- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
válasz
kicsi007 #4149 üzenetére
akkor már értem. sosem jutottam el odáig, hogy napokat várjak.
(#4151) Sztankoo
ha minden be van kapcsolva a beméréshez... esetleg. de ez nem ipari cucc, ezt meg kell érteni. különféle rendszerek igazítva vannak régióra (EU, MIUIHU, stb), de nem biztos, hogy ez olyan sokat „ad”.(#4153) gekkoXT
valóban nem advanced user-re van szabva az Outlook, de itt aligha olvasnak a fejlesztők itt. ezeket én is hiányolom, de a Májkroszoft az bedobós. tehát ha csak nem fizet az ember le sem szarják az igényeket. áruházban is lehúztam, hogy egy retkes Gmail címet nem lehet beállítani sima IMAP-ként, innentől kötelezően beágyazza magát a rendszerbe, ami nekem éppen egy-egy címnél szükségtelen. le sem sz@rják a felhasználót.
-
lócitrom
őstag
válasz
kicsi007 #4038 üzenetére
igen, lehet érdemes lenne az EU-t újratenni. most már azért fastboot frissítés nem kell, csak simán az EU telepítés ugyanúgy, végén takarítással, ha még nem laktad be. valamint azért előtte mutatnál egy képernyőképet a rendszer adatairól? van még egy gyanúm, bár...
Beállítások > Készülékem > Az összes jellemző
-
lócitrom
őstag
válasz
kicsi007 #4036 üzenetére
király. nincs mit. nálam működik jelenleg. ha a beállításokon keresztül próbálod meg elérni akkor sem megy? Beállítások > Készülékem > MIUI-verzió
próbáld ki először, hogy törlöd az alkalmazás gyorsítótárát/adatait az alkalmazás-kezelőben. ha más nem, egy cache/dalvik törlése megoldás lehet. van amúgy bármi konkrét üzenet?
valamint ugyanaz a TWRP van fent, amit linkeltem? ha lehet ezt ellenőrizd le a biztonság kedvéért, hogy valóban telepítve van-e.
-
lócitrom
őstag
válasz
kicsi007 #3973 üzenetére
túlzás, de esetleg ha emészthető mások számára is jól jöhet a jövőben ez a leírás visszakeresve.
gyári recovery cseréje TWRP-re:
fastboot flash recovery recovery-20181211.img(#3974) RTG
hát, ízlés kérdése. nem mondom már biztosra, de korábban úgy emlékszem módosított rendszerre érzékeny alkalmazások nem indultak el, emiatt egyből nem szoktam ajánlani. aki nem buherálja vagy nincs rá igénye annak sem szoktam javasolni "csak annyira nyúljon hozzá amennyire kell" alapon. -
lócitrom
őstag
válasz
kicsi007 #3967 üzenetére
csinálhatod a kolléga által javasoltakat is, de azt viszont megcáfolnám, hogy ki kellene jelentkezni. először is mielőtt a rendszertöltőt nyitnád készíts mentést, de minimum szinkronizálj Mi-fiókkal. ments le mindent, ami a belső memóriában van. a nyitás gyári beállítást fog eredményezni. ezt követően jöhet a nyitás.
mivel az OTA (tehát rendszeren keresztüli frissítések) frissítések sajnos nem teljes körűek és nem minden partíciót írnak felül/frissítenek (bootloader, recovery főleg), így először MiFlash segítségével javasolt lehet frissíteni a telefont teljesen. ehhez leírást itt találsz. ez átugorható fejezet lesz, DE én személy szerint nem javaslom. legyen inkább minden naprakész. második F1 van nálam, ami konkrétan annyira "régi", hogy kínai recovery-vel jött, holott ez nem keleti piacra szánt. és ez csak kozmetikai probléma. szóval magyarul röviden:
1. letöltöd a programot és telepíted
2. letöltöd a legfrissebb fastboot módban telepíthető rendszerképfájlt (telefonról ne!)
3. kicsomagolod kétszer. ez egy Linux képfájl, ennél mindig így kell. a biztonság kedvéért javasolt mondjuk közvetlenül meghajtóra egy könyvtárba. pl.: C\rom\ (a könyvtárban közvetlenül egy images könyvtár + egy marék fájl lesz végeredményben.
4. fastboot módban elindítod a telefont (le + bekapcsoló gomb egyidejű megnyomása, míg nincs zöld robot)
5. csatlakoztatod a telefont amint lehet és MiFlash-t elindítod, refresh gombra kattints, ha nincs a listán megjelenő telefon
6. kitallózod a kicsomagolt rendszert felül, tehát C\rom\, a program bal alsó sarkán pedig beállítod, hogy clean all
7. flash gombra kattintva elindítod a teljes telepítést. kb 4-5 perc. ha végzett, újraindulnem nagy ördöngösség, elrontani nagyon nem lehet. egyszer érdemes megcsinálni, ha vásárlás óta nem történt még teljes újratelepítés. a telefon kiadása óta sok dolog változhatott. házat jó alappal érdemes építeni. EU rom telepítése:
1. letöltöd ezt (telefonról ne!)
2. felmásolod vagy memóriakártyára vagy OTG tárhelyre
3. letöltöd az ADB-t (telefonról ne!), kicsomagolod mondjuk C:\adb könyvtárba
3. letöltöd a TWRP-t első hozzászólásból és bemásolod az adb könyvtárba
4. kikapcsolod a telefont és ismét fastboot módban elindítod, majd csatlakoztatod a géphez
5. nyitsz egy parancssort rendszergazdaként és az alábbiakat beírod egymás után, enter mindegyik után:
cd C:\adb
fastboot boot recovery-20181211.img
exit (ha már betöltött a TWRP és nem kell)ezután ki fogja írni, hogy x idő alatt megtörtént a betöltés és a telefonon megjelenik a TWRP először. egyből angolul kérdi, hogy írásvédett módban használod tovább vagy sem. elhúzod a csúszkát, ezáltal megerősíted, hogy nem szeretnéd írásvédett módban használni, ami normális. beállítod a nyelvet, ha gondolod és csatolod a memóriakártyát. ha megvan, Telepítés/Install a főmenüben, kitallózod a kártyán lévő letöltött képfájlt és uccu neki a csúszka elhúzásával. a végén pedig Gyorsítótár/dalvik formázása vagy Clear cache/dalvik. esetleg még törölheted a data-t, ízlés kérdése.
apróságokat kihagytam, minthogy egyéb illesztő telepítése vagy kapcsolat ellenőrzése. feltételezem, hogy Windows 7-8.x-10 a rendszerkörnyezet és egy rendesen telepített gépnél ezekre nincs szükség. a többit a programok tartalmazzák. TWRP-t telepítheted is, ha rendszeresen piszkálnád a rendszert vagy neked így kényelmesebb. én nem szoktam felülírni az eredetit, ha nincs nyomós okom. ha kérdés merülne fel, jelezd.
-
RTG
tag
válasz
kicsi007 #3967 üzenetére
szia !
nézz szét itt is, rengeteg info és letöltés van . illetve olvasd el a r3s összefoglalóját is. ott eggyel jobb a twrp telepítési leírás, mint a mi8-é.
szerintem, persze.( ill. a mi-google fiókokból ki is kell lépni, miután mindenről mentést csináltál. amire készülsz teljes adatvesztéssel jár. )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest