- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hwswinfo
lelkes újonc
válasz
Toth_Jani #7525 üzenetére
Az én "gyári" (utángyártott kiderült), aksim sem volt olcsó 6200 ft volt nem 4-5-6 mint sok más helyen, és a szervizes 3800--ért rakta még bele, 10est fizettem, mondta annyiért belerakja, de láttam a számlát róla, hogy mennyi az ára maga az aksinak, és jól befürödtem vele, vehettem volna máshol olcsóbban, de az akkor még gagyitt lett volna vagy nem tudom.
-
mazsi
senior tag
válasz
Toth_Jani #7516 üzenetére
Tényleg fasza az Apple! Másfélszeres szorzót alkalmaz a logó vásárláskor, és 2-3 közepes telefon ára egy mostani kijelző cseréje.
És még az is szerethető benne hogy az amerikai akciókat nálunk kompenzálják. 100 dollárért vettem Kaliforniában szifont ami itthon 3 évvel később is a duplája boltban. Haver pedig most cserélt szolgáltatónál 2 éves szifont 150 dollárért, ami nálunk alsó hangon 300k.De legalább gyári termékekkel copat a cég. Emellett a Xiaomi egy lehúzó banda, mert induláskor az alapítók 5%-os margint kötöttek ki a termékeik eladása után. A szemét kapitalisták! 2-3 telefont veszel egy szifon árából, bár jobban is törik.
-
porker
tag
válasz
Toth_Jani #7304 üzenetére
én akkor kezdtem a számitógép használatot amikor még 0,5 mega..
Nem is 0,5 MB volt! 640 kB meg ha sokat fizettél CGA monitor a monochrom helyett.
Emlékszem az Üllőin vásároltam gépeket a cégnek, az enyém - egy Epson FX1000-es nyomtatóval 1 048 ezer forintba kerül mert én duhaj a CGA monitor helyett VGA-t rendeltem hozzá. -
J.varga7
tag
válasz
Toth_Jani #7304 üzenetére
Na, pont ilyen vagyok én is.
Commodore-os időkben kezdtem (csak Enterprise-al), és a mai napig custom Windows 10 telepítőt gyártok magamnak ami mentes a sok sittől. A videokártyámon 11GB RAM van, a gépemben jóval több, de nekem pöccre ki kell optimalizálnom amit lehet és nem tűröm a kéretlen, felesleges programokat. Sajnos a mobil buherálásba nem tudtam már beleszállni, ezért is van OnePlus telefonom. Arról bármi letörölhető ami nem kell. A Poco most egy családtagé lesz, de a kéretlen Appokat így sem akarom rajta hagyni.
-
D1L1ZS
őstag
válasz
Toth_Jani #7294 üzenetére
Én sem értem ezt az ilyen-olyan rendszer appok törlése mániát egyeseknél...
Tényleg csak egyszerűen nem indítja el az ember, bizonyos Launcher-ek esetében el is lehet rejteni az alkalmazások ikonjait.
Vagy le kell tölteni Play áruházból a Hidden Settings for MIUI appot, ahol nagyon sok rendszer app fagyasztható.
-
lócitrom
őstag
válasz
Toth_Jani #7264 üzenetére
rendszert azt egyébként decrypt mellett is frissít, nem törlődik adat. akkor törlődne adat, ha a data partíciót akarná írni. viszont azt nem szokta. ugye alapból titkosítva vannak a saját adatok. ez egy adatvédelmi dolog igazából. annyiban megtévesztő ez az egész, hogy decrypt esetén azzal indít a TWRP, hogy jelszót kér. de ha ezt elutasítod, akkor sincs gáz. ilyenkor zárolva marad a data és annyi. a telepítésnek ez nem jelent akadályt.
párom telefonját eleve így frissítem, mert eddig nem találtam olyan TWRP-t, ami normális is meg dekódol is.
-
lócitrom
őstag
válasz
Toth_Jani #7146 üzenetére
most nyitottad és máris a gyárit teszed vissza? mondjuk már az is rekord, hogy kivártad a garanciát.
TWRP-ből bármi telepíthető, kivételt képeznek a fastboot képfájlok. hivatalos frissítéseket mondjuk innét tudsz letölteni. a kérdés második felét viszont nem értem, mert ha eleve nem gyári rendszer van a telefonon, akkor a frissítő ahhoz tölt le frissítést, ami telepítve van és nem a gyárit tölti rá.
-
gekkoXT
senior tag
válasz
Toth_Jani #7116 üzenetére
Érdekes, de nem. A Beállítások>Wi-Fi>További beállítások menüpontban található mac-address a készülék mac addresse, nem a routeré. Egy újonnan beüzemelt asus routerben próbáltam beazonosítani pontosan az éppen kapcsolódó eszközöket, és így kerestem vissza, a telefon mac-addressét, ami nem Az összes jellemző>Állapot menüben található volt, hanem a wifi menüben szereplő. Ezért kérdezem, mert ez fura.
Illetve az lenne számomra logikus, hogy mindkettő azonos lenne, de nem az. -
-
lócitrom
őstag
válasz
Toth_Jani #6772 üzenetére
ha az eddigi adatok hitelesek, akkor annyira nagy váltás nem lesz. legalábbis műszaki érdemei az F1-hez képest nem igazán mérvadóak. persze a fogyasztók meggyőzhetőek.
nem értem egyébként ezt az irányvonalat. nem látom benne a logikát. véleményem szerint kétesek még nagyon ezek az 5G frekvenciák, de se egy 5G modem, se egy izmos SoC, semmi kiemelkedő. ha valóban szinte majdnem azonos lesz a K30-cal, akkor lényegében egy újracsomagolt (már ha az arculat egyedi lesz egyáltalán) Redmi-t sikerült újra feltalálni. ha figyelembe vesszük, hogy az F1 hogy indított marhára értelmetlen most ez az új telefon.
helyükben vártam volna még legalább egy évet vagy legalább azt kivártam volna, míg lesz egy olyan izmos 5G SoC, ami már tényleg nem csak hangyányi előnnyel bír és generációt vált. ráadásul ha pont az ár a gondjuk, akkor még egy évvel odébb szolidabb ára lett volna akár egy 855-865-nek vagy az esetleges utódnak is, amiből ki lehetne hozni megint egy megalázóan korrekt telefont, ismét. és talán az F1-re is rá lehetett volna mondani, hogy lecsengett.
nem értem én ezt a gyárat. ha már a konkurencia nem nyírja ki őket maguik nyirják ki a szériáikat. ja egyébként a 730G biztos nagyon fog örülni a 120 herzes kijelzőnek. tök logikus.
-
-
Balzak83
senior tag
válasz
Toth_Jani #5830 üzenetére
Vagy pont, hogy a kezed hűti, a 32-35 fokos "folyadékhűtés" szépen viszi el a hőt. Egybként alapvetően a venti nem rossz gondolat, láttunk már léghűtéses autót, laptop állványt, stb. Én ha pl gyorsabban szeretném tölteni a telefont, akkor kiveszem a tokból, és az oldalára állítom, hogy járjon a levegő körülötte. Van különbség.
-
lócitrom
őstag
-
lócitrom
őstag
válasz
Toth_Jani #5318 üzenetére
ez inkább hülyeség. erre a rohadt alma a példa, legalábbis pár éve az volt. ha ez a gyártó csak legyárt egy normális telefont 5-10 millió példányban és éveken át foglalkozik vele, akkor nekem ne mondja senki, hogy nem éri meg nekik. nem tudom felfogni milyen logikus érv szól amellett, hogy 9999999999 típust gyártunk párhuzamosan (lásd Samsung) és ebből 3 ha jó egy-egy kategóriában. azok is persze túlárazottak. a Xiaomi kicsivel nagyobb odafigyeléssel ha csak pár modellt összerakna rendesen a megszokott beárazással eléggé stabil pozíciója lenne. nehogy már ki legyen találva, hogy milyen jó dolog, hogy a Mi 9-ből van középkategóriás és még közepebb meg felső meg felsőbb egy antennával két antennával három antennával és ez rohadt értelmes dolog, mert tökön szúrom magam. mennyire lenne nehéz betartani max 1-2 normát és az alapján gyártani kb. az egész piacra megfelelő vasat? semennyire. mit kellene bezárni ugyan? pár évig nyugodtan gyárthatnak meg fejleszthetnek ehelyett a tyúklépéses fejlesztési ciklus helyett, ami arról szól, hogy minden szarra rárepülnek és noccsokat tologatnak összevissza. szóval ez az egész szokás nettó baromság.
-
lócitrom
őstag
válasz
Toth_Jani #5263 üzenetére
nem egyről beszélünk. kolléga másról írt, bár lehet ha rá reagálok úgy egyértelműbb, hogy nem az órás problémáról van szó.
(#5276) kinder93
tegyél már fel egy normális TWRP-t... nem győzöm linkelni. teszteltem egy rakatot, pillanatnyilag ez biztosan megfelelően operál. felmegy, jó helyre megy fel és ott is marad. telepítés pedig a szokványos. kártyára másold rá a telepítőt, majd TWRP-ben telepítés. telepítés végén a szokásos gyorsformázás, amit felajánl elégséges. majd reboot rendszerbe.hivatalos leírás, már amennyiben ez annak minősül.
-
Bóti
senior tag
válasz
Toth_Jani #5263 üzenetére
Köszi!
Ez tényleg nem záródik be.Lenne még valami:
Van 3 alkalmazás, ami perzisztens értesítést küld:
1. AccuBattery Pro
2. MiBand Tools
3. Notification shortcutsNem törölhető értesítések, viszont random törli őket...
Ami fura, hogy ha beállítom, hogy mutassa a notch mellett balra az értesítéseket, akkor ott látszanak, de maga az értesítés sehol nincs..
Oreo alatt semmi baj nem volt ezzel, de Pie alatt egy rakat trágya az egész...
Emellett nem menti el az értesítések beállításait: pl.: A Messengernél én chat-fejeket használok, így fölösleges mutatnia a lebegő értesítéseket.
Kikapcsolom, de újraindítás után vagy app frissítés után megint mutatja, pedig a Messengernek nincs joga megváltoztatni a rendszerbeállításokat.Mielőtt az alapokkal jönnétek, MIUI-t haszbálok már vagy 4 éve, szóval lockolva van az előzményeknél, ki van kapcsolva a miui optimalizáció apponként is, globálisan is ki volt, úgy is ezt csinálta...
-
hacki87
senior tag
válasz
Toth_Jani #5216 üzenetére
Elv ez a kártya arra van, hogy ha van tableted, simkártyás okosórád autóba beépített telefon stb akkor elég csak egy telefon számot tartanod és nem kell minden eszközbe azaz amit te is írsz, hogy mindenhol kicsörög... De ha összejön egy két hónapon belül az az ajánlat amit kaptam azaz céges telefon korlátlan beszélgetés és 10giga net akkor ez a kártya okafogyott lesz. Elv ennek a számnak van egy technikai telefon száma? talán mint egy mellék amivel azt hiszem tudsz kommunikálni a főkártya számával. De ha én hívok valakit mondjuk az én telefonomról erről a számról akkor is a fő sim számát írja ki másnak.
-
hacki87
senior tag
-
Dare2Live
félisten
válasz
Toth_Jani #4910 üzenetére
arra van a D600 + Nikor 70-200.... képminőségben teljesen más dimenzió.
De a képek 70% mobillal készül. Az mindig ott van kéznél. Játszótér, bolt, balaton... mindig.
@power: mi 9ből kihagyták 8ban még volt...? Hát pedig köv mobilomban lesz. max akkor nem lesz xiaomi. Sajnálni fogom mert nem mindegy, hogy 100-150K vagy 300+.
-
Balzak83
senior tag
válasz
Toth_Jani #4380 üzenetére
Én a rugalmasságban is észrevettem különbséget, az olcsó merevebb sokkal, a nillkin rugalmasabb, hajlítható. Persze szilánkosra törik mindkettő, ha túlfeszítem, de elég látványos a különbség. Mivel az elsődleges feladatuk az ütés elnyelés, emiatt jobb választás egy rugalmasabb üveg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest