OnePlus One - Kína már itt One

Bevezető, tartozékok

Valami változik a telekommunikáció világában. Egyre többször hallunk és látunk olyan, a távoli Kínában felbukkanó készülékeket, melyek a nagy gyártók legkomolyabb modelljeivel is felveszik a versenyt. Bár jelenleg ezek szinte egyike sem kapható például Európában vagy Amerikában hivatalosan, ennek csak a Samsung, Nokia és társai örülhetnek. Mi pedig bosszankodunk, hiszen a hírek láttán csorgatjuk a nyálunkat, főleg ha az ottani árat is leközlik, ami nem egyszer sokkolóan alacsony.

OnePlus One kézben
[+]

Számunkra mindig jó érzés egy-egy ritkaságot, különlegességet tesztelni, főleg, ha azt olvasónktól kapjuk. Így volt ez most is, én kaptam egy privát üzenetet a fórumon, hogy lenne-e kedvem OnePlus One-t kipróbálni. Egy ilyen felajánlásra csak egyetlen válasz létezik, úgyhogy némi szervezés után máris a kezemben volt a telefon. A OnePlus One olyan kincsnek számít, hogy az országban talán még 10 darab sincs belőle, de Kínán kívül mindenhol igazi ritkaság. Ez nem azért van, mert valami Vertu konkurens luxusmobil. Az Oppo-hoz szorosan kötődő gyártó limitált példányszámban, és jelenleg meghívásos módszerrel értékesíti. Ezt már elkezdték feloldani, viszont hiába zúdulnak a megrendelések, a várólista igen hosszú. Még a legnagyobb nemzetközi techoldalak közül is csak 1-2 helyen olvashatunk tesztet róla, ezek ráadásul prototípusokról szólnak, a mienk viszont egy teljesen végleges példány. Csapjunk hát bele, mert lesz mitől ámulni!

OnePlus One vs. LG G3
LG G3 vs. OnePlus One

A doboz már önmagában megvett engem. Eszméletlen jól néz ki a lapos, fehér-piros színre pingált csomagolás. A hálózati töltőfej egy önálló kis dobozkában pihent, a lapos pakk rejti a többi cuccot. Már itt érdemes megjegyezni, hogy maga a doboz is igen minőségi, nem filléres karton vagy szimpla festett papír, még a fogása is kellemes. Először a piros részt kihúzzuk a fehér keretből, majd felnyitva rögtön a telefon tárul elénk. Ez egy műanyag tálcán pihen, ezt is távolítsuk el és meg is találjuk a tartozékokat. Rendkívül gusztusos és igényes a tálalás, egy apró, kínai nyelvű irományon felül az USB kábel és a SIM tálca kiszedő tűje vár itt minket. Előbbi piros, lapos kábellel, fehér csatlakozókkal, gumi kötegelővel döbbent le, míg utóbbihoz egy kulcskarikára is felfűzhető, szintén piros gumi tárolót adnak, eszméletlen ötlet.

OnePlus One hátlapi kamera és vaku
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Oppo Find 7a - Heaven Street Seven

    Ellátogatott szerkesztőségünkbe az Oppo új csúcskészülékének szerényebb változata, és alig bírtuk útjára engedni. A Full HD kijelzős és csúcssebességű készülék számos kellemes extrát rejt.

Hirdetés