- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obyboy
addikt
válasz
G4bi89 #35752 üzenetére
Azt tényleg meg lehet próbálni. Nekem múlt héten más ügyben* mondta a Propelleres kisasszony, hogy a két évnél öregebb kártyák elavultnak számítanak és díjmentesen cserélik.
*aponta 2-3 SMS-t kapok
, hogy mobilnet keretem 100MB alá esett, a vicc csak az a dologban hogy 100MB-ról indulok, elvileg 20% alatt kellene csak az SMS-t kapnom de nekem 1kB netezés után küldik...
-
Obyboy
addikt
válasz
G4bi89 #34988 üzenetére
Nekem unofficial LOS van fent, teljesen megvagyok vele elégedve.
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
G4bi89 #34226 üzenetére
Nos alatt nem tudom milyen beállításokkal fut a lightning de ott tényleg lassabb. CM-Lineage alatt is lassabb mint a gyári kernel, viszont vállalható a sebessége és nem olyan darabos. Szerintem jobb mint a nos-ban gyárilag lévő. Üzemidőben pedig jobb mint a gyári kernel.
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
G4bi89 #34219 üzenetére
Én az utolsó CM romra raktam fel szépen sorban az első nem hivatalos lineage-től kezdve az utolsó legfrissebb hivatalos build-ig mindet. Ráadásul az első 7-es CM nightly óta egyszer sem csináltam tiszta telepítést. A lineage is dirty-vel ment fel. És a kernelt is cseréltem, lineage alatt is lightning kernel van fent nálam. Soha egyetlen egyszer sem indult még újra a telefon ez idő alatt.
Az apphoz viszont nem tudok hozzá szólni azt nem használom. Ha arra irányult a kérdés akkor nem szóltam.
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
G4bi89 #33636 üzenetére
Igen, jelenleg a 31-es a legújabb belőle. Nekem is az van fent. Én nem piszkáltam az órajelet meg a feszültséget sem. Minden alap nálam. Simán csak feltettem a kernelt és kész.
#33629 Stigma, neked is a linken szereplő 31-es lesz a jó. A sorrendet is jól írtad. Nálam sokkal takarékosabb ezzel a kernellel.
-
petipetya
nagyúr
válasz
G4bi89 #33310 üzenetére
CM 14.1 van fent, jelenleg a 25-i builddel.
- Gmail tökéletesen működik, a 19-i build alatt nem egyből jelzett a push, de a 24-i buildtól kezdve már rendben működik. Pipa.
- Hanghívás pipa.
- WhatsApp esetén alig észrevehető bakelit hatás van a hangüzenetekben, de ettől függetlenül hangos és tisztán érthető. Pipa.
- Messenger hangüzenet tiszta és hangos, pipa.
- Viberben csak pötyögök, jól működik, pipa.
Mindegyik üzenetes appban megjönnek az értesítések.Nyugodtan tedd fel a Nightly-t, de a changelog alapján hamarosan lesz új build (akár ma is beeshet).
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
G4bi89 #33310 üzenetére
Megy az összes, jobban, mint cm13 alatt bármi. Lightning kernelt pont ma immár sokadszorra is letöröltem; szerintem túlságosan sok feature van benne, ennek dacára nem túl hatékony, viszont könnyű elszúrni vele alapvető funkciókat. Először próbáld ki a cm14.1-et pár napig és aztán töprengj kernelen.
Vannak módosított romok is: tugapower, lagfree (jgcaap), vagy Nitrogen (utóbbi aosp alapon). Keress rá xda-n. Ezek mind jobban optimalizáltak a nightly-knál, de nem mentesek azok esetleges hibáitól, hiszen rájuk épülnek. -
Tibko8
senior tag
válasz
G4bi89 #29941 üzenetére
TWRP 2.8.7.0 nem tudta a modemet telepíteni de a 2.8.6 0-vel nincs gond én is azt használom és akár mire állok át semmi probléma nincsen.
Természetesen lehet fastboot-on keresztül is telepíteni de az több idő vissza állítani mindent. Megint root adatok képek vissza állítása.
-
dragonfire44
tag
válasz
G4bi89 #29796 üzenetére
DE
Pont most játszottam egy szűz verzióval ,mondom most nagyon alapos leszek.
Ha az "Ébren tartást" kinyomom akkor hasal el.CM 12.1 (2015.11.17) van fent. "open_gapps-arm-5.1-pico-20160318" gappsal. De ezekszerint a gapps mindegy is. Mert szedtem le vagy 5dbot de ezzel akkor kiderült hogy mi a gond.
Már csak 1 dolgot nem értek. Leszedtem ezt: [link]
Ez ugye COS. De mikor letölti "cm-12.1-YOG4PAS2QL-bacon-signed" a neve.
Na most a CM a CyanogenMod nemde? COS meg a Cyanogen Official System.Lehet picit már káosz van bennem
De COS-ból cm-12.1-YOG4PAS1N0-bacon-signed vagy cm-12.1-YOG4PAS2QL-bacon-signed(28/10/2015) vagy cm-12.1-YOG4PAS3JL-bacon-signed-fastboot- (ez már volt fent,ennél is szivattam magam az ébren tartással.)
-
Dolphine
addikt
válasz
G4bi89 #27122 üzenetére
Köszi ez lesz az!
Ozsi009 A Recovery után még nem mentem tovább (csak megnéztem, hogy milyen a menü, hogyha hosszan nyomom a kikapcs gombot), de ezek szerint ott van több lehetőség is, így nem kell külön a bootolás után a Recoveryben bohóckodni!
Ma is tanultam valamit!Majd otthon ugrok neki a frissítésnek és a Wipe Cachenek, mivel most melóhelyen vagyok és a telóban sincs túl sok nafta!
Jól tudom ugye, hogy így minden megmarad, nem áll vissza a gyári beállításra?
-
farena
tag
válasz
G4bi89 #24655 üzenetére
Igen az 11S.
Igazából a lépések száma és a sorrend miatt kérdeztem. Nincsenek recovery.img, static_nvbk.bin, boot.img, cache.img, system.img, userdata_64G.img parancsok. Ez utóbbi (userdata_64G.img) nem tudom mit takar. El lehet hagyni?
"P.S This Userdata will wipe ur internal storage you can skip it if you want."A második szerint csináltam én is. Csak hát a kíváncsiság.
-
hyperspace
őstag
válasz
G4bi89 #24497 üzenetére
Csináltam én is egy mérést. Próbáltam úgy használni, ahogy szoktam a telefonjaimat. Szerda óta van meg a telefon. Wifit csak otthon használok.
-
-
mgTerminator
veterán
válasz
G4bi89 #20910 üzenetére
Én az Elixir widgettel nézem a fogyasztást, félpercenként frissít, és sajnos ez a tapasztalatom, ha nem zárok be mindent, nagyobb a fogyasztás készenlétben. Alapból nekem 9mA mert a Bluetooth be van kapcsolva. Ha nem hiszed, sajnálom, nem fogom bizonyítgatni. Amúgy szerintem is gáz hogy nem tudom kihasználni a 3Gb RAM-ot!
-
kano
nagyúr
válasz
G4bi89 #20873 üzenetére
Nekem sem látszik semmi, hogy ébresztgetné. Érdekes, hogy előbb-utóbb minden képpen csinálja. Régi fw, régi gapps kb 1-2 napig standby fogyasztása 7-12mA, utána pedig ismét felugrik. Semmi olyan komponenst nem frissítek ami csinálhatná. Szerintem a google lesz a ludas. Új fw-vel de gapps nélkül teljesen normális a fogyasztás.
Lehet, hogy visszatérek 4.4.4-re. -
Danika256
aktív tag
válasz
G4bi89 #18298 üzenetére
A mostani zipben minden kisebb particiónak az image fájljai benne vannak. Egyedül a system image van datban, img helyett. Valószínűleg ez nem menne fel fastbootból, meg az appok telepítése is másként zajlik így..
De ha nem vagy benne biztos, hogy minden felmegy, szedd ki a zipből a kis image fájlokat, told fel őket fastbootban, aztán utána TWRP-ben meg mehet fel rendesen -
FeRkE
őstag
-
válasz
G4bi89 #15831 üzenetére
A kulcs az, hogy több darabot kell rendelni, tehát többen kell összeállni és akkor feleződik a postaköltség
Mai árfolyamon nézve:
1 db -> 103k (€ - 299+17+19)
2 db -> 97k (€ - 299+(17+19)/2)
3 db -> 95k (€ - 299+(17+19)/3)
4 db -> 94k (€ - 299+(17+21)/3)szóval ha három ember összeáll már 10ezret lehet spórolni, efelett már párszázforintokat nyer az ember, amiért nem érdemes pöcsölni
-
micafighter
nagyúr
válasz
G4bi89 #15831 üzenetére
Meglátjuk mennyi lesz a szállítás Mo.-ra, attól függ hogy lesz e még értelme a mailboxde-nek.
,,299€ az nálam sehogy sem 104ezer forint" Ha nem akarnak folyamatosan változó árakat, akkor figyelembe kell venniük az árfolyamkockázatot, ne feledjük minimális haszonnal dolgoznak, így nem engedhetnek meg maguknak veszteséget az átváltáson.
Egyébként az is lehet hogy euróban kell fizetni a magyar rendelést is és csak tájékoztató jellegű árat írtak ki forintban, akkor meg tökmindegy hogy milyen árat írnak ki forintban. Ha valaki kosárba tudja tenni a telefont, akkor majd a paypal oldalon látni lehet, hogy milyen devizában kell fizetni a magyar rendeléseket.
-
Criton
veterán
válasz
G4bi89 #13694 üzenetére
Ok rendben, köszi. A probléma még nem CM12S-en volt, ha nem sima CM12-n.... sajnos CM12S-ről még semmi hír nincs...., de most hogy megláttam a jó öreg 4.4.4-es rendszert, tettem is vissza az utolsó használható linaro temasek romot
, nightly-kat pont az ilyen hibák miatt kerülöm.... Temasek és Katinatez többnyire teszteli a ROM-kat, mielőtt kiadják szerencsére (nem teljesen, csak annyira, hogy tégla ne legyen belőle)
-
Danika256
aktív tag
válasz
G4bi89 #12611 üzenetére
Figyelj,a ROM-ok összehasonlításához igenis nagyon jók, de sosem szabad csak 1-re alapozni, mert optimalizáció függők. Viszont a 3 eltérő program nagyon szépen visszaadja a rendszer teljesítményét összességében. Én sosem tesztelek teljesítmény centrikus módban, úgy a 44S is hozza nagyjából amit kell, de én nem használom olyan módban a telót az akkuidő miatt. Sokat kipróbáltam, de aki használja játékra is a gépet vagy összességében mint tabletet, valamint fontos neki a maximum teljesítmény amit kihozhat belőle, akkor nem kérdés, hogy a 33R verziót kell használni jelenleg. Úgy gondolom, most egy jó ideig ez fog maradni nálam, aztán majd meglátjuk mit tud a nyalóka.
A 44-es verzióból meg kiszedtem a kamera appot, mert az jobb volt benne. Most már az is okés!Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
micafighter
nagyúr
A gyári recoveryben pedig csak gyári cuccokat lehet telepiteni, akkor is ha nyitott a bootloadered, csak custom recoveryből tudsz telepiteni nem gyári dolgokat. Legalábbis ez 33R-nél és az előtt még így volt, de ez persze változtatott. Sajnos most nincs 1+1em hogy biztosra meg tudjam mondani most mi a helyzet.
-
micafighter
nagyúr
Az a trükk hogy a 25R és az az előtti CM11Sen a
fastboot boot recovery.img
parancshoz nem kellett bootloadert nyitni, zárt bootloaderrel is működött. A fastboot boot recovery.img paranccsal egy custom recoverybe tudtál bootolni a telefonnal, onnan pedig elég sok mindent lehetett. Pl sideloaddal feltelepitettem egy custom romot (Paranoid Android) - zárt bootloader mellett.
Ezt az exploitot 25R-en lehetett utoljára használni, a frisebb verziókban nem fog működni zárt bootloadernél a fastboot boot recovery.img parancs, csakis nyitott bootloaderrel fog működni, ezt jelentené a hibaüzenet:
FAILED (remote: Device not unlocked cannot boot)
Tehát sheratan hsze amire válaszoltál, az 25R és korábbi verziokon működik csak.
-
micafighter
nagyúr
$ SU
(#8140) micafighter -t kiegészítve: a bootloader visszazárása fastboot oem lock paranncsal nem okoz próblémát
(a toolkitekkel való visszazárás viszont komoly problémákat okozott több embernél is xda-n!!) A fastboot oem lock parancsot személyesen is alkalmaztam az 1+1-nél tesztelési céllal, és a blogos cikkem elkészítése érdekében.
-
oscar1985
csendes tag
Sajnos valoszinuleg soha nem lesz olyan stabil, mint egy Nexus, de cserebe sokkal tobb dolgot testre lehet szabni. A CM nem atlagos felhasznaloknak valo, hanem olyanoknak akik kihasznaljak a plusz funkciokat es cserebe elviselik hogy nehany teren kompromisszumokat kell kotni. De enis bizom benne, hogy idovel jobb es jobb lesz!
-
madgie
titán
Én csak az utóbbi két rom óta ismerem a telefont, de valóban többet bugzik, mint egy Nexus, hovatovább egy mókolt (gravitybox) Moto X is jóval stabilabb volt.
Nem rossz kütyü amúgy, az akkuidő egyenesen fenséges (főleg a Nexusokhoz mérten), de kicsit "átlagdroid" a bugokat tekintve.
-
micafighter
nagyúr
Felesleges visszazárni, mivel nem jár garanciavesztéssel a BL nyitás, sem a rootolás. A tampered bit az első nyitáskor false értékről true-ra vált, de a blogos cikkem hozzászólásainál kiderült hogy már gyárilag tampered bit true értékkel jönnek a telefonok. Szóval ha visszazárod akkor átlag user nem fogja tudni hogy nyitottad, azt látja hogy a tampered but true, de most már ilyen értékkel jönnek a telefonok a gyárból, legalábbis többen is így kaptuk. De ismétlem semmi okát nem látom a visszazárásnak, mivel nem jár garanciavesztéssel a Oneplus One esetén.
(#8139) ittakary mindkettő jó telefon, de N5-öt csak akkor vennék a One helyett, ha jelentősen olcsóbb lenne. XDA-n sokan váltottak N5-ről One-ra, és pozitiv visszajelzéseket olvastam.
(#8136) vikkboy olvass kicsit vissza a topicban, akinek van meghívója az szokta itt jelezni.
(#8132) valsavis miért szeretnéd levenni?
(#8127) stickermajom lehet
Ha lesz időm összeszedem.
(#8116) MartOOn szerintem csak egy driver kéne a telefonhoz, hogy az XP felismerje. Android SDK mondjuk nem tudom, hogy fut-e rajta, de még ha nem is futna, biztos van rá megoldás.
(#8115) HateEternal: A Mailboxde-hez meg fog érkezni, ID alapján látják majd hogy a tiéd. 4 óra processing nem a világvége, van akinél napokat állt processingbe. Minimum 1-2 nap processinggel érdemes számolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest