- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szakiii
addikt
válasz
Parallaxis #604 üzenetére
Egyébként azt meg kell hagyni hogy a cikk hangvétele nekem se tetszik, túlságosan érződik benne a cikk írójának véleménye de a számadatok stimmelnek.
-
Szakiii
addikt
válasz
Parallaxis #604 üzenetére
idézek a cikkből:
"Nemzetközi forgalomban ma a Galaxy S9+ áll a legjobban 83,61%-os előlapi képernyőaránnyal, ami sokakat meglephet, mert ugye az iPhone X vele szemben az alsó-felső kerettől is megszabadult."
"Az a körbefutó sáv, ami az almás mobilon szükségszerűen megmaradt, mégis elég vastag ahhoz, hogy notch, vagyis szenzorsziget nélkül 81,2%-nál megálljon a mutató. Ha azt sem számoljuk kijelzőnek, a 80% sincs meg."
tehát, erre a csúnya megoldásra egyáltalán nincs szükség ahhoz hogy az x szintjét megüssék "kávamentességben" sőt..
-
Szakiii
addikt
válasz
Parallaxis #601 üzenetére
Azt ugye tudod hogy jelenleg is kávamentesebb a samu mint az x?
Parallaxis: hogyne számítana, viszont van jó pár 100 millió aki viszont nem adta le
az nem számít?
A számokra én is kíváncsi lennék.
-
Szakiii
addikt
válasz
Parallaxis #599 üzenetére
Az hogy kinek tetszik és kinek nem az teljesen szubjektív. Az hogy a cikk írónak tetszik az csak 1 ember véleménye, az hogy neked is az 2 ember véleménye, ezért kellett ez a szavazás hogy egy nagyobb mennyiségből látszódjon hogy most akkor mi is az emberek hozzáállása. Ami alapján úgy néz ki hogy az emberek közel 80%nak nem tetszik ez a megoldás.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #534 üzenetére
"Ugyebár nem Apple termék, így 122 hozzászólás után elhalt a topik és nem is gyűltek oda a vérpistike haterek köpködni."
Vagy esetleg nem gyűltek oda a remegő fanok, és nem védték az életük árán is 500 hsz.-en keresztül.
Mert ha jól megnézed, akkor itt kb. 75%-ban te vitázol a fórummal.
Hmmm...érdekes dolgok ezek.A samsung dolgot megint nem értem. Mai napig rengetegen utálják az edge kijelzőt, hangot is adva ezzel.
Csak ott senki nem akarja ilyen szánalmas körítéssel megmagyarázni, hogy "hülyék vagytok, az a legkirályabb". -
Somatom
veterán
válasz
Ami a Samsungot illeti, én úgy látom, hogy az S6 -os pofon után konzervatívabban reagálnak az ilyen dilikre. Nem ugrottak fel erre a notch vonatra sem, és a jack kimenet is megmaradt az S9 -ben. Az eladások pedig igazolják, hogy nem szükséges más gyártók dilijeit leutánozni.
-
helixP
nagyúr
válasz
Ez azért már üldözési mánia a javából. Utoljára ilyet a BlackBerry-s kollégáktól láttam...
-
arnyekxxx
veterán
válasz
bár van aki nemtetszését fejezte ki, de összességében pozitív volt a fogadtatás
a belógó kameráé?
A vakhit ahhoz kell, hogy 500 hozzászóláson keresztül védd a védhetetlen.
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #511 üzenetére
"Cáfold meg, hogy az iX 19,5:8-ös képarányú kijelzőjének nem 18:5-ös..."
Ez már nem matematika, hanem számmisztika.
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #501 üzenetére
"a sziget egy vastag alsó káva mellett értelmét veszti"
Na ez az amit nem értek (pedig próbálkozom erősen
):
Ha arra hivatkozol, hogy azért jó a notch, mert így extra képernyőterületet lehet nyerni, akkor ennek semmi köze a kávamentesítéshez = tök mindegy, hogy mi van alul - a lényeg, hogy fent plusz területet nyersz. Nem?
szerk: tudjuk, hogy technológiát tekintve a notch mellett vagy, de még nem olvastam, hogy esztétikailag hogy látod. Dizájn szempontjából is tetszik a megoldás?
-
weberzolee
aktív tag
válasz
szerintem engedd el, mert már félregépelsz
19,5:8-ös ... 18:5. aki érti amit írsz úgyis elfogadta (itt ilyen nincs
), aki nem azt meg nem fogod tudni meggyőzni. Apple vitákba itt beleállni olyan, mintha egy hindut akarnál meggyőzni hogy a marhahús márpedig finom
-
arnyekxxx
veterán
válasz
valamiféle egyetemes igazság
Tekintve, hogy biza az.
Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Parallaxis #500 üzenetére
ez valami iHumor volt ha jól értem
-
Reinhardt
őstag
válasz
-
válasz
A vicc, hogy ezt a notch dolgt eleve úgy állítod be, mint valami hatalmas technológiai vívmányt.
Most nem mennék bele a részletekbe, de hidd el, hogy ez csak egy dizájnelem, figyelmen kívül hagyva az összes esztétikai megoldást, hogy minél "kavamentesebb" legyen...
Zárójel: egyáltalán nem kavamentes az iX.
És nem is baj.
Csak a notch rohadtul nem ad, nem vesz el semmit. -
Somatom
veterán
válasz
A notch sem oldja meg, mivel jelenleg nem létezik ilyen technológia. Hasonló, mint a noname kínai telóknál a kávamentesítés. A kijelző üvegét ráhúzták a kávára. De, attól az még nem lett a megjelenitett tartalom szempontjából hasznos felület. A teljes kijelző szempontjából pont olyan kamu, mint az iPhone X -ben a notch.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Eszembe sincsen. olvass vissza....
-
Ispy
nagyúr
válasz
A gond az, hogy egyedül az Apple megoldása az, aminek van értelme
a technológia jelenlegi állása mellett a szigetes kialakítás az egyetlen értékelhető megoldás
Vicces, hogy ezek tények, de mégis sokan képesek ezt vitatni.
Na pont ezért megy itt a flamelés, mert úgy állítod be a mondandódat, mint valamiféle egyetemes igazság, amikor meg megcáfol valaki, akkor meg csak nem veszi figyelembe a tényeket. De a tények nem önmagukban léteznek, hanem kell mögéjük egy kikezdhetetlen érvrendszer, ami itt erősen megkérdőjelezhető minden oldalról.
Mert ha csak annyit írtál volna a elején, hogy nekem tetszik, szeretem, szerintem ez egy klassz dolog, akkor most 300 kommenttel kevesebb lenne itt, mert ezzel senki sem fog vitatkozni.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
miért, ha alul van káva, akkor a notch már nem ad hozzá a képernyőhöz?
-
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #482 üzenetére
(#483) madgie: A notch nem a kava resze, hanem a kepernyoje, ahol az a feleadata, hogy megnovelje annak teruletet.
-
Dottore
addikt
válasz
Mindenképp harmonikusabb hatást kelt mint a notch.
Azért a szimmetriával érdemes vigyázni. Sokkal fontosabb az egyensúly, ami túlzottan szimmetrikus az természetellenesnek fog hatni.
-
madgie
titán
válasz
Mert az X-en nem vastagabb a felső káva a notch-csal
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #422 üzenetére
ENNYI!
Kiszálltam. Csá, szevasztok.
Távozom még mielőtt arról is meggyőz, hogy a pápa valójában Robo Hitler.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Parallaxis #428 üzenetére
Az eltérő tördelés valószínűleg a két kijelző szélességének különbségéből adódik.
-
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #425 üzenetére
3-4 sorral többet látnál
Ez pixel sor?
Es inverz? A kevesebb neha tobb??? -
<Lacy85>
addikt
válasz
Őőőő, nézd már meg azokat a képeket. Samun kb. másfél hsz.-szel több fért ki.
-
akooos
veterán
válasz
Remélem almás pizsid van
-
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #422 üzenetére
Tehat bar az S9-en tobb sor latszik, de ez is igazolja, hogy kevesebb latszik???
-
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #419 üzenetére
Ne haragudj, hogy Chrome-ot hasznalok, ami eltunteti a felesleges informaciot mikor nincs ra szukseg, hogy tobb hasznosat nezhessek.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #419 üzenetére
Gondolom úgy, mint asztalin. Ha a gamepod-ot olvasgatva lépsz be a fórumba, akkor gamepod lesz felül akkor is, ha MA fórumot olvasol.
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #405 üzenetére
Xperia XZ Premium, ami 4k. Egy időben csak a VR tartalom miatt szerettem volna azt a tepsit. De a méret eltántorított, túl nagy számomra mint telefon. Pedig jól jönne néha a személyi mozi, egyrészt normális 3D, másrészt nem zavarok vele senkit. Kivéve, ha horrort nézek, mert akkor a környezetem is megijed, ha felordítok rémülten...
-
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #413 üzenetére
Ez egy mobilarena cikk, ergo a prohardver.hu nem hasznos informacio.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Parallaxis #404 üzenetére
Adott 2 telefon, amik közül az egyik kijelzőjének a notch melletti fülekkel együtt is kisebb az alapterülete. Ha a tartalom ez alatt kezdődik, mert ott csak információs sáv van, akkor még kisebb lesz a notchos telefon kijelzőjének alapterülete, átlója, sőt a képarány is 18:9 lesz, pont mint a másiknak a felső sáv nélkül. Kisebb alapterülettel, kisebb átlóval, azonos képaránnyal, hogyan lesz több tartalom?
Most már tényleg kíváncsi vagyok mi az oka ha így van, abszolút nem vetem el annak a lehetőségét sem hogy igazad van, csak nem látok rá racionális magyarázatot. -
Ispy
nagyúr
válasz
Parallaxis #411 üzenetére
A kérdés, hogy van-e benne noccs.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #411 üzenetére
Azt meghagyom a moziba. A franc sem akar állandóan barlangban filmezni.
-
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #404 üzenetére
-
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #401 üzenetére
Erdekes en nativ modban hasznalom az S8+-omat, mert ugyan nyernek akku idot az alacsonyabb felbontassal, de en latom a kulonbseget, es nem tetszik. (tudom, ez plus, es annak nagyobb a kepernyoje... 529 ppi)
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #405 üzenetére
Nos, nem.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #401 üzenetére
Kukucs, én Gear VR-ozok is ám! iPhone tulaj azt mikor fog?
(Szerk.: majd ha notch-fejlesztésbe ölt pénzek helyett vesznek egy normális kijelzőt az ahhoz szükséges képpontsűrűséggel
)
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #392 üzenetére
Továbbra sincs érvelési alapod oldalszélességhez viszonyítani, ahogy nekem sincs oldalmagassághoz.
--->> (#380) ZavaBalazs
-
griffin90
tag
válasz
Parallaxis #388 üzenetére
hat de ha vmi fizikailag nqgyobb, akkor az nagyobb es kesz. rendelkezhet ket szek ugyanolyan arqnyokkal, egy babamereture kenyelmetlen raulni.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #391 üzenetére
Nem belenagyításról beszéltem, hanem képernyőhöz igazításról.
magyarul a 16:9-et nyújtja ki 18:9-re.
Attól még épp úgy látszik minden, és mivel alig van különbség a 2 képarány között, meg sem mondod, hogy nem ilyen alapból a videó.
Na ilyenkor gyönyörű az a notch.(#394) syn7h37ic:
Én TV-n is ki szoktam csapni fullscreen-be a filmeket, mert utálom, ha alul-felül ott van egy 20-20 centis fekete sáv.
Ezt is max. 10 másodperc, mire megszokja a szemed, utána fel sem tűnik, hogy ki lett húzva. Pedig ott kicsit "drasztikusabb" a beavatkozás. -
törölt tag
válasz
Parallaxis #381 üzenetére
Hátőőő....2.35:1 filmekkel mi a helyzet? A legtöbb mozi abban a képformátumban van forgatva. A brazil szappanoperák 16:9-ben, meg a TV műsorok. Jöhetsz a 16:9 filmekkel, azok mind újra vannak vágva.
De a korábban linkelt játék is nagyon innovatív a kicsípett tartalommal. Meg a telefonok kamerái vesznek fel 16:9-ben. Ennyi. Kár, hogy a 16:9 TV-n az összes nagy filmnél csak alul felül van csík, és nem baloldalt egy NAAAAGY FEKETE DÉÉÉÉ -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #391 üzenetére
Itt viszont szólni kíván a képpontsűrűség érve.
570ppi vs 479ppi
Találd ki melyik melyik és mondd meg, melyikre lehet több hasznos dolgot kitenni nagyobb méretben.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #385 üzenetére
By the way.
A Samsungok képaránya 18,5:9.
Ha levesszük az értesítési sávot pont 18:9-et kapunk, ami mellett oly' hevesen érvelsz. Ugyanezt kapjuk iX-en is, csak ott többet kell levenni a vastag notch miatt.Szóval összefoglalva mindkét modell képernyője egy értesítési sávnyival nagyobb a 18:9-nél. Csak míg a Samunál ez teljes szélességű, addig az iX-nél 2/3-ad részben ki van takarva (a maradék helyen viszont ugyanúgy egy sorban vannak az ikonok).
Az illúziót az okozza, hogy az iX sávja magasabb (ugye pont mint a notch), ezért ott technikailag 19,5:9-ről van szó a 18,5:9-cel szemben. Birkaság ezen vitázni, de majd 390 kommenten keresztül sikerült.
-
helixP
nagyúr
válasz
Parallaxis #361 üzenetére
Kérlek ne hagyd abba, eleinte bosszantott, hogy kardoskodsz, de ez most már egyre jobb
ZavaBalazs: de az egy plusz felület hát nem érted meg?
-
Szakiii
addikt
válasz
Parallaxis #371 üzenetére
nem tudok már mit mondani, kegyetlen... fizikailag nem nagyobb te is belátod és folytatod..
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #374 üzenetére
Lassan akkor ott tartunk, hogy pont olyan jó egy 4"-os telefonon olvasgatni, meg videót nézni, mint egy 6"-oson.
Ja, kit érdekel a méret, meg a hasznos felület.
Mondjuk videónál a notch tényleg plusz tartalmat ad, mert notch nélkül nincs fekete bevágás. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #374 üzenetére
Na, idővel csak eljutunk a Terület = a * b képlethez. Ne feledjuk, ez az ókori görögöknek sem ment egyből.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Teljesen lényegtelen a képarány, ha azonos képátlójú telefonokat nézünk. 19,5:9-ből levágsz annyit hogy 18:9 legyen, de az már nem ugyanaz a 18:9 mint az ugyanúgy 5,8-as notch nélküli telefonon. Notch nélkül megmarad mind az 5,8 coll 18:9-en, a notch alatt már csak ~5,6 coll.
-
válasz
Facepalm ON
Ezek szerint neked egy 18:9-es, 5,8"-os QHD+-os telefon nagyobb, mint egy 16:10-es, 21"-os FHD monitor
Köszönöm, feldobtad a napom
atike: én már feladtam
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #359 üzenetére
Jaa, arra gondolsz, amit mindenki szid, amiért pontatlan és sok megszokást igényel? Igen, azt hiszem valami rémlik...
Tényleg jobb megoldás, mint egy kedved szerint ki- és bekapcsolható navigációs sáv. Ja nem! -
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #359 üzenetére
Csak sajnos ettől még mindig nem lesz igazad, ugyanis nem foglalják a helyet.
A lényeg ez volt, a többi meg csak a szokásos terelés. -
törölt tag
válasz
Parallaxis #353 üzenetére
Hogy micsoda?
Akkor goto a második része az előző hozzászólásnak, és mondjuk tedd rá egy 21:9-es képarányú telefonra, mindjárt szar lesz az X megoldása
Az teljesen mellékes ezek szerint, hogy ez egy 4"-os telefon, így szart se fogsz látni a képernyőn, de a képarány akkor jobb lesz
-
válasz
Parallaxis #358 üzenetére
19,5:9 valóban nqgyobb, mint a 18,5:9, ha ugyanolyan széles a két telefon kijelzője.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #355 üzenetére
Ezzel nem tudom mire célzol. Huawei P10-nél is kapacitív módon, képernyőgombok nékül oldották meg, az meg hamarabb volt, mint szifon X. Vagy nem értem, most oltani próbáltál?
Szerk.: Lehet, hogy nem is jóra reagáltam. Mi a fenét akartál itt kifejezni egyáltalán?
-
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #306 üzenetére
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #326 üzenetére
S9-en pont úgy el lehet tüntetni a navi sávot, mint S8-on. Max. páran nem találják meg elsőre.
Chrome helyett meg ott a samsung saját böngészője. Ott mindent el tudsz tüntetni. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #345 üzenetére
A logikád acélos! Lefordítom amit írtál, csak kicserélem benne a nézőpontot, hogy lásd milyen nevetséges amit állítasz. Vastaggal a cserélt szavak. (A kihúzott rész esetünkben értelmezhetetlen.)
"Hihetetlen
Végre megértette, hogy az extra szélesség egy plusz terület, ami normál 19,5:9-es felületen kívül van.
Vagyis foglaljuk össze:
Az extra szélesség (edge) plusz felület, aminek rengeteg haszna van, például gyorselérést biztosít a kontaktokhoz, a számológéphez, a naptárhoz, a kedvenc appjaidhoz, így az nem foglal helyet a normál képernyő területből.
Így a teljes 18:9-es képernyő használható úgy, hogy nem kell az alkalmazásokat teljes képernyős módban futtatni, kezelőgombokat rejtegetni és egyéb felesleges műveletet végezni."Na ugye, hogy ugye, hogy zavaró az a notch ott az Alma tetején?
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #335 üzenetére
Nem szélességet vagy magasságot kell igazítani, hanem kijelzők valós fizikai méretei szerint egymáshoz mérni. Ennyi erővel igazíthatnál egy szifon 2 kijelzőt is mellé, miközben területre tök más a kettő.
-
madgie
titán
válasz
Parallaxis #346 üzenetére
Papírszerűen "görcsös", ami tök hülyén néz ki ezzel a fejléccel.
-
madgie
titán
válasz
Parallaxis #342 üzenetére
A háttér papírfelülete szerinted mi? Szerintem kettőnk közül nem nekem kellene visszaülni az iskolapadba, ha dizájnról van szó...
De hát az iOS 11 köztudottan szenzációs, az automata fényerő beállítását vajon hová tették? Naná, hogy eldugták a p*csába, nehogymár mondjuk a CC-ben ott legyen...
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #338 üzenetére
Ha már segédeszközt is be lehet vetni, akkor a Facebook beépített böngészőjénél még címsor sincs, a képernyő 100%-át a webes tartalom borítja be. Legalábbis azon a telefonon, amelyiken nincs notch.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #335 üzenetére
Ha magassághoz igazítjuk, akkor a Samsung szélesebb.
Ha szélességhez igazítjuk, akkor az Apple magasabb. Ja, de a nyert magasság 2/3-át kitakarja a notch!
Nagy ördöngősség ám ez a geometria dolog, vigyázni kell vele, mert még a fejébe száll az embernek!
-
madgie
titán
válasz
Parallaxis #334 üzenetére
Hát valóban, merő áttekinthetetlenség ez, bezzeg az X-en, ahol a képernyő felénél kezdődik a hasznos tartalom... zseniális. És még játszod az értetlent, hogy nem látod a jegyzeteket
szerk: sima iPhone-on így néz ki, zsenilis, ahogy az anyagszerű háttérre és szürkés betűkre odaqrták a fekete flat Nots feliratot. De az X-nél legalább még letolták ezt is a notch miatt. Szerintem a dizájnrészleg évek óta alszik almáéknál.
-
válasz
Parallaxis #326 üzenetére
Egyvalaki panaszkodott erről, ő is azért, mert nem ért a rendszerhez.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #329 üzenetére
Teljesen egymagas a kettő. Azt mondjátok a notch is hasznos terület, akkor mégis miért kéne anélkül összehasonlítanom őket?
De tessék, itt a RAW, igazítsd ahogyan akarod.
-
madgie
titán
válasz
Parallaxis #325 üzenetére
Hasznos tartalom és iOS 11 egy mondatban mókásan festenek, szenzációsan néznek ki a negyedképernyőnyi üres felületek, még notch-csal is írtó béna minden. A kedvencem a jegyzetek, ahol még az iOS 6-ból visszamaradt szkeuomorf háttérre rápingálták ezeket az ordas flat betűket.
A feleségem másfél hete kapott tőlem egy 6S-t, külön öröm volt mindkettőnk számára, hogy találtam olyan új készüléket, amin még iOS 10.3.3 volt.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #325 üzenetére
Ezt a maszlagot nem tudom értelmezni, megcsináltam magam.
Megjegyezném, hogy a notch belógása kétszer akkora, mint a normál status bar a Samsungon, de összességében nézve is elég gyatra az Almás megoldás. A kettőt összehasonlítva az Alma hasznos területe 18,7%-al kevesebb mint a Galaxy-é (AutoCAD-ben mérve).
(A szövegméret-beli különbséget ne nézzétek, én webes nézetben böngészem a fórumot és ott szabadon állítható a nagyítás. 1440x2960-ban így pont kellemes.)
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #295 üzenetére
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Akkor most ugyanezt próbáld ki úgy, hogy samsungnál is böngészőt screenshot-olsz. Meg fogsz lepődni a hasznos tartalom arányán.
De kicsit segítek:
[link]
Tedd rá ezt. -
helixP
nagyúr
válasz
Parallaxis #294 üzenetére
Attól, hogy még egyszer elmondod ugyanazt, az emberi szem számára az akkor is csak egy belógó fekete sziget lesz, ami elvesz a hasznos területből.
-
somogyib
őstag
válasz
Ez egy kicsit zavaros, inkább rajzold körbe, hogy hol vannak a képernyőszélek, mert így semmit nem látok.
-
válasz
Parallaxis #297 üzenetére
Jaah.
madgie: Az üveg hátlap.
-
válasz
Parallaxis #292 üzenetére
Létezik már rá applikáció. Notch Remover
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #141 üzenetére
Aztarohadt.... Így egymás mellett még inkább kiemelkedik az S9. Annak van kiállása, Az iX-nek meg beállása.
Vagy az ugródeszkát szó szerint értették az Apple-nél?
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #13 üzenetére
Megetted te is a marketing dumát rendesen...
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Parallaxis #223 üzenetére
Ma még nem oldható meg a notch nélküli kávamentes kijelző!
Ebben akár igazad is lehet, de azért tudd, hogy az iX az minden csak nem kávamentes. -
Juhaszatti
addikt
válasz
A helyzet az, hogy ma még sehogy sem oldható meg a kávamentes kijelző. Közelítenek hozzá, de kávamentes nincs. A kávamentesség egyetlen objektív mérőszáma jelenleg a screen to body ratio. Minden más szubjektív humbug.
A "legkávamentesebb" telefonok jelenlegi sorrendje a következő:1. Galaxy S9+ 84,2%
2. Galaxy S8+ 84%
3. Xiaomi Mi Mix/Galaxy S9/Galaxy S8/Asus Zenfone 5z/ 83,6%
4. Galaxy Note 8 83,2%
5. iPhone X 82,9%
6. Huawei Mate 10 81,6%
7. LG V30 81,2%
8. Huawei Mate 10 Pro 80,9%
9. Mi Mix 2 80,2%Az LG G6, Honor V10 stb 80% alatt van. Elképzelhető hogy kihagytam valamit, meg az is hogy a közeljövőben érkező kicsi notch-al szerelt kínai telefonok ezt megdöntik, de ugye azokon gyakorlatilag felesleges a notch az alsó káva (tehát lesz káva ott is) és a hátlapi ujjlenyomatolvasó miatt.
Ezek mindegyike csak "kvázi kávamentes" mert vagy lent, vagy fent, vagy oldalt, de valahol mindig van káva.A kávamentességhez legközelebb a Vivo Apex áll majd, de az jelenleg koncepciótelefon. Bár már rendelhető, úgyhogy nem sokáig. 98%-ot ígér, meglátjuk mennyi lesz végül, de biztosan nem messze ettől.
Felmerülhet persze a kérdés hogy tényleg szükség van-e ilyen szintű kávamentességre. Én azt vallom hogy addig van értelme, amíg nem kell komoly kompromisszumokat kötni miatta. Így is úgyis tokba tenném, úgyhogy a sérülékenység számomra nem szempont, és az a véletlen érintéseket is megoldja, de pl legyen tökéletes a beszédhangszóró. -
Fall-N
veterán
válasz
Parallaxis #222 üzenetére
Le vagy maradva: link
De még lehetett volna oldani, ha máshogy nem akkor vastagabb felső káva árán. Vagy hátra / oldalra az ujjlenyomat szenzort.
tibcsi0407: +1 Kár a Huaweiért.
-
Reinhardt
őstag
válasz
Ugyan mar:
- Fingerprint Scanner hatra az apple logoba (veres szaju iphone user ismerosom ezert nem valt X-re mert neki jobban bejon az ujjlenyomat olvaso)
- Mi Mix 2 egy hasonloan vekony/vastag kavaba bele tudta rakni a hangszorot, akkor egy apple duplan bele tudja.
- Kamera meg mehetne mint az Apex kibujo szelfikameraja, es akkor minden fanboy verhetne a segget a foldhoz, hogy milyen letisztult design.Mind mai technologia, es ott van maris a bal oldali iphone x verzio.
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #213 üzenetére
"Ha gyártásérett lesz az átlátszó kijelző, ahol szükség szerint adott terület teljesen átlátszóvá tehető, akkor fog eltűnni a notch"
Ezzel arra akarsz célozni, hogy a FaceID csak egy átmeneti megoldás, és ha átlátszó kijelző lesz, akkor jöhet vissza a TouchID?
-
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #217 üzenetére
Ne haragudj, nem ertem.
A jobb vagy a bal? -
Ispy
nagyúr
válasz
Parallaxis #218 üzenetére
Szerintem kár ezen rugóznotok, neked tetszik, másnak nem, az meg, hogy mi lesz, majd kiderül (egyébként a zsák kukoricám is elfogyott már), szóval mindenki nyugodjon le a 3,14csába.
Ja egyébként meg a nocs egy szar, apple meg pffff....Na jó, mára már elég volt a trollkodásból. -
törölt tag
válasz
Parallaxis #218 üzenetére
Sony nem fog mostanában, 5 évükbe telt az óriási kávából 1-2mm-t lefaragjanak.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Parallaxis #215 üzenetére
Szerinted melyik, ha egyedül hadakozol egy egész topikkal?
-
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #213 üzenetére
Megszamoltam, egyetlen kerdest tettem fel, csak arra nem valaszoltal.
-
Fall-N
veterán
válasz
Parallaxis #88 üzenetére
Hát egyáltalán nem, ha Samsung is átállna rá akkor sem. Egyébként nem fog két okból sem:
1. Vigyáznak az ilyen dolgokkal mert már volt per kevesebbért is. Egy jó ideje a saját dizájn útját járja nagyon helyesen.
2. Kiszivárgott infók alapján az Apple is dobja a notch-ot, mert nem lett népszerű.Saját véleményem:
Nem tetszik semmilyen idióta eltérés a normális téglalap kijelzőtől. Nem kell Edge, 1:1-es arányú Passport, notch, ívelt kijelző stb.Ezek mind öncélú dizájnelemek, amik előbb-utóbb kihalnak.
A 18:9-es arány, ami nem zavar egyedül, mert tényleg növeli a hasznos képernyő területet. Az Apple meg nem igaz, hogy nem oldhatta volna meg máshogy. Vagy nagyobb lett volna a káva vagy nem is kellett volna ez a fölösleges arcfelismerő kamera marhaság.
-
Teo.
aktív tag
válasz
Parallaxis #5 üzenetére
Még egy ilyen rossz érvet a notch mellett még nem hallottam.
Azért látszik,hogy VérFanAlmás vagy. Már bocsi. -
válasz
A virtuális gombsor eltűnik, csak az asztalon van ott fixen. És amúgy de, az S8/S9-nek szélesebb a kijelzője, mint az iX-nek. Az iX-nek meg amúgy magasabb (vagyis az iX-nek jobban el van nyújtva a kijelzője), de még úgy is rosszabb a kijelző mérete százalékban, mint az S8/S9-nél.
-
válasz
Parallaxis #127 üzenetére
Tényleg, erről a funkcióról elfelejtkeztem, viszont van 10 másik, amiről nem vagy hajlandó tudomást venni, csak hajtogatod, hogy de szar.
-
Reinhardt
őstag
válasz
Parallaxis #13 üzenetére
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Minél többet nézem ezt az iX-et, felülről annál jobban emlékeztet egy olvadozó fagyiszendvicsre, amiből mindenfelé jön ki a vaníliás töltelék
Szerk.: Nem én vagyok az egyetlen
-
Juhaszatti
addikt
válasz
A notch hiánya mellett azért is nagyobb az S9 kijelzőjének alapterülete ahogy a számok is mutatják, mert maga a kijelző szélesebb keskenyebb házban is, mert nincs körben gyászkeret.
-
borand
aktív tag
válasz
Ennek a hasznos kijelző szövegnek maximum akkor van értelme, ha teljes képet kitöltő tartalmat néznél, ami az iX-nél alapból szopacs - tudjuk mér-, a Droidnál meg esetben eltünnek a kezelők. Amúgy meg tudtommal mindegyik 5,8-as szóval nem nagyon láthatsz különbséget.
Fogtam/láttam élőben mindkettőt, hát gondolkozás nélkül venném a Samsungot, nagyon eltalálták (már az S8-at is).
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Parallaxis #138 üzenetére
"Az S9 4 mm-el szélesebb, mint az X.."
te mit szívsz?
még az S9+ is csak 3 mm-rel szélesebb, mint az X, pont annyival, mint amennyivel az X szélesebb pl a fentebb említett S8-nál.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Itt is azt írja amit mondtam.
S9: 68,7mm
iX: 70,9mmIgen, keskenyebb és hosszabb
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Parallaxis #138 üzenetére
"Az S9 4 mm-el szélesebb, mint az X..
Egyéb észrevétel?
"
S9 szélesség: 68,7mm,
iPhone X szélesség: 70,9mmJóval szélesebb lesz?
Úgy nagyobb az alapterülete hogy keskenyebb. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #125 üzenetére
"Halkan megjegyzem, hogy mindkettőhöz kell technológia és vicces, mert mindkettőt a Samsung gyártja."
Ahhoz, hogy notch legyen ott a kis "fülekkel" vagy káva, ahhoz sokkal inkább kell dizájneri döntés, mint technológia. A kijelzővezérlőnek egy pár soros kóddal meg lehet mondani, hogy x-től y-ig ne próbáljon semmit megjeleníteni, aztán már lehet is körbevágni. (Tudom, a valóságban nem így gyártják
)
"Láttad már az S9-et??
Szerintem rossz céget kritizálsz most"
Láttam.
És te láttad már az S8-at? Megmondanád pontosan miben szenvedek csorbát a mindennapokban, ha megmaradok az S8-nál? A nagy semmiben. Az S9 ennek a finomított, helyenként fejlesztett változata. Akinek S8-a van az nincs rákényszerülve az S9 beszerzésére, mert nagyon nagy részben megegyezik a kettő.
Az említett példánál azért ez nem pont így van. A 3G (itt már mobilinternetes korszakról beszélünk, emlékszünk?) és a mozgóképfelvétel enyhén szólva komolyabb "visszatartott feature", mint pl egy sztereó hangszóró.
De hogy modernebb érából is említsek példát, mondd csak meddig kellett várni, amíg az iPhone-ok vízállók lettek? Azt ne mondd nekem, hogy technológiai korlátai voltak. Az Almások csak arra vártak, hogy mikor kerül felhasználásra a Szuperinnovációs Listájukon az a néhány tétel, ami megelőzte ezt a revolucionális technológiát. Aztán jött a nagy bejelentés. Ugyanez lesz a notch sorsa, csak fordítva, hiszen ez egy direkt generált baromság. Pár év múlva bejelentik, hogy végre sikerült leszámolni vele, juhúú! -
Juhaszatti
addikt
válasz
Parallaxis #128 üzenetére
Nem növeli meg mert a notch melletti rész a másik 5,8 colos telefonon is ott van hiszen azonos az átmérő, csak notch nélkül
Akkor lenne igazad ha a notch melletti rész az 5,8 colos kijelző felett lenne. De nem így van, az 5,8 colos kijelző része az is.5,8 col alapterület notch-al 84,1cm²
5,8 col notch nélkül 84,4cm²
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TV antenna és jelerősítés
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest