- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obyboy
addikt
Én sem járok warez oldalakon és appokat is csak playstor-ból telepítek (még az OPO-n voltak Apkmirror-ról appok de már az is a múlté). Leginkább a bankos pénzügyes és szolgáltatói appokon lévő adatok védelme miatt van fent az eset is. Meguntam havonta regelgetni ezért keresek alternatívát.
-
RetepNyaraB
veterán
Mert végre sikeresen kódolta a "biztonsági" részeket. Selinux, safetynet. Azért használunk custom romot, mert sokoldalúbb a gyárinál, ki lehet belőle gyomlálni a sok felesleges szart, hegeszthetjük kedvünkre. Nekem azonban ezek már eltörpülnek a szíváshalom mellett, amellyel egy egyszerű bank, vagy stream szolgáltatás telepítése jár. Nem éri meg. Szerintem nem vagyok egyedül, de véleményem nem reprezentatív
-
Obyboy
addikt
Már csak TVgo nézése, netrádió és deezer hallgatásra használom a telefont így nem nagyon tudok releváns infót adni a fogyasztásról. Van hogy napokig repülő módban van és van hogy egy napig folyamatosan szól róla a deezer.
Legutóbb kb 6 órán keresztül ment a deezer (wifi-n) túlnyomó részét kikapcsolt kijelzővel és (jack-en keresztül) egy aktív hangfalból szólt a zene, azt bírta.
Legközelebb ha eszembe jut megnézem mennyi idő alatt mennyit merül. -
Obyboy
addikt
Pontosabban "csak" 4000 az a 4200. Próbálom 30-90% közt töltögetni, így nincs saját tapasztalatom mit visz 100%-->10%. Nekem a kb 90%-->30%-ra durván 1,5 nap alatt merül, napközben folyamatosan bekapcsolva a wifi, a mobilnet és a bluetooth, navigálás nincs benne, ezzel a használattal megvan az 5 SOT.
Múlt héten nyitottam a BL-t és tettem fel az EU dev ROM-ot, eddig úgy érzem javult az akukezelés és az ujjlenyomat érzékelő is.Mikor megjött a 9T és elkezdtem átköltözni kicsit olyan érzésem volt, hogy nem kellett volna lecserélni az OPO-t mert még mindenre jó. Használat közben hamar rájöttem, hogy a Mi9T villám gyors az OPO-hoz képest, a saját fotó appja nagyságrendileg jobb képeket készít és a GCam még erre is ráver. Sajnálom, hogy az OIS-t kihagyták belőle.
-
grizlisandor
veterán
Értem, hát nem egy nem termékpolitikát folytatunk a Xiaomi-val.
TechFunDo(katt) srác is a 9T helyett az A80-at teszteli... Elvileg a héten azzal is meglesz.
Hasonlítgattam a Pro-val,
730 vs 855 proci, ahogy nézegettem a 730 energiatakarékosabb, de bőven elég mindenre.
6 vs 8 giga ram, O+O sose fogyott még el a ram, szerintem elég lesz a 6 giga.
QC4 vs QC4+ töltés, elvileg a + töltést is tudja a chip, de a xiaomi szoftveresen tiltja.
Jobb kameralencse a Pro-ban + lézeres autofocus. -
stigma
addikt
-
-
Obyboy
addikt
Igen tudom.
De hajt a kíváncsiság ezért csereberélem a ROM-okat.
Ha nem elérhető akkor át van irányítva a saját számom a cégesre így nyugodtan kísérletezek az OPO-val. Egy ideje már az Ubuntu Touch kipróbálásán kattog az agyam, de még nem szántam rá magam. -
Obyboy
addikt
Köszi, de inkább maradnék Android 9-en. Október eleje óta több Pie ROM-ot kipróbáltam, drasztikus stabilitásbeli problémát egyikben sem tapasztaltam. Wifi, mobilnet(4g), Bluetooth, GPS mindegyikben kifogástalanul működött, telefonáláskor a hangminőséggel sem volt semmi gond. SOT nekem nagyjából ugyan az mint Oreo alatt volt. Egyetlen hátrány, hogy az új Ingress nem fut rajta.
-
Obyboy
addikt
Szerintem a Lollipop óta csak marketing duma az aksiidő javítása.
Használat közben az éppen futó appok nyúzzák a hardvert így merítik az aksit itt nincs mit javítani (csak az appokat lehetne optimalizálni de ez tudtommal rendszerfüggetlen). Standby módban megjelent a doze mód (és továbbfejlesztései) de ez ugyan azt csinálja amit a greenify csinál. -
RetepNyaraB
veterán
Najó, akkor feltehetőleg nem kompatibilis a telefon. Kell valami hdcp szabvány-szerűség a streamhoz és a netflix még a kanyarban sem volt, mikor a snapi 701(5) kijött. A V20 nekem is tudja már. Így az apk mirrorral sem érdemes vesződni asszem. Kibírja agyhalál nélkül a lányom, míg reszelik a 6s-t...
-
-
Dolphine
addikt
Én is sokáig idprophecyt használtam, majd áttértem LOS 15.1-re, de sajnos nem folytatja tovább.
Ezt a régi ROM-ot honnan lehet elérni? idprophecy oldalán ugyanis csak a 15.1-esek vannak fenn.
Valamit muszáj lesz csinálnom a telóval. Tegnap este több mint 20%-ot merült!
Most vagy a ROM, vagy a teló kezdi megadni magát, vagy a SIM. Az utóbbinak még adok egy esélyt. Van arra lehetőség, hogy a SIM kártyát ne csak a saját tűjével lehessen eltávolítani? -
norbert1998
nagyúr
-
Maffia91
aktív tag
Az a bajom, hogy valahogy irtózom a HTC-ktől... Nem tetszenek. Ettől persze még lehet jó, de valahogy nem érzem magaménak.
Az OP6 kamerája szerintem, ahogy teszteket olvastam, láttam, nem olyan vészesen rossz. Átlag minőség. De semmiképp nem mondanám rossznak. Vagyis az én szemem nem látja annak.
#balazs1022: Ne is mondd... Én sem gondolkodtam rajta... Aztán tessék... Választanom kellett...
-
balazs1022
őstag
Nem eredeti aron gondoltam. De ahogy utanam is irtak, a semminel jobb.
Lehet vkinek pont ilyenre van szuksege
.
Ha nem dobta ki a regi lcd-t lehet megerne lefejtegetni rola a uvegdarabokat es felragsztani egy uj uveglapot. Mar ugy sincs mit vesziteni, ha ugy is szemetbe kerul. -
Obyboy
addikt
Ez tuti. Pl én az OP2 megjelenés előtt $50-ral leakciózott utolsó szériából vettem az OPO-t, ebben biztosan más sorozatból származó alkatrészek vannak mit az első szériákban.
Igazad van a tűréshatárokkal is. Az is közre játszik, hogy a telefon összeszerelő gyár minden alkatrészt egy-egy adott tűréshatáron belül vesz meg, de mire összeszerelésre kerül a készülék a különböző alkatrészek tűrései különbözően hathatnak egymás működésére. Ezt továbbgörgetve pedig az eltérő felhasználási szokások is mind máshogy veszik igénybe az alkatrészeket így azok mindenkinél máshogy örgednek. -
guyver
senior tag
De ha letilt minket meg a kínai telefonokat kevesebben infót gyűjt be. Inkább úgy kéne, hogy Kínába tiltsák le, ha itt használsz kínai telefont akkor azt ne. Nekik pénz jön abból is ha vásárolsz a play áruházból, nem? Vagy azt teljes egészében a program feltöltője kapja?
-
balazs1022
őstag
Akkor te is jo oreg lcd parti vagy
Nekem nagyon nem jon be a Led technologia. A feketen es az eros fenyeron semmi mast nem tud.
Sok led-es keprnyot lattam. A benti céges monitorom is led, de nagyon vacak, az egesz zoldes arnyalatu még a szememet is bantja, elotte lcd volt (no problem)
Telefonon sem tudom elviselni, akarhany szogbol nezed mindig mas arnyalatot latsz. Mint a szivárvány, olyan. Es akkor ott van meg h techonoligiajabol adodoan hajlamos a beegesre, illetve a kék pixelek mennek eloszor tonkre. A fejlesztesek csak arra jok, h ezt az időt eltoljak.
Jo pelda a bolti vagy reklam anyaggal kiallitott keszuleket megnézni: plLCD, IPS = őrök élet + 1 év.
-
rum-cajsz
őstag
Én továbbra is a 7.1-es Szultánra esküszöm.
-
norbert1998
nagyúr
Az összes hardveres gomb rempolása spéci funkciókkal, ez az egyik legfontosabb (bár talán ez utólag is mehet)
Képernyő tetején simizéskor fényerő állítás
Gyorsbeállítások sávon időjárás, napszakfüggő háttér
Wifi, térerő és aksi, időn kívül semmi extra ikon fent, az óra pedig középen
környezeti kijelző
meg nem tudom még, de elég sokminden apróságot még -
Mate
nagyúr
Mennyiért lett volna Szegedről? Illetve eredeti?
Nekem eustockos. Nem is hajtottak el fél éve, csak most. Most viszont már mindenkit.
(#37359) pedrobike: Teljesen felesleges lenne OP5-re váltani. Amire kell tesómnak a telefon, mindent 100%-osan kiszolgál. Akksi miatt lecserélni értelmetlen lenne.
-
RetepNyaraB
veterán
:bow:
Nekem nem voltak túl jó tapasztalataim nugát vonalon jgcaap-pal, de marshmallow alatt egyértelműen a legjobb.
Általánosságban váltottam aosp-re, a jóval komolyabb fícsörök miatt. De jellemzően nőket ezek nem hatják meg, tehát ők az egyszerű és stabil dolgokat szeretik, ami nem kérdez vissza.Ui, off: ha valaki lát occóé hibás OPO-t, ne tarcsa magában. Kéne belőle az alaplap. 30k az nem olcsó, a miheztartás végett
Tegnap összehegesztettem a törött és görbült elöl-hátul Xperia Z2-t, szingapúri utángyártott alkatrészekből. Csodák csodájára még az nfc is megy. Csak a kijelzőn van lefestve a Sony felirat. Gondolom perrel fenyegetőztek a jappánok 😂 -
balazs1022
őstag
Tudom h ez nem jelent biztos alapot az ervelesemhez. De probalt 2 egyforma kepet osszevetni. Azt hiszen h eleghasonlo a két kép. Mibdegyik nyári kép, ami jo időben készült. A nap fénye mindkét képnél hatulrol jott. A fák is nagyjabol ugyanolyan tavolsagra vannak. Valamint a 100%-os nezetkor is olyen teruletet valasztottam ahol a fáklombozatai egyforma nagysagauak.
De én nem azt állítottam h az enyem a legjobb telefon es nincs jobb. Csak h a mai telefonok a nappali fenyben kb egyforma szintet hoznak. Ergo ezert vilagosban nem sok kulonbseg van az opo es u11 kozott.
-
balazs1022
őstag
Hát pedig nappal semmi különbség nincs az én szememmel:
Íme egy példa:
U11
OnePlus OneMindkét kép raw-ból van. Az U11 képe a mobilarena-s tesztből van. Az én képem meg Wide Angle (170°-os látószögű) lencsével készült, de a lényeg ugyanaz. Képminőségben és részletben nincs különbség.
Egyedül amiben jobbak a mai telefonok, hogy kevesebb fénynél bemozdulásmentesebb képet tudnak csinálni. De ezt RetepNyaraB kolléga nagyon jól kifejtette.Hogy kevesebb képnél mire képes, arra korábban hoztam példát.
(#37322) RetepNyaraB : Azért jó, hogy visszakaptad a pénzed, csak az eltöltött időt buktad, amit nem lehet pénzben kifejezni. Remélem hamar találsz megfelelő donort.
Az LG-ből a G4 sikerült a legjobban kamera ügyileg. Ez jobb a Oneplusnál és az U11-nél is. A nagylátószögű kamerát meg utólag is be lehet szerezni, ahogy láthatod a fentebb linkelt képet. Így nem szükséges csak ezért LG-t venni. -
balazs1022
őstag
Az opo-ba es az oppo-ban is ua. a kamera van (IMX214).
Azokat az aranyokat, amiket irtam, ott arra ertettem h kevesfenynel a mienknel a fele kép rossz lesz (kb5/10 aranyban). A htc-nel meg erzekenyebb a szenzor ezert nem sok kép mozdul be. Nappal meg sztem egyforma a 2, ott nincs kulonbseg. (Foleg az azonos megapixel szam miatt is). -
RetepNyaraB
veterán
Up 👍
Adatokat lopni, szervert feltörni bárhonnan/bárhol lehet. Jelenleg az OP hatalmas hype forgalmat bonyolít, valószínű a biztonsági vonaluk nem erre méretezett, és/vagy kevés emberük van felügyeletre. Mire észrevették, késő volt. Láttunk már rengeteg ilyet. Magára vessen, aki bármilyen téves paranoiából kifolyólag nem használja a modern lehetőségeket (ld. Paypal, akit rühellünk ugyan, de egy plusz védelmi vonal).
A kémkedésről le lehet akadni végre; mindenki ügyeskedik,
potenciális reklámfelületet keresve (észrevetted már pl., hogy csak gondolsz valamire és másnap a google már ennek megfelelő reklámokat dob fel? Ott miért nem problémázol?). Az OP elnézést kért, kicsit tekert a felhasználói szabályokon és slussz. -
hedgehog
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Ingatlanos topic!
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Napokon belül megjelenik a Warhammer 40k: Rogue Trader
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest