- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Honor 200 Lite - nem százas a kétszázas
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bóti
senior tag
Nincs baj a Xiaomi-val hardveres szempontbol, sot. A Poco F1 is meg mindig egy nagyon rendben levo kis telefon, teljesitmeny teren is.
Viszont kb 5-6 eve hasznalok MIUI-t, es egyre ganebb szar, ezert is keresek alternativ romot, mert botrany, amive valt a szoftver. A ceges telom egy Redmi 9, termeszetesen stock MIUI-val, es ott is elojon az ertesiteshiba (ertesitesi savban ott az ikon, de ha lehuzom az ertesitosavot, nincs ott semmi).
A memoriakezeles is kezelhetetlenne valt. Mindenhol be van allitva pl az AppSales alkalmazasnal, hogy azt csinlajon, amit akarjon, indulhat a rendszerrel, nincs korlatozas, sot meg ha a beallitasokban rakeresel az "optimalizalas" szora, bedobja talalatkent a stock Android-os beallitasokat is (ami szinten nonszensz amugy), es meg ott is atallitottam, memoriaban is lockolva az appoknal, de akkor se kuld ertesitest.
De amivel a halalba idegesit, a lebego ertesitesek, es a kezdokepernyo ertesitesek egyaltalan nem mukodnek.
Facebooknal, Gmailnel, Idokepnel, meg meg egy par alkalmazasnal be van allitva, hogy kuldhessenek, egyik sincs korlatozva (ugyanazok a beallitasok vannak alkalmazva, mint az AppSales-nel), es egyszeruen nem mukodik.
De ennek ellenere minden nap kapok ertesitot a retek Xiaomi Cloud-tol, hogy kapcsoljam be, szinkronizaljam fel a kepeimet, a nevjegyeimet, stb, stb, mert az fontos, de az, hogy a sajat ertesiteseid megkapd...
Arrol mar nem is beszelve, hogy MIUI10.5-ben tok szepen mukodott, hogy beallitottam egy appnak magas prioritasu ertesitest, es aminek alacsony volt beallitva, az ertelem szeruen alatta jelent meg, igy az altalam legfontosabbnak velt appok ertesiteseit lattam legfelul, alul meg a tobbit, na a legutobbi (es valszeg utolso) buildben termeszetesen EZ SEM mukodik.
Ja, es a regi verziokban Fejlesztoiben ki lehetett kapcsolni a MIUI "optimalizaciot" (mondjuk nagy optimalizalas, az tuti), es amikor visszaadtam az iranyitast a stock Androidnak, minden mukodott szepen, de az uj verzioban, mar nem lehet kikapcsolni..
Paromnak Galaxy S10e van 2 eve, es soha, semmifele szoftveres problemaja nem volt. -
tomboy0013
veterán
Szerintem még a jövő évi középkategóriára se lesz érdemes leváltani.
Bánom, hogy nem fektettem több energiát a mikrofon problémám megoldására és inkább vettem egy új telót, azóta csak a szívás megy az F2 Pro-val annyira gáz a szoftver... Tuti nem vennék most új Xiaomi-t, pláne amelyiknek köze van vagy lesz az Android 11-hez.
-
-
lócitrom
őstag
nem egy háttérben futhat. feleslegesen. nem a számológépről beszélünk, mert az a kutyát nem érdekli. ha sosem indítottad el, akkor is folyamatként futnak alkalmazások. ezt ha nem érted, nem is kell megértened. a bloatware kifejezés sok esetben nem téves megjelölés és nem véletlenül akarnak tőle megszabadulni sokan.
de erre jó példa az OK Google f@szság, ami frissítés után akkor is elindult gesztusvezérléssel, hogy k#rvára nem volt rá beállítva. napi szinten vagy 10-15x alkalommal indítottam el úgy, hogy nem akartam. majd persze felteszek még egy alkalmazást ilyenekért
-
lócitrom
őstag
eddig sem volt róla szó. általában egy főverziót hajlandóak előrelépni. megjegyzem ez kicseszés, mert jellemzően úgy lép a legtöbb telefonjuk főverziót, hogy éppen megjelenik egy újabb MIUI főverzió (ami egyébként új android főverzióval jön) és elsütik ezt az egy alkalmat azután, hogy kiadták magát a telefont. általában az előző főverzió utolsó kiadásaival dobják piacra telefonjaik jelentős részét.
-
-
lócitrom
őstag
írni akartam, hogy sajnos nálam sem tartós a javulás. szerintem a launcher lesz a hibás, csak ahogy elnézem nem lehet külső forrásból régebbi verziót feltenni belőle... emiatt hagytam a picsába. megvárom, míg kijön egy stabil MIUI kiadás és akkor az egészet újrahúzom, ha nem derül ki mi is okozza a hibát pontosan.
-
D1L1ZS
őstag
Időnként ismét előjön ez a durva FPS drop, egy cache törlés + teló restart egy darabig helyre rakja, de aztán teljesen random újra jelentkezik...
Pedig most NOVA Prime az elsődleges.
Ma még azt csináltam hogy töröltem a Poco launcher adatait + cache törlés + teló restart...
Meglátjuk mi lesz.
Érdekes módon a korábbi MIUI verzióval nem volt ilyen gondom, ha jól emlékszem.
De lehet a Poco launcher a ludas, nem tudom biztosra...
Jöhetne már a MIUI 12 global stabil, mert akkor tuti csinálok egy FR-t, most se időm, se kedvem ezzel bíbelődni, aztán meg lehet FR sem reakná rendbe...
Túl sok a változó.
-
lócitrom
őstag
nem vagyok benne biztos, hogy a launcher a hibás. de nem kizárt, mert ez mondhatni gyakran frissült az elmúlt időszakban is. viszont nálam nem csak az alkalamzások közt akad be. simán megjelenik más alkalmazásokban is a framedrop. DE az valóban közös, hogy ez leginkább úgy kezdődik, hogy megnyitom a drawer-t és ha innét indítok valamit rövid ideig drop van.
-
lócitrom
őstag
szerintem meg lassítson le mindenki a phicsába és kezdjen el foglalkozni hasznos dolgokkal. legyenek értelmes fejlesztések és ne a csicsa meg a sötét háttér forever újrafeltalálása legyen 2020-ban úgy tálalva, mintha korszakalkotó újítás lenne. se a Google, se a gyártók nem normálisak már.
-
PioDVD
senior tag
Kösz neked is!
Még gondolkodom, egyelőre 3 dolog tart vissza:
Az említett játék, de talán nem is baj, ha nem viszi az időmet. :)
Nem találtam meg a hívásnapló és sms mentést.
Van egy banki app-om (Erste), aminél pc-s bejelentkezésnél be kell jelentkezni a mobil app-ba. Ha újra rakom a telót, nincs Erste app, a telepítéshez viszont, ha jól rémlik, az asztalin kell belépni. Na de az meg nem megy, mert nincs mobil app. :) Róka fogta csukának tűnik, bár biztos gondoltak ilyen esetre.+1 a Curve és a Revolut, nem emlékszem már, azok hogy települtek. Jelszóra nem emlékszem, mert ujjlenyomattal járok be.
És még 1: a gugli fiókból hol is kell kilépni? Mindig elfelejtem (és nem találom sose).
-
-
D1L1ZS
őstag
-
twollah1976
őstag
A YT Vanceddel en is szivtam amikor megprobaltam felrakni a Redmi 6-omra.
A trukk a kovetkezo.
Felrakod a MicroG-t, a YT Vancedet.
Leszeded a telefonon levo Chrome-ot, minden adatot torolsz.
Ujrainditod a telefont.
Elinditod a YT Vancedet es elvileg mukodni fog a program.Nekem az elso elindulasra a Redmi Note 8 Pro-n valamiert "kenyelmetlenul" sokat kellett varnom.
-
PioDVD
senior tag
Én is így vagyok vele. De még úgy is sajnálni fogom, olyan jól belaktam a telót. Tulajdonképpen 1 app-om van, ami néha (random) alig akar futni, a memória kezelésre tippelek. Persze semmi garancia, hogy az új rendszer nem lesz ilyen idétlen.
De továbbra sem értem, miért lehetetlen megoldaniuk, hogy a beta-ról simán lehessen telepíteni a stabilt.
-
-
-
Alonso69
senior tag
Ez érdekes lehet,majd kiderül.
Közben megjelent az új Globál [kép]
A zár képernyőn megjelenő óra ami változott,mást nem találtam.
Csak TWRP-ből lehet felrakni,nincsen arcfeloldás,mert csak kínai régiót tud.
Mindjárt feltöltöm a Rom-ot és az Al-regiont az arcfeloldás működéséhez.
,A sok Romolgatás után ez a Rom ,nagyon jónak tűnik.
A Rom [link]
Allregion [link] -
MiZo1990
aktív tag
Igen és kaptunk választható órákat a lezárt képernyőre.
A sötét mód és a Xiaomi féle digitális jólét meg sehol.
Plusz az auto fényerő nem átmenettel vált, hanem ugrik egyet.Nálam hónapok óta nem egészen jó a DND; bekapcsolom, de a képernyőzár hangja továbbra is megy feloldásnál/lezárásnál.
Kaptunk Widevine L1-et meg 4k@60fps-t, de utána semmi érdemi dolgot.
A béta/developer ROM lényege az lenne, hogy olyan funkciókat teszteljenek a felhasználók, amik nincsenek kész.
(Azt most hagyjuk, hogy milyen külső ROM-on mi érhető el.)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Snapdragon 845, 6/128 GB RAM/tároló, folyadékhűtés, sztereó hangszóró és néhány baki, verhetetlen áron: leteszteltük a Xiaomi-féle Flagship Killert.
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- OLED monitor topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Fotók, videók mobillal
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Apple asztali gépek
- Futás, futópályák
- Medence topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest