- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Mi is ez a Pebble? Röviden: a mai összes okosóra úttörője.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
axioma
veterán
válasz
nyisziati #7760 üzenetére
Nem veszek me'g egy ilyen orat. Legfeljebb hazat, azt hajlando lennek, de valoszinutlen hogy ep gombbal lenne. Annyi nem volt belole hogy nekialljanak gyartani, amelyiknek meg esetleg megmurdelt a belseje, annak eselyes hogy a gombja is oda van mar legalabb felig.
Hm, ebay-en USA-ban sokkal olcsobb felbontott dobozos van olcson. Talan.
Az teny, azota se lattam jobb alternativat. Lehet hogy visszalepek az orarol a karkotore, ha always-on, mivel a tartalmat mar azota nem lapoztam az oran se miota a gomb-mizeria van, igaz ide kifert az eleje amibol tudni elo kell-e venni a telot... karkoton meg lapozva latnek ennyit, lehet hogy me'g ez a legkevesbe nagy kompromisszum. -
válasz
nyisziati #7681 üzenetére
Ez az: Pebble™-Rebble?
-
-
-
hatpersze
tag
válasz
nyisziati #7582 üzenetére
Értem, amit írsz, egyet is értek vele, de én próbáltam hangsúlyozni, az én felhasználási szokásaim szerint hogyan működik, nekem miért volt jó választás a csere? Megértem ha másnak fontosak a healt funkciók. Nekem nem, és gondolom vannak mások is így vele.
A jó lokalizációt nem értem...?
Soha nem diktáltam szöveget a Pebble-nek, viszont az előre megírt párszavas válaszokat használtam, ez tökéletesen működik a Wear rendszer alatt is. Plusz programmal sokkal jobban vissza tudok nézni egy egy beszélgetést (én a viber-t használom, nagyon jól működik) és válaszolhatok, kérdezhetek is az órán keresztül akár utólag is.
A Pebble észre se vette ha bejövő hívásom volt viber-en, a Wear Os-on az órán keresztül tudok beszélgetni (nem mintha sűrűn használnám ezt a funkciót, éppen csak kipróbáltam.), és eddig mindig csörgött, jelzett bejövő hivásoknál.
Két hét alatt nem találkoztam instabilitással (de, találkoztam, de az ingerküszöbömet nem érte el, Pebble-nek is "megbocsájtottam" ha hibázott, meg minden másnak is. Idegesítő problémába nem ütköztem, és hidd el leírnám, he lett volna ilyen). Sőt, a bt kapcsolat stabilabb és messzebbről látja telefont mint a Pebble. Ha szétkapcsolódnak eddig mindig nyavajgott (a Pebble hiába állítottam be ezt a funkciót, nem törődött vele, pedig fontos lett volna.).
Persze nem hibátlan az óra! És ne gondold hogy lefikázom a Pebble-t! Egyszerűen a dizájn nem volt nekem való, nem illett hozzám, zavart rettenetesen. Ha megjelent volna a Time2, abban a formában ahogy képeken láttam anno, még most is Pebble-t használnék.Ha nem lennék elégedett, akkor azt írtam volna miért NE cseréljék le a Pebble-t a tulajok. De egészében teljesen elégedett vagyok. A Pebble (van vagy öt összesen) órák szépen sorakoznak a fiókomban ezentúl, a többi egyéb okos, nemokos órák mellett.
-
válasz
nyisziati #7562 üzenetére
Amit én ajánlani szoktam, az monochrom kijelzős, és tényleg tökéletesen olvasható ( Garmin Instinct). Én sem érzem Pebble utódnak, pláne, hogy ezen nincs is Connect IQ, így pl. nem lehet plusz aplikációkat tölteni rá. Viszont tényleg irgalmatlan gyorsan reagál a bejövő értesítésekre, mint a Pebble. Az akkuja most 19 napja bírja töltés óta és még nem kért töltőt. Pedig volt heti 2x45 perc eliptikus tréner is és folyamatosan méri a pulzust. Én cca 25e vettem mind2 PTR-t, újonnan, amazonról, garival. Ez 95e volt. De van pl. Forerunner 45 60e ft-ért. és az is tökéletes.
-
-
válasz
nyisziati #7542 üzenetére
Azért egy 20-30 ezres kvarcóra messze nem garmin minőség. Ha egyszer megszereti az ember a transzfektiv kijelzőt, lehet bármilyen tűéles egy samoled, nem az az érzés. Mindent megér, hogy nappali fény mellett olvasható. Volt gear s3 frontier. Másfél naponta két órát töltőn volt. Hamar meguntam.
-
axioma
veterán
válasz
nyisziati #7429 üzenetére
A HR nem pontos. Sot, mondjuk ugy hogy a csuklon meres folyamatos kovetesre hasznalhatatlan, mert sokszor futsz bele meresi hibaba. [Ha nyugiban van a kezed a meres alatt, akkor kozelit azert.]
Sot most cegesen csatlakoztunk a step challenge-hez, kaptunk egy max buzz aktivitaskovetot amit feltettem a pebble melle, es neha nagyon elter a lepesszam is. Tobb van rajta, mint a pebblen. Sot volt hogy a ferjemmel mentunk egyutt, OK elvileg a lepestavolsag is elterhet, de volt az o oraja (az eppen xiaomi ha jol remlik) es a pebblem kozott egy 1.2 koruli szorzo. -
doongoo
addikt
válasz
nyisziati #7452 üzenetére
Anno (2 éve) írtam róla itt [link] . Most épp árulom (nem túl intenzíven), mert csak porosodik a fiókban. Ha most nézelődnék, akkor már inkább a Stratost próbálnám ki. Pebblehez képest egyértelmú előnye volt a beépített GPS a sportolásnál, de hátránya volt a nem vízállóság (Stratos ebben már tudtommal jobb) és az, hogy üzenetekre válaszolni nem lehetett róla (értsd, csak kijelzi őket). Watchhoz képest csakis az ára előnyös, semmi más.
-
doongoo
addikt
-
-
válasz
nyisziati #7444 üzenetére
A Citizen a megvásárolt cégekben saját név alatt tovább gyártott eddig tudtommal. Sőt volt ahol csak a szerkezet gyártást vette át, de még a teljes belsőrész működése megmaradt.
Ráadásul ne felejtsük el, hogy amúgy is egy masszívan innovatív vállalat, pl bár a Casio rommá reklámozta a kondenzátoros villanyóráit, utána a GPS vevőset is, mindkettőt először a Citizen fejlesztette ki és szépen ellopikálták, lenyuligálták tőle. Tehát a gyártónak most is vannak energiatakarékos megoldásai, jó elektronikai gyártósorai, irdatlan mennyiségű kvarc szerkezetet értékesít tovább.
Annál hogy beborult a Pebble és szétszéledt a csapat, egyedül a Pebble CEO tehet, hülye és beképzelt volt. Az hogy senki nem nyújtott neki segítő kezet, az pedig egyszerűen sima barter volt a nagyoktól. Hagyták megdögleni, hogy a saját termékeik piaca növekedhessen. A FitBit ilyen szempontból azért volt mindenkinek jó, mert így nem került akár egy zöldmezős csapathoz a technológia. Szabadalmak védettek maradtak, tehát a Pebble vonal nem folytatható. -
doongoo
addikt
válasz
nyisziati #7435 üzenetére
jellemzően AOD kijelzőt OLED technológiánál alkalmaznak. A Samsung erről híres, van is a Galaxy watchban és a Gear 3-ban is AOD (meg elég sok WEar OS órában is). Ugyanakkor a Gear 3 nem vízálló. Azaz nem annyira, mint a Pebble vagy a Watch (csak IP67 vagy IP68 ha, jól tudom) Alkalmazások telepítése szempontjából privát tapasztalatom alapján több minden hasznos volt (van) Pebble-re, mint Galaxy Watch-ra (Tizenre nem szeretnek úgy tűnik annyira fejleszteni a devek). Esetleg nézz rá a Ticwatch Pro-ra, ha a Wear OS is képben van. Az árban olcsóbb a Samunál...
-
Bass
addikt
válasz
nyisziati #7353 üzenetére
Javult a gyéri akkum mióta egyszer egy éjszakát töltöttem(elötte rég nem volt használva)és most elmegy simán két napot ,ha csak ora nincs bt akkor többet is. De akkor azt hiszem eladom az órát,itt pécsen nincs aki megcsinálja. Sok telot,tabletet stb javítottam de ez pici és ugye nem csak szimpla csere hanem forrasztani is kell. Szétbarmolni meg nem szeretném.
-
-
-
válasz
nyisziati #7199 üzenetére
Hiaba volt jo nevu a pebble ,mikor kijott az iWatch, illetve az android wear orak , maga a brand lenyegeben ismeretlen kevesbe bejaratott nev volt mint pl : Sony ,Samsung,Apple, Huawei , igy eleve hátrányból indult a verseny , az mas kerdes hogy a Citizen veteli ajanlatat (mar ha komoly volt) hiba volt elutasitani, persze utolag konnyu okosnak lenni . Egy teny kar a pebbleert , bar egyeni nezopont , de az egyetlen ertelmes ,jol hasznalhato , szinte minden igényt kielegito okosora vsz . Nagy kar azert hogy a pebble-t nem olyan ceg vette meg aki csak eltuntetni akarta a piacról .
-
Soltee1
tag
válasz
nyisziati #7199 üzenetére
Én úgy írtam, ha még mindig versenyben lenne...
Sztem sokan rájöttek volna, hogy gyakorlatilag, mint okosóra, legtöbb értelme a pebble vonalnak lett volna.
És mára már lehet, hogy a legnagyobb lenne, mert az, hogy amoled kijelző és rángatom a kezem, hogy lássam a kijelzőt és naponta tölteni, stb...... nem sok értelme van.
Aki meg pont ezt szeretné, nekik maradt volna a samsung iwatch, stb....
Én így látom, de ezt már sosem tudjuk meg. Sajnos! -
-
-
-
-
Ernesst
aktív tag
válasz
nyisziati #7130 üzenetére
Köszönöm a választ! Rendben, benézek xda-ra is, hátha nem vagyok egyedül a jelenséggel.
Közben érdekes felfedezést tettem. A korábbi hozzászólásomhoz képest megnéztem, hogy mennyivel mutat most többet az óra és az app. És ugyanannyival nőtt mindkét érték. Tehát pontosan átadja a lépésszámot az óra az appnak, csak az óra mintha egy fiktív, konstans értékről kezdené a számolást. Vagy inkább napközben valamikor hozzáadta, mert reggel tutira 0 volt, az a watchface-en látszott, emlékszem rá. -
-
-
válasz
nyisziati #7093 üzenetére
Azért a gear S3 Frontier nálam stabil négy napot hozott mindig. De azt 1,5 óra tölteni. A PTR két napos üzemideje nem zavar, mert 15 perc alatt feltölt. Az Amazfit Stratos 7 napot bírt, az is nagyon jó volt. Az új kedvenc Withings Steel HR meg 16 napja rajtam van és még majd 20% van benne. És ez is 15 perc alatt feltölt.
-
-
-
-
-
Soltee1
tag
válasz
nyisziati #7079 üzenetére
Szerintem aki pebble-t használ, nem fog váltani apple, samsung és a többire.
Szinte szög ellentét a többi óra.
A véleményem szerint a pebble folyamatos kijelző, hosszú üzemidő, rendkívül gyors értesítési megjelenítés miatt a legjobb...
Rengeteg teszt olvasás után csak azért próbálom ki a ticwatch pro-t, mert valamennyire ezeket elvileg tudja...
Plusz egyre többet fizetek telóval nfc-n, órával egyszerűbb lesz talán.... -
Robynho
tag
válasz
nyisziati #7025 üzenetére
Engem nem zavart, legalább láttam, h csak erre szívás szíjat venni..
És igen, nekem sima Steel van.
Én igazából véletlen jutottam hozzá, mert épp olyan kedvemben licitálgattam egy párra ebayen és megnyertem az egyiket, 10k körül ki is jött, refurbished volt talán, csak tearinges, amihez most jött egy jakemy csavarhúzó szettem, szval ideje nekiállnom helyretenni, mert egyre zavaróbb.Egyébként Pebble 2 SE-re pályázok, de 25 alatt nem láttam és mosanában meg aztán egyáltalán.
[ Módosította: #45553408 ]
-
válasz
nyisziati #7053 üzenetére
Én kvázi minden okosórát kipróbáltam már ( alma és full android kínai sim-es kivételével), teljesség igénye nélkül: gear 2, gear s2, huawei watch, gear s3 frontier, PTR, amazfit pace, amazfit stratos, fossil q hybrid, Withings hr sport. A fossil q túl kevés, ott csak 12 féle értesitést lehet beállítani és memorizálni kell a helyét. Az android és tizen nekem túl sok volt. A pebble traszflektív kijelzője megfertőzött. A TR 10 perc alatt tölt fel, 2 napig megy. Az amazfit órák kb vállalható pebble alternatívák. Jelenleg 3 óra maradt meg. A fossil, de azt soha nem hordom. A withings 1 soros értesítés rezgés visszajelzés nekem pont annyi, amennyit jelenleg elvárok egy okos kiegészítőtől, hogy lássam, elő kell e vennem a telefont. Most 18 napja megy és van benne 30% még. A PTR a harmadik, ami megvan. Nagy bécsben tartom, mert nincs utánpótlás.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49mm - 1 ÉV GARANCIA, MS2278, 100% AKKUMULÁTOR
- új bontatlan Apple Watch Series 10 GPS 42mm rozéarany alumíniumtok rózsaszín Apple
- Apple watch Series 9 45mm 2026.04.16 iSTYLE jótállás
- Apple Watch Series 9 Cell akku 100%
- új bontatlan Apple Watch Series 10 GPS 46mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest