Hirdetés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Mi is ez a Pebble? Röviden: a mai összes okosóra úttörője.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ernesst
aktív tag
válasz
zeon.hu #8044 üzenetére
Szerintem az, hogy töltőre téve mutat "életjelet", anélkül meg nem, sajnos döglött akkumulátorra utal.
(Viszont én az 5 ATM besorolással nem vinném nyugodt szívvel úszni, főleg úgy nem, hogy a korából adódóan a tömítések sem biztos, hogy bírják még a gyárilag meghatározott nyomást.) -
Ernesst
aktív tag
Szia!
Mivel a Pebble szerverei már régen nem elérhetőek, ezért az utolsó Pebble app frissítéssel bekerült a "Skip login" lehetőség, hogy szerver nélkül is használni tudd az órát és az appot (az online funkciók nélkül). Viszont azokra meg megoldás a Rebble.io által kínált szolgáltatás, az oldalukon van egy nagyon jó leírás a beállítás menetéről. -
Ernesst
aktív tag
válasz
tknof1871 #8021 üzenetére
Szia, sajnálom, ha nem oldotta meg, sajnos így nincs tippem, mi lehet a megoldás.
Az utód tekintetében is jót kérdezel, ha majd egyszer a sajátom is "elgyengül", nem tudom, mire váltanék. Most egyébként Time-om van, jól működik, viszont átlagosan 4 napot bír már csak. Amíg bírja, marad. Esetleg használtan lehet jó állapotút kifogni, csak ezeknél szerintem szintén az akkumulátor lesz a szűk keresztmetszet előbb utóbb (meg talán a Pebble app kompatibilitása, ha újabb droidok jönnek).
Egyébként itt az aprón most is van eladó Time Steel, szerintem korrekt áron. -
Ernesst
aktív tag
válasz
tknof1871 #7995 üzenetére
Igen, ez jó kérdés, ehhez én sem értek. Nálam a Classicon eddig csak néhányszor volt ilyen. Viszont van Time-om is, az egy időszakban nagyjából naponta újraindult, aztán az általad leírt képernyőre dobott, miközben a mobilom update-ként töltött valamit. Végül lecseréltem az akkoriban használt watchface-t (már nem emlékszem, melyik volt), hátha az okozza, utána megszűnt a jelenség.
-
Ernesst
aktív tag
válasz
tknof1871 #7991 üzenetére
Mi a build száma az órád rendszerének? Egyébként ha csatlakoztál a Rebble szolgáltatáshoz, onnan akár jöhet frissítés. De úgy tudom, ők a Classicra nem adtak ki egy frissítést sem. Itt szerintem inkább valami olyasmi történt, hogy az óra valamilyen szabálytalan művelet, vagy hasonló után újraindult recoveryben, és "újra töltötte" a saját szoftverét. Amit update-ként jelenít meg. Jártam már így én is. A build szám változatlan maradt.
-
Ernesst
aktív tag
Szia!
Nyáron pár hétig kipróbáltam a "másik oldalt", átköltöztettem a dolgaimat egy iPhone-ba, hogy ismerkedjek az érzéssel. (Végül maradtam Androidon, pedig egyébként kellemes csalódás volt a próba.)
Akkor még működött iOS-sel a Pebble, gond nélkül beléptettem a Rebble fiókba is. Értesítésekkel nem volt probléma, sokat nem bűvészkedek vele, nekem ez a fontos része. Viszont például a gyors válasz lehetőség eltűnt az óra menüjéből, iOS-en ezek szerint (már) nincs ilyen opció. Ez viszont hiányzott.
Az App Store-ban még elérhető a Pebble alkalmazás (jó kérdés, meddig):
link -
Ernesst
aktív tag
Feltételezem, a Pebble appnak megadtad az engedélyt az értesítések olvasásához. Régebben a Wear OS app is kellett bizonyos értesítési funkciókhoz (megnyitni sem kellett, csak legyen telepítve). Mindezekkel együtt nálam is előfordul, hogy semmilyen értesítés nem jön át az órára, pedig látszólag minden okés. Ilyenkor az órát újra csatlakoztatom, ha nem segít, a mobilt is és az órát is újraindítom. Utána megjavul.
-
Ernesst
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #7913 üzenetére
Itt tudsz saját magadnak egyszerűbb watchface-eket készíteni: link Backgroundként kép is beállítható.
-
Ernesst
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #7908 üzenetére
A Dialer for Pebble General settings menüjébben a Notification answer pontnál beállítható az Answer button text és a Decline button text. Azt írja az app, hogy ha nem működik az alapértelmezett, akkor érdemes itt átírni arra, amit a mobilod ténylegesen kiír hívások fogadásakor (saját nyelven), így azonosítja az adott parancsot. Nem próbáltam, de lehet, hogy ez a megoldás.
-
Ernesst
aktív tag
Igen, az értesítesekhez a hozzáférés megadva. És alkalmazás engedélyeknél a naptár is engedélyezett. Meg minden más, amire rákérdezett telepítésnél. Nem bántottam az app beállításait/engedélyeit, eddig alapértelmezetten jöttek a naptár események (illetve előtte 10 perccel a kis "betekintő ablak" is).
-
Ernesst
aktív tag
-
Ernesst
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni: Pebble Time-on korábban gond nélkül megjelentek a naptár értesítései. A Timeline-ra is felkerültek az események, meg tudtam nézni, mik következnek.
Most se értesítés, se timeline (ha belépek, akkor "no events" felirat fogad). Sajnos nem tudom, mióta megy ez így, mert egy ideig nem nagyon használtam a home office miatt az órát. A mobilom Huawei P20 Pro, EMUI 10 (10-es droid). Már újra telepítettem a Pebble appot is, újra összekapcsoltam a Rebble fiókkal, az órán FR is volt.
A hívások és az ébresztés mellet számomra a naptár értesítés lenne a legfontosabb funkciója...
Van valami ötletetek? -
Ernesst
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #7799 üzenetére
-
Ernesst
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #7793 üzenetére
Ez elég hasonló, nálam teljesen jól működik: GeekyTime
(Mármint Tiger. Fórumtárs Time-on használt wf-hez hasonló. A bipeshez kevésbé...) -
Ernesst
aktív tag
Szia! Screen tearing? A zebra csatlakozót már cserélted? Úgy tudtam, az a "végső" megoldás. (Nekem PS-em nem volt, a régi Classicomon meg a "tegyünk a hátlap mögé egy kevés papírt" módszer segített, utána már nem csíkozott a kijelző. Csak vigyázni kell, mert ha túl sok a papír, megroppanhat a kijelző.)
-
Ernesst
aktív tag
válasz
Viktor0610 #7370 üzenetére
Na megnéztem "közelebbről": Nálam nem fogadott hívás esetén a telefon értesítési sávjára érkező üzenet jön fel az órán is. Ez nem a Pebble app "phone calls" értesítése, hanem amit a telefon Névjegyzék alkalmazása küld: "Példa Aladár, 12 másodpercig csengett"
A Névjegyzék/Tárcsázó appod engedélyezett a Pebble értesítéseinél? -
Ernesst
aktív tag
válasz
Viktor0610 #7367 üzenetére
Köszönöm az infót, kipróbáltam: automatikus indítást engedélyeztem, akku optimalizáció ki, újraindítás. És működik. Megmaradt az engedélye, jelzi a hívást. Hálás köszönetem.
Egyébként nálam nem fogadott hívásnál rögtön jön a nem fogadottról is az értesítés. -
Ernesst
aktív tag
válasz
safizoo #7361 üzenetére
Én is EMUI 9-et használok (P20 Pro), és hasonló gondjaim voltak. Azt hittem az órám kezdi feladni. Aztán rájöttem, hogy a Dialer for Pebble minden mobil újraindítás után elveszíti az értesítési jogokat: "notification service is not running". A megoldás, hogy újraindítás után belépek az appba, és újra megadom neki. Érdekesség, hogy amikor az app átirányít a beállítások "hozzáférés az értesítésekhez" menüjébe, ott a csúszka "be" állapotban van, vagyis elvileg van engedélye. Kikapcsolom, bekapcsolom, újraindításig megint jó.
-
Ernesst
aktív tag
válasz
zeon.hu #7299 üzenetére
Akkor sajnos nincs tippem.
Még egyet azért belinkelek, hátha, nekem ez is bevált: All That Info -
Ernesst
aktív tag
válasz
zeon.hu #7296 üzenetére
Én az OWM apit be sem állítottam, hagytam, ahogy volt, ott ez szerepel: "default". Az autodetect locationt on helyzetbe állítva szépen frissíti a település nevét is, ha meg gps off-ra teszem, akkor a default location sorba írt város látszik. Mindkét esetben ugyanazt az időjárást jelzi, mint a mobilomon lévő időjárás app (vagy minimális eltéréssel).
-
Ernesst
aktív tag
-
Ernesst
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #7226 üzenetére
Igen, elég megtévesztő egybeesés.
-
Ernesst
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #7224 üzenetére
Elvileg az adott watchface-eket "csak" frissítenie kellene az adott fejlesztőknek, hogy az új API-t használják. Sajnos nem vagyok otthon a programozásban, Redditen olvastam az infót.
-
Ernesst
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #7222 üzenetére
A Yahoo megváltoztatta a weather API-t, amit elég sok watchface használt.
-
Ernesst
aktív tag
válasz
Ernesst #7133 üzenetére
Gondoltam, megosztom, hátha másnak is hasznos:
Most újra jól számol az óra. Úgy néz ki, ez volt a megoldás:
Éjszakára repülő üzemmódba teszem a mobilomat. Ilyenkor az órát is repülőbe teszem, azt olvastam, hogy a folyamatos kapcsolódási kísérlet jobban meríti az akkuját. Na most nem tettem. Kapcsolódva hagytam a mobilt az órával és reggelre rendesen nullázta a lépések számát. Most szinkronban van az appal egyelőre, remélem így is marad. Amúgy meg ez legyen a legnagyobb problémám ezzel az órával. -
Ernesst
aktív tag
válasz
Williamgrant #7132 üzenetére
BT vesztés volt, igen, van, hogy a mobil az asztalomon felejtődik és az óra szól, hogy "helo, nem hiányzik valami?"
Huawei mobillal használom, van saját "Health" appja, ami szintén számol. Eddig nem zavart be, nem is szoktam megnyitni. -
Ernesst
aktív tag
válasz
nyisziati #7130 üzenetére
Köszönöm a választ! Rendben, benézek xda-ra is, hátha nem vagyok egyedül a jelenséggel.
Közben érdekes felfedezést tettem. A korábbi hozzászólásomhoz képest megnéztem, hogy mennyivel mutat most többet az óra és az app. És ugyanannyival nőtt mindkét érték. Tehát pontosan átadja a lépésszámot az óra az appnak, csak az óra mintha egy fiktív, konstans értékről kezdené a számolást. Vagy inkább napközben valamikor hozzáadta, mert reggel tutira 0 volt, az a watchface-en látszott, emlékszem rá. -
Ernesst
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést, ha volt már, nem találtam: P2 órám van és a lépésszámláló elkezdett furcsán viselkedni. A mai adatok: az óra szerint 10579 lépést tettem meg eddig, a Pebble mobil app szerint 4345-öt, ami jelentős eltérés. Korábban a PT órámnál nem voltak ilyen anomáliák. V4.4.0-rbl verziójú szoftver van az órán, a fenti hiba reset után is fennáll. Van tippetek, mi lehet a gond, mi a megoldás? Előre is köszönöm! -
Ernesst
aktív tag
válasz
Williamgrant #6934 üzenetére
Tényleg így van...
-
Ernesst
aktív tag
Szia! A Rebble oldalán account létrehozása után a Pebble fiókod hozzácsatolható a Rebble fiókodhoz. Ezt köetően - kis idő eltelteltével - a Rebble importálja a fiókadataidat és aktívvá válik a Rebble fiókodban a "switch to Rebble" gomb. Kattintás után a hivatalos Pebble appban is a Rebble által biztosított store jelenik meg, elvileg minden szolgáltatás működik. (A hangalapú szövegbevitel, meg a "beépített" időjárás később fizetős lesz, a többi ingyenes.)
Jelenleg még elérhető a hivatalos Pebble store is, megy minden gond nélkül, én még nem váltottam, csak regisztráltam. Elvileg minderre június 30-ig volt lehetőséged, de szerintem mivel a szerverek még mennek, ezért még most is regisztrálhatsz, maximum még nem nyomsz rá a "switch to Rebble" lehetőségre, amíg a Fitbit le nem lövi a hibvatalos szervereket. -
Ernesst
aktív tag
-
Ernesst
aktív tag
Elindult a Rebble store. Amikor utoljára néztem, még nem volt tartalom feltöltve, mostanra elég jól néz ki.
-
Ernesst
aktív tag
Sziasztok!
Találtam kéz alól új állapotú (de legalábbis újszerű) Pebble Classicot. Érdemes még ilyet venni így pár hónappal a hivatalos háttér teljes megszűnése előtt? Jelenleg Time-ot használok, 3 napot stabilan bír, elszomorító a piac jelenlegi felhozatala, ha ennek a tudásához mérem. A Classicon "backupként" gondolkodom, olyanom nem volt korábban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A közösségi finanszírozás egyik legnagyobb sikere a Pebble, az e-ink kijelzővel szerelt okosórába ugyanis nem igazán lehet belekötni.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
- Amazfit GTS 2 // Számla + Garancia //
- Apple Watch Surf Blue Sport Loop - 38/40/41MM
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2026.10.22. Apple jótállás
- újszerű Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 2 év garancia ajándék extra szíj
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest