- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sarkozig
csendes tag
Szia! Köszönöm a tippet, már próbáltam laptophoz való USB-C HUB-bal, de nem adott képet, után olvastam és azt írják, hogy nem támogatja ilyen módon a HDMI kimenetet. Amikor még valamennyire működött, megpróbáltam recovery mode-ba tenni, de úgy sem jelent meg USB-vel a storage tartalma. Ilyen szituációban szívás, persze érthető, hogy kell egyfajta védelem a telefonon tárolt adatoknak. A telefon egyébként hibátlan, az órámra megjön róla minden értesítés. Úgy látom van utángyártott érintő kijelző 10k körül, lehet ez lesz a megoldás.
-
tomboy0013
veterán
Én rendeltem mert nekem is ilyen lett. Nem oldotta meg a problémát se az új hangszóró se a takarítás. Sokan jártak így az F1 tulajok közül. Nekem az újabb szoftverekkel kezdődött a probléma. MIUI 11 után időszakosan elcsendesedett a hang a hangszóróba amit egy újraindítás kezdetekben megoldott, aztán már semmi.
-
-
Bóti
senior tag
Wow, ezek jo hirek, szerintem valtani fogok, kezdek besokallni a MIUI szarsagaitol.
A legujabb az, hogy a Facebook ertesiteseknel egesz egyszeruen nem latszik, csak a szoveg fele, pedig amikor felraktam, semmi ilyen problemam nem volt. Nem olyan dolog, amivel nem lehet egyutt elni, de elegem van ebbol a sok apro hibabol mar.A masik, aminek fogok adni meg egy eselyt az az EvoX, elvileg visszatert a dev, aki hegesztette.
-
Bóti
senior tag
Hali,
Nem hasznaltam meg Pixel Experience ROM-ot, de ha jol tudom, akkor lehet OTA-n frissiteni, ha az official-t rakod fel.
Ugy tudom, hogy alapbol rootolva kerul fel, de szerintem az appok mukodnek, legalabbis nekem is az volt a regi MIUI-val, volt root, de a safetyNet check-kel nem volt baj (a MIUI 12-nel sajna van).
Hibak, hianyossagok, keress ra egy csatornara YT-on: munchy, nagyon sok ROM-ot kiprobal, es el is mondja (angolul), hogy van-e barmi para.
Miutan en is megszivtam ezzel, mindenkepp azt ajanlom, hogy elotte a legfrissebb (12.0.3) stabilt rakd fel, mert vannak olyan dolgok, amihez egy custom ROM nem nyul hozza, de feltetelezi, hogy a legujabb van fent, pl.: firmware, modem, stb...Szerintem, amik jok: MIUI12, EvoX, Awaken, Havoc.
Sok sikert!
-
Bóti
senior tag
-
Bóti
senior tag
Szia!
Egy őskövület MIUI 10.5 (rosszul írtam fentebb), Android 9-cel, még béta alapú 2019. júniusi xiaomi.eu rom.
A telóm 2018 novemberi.
Én az első MIUI 12-t raktam fel pár hónapja, abban nem volt gyorstöltés. Azt, hogy a legújabb buildben van-e, nem tudom.gy.laci tudom, hogy nem tesz jót, viszont láthatod, majdnem 1200 töltési ciklus után is jobb állapotban van az akksi, mint másnak 350 után. Plusz én úgy vagyok vele, hogy egy 5000 Ft-os akksi miatt nem fogom kevésbé használni a telefonom, és nem akarnék lemondani a gyorstöltésről sem..
-
rin33
senior tag
A Nohon se megbízható? Vagy nem jön meg? (Nálam 1x volt ilyen)
Nem tudom mi a megbízható forrás, eMag-ról rendeltem P8 Lite-hoz és Galaxy S4-hez ,,gyári" Akkukat de mindkét esetben csalódás volt. Lemértem USB-s ampermérővel és a felét tudják.
Viszont AliExpress-ről is rendeltem 2500-Ft-os Xiaomi akkut ami tudja is a gyári ertéket. -
Bóti
senior tag
Köszi a válaszokat.
A bajom még a data partíció titkosítása.
Szívtam már meg miatta, és azt hiszem most is titkosítva van, szóval tuti gyalu minden..
Jó lesz kb 150 appot visszarakni, meg beállítani..
Eddig minden telómat rootoltam, megreccsenek a sok szar bloatware-től, meg a custom kernelek is sokkal jobbak általában, de most azon agyalok, hogy kell-e nekem egyáltalán a root?!
Vannak most egyáltalán értelmes kernelek a telóhoz? -
D1L1ZS
őstag
Hát én tavaly október végén az akkori legfrissebb global betaról álltam át az akkori legfrissebb global stabilra a telefon saját beépített frissítőjével. Se root, se bootloader mókolás.
Persze adatvesztés volt, mivel ez mindent legyalult, azóta viszont dirty flash, már ha van egyáltalán frissítés...(jöhetne már lassan a global MIUI 12 is)
-
zefran
tag
Akinek miui 12 eu rom van fent, neki működik rendesen a naptár app? Nem jelennek meg benne a születésnapok, se semmilyen események, amit az előző romnál rögzítettem... Naptár beállításainál ki van választva a gmailes fiókom, hogy onnan szinkronizáljon. Asztali gépen ha megnyitom a google naptárat, ott minden oké. Valakinek van ötlete mi lehet a gond? Előre is köszi.
Szerk.: Bocsi, nem válasz akart lenni...
-
lócitrom
őstag
fel fogja ajánlani. de ahogy elnézem nem teszi fel. egyik barátomnak én ajánlottam anno egy Mi 8-at. máig azt használja. az ugye eleve hardver tekintetében majdnem ugyanez a telefon és ő hamar megkapta a frissítést és rákérdezett nálam, hogy mi legyen. mondtam neki, hogy a hivatalos közlemény szerint jó lenne manuálisan feltenni. mint kiderült valóban, mert alapból valamiért nem hajlandó feltenni a rendszer. tehát letöltés, majd TWRP-vel igény szerinti módon mehet a telepítés rendszeren kívül.
-
tomboy0013
veterán
-
lócitrom
őstag
a rendszert nagy valószínűséggel onnét tölti aki tölti. többi meg variálható. de itt van egynek a hivatalos TWRP.
-
Ricardo
titán
Valahogy elfogadott lett. "Az Amoled ilyen" így már sokan meg sem említik. Másfél két év meglátszik egy amoled kijelzőn. Van aki észreveszi, vn aki nem, de ez azon nem változtat, hogy valamennyire beég. Persze az újabbak később, és nem annyira láthatóan, de technológia sajátja ez amit nem tudtak (véleményem szerint kiküszöbölni. Alegúlabbak (S10-es család) még nem lesznek sehol ilyen téren, hiszen nincsenek annyi ideje a piacon. majd idén év vége felé kel megnézni az első szériás példányokat.
-
lócitrom
őstag
én nem használom, de körbejártam a témát korábban, viszont a körülményesség miatt és az eleve elkönyvelt problémák miatt bele sem kezdtem a használatába. engem az lep meg, hogy itt többen úgy kezdtetek neki, hogy nem a microG volt az első, holott elég világosan le van írva, hogy de, azzal kéne kezdeni...
-
lócitrom
őstag
-
tomboy0013
veterán
Már én is és mások is leírtuk itt többször, hogy a stabilra való visszaálláshoz nem kell bootloadert nyitni... (Van kereső a fórumban) Letöltöd a xiaomi oldaláról a legfrissebb stabil rom-ot és betallózod a teló frissítés menüpontja alatt. Ennyi az egész. Töröl mindent a telóról.
-
lócitrom
őstag
megjegyzem a felhő nem mindent ment. főleg nem a Mi Cloud. GDrive sem mindent enged. arról nem is beszélve, hogy a sebesség akkor is kegyetlen lassú, ha üvegszálon történik. talán ő már ott tart, hogy alig van komolyabb mennyiségű adata, amit hordozna, így nemigen realizálja.
-
raulicio
senior tag
Nem, nekem semmi köze a költéshez vagy kábelhez vagy ilyesmihez.
Viszont factory reset nem segített az tuti.
Viszont a "legfrisebb" gyári stable rom van fent, romolni meg nagyon régen egy iuni telefonon volt szerencsém. Van valahol egy leírás erről? Az első hozzászólásban nem találtam infót.
-
RTG
tag
szia !
ilyesmiben nem gondolkoztok ? autóban is használható, mágneses tartóval, plusz a gyűrű kihajtható, így kitámaszthatod az asztalon pl videó nézéshez, videó telefonáláshoz stb. nyilvános helyen is magabiztosabban nyomkodhatod, az ujjad hátul a gyűrűbe dugva : nem tudják kikapni a kezedből és elszaladni vele, ill le sem ejted szelfizés közben...pl. szerintem praktikus.
-
Balzak83
senior tag
-
kicsi007
tag
-
gekkoXT
senior tag
Outlook elég érdekes cucc mobilon.
Nem is értem, hogy lehet egy app ilyen összedobált.1. Fiók hozzáadása wizard-ban ha elrontasz valamit, nem lehet visszalépni a hibaüzenetet követően, hanem nulláról kell kezdened minden szerver és login adat megadását mert törli.
2. Meglévő, működő fiók bejelentkezési adatai (szerver, port, jelszó,..) utólag nem módosíthatók, mert csak.
3. Bejövő új üzenetek hangja nem állítható, pedig elvileg bead egy opciós menüt, de ott a bejövő üzenet hangjelzésére bökve csak azt lehet kiválasztani, mit jelezzen, nem pedig azt, amit a menüpont sugall, a hangját.
4. Egy fiók beállításainál a speciális beállítások menü, mint egyetlen opció, a rendszermappák beállítását adja, hová kerüljenek a piszkozatok, archívumok, ütemezettek, elküldöttek,... Minek??
5. Az értesítéseknél ne zavarjanak üzemmódként azt az időszakot lehet megadni, hogy mikor ne legyenek értesítések, de ezt fordított logika szerint. Események idejére, ok ez ok. Munkaidőben, hogy miért ne kapjak akkor értesítést? És 3. opcióként Hétvégente, igen.
Szóval olyan nincs, hogy munkaidőn kívül, vagy mondjuk este x óra után. Logikátlan baromság.Van az appban egy kapcsolatfelvétel az ügyfélszolgálattal funkció. Nem tudom minek, de van. Live chat szerű dolog.
Leírtam nekik ezeket a konkrét hibákat, és lekoptattak azzal, hogy küldjem el funkció fejlesztési javaslatként inkább. -
-
retesz147
addikt
Nem akarok beleugatni, de változás van fólia, de inkább üveg téren.
Léteznek a full cover, azaz fekete keretes fóliák, amik csak a széleken a keretnél ragadnak. Szerintem egy kalap sz*rt nem érnek, tapasztalat. Alámegy a por, letörnek a széleken, szivárványosodnak a légrés miatt, szóval szerintem felejtős.És van egy mostanság felbukkant fóliatípus. Ezeket szokták 5D-nek nevezni (sajnos a név csalóka). Ezek is keretesek, viszont teljes terjedelmükben tapadnak/ragadnak, nem csak a keret mentén., ahogy Klaymen is írja. Az üveg és a kijelző között van még egy réteg, az úgymond ragasztós réteg.
Ezeket a fóliákat/üvegeket arról lehet megismerni, hogy fehér hordozó műanyagon érkeznek. A tapadó réteget nem egy fólia védi, hanem egy keményebb fehér műanyag hordozó.
Ezekkel a fóliákkal van jó tapasztalatom: Ytaland, Choetech, Tomkas, Neuftech,ESR (igaz, MI MIX 2S-en).Fontos: értékeléseknél nézzétek meg, hogy fehér hordozó műanyagon érkezik-e.
-
PioDVD
senior tag
Kösz mindkettőtöknek!
Nagyon nem akarok mókolni, legfeljebb ha nem jön be a miui és lenne közel stock, mint a mi 8-ra. A titkosítás is csak azért érdekes, mert mintha mi 8 fórumon javasolták volna az eltávolítást, bár nem emlékszem, miért. Majd ránézek.Amúgy a tegnap megrendelt teló még mindig feldolgozás alatt van (szóval semmi sem történt). Remélem, péntekig leér Debrecenbe. (ED)
-
Alonso69
senior tag
A TWRP-ből történő bíz.mentésnél kell (kötelező)az ujjlenyomat vagy bármilyen képernyő zár kikapcsolása,mert ellenkező esetben nem enged belépni a visszaállított mentésbe.
A Rom csere-váltás vagy gyári mentés-nél is ajánlott…
Más: az Open camera-t próbálta valaki az S2 csoportban dicsérték,mert van benne videó stabilizáló és sok mindent lehet állítani.[kép]
Nem vagyok egy fotózás zseni ,aki ért egy kicsit hozzá kipróbálhatná,hátha jó valamire nekünk is. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- DELL T40 EMC Szerver
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged