak, de az a gyanúm, hogy rá fognak kényszeríteni, ami elég aljas dolog szerintem.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #3908 üzenetére
Nem kell simítani
, hosszan (kb. 2 sec) hozzáérsz a jobb/bal nyílhoz és megjelenik az ugrás opció, másik megoldás, hogy megnyomod a közepét és utána simogathatod a kurzort az idősávon
, ha csak hozzáérsz a közepéhez akkor megjelenik az idősáv, ha 2X egymás után akkor a jelenlegi pontos idő és a befejezés ideje. látható
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #3902 üzenetére
Amúgy van egy dolog ami nem tetszik apple tv - n, hogy netflixen nem lehet nyelvek közül választani! Például én nézek egy spanyol filmet felirattal de idegesít a spanyol nyelv nem tudom angolra állítani. Legalábbis én nem találtam erre lehetőséget. Android tv os- en lehet.
tvOS-en is lehet, csak meg kell tanulnod használni, érteni, a Netflix Apple Tv-n a legjobb, de az HBO GO meg főképp, nincs logó, van 5.1, stb. Lejátszás közben le kell húzni a "redőnyt" és további lehetőségek adódnak, nem csak Netflix hanem minden alkalmazás esetében, Infuse-nál is, tehát a Beállítások menü csak egy része a beállításoknak, további lehetőségek lejátszás közben vannak. -
cigam
titán
válasz
Imi1981 #3899 üzenetére
Elméletileg visszakérheted a mrmc árát, ha meggondoltad magad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Medence topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- EA Sports WRC '23
- Bestbuy játékok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest