- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiZo1990
aktív tag
Egy kis munkával elő lehet hozni autó nélkül is.
Tedd fel a telefonra a Shortcut Creator nevű app-ot.
Indítsd el, a bal oldali menüben pedig válaszd az "Application" pontot.
Keresd ki az alkalmazások közül az Android Auto-t és nyomj rá.
A jobb felső sarokban a + hozzáadja a parancsikont a fő képernyőhöz, a "háromszög" pedig elindítja. -
lócitrom
őstag
ez nem egészen így megy. a telefon azt írja ki, hogy Carrier check disabled. ez annyit tesz, hogy a telefon nem fogja kötni az ebet a karóhoz és nem csak a kernelben lévő szolgáltatók listáján lévő szolgáltatók esetében fogja engedélyezni a VoLTE bekapcsolását. ergo ezután jelenik meg a kapcsoló a beállításokban, már ha nincs semmi más módosítás a rendszerben, ami felülírná ezt.
VoWiFi jelenleg MIUI-val fix, hogy nem megy ezen a telefonon. egy ilyen ikon jelenik meg hívás alatt az értesítési sávon, ha egyébként mégis megy. ha arra gondolsz, hogy billentyűkombinációval lekérdezhető, hogy aktív-e ez a két szolgáltatás (mint pl, hangposta, hívásátirányítás, egyenleg, stb), akkor sajnos csalódni fogsz, mert nem lehet. valamiért 3-4G óta nem nagyon erőltetik ezeket a kis okos apróságokat.
ha nem előtelepített alkalmazás, akkor lényegében azzal már törölted, hogy eltávolítottad. nem kellene ezután sallangnak maradnia. de egy gyorsítótár/dalvik törlés az jó ötlet lehet, hátha.
-
lócitrom
őstag
menthetőek az üzenetek is. legalábbis nekem évek óta a PIM adatokat menti csak a felhő. vagy nem így érted?
igen. recovery képfájl használata esetén nem törlődik a data partíció (azaz a felhasználó által létrehozott és telepített tartalmak, amit a felhasználó lát a tárhelyet böngészve). ilyenkor többnyire csak a rendszert írja.
-
lócitrom
őstag
a fiók tartalmát érdemes gép elé leülve megnézni itt. gyanítom nem ma kezdted te sem a Xiaomi telefonok használatát. ha jól emlékszem régen alapértelmezettként be volt kapcsolva az automatikus mentés. tehát alkalmazásokat és/vagy galéria tartalmát szerette feltölteni, amikor olyanja volt. telefonon erről a Mi Fit menüpont almenüiben találhatsz választ. érdemes megnézni a Mentések menüpontot. ott kis agyalás után megmondja, hogy van-e bármilyen mentésed egykori vagy aktuális rendszerről.
recovery képfájl: https://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.PEJMIXM/miui_POCOF1Global_V11.0.5.0.PEJMIXM_a1e9fd71d3_9.0.zip
-
lócitrom
őstag
ha be vagy lépve Mi-fiókkal, akkor a beállításokban megnyitod és ott van lehetőség kiválasztani, hogy mely PIM adatokat szeretnéd menteni a felhőbe. képet most nem tudok mutatni, de remélem így azért meglesz.
Curve esetében tokent hoz létre. mivel már van fiókod, így csak küld neked egy levelet, hogy nyiss meg egy linket és annyi. Revolut esetében meg nem emlékszem, de az talán e-mail belépős.
-
D1L1ZS
őstag
Szia!
Én is Globál béta 9.6.27-ről álltam át az akkori legfrissebb stabilra a gyári frissítő appal. Ez ugye gyalulta a telefont.
Előtte természetesen ki kel kapcsolni minden védelmet (képernyőzár, ujjlenyomat stb.)
Illetve a frissítés idejére a Google 2 lépcsős azonosítást is (ez egy picit megszívatott).
Aztán mikor megjött a MIUI 11 azt már adatvesztés nélkül feltoltam (természetesen a frissítés idejére a biztonság kedvéért kikapcsoltam a képernyő zárat, ujjlenyomatot.
Appok adatainak mentés szerintem csak root-tal megoldható maradéktalanul.
Egyébként nekem sincs root, se nyitva a teló.
-
lócitrom
őstag
marhára ne vegye fel. nem sok értelme van. mellesleg idén vagy 4-5 ilyen hullám volt már, lehet róla olvasni bőven szolgáltatók honlapján is.
az úgy érdekes, hogy zárt telefonon béta van.
a gyári mentéseket létrehozó alkalmazás pl. egész jó. de sajnos nem minden alkalmazást tud menteni felhasználói adatokkal együtt, ezért nem árthat kideríteni milyen módon tárolja azokat az adott alkalmazás.
mivel MIUI-n vagy egyszerűbb lenne a MIUI felhőszolgáltatásába szinkronizálni a PIM adatokat.
ezt a hanghívás rögzítési dolgot nem értem, mert nekem MIUI 7 óta megy, majdnem mindegyik telefonomon... kivéve amin kikapcsoltam. 11-ben is elérhető.
(#6375) Luckyjim1988
pár helyen írtam erről. most nincs türelmem visszakeresni, de mivel itthon több NFC-s Band karkötőm is van és rég foglalkozom a témával, így az alábbiakat tudom röviden átadni:
- amennyiben a karkötőn/órán Android fut, úgy az elméleti lehetőség adott. kivéve, ha valamilyen egyéb szoftveres támogatás szükséges hozzá
- ha Alipay és/vagy MiPay kompatibilis. gyakorlatban nem tudom megmondani, hogy ez pl. az-e, nem sok fogalmam van róla. ráadásul ebben az esetben az itthoni támogatás még nem ért a megfelelő stádiumba, így kínai állampolgárokon kívül más nem tudja használni -
Trailblazer
veterán
Ha adatostul akarsz menteni, azt kizárólag roottal teheted. Van is rá egy remek app, magam is rendre ezt használom.
-
Még én is ugyanúgy maradtam globál bétán, mint ti. 🙂
Én is sajnálom, hogy mókolásra kell majd magam valamikor szánnom, ha újra friss rendszert szeretnék, még én sem akartam mindezzel foglalkozni és én is gondolkodom közben, hogy majd esetleg az új MIUI-ra váltok innen.Csak az még nagyon soká fog ugye megjelenni és bőven régi lesz akkorra időközben ez a jelenlegi biztonsági szintünk a június 1-edikével...
-
norbert1998
nagyúr
Igen, jellemzően 1-2% megy le éjjelente a mix és a pocok esetén is, legalábbis eu dev-en. Mindketten azt használjuk, amióta csak lehet.
A Mix olyan 7 óra valós használat körül hoz 100->0-ban. Kihozható 9 és 4.5 is belőle, de ezen két tartományon kívülre nem nagyon jutni vele, hacsak nem 360p nyancat 100hour video menne egész nap, offline -
Alonso69
senior tag
Szia.
Nem tudom,hogy csinálod,de nekem (rókával OrangeFox)eddig minden rendben volt.
Leírom én,hogy szoktam:
1.Full Wipe (mivel nincs mem.kártya, ezért az internal storage nincs pipálva""azon van a ROM és a többi cucc a telepítéshez" )
2.Recovery újraindítása.
3.ROM telepítés.
4.Force encryption telepítés.
5.Rendszer telepítés.
Ezek után,ha fel állt a rendszer, megint a recovery-be kell lépni és telepíteni szükséges zip.-eket.(Magisk,GlobeNotch.......) -
-
Alonso69
senior tag
Szia .
A format data ,dalvic casche,subtractum, System-----ezeket kell kipipálni,ha a belső memóriában(internal storage)van a letöltött ROM és a hozzá kapcsolódó telepítésre szánt zip.-ek.Viszont ,ha mem.kártya vagy pendrive-on van a ROM és a többi cucc, akkor lehet az internal storage-t is kipipáln , aztán telepíteni.
Én mindig a ROM telepítés után rögtön a Disable Force-t is felrakom[link]
Telóról vagyok, nem olyan egyszerű az írás. -
D1L1ZS
őstag
Szia!
Legfrissebb global beta! Rendben van!
Korábban néhány éve használtam, de most netszerte azt ajánlják, hogy ne használd stb. mert nem biztonságos... éppen ezért nem adtam neki semmihez jogosultságot, news fület kikapcsoltam stb. könyvjelzőket sem importáltam be, nem jelentkeztem be sehová...
Tényleg gyors! Ez az oldalak előtöltése szuper, előre-vissza ugrás nagyon jó.
De! Merjem használni elsődleges böngészőként?
-
gekkoXT
senior tag
Akkor vegyél amazfit bip-et abban van gps-is és kb 20 ezer itthon is.
A mi band 3 akkuja kb 20 napot bír minimum, de a bip is baromi sokáig bírja.
A kijelzőjük elsőre fura lehet, mert transzreflektív lcd, de cserébe környezeti fénynél is látszanak és így keveset fogyasztanak! -
-
Egyébként ez a GPS dolog érdekes, mert akku adatoknál javasolja, hogy "további percek" érdekében kapcsoljam ki, miközben én úgy tudom, hogy számos Android verzióval korábbról már úgy működik ez a GPS, hogy nyugodtan lehet örökké bekapcsolva, lényegében csak akkor működik, mikor épp valami adott alkalmazásnak szüksége van rá és korábbi telefonoknál ezt ilyesmi módon is tapasztaltam.
Most ennél a Poco-nál vagy esetleg MIUI rendszernél valóban érdemes lehetne kapcsolgatni?
-
PioDVD
senior tag
A térerőt meg tudja írni, akinél nincs gond beltéren a telefonálással? Nálam az előzményben írt értékekkel a hang szaggat, kimarad, sokszor alig értem. De ilyen volt az előző telóval is, biztos nem a Poco hibás. (az még 2g/3g-n volt, a Poco 4g-n)
Akku:
Most látom, hogy ment a gps. Akkor nem is olyan rossz az eredmény, inkább az a csoda, hogy tegnap estig olyan keveset merült. -
CoolBoy323
nagyúr
De a maradék értesítési ikon előcsábíthatatlan (pl: GPS, ébresztő, BT, DND ikon...)
Ha erre lenne megoldás, lehet szerelmes is lennék kicsitMég annyi a bajom, hogy sokan panaszkodnak a hívás minőségre. Alig hallanak, meg visszhangoznak (ez pl akkor a legjellemzőbb amikor a vállamhoz fogom a fülemmel)
-
Alonso69
senior tag
Így van EU stabil, akkor fog frissülni ,mikor a Global Stabil.kb.két havonta.
Full wipe kell,de mint írtam ,ha van Google mentés, akkor kb fél óra (net sebességtől függően) és újra rajta minden alkalmazás.A tegnap link-elt Havoc Rom-ra is igaz mindez, lényeg legyen mentés.A számítógépre is ajánlott egy teljes TWRP mentés a telóról,mert néha jó ha van.
Ennyi mentésem van[kép]+a gépen.
Én csak ajánlani tudom,a kivitelezés már saját felelősségére,de segítünk,ha kell. -
-
Alonso69
senior tag
Jó minden amit eddig csináltál ugyanaz csak én a Biztonság App-on keresztül irtam le neked.
Van még egy lehetőség ,hátha jó lessz :
A memóriában való maradást jön most //bal gomb //előjön az eddig elindított alkalmazások listája/itt kiválasztod amelyiket szeretnéd //és hosszan nyomva tartva előjön egy "ablak" //a lakatra rányomsz és ezútán nem fogja törölni a memóriából.
Sajnos van egy DE,ha külső témát alkalmazol,akkor lehet nem fog működni.
[kép]
[kép]
[kép] -
gombasm
aktív tag
Itt találsz belőle frissebbet:
https://forum.xda-developers.com/poco-f1/development/recovery-twrp-3-2-3-decryption-t3853004
Én ezt használom és ajánlom:
https://forum.xda-developers.com/poco-f1/development/official-orangefox-recovery-project-beta-t3853233
Ez is TWRP alapú, de sok mindenben továbbfejlesztett verzió.
Javaslom, hogy mindkét fórumtéma bevezetőjét olvasd el, sok kérdésedre kapsz belőle választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged