- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- iPhone topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bóti
senior tag
válasz
lócitrom #7550 üzenetére
Köszi a linkeket!
Nem "félek", csak nincs arra időm, és kevem se, hogy havonta belakjam újra az adott romot, ezért akarok olyat, amit lehet anélkül frissíteni, hogy szétgázolnám a /data-t, akár twrp-ben, akár OTA-n.
A mostani rommal is ez volt a terv, csak aztán jött a Xiaomi, és kivezette a Global beta romokat.. -
Bóti
senior tag
válasz
lócitrom #7546 üzenetére
Szia!
Igen, valószínűleg én nem fogalmaztam egyértelműen.
Nem erről van szó. Ami az én telefonomon van jelenleg az egy bétából hegesztett xiaomi.eu rom, ami nem frissíthető stabilra, szóval mindenképp egy tiszta telepítés kell. Nem azzal van a bajom, hogy 1x újra be kell laknom a telót, de azt nem szeretném, hogy minden hónapban újra meg kelljen ezt tennem, de nem tudom, hogy a xiaomi.eu stabil MIUI 12-je feissíthető-e a /data gyalulása nélkül a jövőben. Remélem így egyértelműbb.
A kérdést is azért tettem fel, mert 1-2 hónapja csináltam egy TWRP mentést, gyalultam az egész telefont, majd felraktam tiszta telepítéssel a MIUI 12-t, de teli volt hibával.Szóval most MINDENKÉPPEN egy tiszta telepítést tervezek, de jó lenne egy olyan rom, amit tudok a későbbiekben frissíteni anélkül, hogy ezt mindig meg kelljen tennem.
-
gekkoXT
senior tag
válasz
lócitrom #7420 üzenetére
Nem ismerem a stílusod, kivülállónak olyan, mintha valamiért haragudnál, vagy frusztrált lennél. Ebben a topikban eddig idegen volt nekem ez. Nincs gond szerintem, ha valamit nem tartasz érthető kérdés megfogalmazásnak, de hogy ilyen támadó hangvételben reagálj arra, amire nem kötelező, az szerintem tök felesleges.
-
Over567
aktív tag
válasz
lócitrom #7415 üzenetére
Arra gondoltam kedves fórum társ hogy ha nem fogják tovább életben tartani a ROM-ot Poco-ra akkor mégis minek maradnék ezen? Egyébként ezt írták ami nagy valószínűséggel arra utal hogy náluk van a hiba.
"For now 12.0.2.0 have compilation issue... No space on /system, can't compile ROM"
Ill hogy várjunk türelmesen.. de mivel még nem próbáltam ki más ROM-ot Poco-n mióta unlockoltam csak az EU-t így picit viszket a tenyerem főleg a Lineage és a PE+ felé. De szerintem teljesen értelmezhetően fogalmaztam de következőleg majd leírom tőmondatokba hogy ne lehessen belekötni.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
lócitrom #7265 üzenetére
Én is felraktam az EU romot, tényleg piszok egyszerű.
Letölt a gyári rendszer alatt TWRP-ből telepít, a végén felajánlja a Dalvik/Cache törlés és mintegy 5 perc alatt megvan az egész.
Minden alkalmazás megmaradt és eddig úgy tűnik működnek is, még a Banki alkalmazás is.
(Mondjuk a TWRP már telepítve volt de az is csak 2 perc.) -
norbert1998
nagyúr
válasz
lócitrom #7230 üzenetére
Berögződés nálam a system. Régebben, mikor még nem volt one-click root meg twrp, a Xiaomi még nem is létezett, komoly gondokat tudott okozni néha a system wipe kihagyása. Mondjuk leginkább a ROM fejlesztő hibájából, szerintem. A hiba okát nem tudom, de volt rá példa.
Voltak olyan hard brick-jeim, hogy konkrétan nem létezett rá megoldás a Google-n. Kilogikáztam, nemsokkal később már xda-n is fent volt a lépések menete, pedig csak logoutra raktam ki. Ezek is ilyen és hasonló, kezdetleges zip-ek miatt történtek, még CWM-ből.Visszatérve, kárt nem okoz a wipe system, így nem látom értelmét "leszokni" róla.
Valósznű a data wipe megoldaná, de arra most nem volt lehetőség.
-
válasz
lócitrom #7173 üzenetére
Akkor eszerint nekem ajánlott lett volna EU ROM telepítés előtt MiFlash-el ráküldenem a telefonra egy aktuális Global ROM-ot?
Csak mert a cserélt rendszerem kb 1 éve nem frissült (Global beta) és úgy raktam eá TWRP-vel az EU-t.
Komoly hibát mondjuk eddig nem tapasztalok.
-
-
-
Toth_Jani
őstag
válasz
lócitrom #7147 üzenetére
Köszi!
Le sem vettem mert tetszik, csupán a hatékony reklám blokkolás miatt nyitottam ki. (AdAway)
A rendszer jelezte hogy van frissítés, letöltötte és elhajtott vele, igy azt már látom hogy az OTA frissítés nem működik.
Ezt az oldalt nem találtam meg magamtól, de akkor ezek szerint itt letöltöm a Recovery verziót, és TWRP alól simán telepíthetem. -
gekkoXT
senior tag
válasz
lócitrom #7118 üzenetére
Touter kezelőfelületén tűnt fel, hogy a telefoon mac címe nem az, mint ami a telefon tulajdonságainál a wifi mac-címnél szerepel, hanem a wifi beállításokban szereplő fovábbi tulajdonságos részen látható jelenik meg a routerban. Tehát a kérdés, hogy miért nem a telefon tulajdonságainál lévővel csatlakozik.
Most kipróbáltam, amit CoolBoy323 javasolt, és tényleg van ott egy olyan menüpont, ami a adatvédelemre hivatkozva véletlenszerű mac címet tud rendelni a készülékhez.
-
elod22
senior tag
válasz
lócitrom #7086 üzenetére
Köszönöm a szájbarágós választ. Most már elég világos lett a dolog, valahogy ezeket sejtettem. Csak azért merült fel a kérdés, mert a bankom applikációja fel sem települ a telefonra NFC hiányában. De akkor csak lesz olyan alkalmazás, ami kommunikál majd a karkötővel. A Revolut kártyámat ha össze tudnám kötni vele az már elégséges lenne, főleg kisebb vásárlásoknál jönne jól, ahol még nem szükséges a PIN kódot beütni.
Nem fogom elsietni a vásárlást, mert nem is annyira létfontosságú a dolog. Egy-két hónap múlva már biztos tele lesz bemutató videókkal a youtube és okosabbak leszünk.
-
sebijani1982
senior tag
válasz
lócitrom #7047 üzenetére
Üdv!
Ha erre gondolsz, 6529-es hsz , akkor ezt még nem csináltam.
Egy két napon belül megcsinálom és jelentkezek, hogy megoldódott -e a probléma.Ez a verzió van jelenleg a telón
innen biztonságosan tölthetem le a Global verziót, ugye?
Köszi!
-
D1L1ZS
őstag
válasz
lócitrom #7018 üzenetére
Nekem is feltelepült, de továbbra is voltak FPS droppok, pedig eddig NOVA Prime volt az elsődleges.
POCO launcherben kikapcsoltam az alkalmazás kártyákat, alkalmazás tárban a kategóriákat is kikapcsoltam (egyébként sem tetszett, ahogy rendszerezte az appokat), illetve security appban csináltam egy cache wipeot, majd újraindítottam a telót.
Eddig jónak tűnik, nem érzékelek szaggatást. Remélem így is marad.
-
MiZo1990
aktív tag
válasz
lócitrom #7005 üzenetére
A global MIUI 12 május 19-re van ígérve, simán lehet, hogy akkor is csak global béta lesz pár újabb modellre.
Jön majd biztos, de egy 2 éves telefon már nem az első közt kapja meg.Mindenesetre addig is kapunk egy kisebb frissítést.
Elvileg ez a changelog:
1. Swipe up diagonally from bottom corner to open up google assistant
2. Browser replaced with Mi Browser Pro
3. Add Mi Mover to system app
4. Screenshot animation tweaked
5. Touch responsiveness increased
6. Security patch changed to the month of April
7. Added Private DNS under connection and sharing(Nem válasz akart lenni.)
-
voncci
aktív tag
-
SAMYka
senior tag
válasz
lócitrom #6622 üzenetére
Szia
Nem az én oldalamon lévő várakoztatással van a gond hanem ha az én általam hívott fél beszél és nála be van kapcsolva a várakoztatás akkor nálam dob egy kis üzenetet az első 1-2 csengéskor hogy ő várakoztat engem. (pl ha a főnököm beszél és kiírja hogy várakozik a hívásom akkor már le is teszem mert úgy sem fogja felvenni én meg nem hallgatom egy percig hogy csörög nála) -
batai15
félisten
válasz
lócitrom #6585 üzenetére
Maga a miui alap felépítése nem jön be. Például nem lehet a gcamot alap értelmezettnek tenni hogy ha hangerő gombák indítsam,akkor csak a gyári jön be.
Vagy például landscape módba az értesítési sávrol eltűnik a beállítások gomb ,
A pixel experine fluidabb is volt .
Vagy pl stock Androidba sok apróság van mint például smsbol egy gomb nyomással ki lehet másolni a kódot stb stb . -
PioDVD
senior tag
válasz
lócitrom #6529 üzenetére
Te értesz hozzá, de szerintem most nincs igazad.
Elég letölteni a rom-ot (nekem linkeltétek, még az is lehet, hogy Te) és a 3 pontos frissítéssel felmegy simán. Mindent töröl, úgyhogy mentés tényleg kell előtte.Vagy én értem félre a kérdést/választ.
Most nézem, a hivatkozott linkeket Te adtad. Szerintem a recoveryt töltöttem le és ment fel a 3 pontossal.
-
RTG
tag
válasz
lócitrom #6508 üzenetére
Az enyém rootolt. Sőt, az alkalmazást is megvettem, 790ft... A többi hasonló, egy fillért sem ér ehhez képest. Persze, nem szentírás, csak infó. Én a különböző romok fogyasztását figyelgetem vele, sokmindent kipróbálok és szeretem tudni, h mi történik. Elsősorban. Közelítőleg.
-
PioDVD
senior tag
-
PioDVD
senior tag
válasz
lócitrom #6383 üzenetére
off
Az általad linkelt cikkben benne van a hivatalos tájékoztatás:
"A tavaly áprilisi, magyarokat érintő wangiri-hullám idején a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azt a tájékoztatást adta, hogy belföldön nem növelheti az előfizető mobiltelefon-számláját, ha a külföldi számról kezdeményezett hívást fogadja."
Szóval felveheted, nem kerül pénzbe. Neked. A kedves csalónak viszont igen. Miért is ne kedveskednénk neki?
onSzerintem jól írtam, global beta-n vagyok. De lehet, máshogy hívják.
Megnézem ezt a mentést.
9-es androidon tuti nem ment egy ideig a hívásrögzítés, volt is szó róla vagy itt, vagy a mi8 topikban, hogy tiltott. (gpdr vagy mi) Nem ment a megvett külső app sem. Aztán egyszer egy hívás után feldobta, akarom-e menteni.
-
Trailblazer
veterán
válasz
lócitrom #6320 üzenetére
Nálam az ikonok változnak, de bármit teszek, az állapotsor stílusa és ikonjai nem változnak, és nem is importálja be ezt más témákból. Ez volt ugye előzőleg akkor egy furcsa és soha nem javított bugnak "köszönhetően", amikor dark mode-ban próbáltuk használni a rendszert, de immár ezt be nem kapcsolván sem változik az állapotsor a defaultról. Azért ez így elég lame, és bosszantó is.
-
-
RTG
tag
válasz
lócitrom #6246 üzenetére
Tegnap még megvolt, nekem le is töltődött, pedig nem akartam 😀 . Aki ide vetődik, el tudja dönteni,hogy mire ,hogyan használja a találatot. Ahogy én próbaképp rákerestem, találtam valamit, ezt bárki megteheti, a kereső mindenkinek működik. A találat szinte sosem a tuti megfejtés, de kiindulásnak jó lehet. Ha neked van twrpből telepíthető dolby izéd, akkor linkeld ide . Nekem nincs,ennyire nem vagyok felkészült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest