Hirdetés
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Honor Magic V2 - origami
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
-
Mobilarena
OnePlus 3 - A harmadik Plus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagytoll
senior tag
Nem tudom mi történt, de picit akadt a telefon, mondom restarting, az nem árthat. Hát dehogynem... Restart után nem akart bekapcsolni a kijelző, néhányszor felvillant a háttérkép és ennyi. A vicces, hogy a kikapcsoló menü meg teljesen jól működött. Oké, mondom biztos bug, restart-semmi. Wipe cache, semmi. Ezek után eszembe jutott hogy van egy egyhónapos mentésem, töltöm vissza erre a felénél valami efs cuccnál kiírja, hogy failed... Azért megpróbáltam mégis elindítani, és siker! Jó kis kaland volt, de azért lett volna más dolgom is...
Legalább mostmár a kamerám se fagy ki állandóan
-
Scooter74
őstag
Gyerekek mit tudtok ti kinlódni nem is értem.

Én meg csak használom hosszú idő óta a Beta_11-t.
Semmi gondom nincs vele, sőt nagyon megvagyok elégedve.

-
Akinek üzemidő problémája volt a 4.0.2-vel (mint például nekem), azt bátorítanám, hogy rakja fel a 4.0.3-at, nagyságrendekkel jobbnak tűnik jó félnapnyi használat függvényében.
-
K82
őstag
válasz
ratobi
üzenetére
Nem mókolás ez, az OOS-t kapod választható extrákkal amiket vagy telepítesz vagy nem. Ez a mókolás.
-
t181
senior tag
válasz
PistiSan
üzenetére
1. Pár órával, egy-két nappal később a Freedom OS is frissül.
2. Mehet a dirty flash, de itt a /system partíciót is wipe-olni kell (le van írva minden az első és második posztban)
3. Egy zip-et kell feltenned és kész vagy, nem kell cserélni a kernelt. (én nem tettem fel az ElementalX-et, amit a Freedom OS telepítőjéből ki lehet választani, hanem külön raktam fel a blu_spark-ot)
4. Tedd fel eng.stk v15-ös TWRP-jét, ezzel mindent fel tudsz rakni (Freedom OS-hez, hivatalos zip-hez is ezt használtam)
5. Nem lesz baj az f2fs-selÉn már egy ideje Freedom OS-t használok, nem volt vele baj. Igazából ez a gyári rendszer + lehetőség a ROM pucolására, illetve olyan dolgok felrakására, amiket egyébként külön zip-ből tennél fel vagy utólag telepítenél. Tehát csodát nem kell várni tőle.
Tegnap este feltettem a Render Kernelt, amiről annyit érdemes tudni dióhéjban, hogy teljesen máshogy kezeli a CPU-t, mint bármelyik másik kernel (HMP - EAS). Viszont ahhoz, hogy igazán jól működjön magán a rendszeren is változtatni kell, így erre az egész műveletre nem igazán alkalmas az OOS. Ezért tegnap egy srác feltett egy olyan Lineage OS verziót, ami fel van készítve arra, hogy jól működjön a kernel. Fel is tettem a rendszert és a kernelt is és eddig jól szerepel.
Lineage OS
Kernel
Nem igazán szeretem a Lineage OS-t (már a CM-es korszakában sem kedveltem), mert folyamatosan jönnek-mennek a build-ek, amikben olyan bugok vannak, hogy égnek áll az ember haja, de a kernel miatt feltettem ezt a buildet és nem találtam hibát.
Szóval, ha kernelt nem is szeretnéd feltenni (a fejlesztő írja is, hogy elvileg nem lehet benne komoly hiba, erősen fejlesztés alatt még(mert nagyon új még ez az EAS irány)), a rendszer tökéletesen működik, egy próbát megér. -
racerx
őstag
válasz
PistiSan
üzenetére
Freedom is frissül, ha frissül az alap OOS. Simán egymásra lehet flesselni, systemet kell csak törölni előtte, mást nem, minden adat megmarad.Kernel az más téma, vagy raksz alá valamit, vagy gyárival használod.
Egyébként szerintem is fölösleges az egész, amit itt kapsz (aromával), azt saját magad is beállíthatod, letörölheted, beállíthatod.(kernel, gyári appok, stb). -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Tegnapi OOS 4.0.3 full ROM frissítést valahol elcsesztem, és a telefon full alap állapotban indult.
Van root és TWRP is, tehát nem gyári teljesen.Na szóval, gondoltam akkor adok egy esélyt a LineageOS-nek, vagy a FreedomOS számára.
Kérdéseim lennének.
FreedomOS ha jól látom mindig egy adott OOS verzióra épül.
1. Mi van akkor ha frissül az OOS verzió?
2. Lehet fájdalommentesen frissíteni a verziót között, vagy mindig gyalulni kell a rendszert?
3. Hogy kell felrakni? Van ahol kernelt is cserélni kell azt írták, volt ahol meg simán flashelnek egy ZIP-et.
LineageOS
Tegnap próbáltam ezt is felrakni, de valami error 7-es hiba üzeneteket kaptam, előtte gyalultam mindent a telefonról.
Se a Nightly se az Experimental verzió nem ment fel.
A lineageOS ellen szól, hogy még nincs hivatalos stabil verzió, csak Nightly, bár ehhez meg hetente jön a frissítés, szóval OTA-n kapom a javításokat folyamatosan.
+ Tableten is ezt használom, ott néha belassul, de mindig is szerettem a LineageOS(CM) romokat.4. Hogy kell felrakni a LineageOS-t?
5. Jelenleg 4.0.2-es OOS van a telefonomon, F2FS partícióval, lehet a cutom romot ezt nem szeretik?
Bocs a sok kérdésért, csak nem tudom hogy LineageOS, vagy Freedom irányba induljak.
Érveket és ellenérveket szívesen olvasok, a mai estét ROM-olásra szánom.Köszönet előre is mindenért

-
Ez nem tünteti el, csak egy külön zip fájl, ami 4.0.3-as firmware-t + modemet telepíti, azoknak akik nem akarják emiatt letölteni a full romot.
Igen simán flasheled TWRP-ben
Fentebb téma volt hogy a 4.0.3-ban javítottak egy bugot aminek hála visszatér a DM verity screen, erre akartam csak rácáfolni
(#19473) PistiSan : Pontosan így van ahogy írod, csupán néhányunkat zavart a plusz figyelmeztetés, meg a hosszabb boot idő, ennyi

Szerk: Én ugyan nem csinálok ebből problémát, csak leírtam a tapasztalataimat, ha visszatért volna se halok bele, de ha csak 2 command és fél perc melón múlik az egész akkor biza élek a lehetőséggel
-
Madoc
veterán
Kérdésem még ugyanaz.: van long screenshot a 4.0.3-ban?
-
ratobi
senior tag
mert rootolt a rendszered. Nem?
-
cd334
tag
4.0.3-ban sajnos javították, nem működik a kiskapu a alert slider-nél, tehát most már lehetetlen csak rezgő módba rakni ne zavarj, vagy csengetés állapotban. Ezeket nem érdekli a feedback?
-
oba
addikt
Tök jó, hogy már megint azt csinálja nekem mint az előző updatenél... hogy a kis csomagra installation failed -et dob, most meg szedi a teljes romot...
-
racerx
őstag
válasz
kentucky
üzenetére
Tégyleg? Én a full-t felraktam twrp-ből, majd, vissza a twrp + superuser, de nem jött elő. Előtte a 402-n csináltam meg az adb-s parancsot.
Mondjuk az is igaz, hogy sokat nem számít a figyelmeztetés, ennyit megért nekem , hogy egy soros paranccsal kikapcsolom, az előtte olvasható jópárfajta variálást vele (ami az xda-n volt), már a rosseb se csinálja (ta) meg. Akkor marad így. -
zhata
senior tag
A 4.03-as full ROM letölthető innen.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
sszemtelen
üzenetére
Aha . Ès , ha nincs csúszka , hanem csak hangerő gomb , azzal sem lehet csak rezgèsre rakni , majd ha úgy alakul akkor nèmítani ? 7.x.x alatt ...
Úgy èrtem más telefonnál . -
sszemtelen
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Sokszor le lett írva hogy ez droid 7.0 dolog, független az OOS-től.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Ebben javították , hogy legyen : rezgès , nèma de legyen pl èbresztès , teljesen nèma ?
Mármint a 4.0.3.- ban. -
-
Macika66
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
Nem hiszem. Gondolkozz csak velem!
Itt a plakát mindkét széle éles, de ennyi fénynél, ahol ISO1600 kell és még ott is csak alig 1/10 mp-cel kell exponálni 2.0 apertúránál, ott mennyi egy átlagosan megfizethető, mondjuk 100.000 Ft környéki optika mélységélessége? Más kérdés, hogy ennek a 4-5szöröséért kapsz 2.0-s apertúrájú optikát.
Ha a plakát közepére teszed az élességpontot, akkor a két széle nem lesz éles és ezek variációi.
11-es vagy 16-os blendénél már elképzelhető, hogy benne lesz a teljes élességtartományban a két plakátszél, ám akkor meg csillagászati ISO-értékkel kell fotózz. Ami ismét zajjal jár. Vagy komoly részletvesztéssel...
Érted már?
-
Macika66
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Nálam a 4.0.2-ben at akksifogyasztás volt nem elfogadható, kíváncsi vagyok, mit csináltak a 4.0.3-ban ezzel...
-
Macika66
addikt
válasz
PartyShan
üzenetére
A dunaparti kép nem ANNYIRA gázosan zajos, de azon nehezebb megmagyarázni, miért az mégis.
Egyértelműen az automatikus szoftver-beállításokon volna mit finomítani, korábbi verziókon volt már jobb...Nekem vagy elég az automata, vagy DNG-ből pepecselek vele...
Van egy Canon 40D-m meg hozzá 6 komoly obim, Tárgyfotózok is, kis mellékes.
De a munkán kívül hónapokig nem veszem elő a Canont, annyira kielégít a telóm képminősége. -
szpali
addikt
válasz
purcigeorge
üzenetére
Az adott alkalmazás jobb sarkában open vagy close a lakat?

(#19446) PowerBuldog
Nekem is... ~250óra volt benne
-
purcigeorge
aktív tag
Az alkalmazásváltóban ha elhúzok egy futó appot oldalra, az nem záródik be. Ezt át lehet valahol állítani? Mármint hogy záródjon be.
-
Macika66
addikt
válasz
Electro_Man
üzenetére
Azt hagyod ki, hogy ez gyári független készülék és hivatalosan, a garancia elvesztése nélkül rootolhatod, valamint olyan ROM-ot tehetsz fel rá akár naponta, amilyet kedved tartja.
Igazán a hűségszerződés csak flottában kerülhető ki, úgy tudom, lakossági csomagoknál minden esetben tarifahűség is van ma már.
De ha elkezdesz számolni, SOKKAL-SOKKAL többe jön ki egy függő, zárt bootloaderes S7(/EDGE) a 24. hónap végére.
És még UTÁNA sem nyitják ki függetlenre ingyen, pedig az azért alap volna (és 15 évvel ezelőtt még alapértelmezett is volt). -
kentucky
őstag
Az igen. 4.0.3-ban kivették a bootloaderből a dm-verity parancsokat. Elvileg biztonsági okokra hivatkozva.

-
Cry0
őstag
anno volt linkelve a lassú internetkapcsolatra egy megoldás valaki ezt le tudná irni ha még emlékszik rá ?
összefoglalóba megtaláltam de az oneplusos fórumba már nem teljesen van meg -
Rick4
félisten
válasz
Electro_Man
üzenetére
Mondd el ezt egy feltöltőkártyásnak is.

-
PartyShan
aktív tag
válasz
randras_83
üzenetére
Igen arról a képről van szó. Ott csak a Duna fölött volt köd és elég erősen sütött a Nap. Szerintem voltak olyan viszonyok hogy ne legyen annyira zajos. Mindegy el kell fogadnom, de attól még zavar.
-
válasz
randras_83
üzenetére
Annyira mondjuk nincs sok kedvem hozzá.
Jobban örülnék ha out-of-the-box jó lenne minden. Egyelőre a RawTherapee-val ismerkedem. Közel sem biztos, hogy rendszer lesz belőle, hogy én képeket mütyürgessek. De ha van esély, hogy kis rutinnal 10 perc alatt kicsit rendbe szedek 1-2 képet ami fontos akkor megpróbálom. -
Electro_Man
csendes tag
Igaz, a két év hűséget elfelejtettem, de mint említettem én magentában kaptam volna hozzá 50ezer kedvezményt az eredeti 191ezres Edge árából és elég lett volna a második legolcsobb előfizut kötni hozzá, de nekem kellett az 5,5col és nem jön be az edge, igy maradt a 3T(meg a kamerát leszámítva mindenben jobban tetszik). A lényeg annyi volt h meg lehet oldani h kb azonos áron megvedd a két (három) telefont, tehát szerintem igenis jogos ha össze lesz hasonlítva a két kamera még akkor is ha ebben vesztesen jön/jött ki a OP3T
-
Rick4
félisten
válasz
Electro_Man
üzenetére
Pont délután beszélgettem erről a haverommal, neki is op3-a van, és ő is redes, mondja, hogy ha saját telefonunk van, miért nem írtunk alá a hűség mellett szolgáltatói készülékre is.. Megnézegettük, mi a kínálat, nem voltunk hasra esve tőle, és pont azt számoltuk, hogy 150 alatt nem nagyon veszel S7-est. ÉS akkor azt még mindig hűséggel teszed. egy új next XL-nél a tied lehet a készülék 86 ezerért, de a havidíjad 24 hónapig 23 ezer ft/hó,a miből 24X4 ezres a készülék miatt van, tehát ott is 180 ezerért vetted meg....
A kisebb csomagokban még rosszabb. -
Tibko8
senior tag
-
Electro_Man
csendes tag
Megnéztem
kb 3500ft a havidíj minimum és akkor lesz 141,szóval az ár akár mehet lejjebb is, nekem 3T-m van és ahhoz is fizetek a Telekomnak 4000ft előfizut. Direkt írtam jobb gsmeket mert van olyan ahol gyári garit adnak hozzá. De volt sok teló a családban és mi a gyári garikban is hatalmasakat csalódtunk. Mindegy, nem viza akart lenni, csak h azert ne írjátok h 2x annyiba kerül az s7 és azért jobb a kamerája, mert már egyáltalán nem kerül annyival többe 
-
Rick4
félisten
válasz
Electro_Man
üzenetére
Ha csak az árakat és a mellé járó garit nézzük: itt a gyártótól veszed, 2 év teljes körű hozós- vivős gari még az akksira is, ezt ne keverd a sufnigsm-es garanciával, ahol jó esetben történik valami nem várt, és elhajtanak, hogy biztos te voltál... Ráadásul ugye a 32GB-os S7-et nézed a 64GB-os OP3T mellett, ha megnézed a T-nél melyik díjcsomag mennyibe fog kerülni, miután megvetted a telefont, egész más számok jönnek majd ki.
-
plejik
addikt
Beta 11 et mivel lehet rootolni?
-
purcigeorge
aktív tag
válasz
Electro_Man
üzenetére
Jól tartja az árát.
-
randras_83
addikt
válasz
PartyShan
üzenetére
az a kavicsos kép ugye, ott is se túl szerencsések a képek + ködös, akármilyen idő + jpeg motor, sajnos ilyen.
(#19419) sutszi: a DSLR kérdést megválaszoltam.
ha van kedved szórakozni vele akkor hajrá mehet a raw, de ott se HQ se HDR mód nincs, de egy próbát simán megér. Nekem nem lenne mondjuk kedvem telefonos raw-val szórakozni, van elég képem amin dolgozni kell/lehet. 
(#19423) purcigeorge: a jófajta akksis balhé után nem is csoda, hogy olcsón adják
-
Electro_Man
csendes tag
válasz
Macika66
üzenetére
Sziasztok. Senkivel nem szeretnék vitatkozni, tudom, hogy rendes boltokban más árak is vannak, DE mostanában szoktátok nézni az S7 és az S7edge árait? Mert jelenleg kb 137ezer ft a 3T és kb 136ezertől már kapni rendesebb GSM boltban az S7et és 163ezer körül az edget. Valamint a telekomnál alapból 191ezer az edge, de magentával 50ezer kedvezménnyel lehet elvinni. Számomra már eléggé egy áron van a 3 készülék. Legalábbis az s7 és a 3T biztos.
-
PartyShan
aktív tag
válasz
Macika66
üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted.
Probálgatom a manuális módot. Utómunkázok lightroommal. Elfogadom hogy zajos képeket csinál a metróban de mint említettem korábban ilyen fenyviszonyok mellett nem ilyen volt. Raktam fel egy dunaparti képet azt is megnézed? Ott jó körülmények között is zajos. Na az sokkal jobban zavar. -
válasz
Macika66
üzenetére
Én ezt értem...de nem vagyok fotós. Nincs félmilliós DSLR-em sem. Azt sem tudom milyen képet csinálna egy ilyen gép azonos helyzetben. De gondolom ezt már kitaláltad... A DNG-s dolgot már fontolgatom egy ideje, majd lehet megpróbálok ott segíteni ezen a dolgon. Lehetne még boncolni a témát, de már nincs kedvem...

-
fpunto
csendes tag
Nekem most telepíti 4.0.3
Kanadai VPN -
Madoc
veterán
Ha valaki felrakja, nézze már meg van-e long screenhot!?
-
Cry0
őstag
Canadai vpn-en elérhető az óta

-
Rick4
félisten
válasz
randras_83
üzenetére
Á, azt meghagyom a kollégának, én nem úgy ismerkedek, hogy belekötök a másikba.

-
G4bi89
senior tag
válasz
randras_83
üzenetére
Teljesen off
Ez a fiatal lányos sztori egyébként mennyire gáz már. Azért tükörbe csak néznek reggelente, meg ennyi önképnek kellene már lenni abban a korban is.
Torz ez a mai világ, és nem csak az optika miatt.
-
Macika66
addikt
válasz
PartyShan
üzenetére
Letöltöttem a képedet, megnéztem az EXIF-et.
1/17 mp-cel, 2.00 blendével, ISO 1600-on fotóztad az amúgy tökéletesen éles képet.
Elhiszed-e vagy sem, számomra közömbös, de UGYANEZEKKEL az adatokkal egy (optika és váz együtt) félmilliós DSLR géppel nem tudnál ilyen minőségű (fényerő és színhelyesség) képet lőni, a képélesség pedig sehol sem lenne ehhez képest.
Akit zavar ez a fajta zajosság, az két dolgot tehet
1. csak olyan helyen fotóz, ahol van megfelelő mennyiségű fény.
2. elég sok – akár ingyenes – programmal lehet utólag zajmentesíteni a képet, igaz, ez részletesség-vesztéssel jár.Az automatika ennyit tud, ha ennél igényesebb vagy, tanuld meg használni a manuális módot és fotózz DNG-ben vele, kiváló fotókat fogsz tudni csinálni vele.
Ez a félárnyékos metroállomás amúgy igen kiváló lenne teszthelyszínnek, más mobiltelefon kameráival összehasonlításra...
-
Macika66
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
Így van, csak aki nem ért hozzá, annak ezt meg nem magyarázod...
Az tudja, hogy a kamera optikája a szar...
-
Macika66
addikt
-
randras_83
addikt
válasz
Macika66
üzenetére
Mindegyik optika torzít. Amúgy baromi egyszerű távolabbról kell fotózni. Amúgy csak az emberek fotózáshoz egy szösszenet. A mai fiatal lányok simán hozzá vannak szokva a mobiltelefonszelfifejükhöz, na ha egy ilyen lányról csinálok egy portrét a 85-ös fixemmel akkor meglepődik és közli, hogy nem is így néz ki és utána jön a magyarázás hogy de igen csak a telefonod torzít durván...
Nyilván oneplus irhatná úgy a kamera szoftvert hogy csökkentse a torzítást, de ja nem így történik, mondjuk egy normálisabb szerkesztő programmal is lehet korrigálni a torzítást akár telefonon is.
Sőt még egy kicsit tovább megyek, az sem feltétlenül igaz hogy nem remeg az ember keze a DSLR vázat is simán be lehet rázni nem szándékosan, akár 1/200 on is, de kezdünk nagyon elkanyarodni
-
Macika66
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
Egy félmilliós DSLR váz egy százezres 28 mm-es (vagy nagyobb látószögű) objektívvel PONT ugyanezt teszi. Ez szimpla fizika.
Igen, tehették volna azt is, mint amit más gyártók választanak, 35 mm körüli látószöggel adják ki a kamerájukat és akkor sikeresen megússzák a torzítást.
A Photosopban van DIREKT erre a célra eszköz (mivel nem mindenkinek van félmilliós, korrigált optikára pénze), ha tehát DNG-ben fotózol, tökéletesre lehet korrigálni a képet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hogy egy kicsit rendezzük sorainkat és hogy átláthatóbb legyen a topik, ezért az elkövetkezőkben a rendelési és szállítási tapasztalatokról szóló hozzászolásokat a fent láthatól OFF topikba írjátok. Továbbá oda kerüljön minden, ami nem kapcsolódik a telefonhoz,tartozékaihoz, azok együttes működéséhez, ezek rendeléséhez, beszerzési helyeihez. Ahogy már korábban kértük, a számlával kapcsolatos kérdések, válaszok továbbra is nemkívánatosak. Az összefoglalóban a lényeg ott van ezzel a témával kapcsolatban. Ami pedig abszolút nem tartozik ide, azt valahol máshol, másik kompetens topikban adjuk közre! Ez utóbbiakat törölni fogjuk!!Köszönjük szépen a szíves együttműködéseteket! :R
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK Z270 i5 7600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest